راهنمای خرید دانگل وای‌فای

راهنمای خرید دانگل وای‌فای

هر کسی در دستگاه‌های خود به قابلیت بی‌سیم یا وایرلس نیاز دارد. در حال حاضر بیشتر دستگاه‌ها دارای WiFi داخلی هستند که اتصال به شبکه را آسان می‌کند. با این حال، گاهی اوقات کارت‌های وایرلس داخلی می‌توانند از کار بیافتند، نیاز به ارتقا داشته باشند، یا به فاصله بیشتری برای دریافت یک سیگنال خوب نیاز داشته باشند. همچنین بسیاری از دسکتاپ‌ها با کارت WiFi داخلی عرضه نمی‌شوند.

در اینجاست که دانگل‌های USB وای‌فای، مفید هستند. در حالی که برخی دستگاه‌ها مانند لپ‌تاپ‌ها را می‌توان باز کرد و کارت شبکه را نصب کرده و یا ارتقا داد، استفاده از دانگل وای‌فای یو اس بی بسیار ساده‌تر است. در حقیقت نام دیگر دانگل وای فای، کارت شبکه بی‌سیم usb است. حال اگر آماده آگاهی از دیگر خصوصیاتی که باید در هنگام خرید یک دانگل وای فای داشته باشیم،هستید، پیشنهاد می‌کنم در ادامه با مجله برقچی همراه باشید.

 

فهرست مقاله:

 

دانگل وای‌فای چیست؟

 

دانگل وای‌فای چیست؟
دانگل وای‌فای چیست؟

 

دانگل وای‌فای یو اس بی، وسیله‌ای الکترونیکی است که سیگنال‌های بی‌سیم را تبدیل می‌کند و به دستگاه قابلیت وای فای را اضافه می‌کند. در ادامه این راهنمای خرید دانگل وای فای، بیشتر درباره ویژگی‌های آن خواهیم گفت.

دانگل‌های USB وای‌فای، در شکل‌ها و اندازه‌های متنوعی با دامنه‌های بالا و یا کم و بسیار کوچک تولید می‌شوند.

پروتکل‌هایی که دانگل‌های وای فای استفاده می‌کنند، ممکن است متفاوت باشند. در بخش بعدی این راهنمای خرید دانگل وای فای به معرفی آن‌ها می‌پردازیم.


این مطلب را از دست ندهید: جلوگیری از هک شدن مودم


پروتکل‌های وای‌فای چه هستند؟

 

پروتکل‌های وای‌فای چه هستند؟
انواع پروتکل وای‌فای

 

۸۰۲.۱۱ عددی است که به پروتکل‌های وای فای داده شده‌است. در انتهای ۸۰۲.۱۱ همیشه حرفی وجود دارد که نشان می‌دهد دانگل از کدام پروتکل WiFi استفاده می‌کند. به عنوان مثال، 802.11AC یا Wireless-AC پروتکلی است که امروزه به طور گسترده مورد استفاده قرار می‌گیرد.

اتحادیه Wi-Fi که پروتکل‌ها و استانداردهای وای فای را تنظیم می‌کند، طرح جدیدی را برای نام‌گذاری و برای کمک به درک آسان‌تر استانداردهای بی‌سیم معرفی کرده‌است. نام‌های جدید وای فای ۱، ۲، ۳، ۴، ۵ و ۶ هستند. در ادامه این راهنمای خرید دانگل وای فای جدولی از نام‌ها و ویژگی‌های پروتکل‌های وای فای آورده شده است.


این مطلب را از دست ندهید: افزایش سرعت مودم و تقویت سیگنال وای فای


فرکانس‌ وای‌فای ۲.۴ گیگاهرتز یا ۵ گیگاهرتز؟

نکته دیگری که در این راهنمای خرید دانگل وای فای مورد بررسی قرار می‌گیرد، فرکانس است. فرکانس‌هایی که یک دانگل استفاده می‌کند نیز مهم است به طوری که با شبکه سازگار باشد. تا سال ۲۰۱۳ تنها از باند ۲.۴ گیگاهرتز استفاده می‌شد. ۲.4 گیگاهرتز هنوز هم به طور گسترده مورد استفاده قرار می‌گیرد، مشکل اینجاست که بیش از اندازه شلوغ شده است و دستگاه‌های وایرلس برای فرستادن سیگنال در این پهنای باند دچار مشکل هستند.

زمانی که دو سیگنال تداخل می‌کنند، دو دستگاه بی‌سیم الکترونیکی باید داده را مجددا ارسال کنند که باعث می‌شود کل شبکه کند شود. برای حل این مشکل ازدحام، باند ۵ گیگاهرتز برای استفاده وای فای معرفی شده‌است. امروزه بیشتر وسایل الکترونیکی جدید توانایی استفاده از باند ۲.۴ گیگاهرتز و ۵ گیگاهرتز را دارند.

