آموزش

آی‌ پی ثابت یا آی پی استاتیک چیست؟

در این مقاله قصد داریم به موضوع ” آی‌ پی استاتیک چیست؟ ” بپردازیم. آی‌ پی استاتیک یا همان آی‌ پی ثابت، آی‌ پی آدرس منحصر به فردی است...
رضا میرزایی رضا میرزایی ۲۴ خرداد ۱۴۰۰
2751
15
آی‌ پی ثابت یا آی پی استاتیک چیست؟
مطالعه: 4 دقیقه
2751
15
1

در این مقاله قصد داریم به موضوع ” آی‌ پی استاتیک چیست؟ ” بپردازیم. آی‌ پی استاتیک یا همان آی‌ پی ثابت، آی‌ پی آدرس منحصر به فردی است که به هر رایانه در شبکه اختصاص داده شده است که هیچ وقت تغییر نمی‌کند. هنگامی که به دستگاه شما یک آدرس آی‌ پی استاتیک اختصاص داده شد، آن شماره معمولاً ثابت می‌ماند تا زمانی که دستگاه از کار بیفتد یا ساختار شبکه شما تغییر کند. همه کاربران به آی‌ پی ثابت نیاز ندارند اما دانستن ویژگی‌های آن و همچنین تفاوت بین آی‌ پی استاتیک و داینامیک (پویا) باعث می‌شود بدانید که چه زمانی بهتر است از آی‌ پی استاتیک استفاده کنید.

آی‌ پی استاتیک چیست؟

در گام اول این مطلب به سوال آی‌ پی استاتیک چیست؟ پاسخ خواهیم داد.

آی‌ پی استاتیک، یک آی‌ پی آدرس منحصر به فردی است که به یک دستگاه مشخصی اختصاص داده می‌شود و با گذشته زمان ثابت می‌ماند. از جمله دلایلی که کسب و کار‌ها آی‌ پی ثابت را انتخاب می‌کنند می‌توان به ارتباط مطمئن، دسترسی آسان از راه دور و میزبانی آسان سرور یا وب‌سایت اشاره کرد. با توجه به هزینه‌های بالایی که آی‌ پی ثابت در بر دارد، امکان کنترل و قابلیت‌های اضافی که دارد باعث شده است تا بسیاری از کسب ‌و کارها این نوع آی‌ پی آدرس را انتخاب کنند.

مزایا و معایب آی‌ پی استاتیک:

پس از شناخت و درک پاسخ آی‌ پی استاتیک چیست؟ بهتر است به بررسی مزایا و معایب آن بپردازیم.

مزایای آی‌ پی استاتیک:

استفاده از آی‌ پی استاتیک مزایای بی شماری دارد. از جمله این مزایا می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • پشتیبانی بهتر از DNS: تنظیم و مدیریت آدرس‌های آی‌پی ثابت با سرورهای DNS بسیار ساده‌تر است.
  • میزبان سرور: اگر میزبان سرور وب، سرور ایمیل یا هر نوع سرور دیگری هستید، داشتن یک آی‌ پی ثابت باعث می‌شود مشتریان بتوانند شما را از طریق DNS پیدا کنند. عملاً به این معنی است که اگر مشتری آدرس IP ثابت داشته باشد، دسترسی به وب سایت و خدمات شما سریع‌تر است.
  • دسترسی آسان از راه دور: آی‌پی ثابت با استفاده از یک شبکه خصوصی مجازی (VPN) امکان دسترسی از راه دور را فراهم می‌کند.
  • ارتباط قابل اطمینان‌تر: با استفاده از آی‌ پی ثابت، برقراری ارتباط با پروتکل Voice over Internet (VoIP) و سایر خدمات صوتی دیجیتال امکان‌ پذیر خواهد بود.
  • انتقال آسان فایل‌ها: با استفاده از آی‌پی استاتیک بارگذاری و بارگیری داده‌ها سریع‌تر انجام خواهد شد.

معایب آی‌ پی استاتیک:

یک آی‌پی ثابت برای همه شرایط ایده آل نیست؛ از جمله معایب آن می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • مشکلات امنیتی: به دلیل آی‌پی ثابت بودن آدرس، هکرها دقیقاً می‌دانند سرور شما در اینترنت کجاست به همین دلیل فرصت حمله برای آن‌ها را آسان‌تر می‌کند. توصیه می‌شود اقدامات اضافی مانند فایروال را در شبکه خود انجام دهید.
  • هزینه بالا: استفاده از آی‌پی ثابت برای سرورهای میزبان به این معنی است که سرور شما دائماً روشن است. در نتیجه هزینه‌ی بیشتری در مقایسه با آی‌پی داینامیک خواهد داشت.
  • تنظیمات پیچیده: راه‌اندازی و تنظیم آی‌پی ثابت دشوار است و بهتر است به دنبال ارائه‌ دهنده خدمات اینترنت (ISP) باشید که پشتیبانی مورد نیاز برای تنظیم دستی دستگاه‌های دارای آی‌پی ثابت را ارائه دهد.

