فریمور (Firmware) چیست؟ چرا باید فریمور دستگاه را آپدیت کنیم؟

فریمور (Firmware) چیست؟ چرا باید فریمور دستگاه را آپدیت کنیم؟

فریمور (Firmware) یا سفت‌‌افزار چیست و چه کاربردی دارد؟ اگر با دنیای برنامه‌های کامپیوتری و شبکه‌های اینترنتی آشنایی داشته باشید حتما بارها با نام فریمور مواجه شده‌اید. این نام که به یک نوع برنامه نویسی اتلاق می‌شود که بر روی حافظه غیرفرار سخت‌افزار نوشته می‌شود. به عبارت دیگر همین فریمور است که امکان اجرای برنامه‌ها را بر روی دستگاه فراهم می‌آورد. برای اینکه پاسخی برای سوالات فریمور (Firmware) چیست؟ چرا باید فریمور دستگاه را آپدیت کنیم؟ پیدا کنید بهتر است تا پایان این مقاله برقچی با ما همراه باشید.

فهرست مقاله:

Firmware یا فریمور چیست؟

فریمور یا Firmware نوع خاصی از برنامه نرم‌افزاری است که بر روی حافظه رم دستگاه قرار می‌گیرد و وظیفه اجرای برنامه‌ها و کنترل سخت‌افزار دستگاه برعهده دارد. سفت افزارها معمولا در صنایع متنوعی استفاده می‌شود. به‌طوری که بسیاری از وسایل الکتریکی اطراف ما نظیر تلویزیون‌های هوشمند، روترها، اسکنرها، دوربین‌ها، گوشی‌های موبایل، ماشین‌های لباسشویی و بسیاری دیگر از این برنامه برخوردار هستند. سفت‌افزارها اغلب به عنوان “software for hardware”به معنای نرم‌افزاری برای سخت افزار شناخته می‌شود. یعنی فریمور را می‌توان ترکیبی از سخت‌افزار و نرم‌افزار دانست. این ابزار دستورالعمل‌هایی را جهت کمک به راه‌اندازی سخت‌افزار و برقراری ارتباط با سایر دستگاه‌ها ارائه می‌دهد.

Firmware یا فریمور چیست؟
Firmware یا فریمور چیست؟

حتما بخوانید: NFT چیست؟ هرآنچه که باید درباره ان اف تی بدانید!


فریمور در انواع دستگاه ها

معمولا فریمور در اغلب دستگاه‌های هوشمند و سخت‌افزارها تعبیه شده تا دستورات کاربر بر روی سیستم را اجرا کند. به طور کلی، سفت‌افزار در دستگاه‌های مختلف به سه سطح کلی تقسیم می‌شود. هر چند که این ابزار در دستگاه‌های مختلف متفاوت بوده و متناسب با نوع دستگاه خواهد بود.

  • فریمور سطح پایین (Low-Level): این نوع سفت افزار اغلب در تراشه‌های حافظه غیرفرار نظیر ROM و OTP ذخیره می‌شود. این تراشه‌های حافظه قابلیت بازنویسی یا بروزرسانی را نداشته و فریمور یک عضو درونی و ذاتی سخت‎‌افزار محسوب می‌شود.
  • فریمور سطح بالا (High-Level): این فریمور در تراشه‌های حافظه فلش مستقر می‌شود. با اینکه نسب به نوع قبلی دستورالعمل‌های پیچیده‌تری را دنبال کرده و امکان بروز رسانی را هم فراهم می‌کند.
  • سفت‌افزار زیرسیستمی (Subsystems): چنین فریموری را می‌توان دستگاه‌های نیمه مستقلی دانست که بخشی از یک سیستم گسترده‌تر را تشکیل می‌دهند. این نوع سفت‌افزار معمولا در واحدهای پردازش مرکزی (CPU)، تراشه‌های فلش و واحدهای نمایشگر کریستال مایع (LCD) تعبیه می‌شود.

Firmware در موبایل چیست؟

همانطور که گفته شد نوع خاصی از فریمور نیز در اسمارت فون‌ها و گوشی‌های موبایل مورد استفاده قرار می‌گیرند. وظیفه سفت‌افزار در این گونه دستگاه‌ها کنترل عملکرد، حذف باگ‌ها، رفع مشکلات سیستم‌عامل، بروز رسانی برنامه‌ها، اجرای قابلیت‌های جدید و بسیاری دیگر است. کاربران می‌توانند با آپدیت کردن فریمور دستگاه عملکرد موبایل خود را بهبود بخشیده و سرعت پردازش اطلاعات را افزایش دهند. فریمور موبایل را به دو دسته اندروید و آیفون طبقه‌بندی می‌کنند.

Firmware در موبایل چیست؟
Firmware در موبایل چیست؟

Firmware در اندروید چیست؟ (فریمور اندروید)

پس از اینکه دانستیم فریمور (Firmware) موبایل چیست باید با انواع آن نیز به خوبی آشنا شویم که یکی از آن‌ها فریمور اندروید است. سفت‌افزارهای اندرویدی کاملا متناسب با سیستم‌عامل تعبیه شده و در راستای دستورات آن عمل می‌کنند. برای مثال، این نوع سفت‌افزار برای اینکه فعالیت خود را آغاز کند ابتدا نیاز به چند برنامه و مؤلفه خاص نظیر Bootloader، کد Country Exit Code و PDA دارد. برای نصب یک فریمور در گوشی اندروید ابتدا باید برنامه‌ای را که با مدل و نسخه اندروید دستگاه مطابقت دارد پیدا کنیم. سپس آن را بر روی دستگاه دانلود و نصب کنیم. کاربران می‌توانند برای آپدیت فریمور دستگاه نیز می‌توانید به صورت خودکار یا OTA اقدام نمایند. کافی است که به قسمت تنظیمات گوشی مراجعه کرده و سپس به بخش آپدیت نرم‌افزارها بروند. آپدیت برنامه را تایید کرده و فایل نهایی را نصب و اجرا کنند.

