مزایای استفاده از پچ کورد شبکه

پچ کورد شبکه

پچ کورد شبکه چیست و چه مزایایی دارد?

پچ کورد شبکه یکی از مهم ترین تجهیزات موجود در شبکه است که به منظور اتصال دیگر تجهیزات شبکه نورد استفاده قرار می گیرد و با هدف انتقال دیتا، فایل و سایر منابع اتصالی آسانی را برای کاربران ایجاد می کند، برای کسب اطلاعات بیشتر باما همراه باشید.

در این مقاله میخوانید:

درباره پچ کورد و مزایای آن چه می دانید؟

موارد استفاده از پچ کورد

مدل های مختلف پچ کورد

تفاوت کابل شبکه و پچ کورد

درباره پچ کورد و مزایای آن چه می دانید؟

در زمان پیاده سازی یک شبکه نیاز است به واسطه یک متصل کننده تجهیزات موجود در شبکه مانند رایانه، پرینتر و … را بهم هم متصل کنید، اولین گزینه برای ایجاد اتصال استفاده از کابل شبکه است اما ما پیشنهاد بهتری داریم، پچ کورد شبکه.

پچ کورد شبکه به عنوان یک مینی کابل شبکه شناخته شده اند که از مزایا و کاربرد های زیادی بر خوردار است. از جمله مزایای پچ کورد شبکه می توان به قابلیت گسترش ساده شبکه اشاره کرد. زمانی که قصد گسترش شبکه را دارید به جای آن که از کابل ها شبکه استفاده کنید می توانید از پچ کورد ها که دارای امنیت بالا و میزان خطای بسیار کم هستند بهره ببرید.

پچ کورد شبکه

از پچ کورد شبکه چه استفاده هایی می شود؟

پچ کورد ها قابلیت انجام تمامی وظایفی کابل های شبکه را دارد و به گونه ای می توان آن ها را به عنوان جایگزین کابل شبکه معرفی کرد، البته لازم به ذکر است که پچ کورد ها تنها در شرایطی که فواصل اتصالات کوتاه باشد کارایی دارند. در واقع پچ کورد شبکه را می توانید کابل شبکه ای با متراژ 0.5 تا 20 متر تصور کنید که علاوه بر تنوع رنگ به صورت کاملا فابریک و از سوی کارخانه به هر دو سر آن سوکت هایی بر اساس استاندارد RG-45 وصل شده است.

چند نوع پچ کورد در بازار تجهیزات اینترنتی و شبکه وجود دارد؟

در تعریف کوتاهی می توان پچ کورد شبکه را یک نمونه کوچک شده کابل شبکه دانست که وظایفی مشابه را انجام می دهدو همین شباهت مزید بر علت شده است که از انواع گروه های کابل شبکه نیز بی بهره نباشد. پچ کورد ها همانند کابل شبکه وظیفه ی انتقال دیتا را بر عهده دارد اما لازم است بدانید که در پس چنین شباهت هایی می توان تفاوت ها بسیاری در رابطه با این دو نوع از تجهیزات شبکه پیدا کرد. تقسیم بندی های پچ کورد همانند کابل شبکه دارای قواعد و مشخصات خاصی هستند که بر اساس عملکرد آن ها در گروه های مشخصی تقسیم بندی می شوند.

پچ کورد شبکه

استاندارد های مربوط به انواع پچ کورد ها در CAT 1 تا CAT4 به علت منسوخ شدن کاربرد آنها دیگر مورد استفاده قرار نمی گیرند و در صورتی که قصد استفاده از پچ کورد شبکه را دارید می بایست از استاندارد های این محصول در گروه هایCAT 5،CAT 5e ، CAT 6،CAT 6a و CAT 7 ستفاده کنید زیرا در این زیر مجموعه ها امکان ارسال دیتا به میزان 100 مگا بیت تا 10000مگابیت در ثانیه وجود دارد به علاوه پهنای باند اختصاص داده شده به آن ها از 100 مگا هرتز در CAT 5 آغاز شده و تا 600 مگا هرتز را در CAT 7 پشتیبانی می کند. از انواع مختلف پچ کورد ها عموما در اترنت های سریع و تا میزان 10 گیگابایتی استفاده می شود.