بیش‌تر بخوانید: آدرس IP چیست؟ تجهیزات شبکه چگونه آدرس آی پی دریافت می‌کنند؟


تفاوت آی‌ پی استاتیک و آی‌ پی داینامیک:

یکی از موضوعاتی که در پاسخ و درک سوال آی‌ پی استاتیک چیست؟ اهمیت پیدا می‌کند، تفاوت ای پی ثابت و ای پی دینامیک یا متغیر است.

آدرس‌های آی‌پی اکثر دستگاه‌ها آی‌ پی داینامیک (پویا) هستند، به این معنی که با گذشت زمان تغییر می‌کنند. آدرس‌های آی‌پی پویا توسط سرور ارائه دهنده خدمات اینترنت (ISP) یا روتر هنگام اتصال دستگاه‌ها به آن‌ها اختصاص می‌یابد و  ممکن است با گذست زمان آی‌پی آدرس آن تغییر کند.

آی‌ پی ثابت یا آی پی استاتیک چیست؟

آی‌ پی ثابت یا آی پی استاتیک چیست؟

از طرف دیگر، آی‌پی استاتیک که به عنوان آی‌پی ثابت یا اختصاصی نیز شناخته می‌شوند پس از گذشت زمان تغییری نمی‌کنند. پس از اینکه یک آی‌پی ثابت به دستگاه اختصاص یافت، آن شماره معمولاً تا زمان از کار افتادن دستگاه یا اصلاح ساختار شبکه، به عنوان شناسه اینترنتی آن در دستگاه باقی می‌ماند. در بیش‌تر موارد، دستگاه‌هایی که آی‌ پی ثابت به آنها داده می شود، سرور‌ها و تجهیزات شبکه مهمی هستند که آی‌ پی ثابت ارتباط مطمئن‌تر و بهتری با آن‌ها برقرار می‌کند.

در اصل تنها تفاوت بین این دو، در این است که آی‌پی استاتیک هیچ‌ وقت تغییر نمی‌کند درصورتی ‌که آی‌پی داینامیک (پویا) با گذشت زمان تغییر می‌کند. برای بیش‌تر کاربران تغییر آی‌پی اهمیتی ندارد. در این صورت اگر دلیلی برای ثابت نگه‌ داشتن آی‌ پی خود ندارید، در نتیجه یک آی‌ پی داینامیک (پویا) نیاز شما را برطرف می‌کند.

آی‌ پی استاتیک یا داینامیک: کدام یک برای من بهتر است؟

یک راه حل مشخصی برای انتخاب آی‌پی مناسب برای همه‌ی کاربران وجود ندارد. به عبارتی هر فرد و یا کسب و کاری باید با توجه به نیازهایش، آی‌پی مناسب و مطابق با نیاز‌هایش را انتخاب کند. تصمیم گیری در مورد بهتر بودن آدرس‌های آی‌پی پویا یا استاتیک نیز به ماهیت اتصال بستگی دارد.

اگر جزو کاربران خانگی هستید، نیازی به آی‌پی ثابت نخواهید داشت و آی‌پی داینامیک نیازهای شما را بر طرف خواهد کرد اما آی‌پی استاتیک برای کسب و کارها با داشتن قابلیت اطمینان و امنیت آی‌پی‌ها می‌تواند مزیت رقابتی به شمار آید.

چه زمانی باید از آی‌ پی ثابت استفاده کنیم؟

استفاده از آی‌ پی ثابت برای دستگاه های موجود در شبکه شما که نیاز به دسترسی بسیار مطمئنی توسط سایر سیستم‌ها یا دستگاه های موجود در شبکه دارند، ایده آل است. یک دستگاه تنظیم شده با آدرس آی‌ پی ثابت از یافتن دستگاه در شبکه اطمینان حاصل می‌کند، زیرا آدرس آی‌ پی ثابت تغییر نمی‌کند.


بیش‌تر بخوانید: افزایش قدرت آنتن دهی وای فای مودم (با روش تغییر کانال فرکانس)


جمع بندی:

در آخر ممنونم که تا پایان مقاله “ آی‌ پی استاتیک چیست؟ ” با ما همراه بودید. همانطور که گفتیم به طور معمول آی‌ پی ثابت به دلیل داشتن ویژگی‌هایی همچون ارتباط مطمئن و دسترسی آسان از راه دور مناسب برای کسب و کار‌ها می‌باشد. اما آی‌پی های پویا برای اکثر کاربران خوب هستند و نیاز‌های کاربران را برطرف می‌کنند همچنین قیمیت پایین‌تری نسبت به آی‌پی داینامیک دارند.

4.6/5 - (10 امتیاز)
اشتراک گذاری مطلب

مراحل کار برقچی

درخواست خرید
مشاوره و راهنمایی
اعلام قیمت
صدور پیش‌فاکتور
آماده‌سازی کالا
ارسال کالا در همان روز
صدور فاکتور
تسویه نهایی
ارسال کالا
در همان روز

دیدگاه شما

اشتراک
اطلاع از
guest
1 دیدگاه
جدیدترین
قدیمی ترین بیشترین رای
Inline Feedbacks
دیدن همه دیدگاه ها
محمد
محمد
3 سال پیش

مطلب خوبی بود

مقالات مرتبط

<