Firmware آیفون چیست؟ ( فریمور آیفون)

گوشی‌های آیفون نیز همانند موبایل‌های اندروید از فریمور متناسب با سیستم‌عامل خود بهره‌مند هستند. همین فریمور است که امنیت گوشی هوشمند را بالا برده و قابلیت‌های بیشتری را به کاربران ارائه می‌دهد. البته آپدیت این Firmware نیز همانند فریمور اندروید موجب برطرف کردن مشکلات عملکردی یا باگ‌ها و اختلالات موجود خواهد شد. کاربران می‌توانند برای بروزرسانی فریمور آیفون ابتدا به بخش تنظیمات و سپس به قسمت بروزرسانی برنامه‌های دستگاه مراجعه کنند. یا اینکه یک نرم‌افزاری جانبی نظیر آیتونز را دانلود و نصب کرده و با اتصال موبایل به لپتاپ از طریق کابل فریمور موبایل خود را به آخرین نسخه بروزرسانی کنند.

منظور از فریمور مودم چیست؟

اصلی‌ترین وظیفه فریمور مودم ایجاد یک ارتباط مناسب میان کاربر و دستگاه است. یعنی فریمور نقش رابط میان این دو را بازی کند تا مراحل کانفیگ و پیکربندی دستگاه با راحتی بیشتری انجام شود. علاوه‌بر این، فریمور مودم موجب افزایش بیشر سطح امنیت دستگاه و سهولت استفاده از آن نیز می‌شود. از این‌رو، با مشاهده هرگونه اختلال و باگ باید مودم را آپدیت کنید تا عملکرد دستگاه به حالت عادی بازگردد.

منظور از فریمور مودم چیست؟
منظور از فریمور مودم چیست؟

فریمور ماینر چیست؟

در پاسخ به سوال فریمور ماینر (Miner Firmware) چیست باید بگوییم که نوعی نرم‌افزار است که جهت ارائه دستورالعمل‌های خاص به سخت‌افزار محاسباتی طراحی شده است. در حقیقت این سفت‌افزار کارآیی ماینر را افزایش داده، موجب رفع باگ‌ها و  همچنین صرفه‌جویی در مصرف برق شود. کارکرد Stable و سرعت ماینر نیز بستگی به همین فریمور دارد. به همین جهت نیز شما می‌توانید با آپدیت به موقع این فریمور علاوه بر افزایش امنیت و تسهیل استفاده، عملکرد دستگاه را نیز بالاتر ببرید.


حتما بخوانید: بهترین روتر برای ماینینگ


چرا باید فریمور دستگاه را آپدیت کنیم؟

همانطور که می‌دانید آپدیت‌های جدید نرم‌افزاری و سیستم‌عاملی برای رفع مشکلات نسخه پیشین و افزودن  ویژگی‌ها و قابلیت‌های بیشتر است. اینکه نرم‌افزار پس از بروزرسانی می‌تواند عملکرد دستگاه را بهبود بخشیده و سرعت پردازش اطلاعات را افزایش دهد چیزی است که همگی به آن واقف هستیم. آپدیت فریمور دستگاه نیز از این قائده مستثنی نخواهد بود.

چرا باید فریمور دستگاه را آپدیت کنیم؟
چرا باید فریمور دستگاه را آپدیت کنیم؟

امروزه سخت‌افزارها زیادی همجون فریمور هارد به آپدیت نسخه جدید نیاز دارند. زمانی که سفت‌افزار مورد نظر بروزرسانی می‌شود کارآیی و بهره‌وری سیستم نیز بالاتر می‌رود. برای آپدیت فریمورها می‌توان به وب‌سایت‌های رسمی تولید‌کنندگان آن مراجعه کرده و نسخه آپدیت شده را دانلود نمایید. البته حتما توجه کنید که فرایند بروزرسانی با موفقیت تکمیل شود. چراکه در صورت عدم شناسایی فریمور، عملکرد دستگاه نیز مختل خواهد شد.

جمع‌بندی

حال که با این مطلب مجله برقچی همراه بودید دانستید که فریمور (Firmware) چیست و چرا باید فریمور دستگاه را آپدیت کنیم. همانطور که گفته شد فریمورها یا سفت‌افزارها در دستگاه‌های مختلف با یکدیگر متفاوت هستند. بنابراین هر یک از آن‌ها وظایف مخصوص به خود را دارند و به منظور خاصی تعبیه شده‌اند. اما نکته‌ای که باید در نظر بگیرید این است که آپدیت فریمور دستگاه می‌تواند از بروز مشکلات و اختلال‌های سیستمی جلوگیری کرده و کارکرد دستگاه را بهبود ببخشد. بنابراین در صورت نیاز باید برای آپدیت و بروزرسانی دستگاه و فریمور آن اقدام نمایید. از اینکه تا پایان همراه بودید از شما عزیزان متشکریم. امیدواریم با درج نظرات خود ما را در ارائه هر چه بهتر این مطالب یاری کنید.

5/5 - (2 امتیاز)
اشتراک
اطلاع از
guest
0 دیدگاه
Inline Feedbacks
دیدن همه دیدگاه ها