پچ کورد ها علاوه بر نوع کاربد از لحاظ مقاومت در برابر میزان نویز و پوشش محافظتی نیز به دسته های مختلف تقسیم می شوند:

  • پچ کورد UTP: همانند کابل های شبکه UTP فاقد شیلد یا فویل هستند.
  • پچ کورد FTP : در این نمونه تنها  زوج سیم ها دارای پوشش هایی از شیلد هستند.
  • پچ کورد S/UTP : شیلد بافته شده تمامی زوج سیم ها را به صورت یک جا پوشش می دهد.
  • پچ کورد SFTP : تمامی زوج سیم ها در پوششی از فویل و شیلد به صورت کلی جای دارند.
  • پچ کورد S/FTP : پوشش فویل به دور زوج سیم به علاوه پوشش تمامی سیم ها با استفاده از شیلد نویذ پذیری را در این پچ کورد به حداقل می رساند.
  • پچ کورد FFTP: مقاومت فیزیکی در این پچ کورد بسیار بالا است چرا که علاوه بر پوشش فویل به دور هر زوج سیم، پوششی همگانی از جنس فویل نیز تمامی زوج سیم ها را در خود جای داده است.
  • پچ کورد UFTP : تنها محافظ این نوع از پچ کورد ها پوشش فویل به دور هر زوج سیم به صورت جداگانه است.

با وجود کابل شبکه چرا باید از پچ کورد شبکه استفاده کرد؟

با توجه به شباهت های بسیاری که بین کابل شبکه و پچ کورد شبکه وجود دارد ممکن است این سوال برای کاربران به وجود آید، برای پاسخ به این سوال می توان موارد زیر را مطالعه نمود تا به تفاوت هایی که بین پچ کورد شبکه و کابل شبکه وجود دارد دست پیدا کنید:

  • صرفه در زمان:

زمان، مقوله ای بزرگ و مهم در زمان  پیاده سازی و یا گسترش شبکه است که قابلیت رسیدگی به سایر مسائل شبکه را فراهم می کند. زمانی که برای گسترش شبکه ها از پچ کورد شبکه استفاده می شود این شرایط فراهم می شود تا زمانی که صرف اتصالات کابل شبکه شود به دیگر مسائل اختصاص داده شوند به علت استفاده از پچ کورد شبکه  نیاز به عوامل انسانی را تا کم ترین میزان کاهش می دهد به علاوه هزینه های مربوط به کابل های طولانی را از بین می برد.

پچ کورد شبکه

  • تفکیک ساده:

زمانی که قصد پیاده سازی یک شبکه را دارید ممکن است بخواهید بخش هایی را از هم تفکیک کنید استفاده از پچ کورد ها با تنوع رنگی زیادی که دارند به سادگی این شرایط را برای شما محیا می سازد.

  • امنیت بالا:

همان طور که می دانید کابل های شبکه به صورت دستی و بر اساس نیاز اندازه گیری و سوکت زده می شوند این در حالی است که پچ کورد ها به صورت فابریک و توسط کمپانی ها سازنده سوکت زده می شوند به همین علت می توان از سلامت و همچنین زیبایی سوکت ها اطمینان حاصل کرد.

  • کاهش نویز پذیری:

با توجه به سایز و اندازه پچ کورد ها از آن ها در فواصل کوتاه استفاده می شود و دیتا در فاصله های کم بر روی پچ کورد های مختلف انتقال پیدا می کند که این شرایط امکان نویز پذیری را تا حد خیلی پایین کاهش می دهد.

  • کاهش درصد خطا:

با توجه به مورد سوم و نصب سوکت به صورت دستی در کابل های شبکه ممکن است در برخی مواقع به علت های مختلف عملیات سوکت زدن و چینش سیم ها با مشکل و خطا رو برو شود و این در حالی است که پچ کورد شبکه با سوکت فابریک از کمپانی درصد خطا را تقریبا به صفر نزدیک می کند.

5/5 - (1 امتیاز)
اشتراک
اطلاع از
guest
0 دیدگاه
Inline Feedbacks
دیدن همه دیدگاه ها