زمانی که یک دانگل وای‌فای از هر دو فرکانس ۲.۴ گیگاهرتز و ۵ گیگاهرتز استفاده می‌کند، یک دانگل وای‌فای دو بانده نامیده می‌شود. به خاطر داشته باشید که تنها به این دلیل که فرکانس ۵ گیگاهرتز جدیدتر است به این معنی نیست که در برخی موقعیت‌ها بهتر است. برای مثال، یک دانگل بی‌سیم ۲.۴ گیگاهرتز می‌تواند در فاصله بلندتری از یک سیگنال ۵ گیگاهرتز انتقال انجام دهد. دلیل این امر این است که فرکانس‌های پایین‌تر می‌توانند دورتر از فرکانس‌های بالاتر می‌روند و می‌توانند از موانعی مانند دیوارها عبور کنند.

سرعت انتقال داده کدام پروتکل وای‌فای بیشتر است؟

از میان پروتکل‌هایی که در این راهنمای خرید دانگل وای فای ذکر کردیم، Wireless-AX(‏WiFi-6)‏ دارای سریع‌ترین سرعت انتقال موجود تا 3.5Gbps است. Wireless-AC دارای دومین سرعت در حداکثر 866Mbit/s است. برخی از دانگل‌های دو بانده وای‌فای می‌توانند از هر دو فرکانس (‏۲.۴ گیگاهرتز و ۵ گیگاهرتز) ‏برای رسیدن به برخی سرعت‌های تئوری بسیار بالا استفاده کنند.

به خاطر داشته باشید فاصله و موانعی مانند دیوار، همیشه سیگنال وای فای را کاهش می‌دهند. سرعت تئوری هر دانگل وای‌فای به طور معمول هرگز قابل مشخص کردن نیست و بستگی به محیطی دارد که در آن قرار دارند.

آنتن داخلی یا آنتن خارجی بزرگ؟

دانگل‌هایی که آنتن‌های dBi خارجی بزرگی دارند، در حمل سیگنال بهتر از دانگل‌های کوچک با آنتن‌های داخلی هستند. خرید یک دانگل با یک آنتن بزرگ‌تر، سیگنال بهتری را در فاصله دور تضمین نمی‌کند. به عنوان مثال، یک آنتن خارجی بزرگ‌تر dBi ممکن است قادر به دریافت سیگنال از دورتر باشد اما قادر به ارسال آن نباشد. انتقال همچنین به خروجی وات دانگل وایرلس وابسته است.

 دانگل وای‌فای چی بخریم؟

 

 دانگل وای‌فای چی بخریم؟
دانگل وای‌فای چی بخریم؟

 

خرید دانگل بی‌سیم مناسب به عوامل متعددی از قیمت گرفته تا سازگاری بستگی دارد. یک دانگل وای‌فای باید علاوه بر نکاتی که در این راهنمای خرید دانگل وای فای عنوان شد، دارای درایورهای مناسب برای سیستم‌عامل مورد استفاده باشد.

برای مثال، اگر از ویندوز ۱۰ استفاده می‌شود، مطمئن شوید که با ویندوز ۱۰ سازگار است. روتر مورد استفاده نیز مهم است. اغلب روترهای جدید دو بانده هستند در حالی که روترهای قدیمی تنها قادر به انتقال و دریافت در ۲.۴ گیگاهرتز هستند. اگر در مورد روتر مورد استفاده مطمئن نیستید، توصیه ما در این راهنمای خرید دانگل وای فای این است که حتما دانگل وای‌فای USB با باند دوگانه بخرید تا با هر روتری کار کند.


این مطلب را از دست ندهید: نحوه تنظیم مودم


جمع‌بندی

در انتهای این راهنمای خرید دانگل وای فای لازم است عنوان کنیم که خرید دانگل کارت شبکه مناسب تنها به تطبیق آن با سیستم‌عامل اگر شما از فرکانس‌ وای‌فای مورد استفاده مطمئن نیستید، حتما یک دانگل وای‌فای دو بانده خریداری کنید که پشتیبانی Wireless-N دارد چون بر روی هر تنظیماتی کار خواهد کرد. از مدل‌های پیشنهادی که در بازار خیلی از آن استقبال شده است می‌توان به تی پی-لینک مدل TL-WN722N، دی-لینک مدل DWA-123 اشاره کرد که بسیار محبوب و پرفروش هستند.

4.7/5 - (12 امتیاز)
اشتراک
اطلاع از
guest
2 دیدگاه
جدیدترین
قدیمی ترین بیشترین رای
Inline Feedbacks
دیدن همه دیدگاه ها
محمد
محمد
3 سال پیش

قیمت این محصول حدودا توی چه بازه ای هستش؟