راهنمای خرید

تفاوت مودم تک باند و دوبانده؛ کدام برای من مناسب است؟

همانطور که می‌دانید تکنولوژی روز به روز در حال پیشرفت است و هر شخص زمانی که تصمیم دارد برای خرید یک محصول، کسب اطلاعات در حوزه‌های مختلف و حتی...
سعید رهبرصومعه سرائی سعید رهبرصومعه سرائی ۱۵ آذر ۱۴۰۲
1354
7
0
تفاوت مودم تک باند و دوبانده
مطالعه: 10 دقیقه
1354
7
0

همانطور که می‌دانید تکنولوژی روز به روز در حال پیشرفت است و هر شخص زمانی که تصمیم دارد برای خرید یک محصول، کسب اطلاعات در حوزه‌های مختلف و حتی دیدن فیلم و بازی اقدام کند باید به اینترنت متصل شود. یکی از اصلی‌ترین تجهیزات شبکه که برای اتصال به اینترنت نیاز است مودم می‌باشد. مودم‌ها دستگاه‌هایی هستند که سیگنال اینترنت سیمی را به سیگنال بی‌سیم تبدیل می‌کنند. شایان ذکر است بدانید مودم در دو نوع دوبانده و تک بانده تولید و به بازار عرضه می‌شود. مودم دوبانده و تک بانده تفاوت‌هایی با هم دارند که حتماً باید قبل از خرید مودم از این تفاوت‌ها مطلع شوید. در مجموع ما تصمیم داریم در این محتوا شما را با بهترین مودم‌های دوبانده و تک بانده آشنا کنیم و به بررسی تفاوت مودم تک باند و دوبانده بپردازیم. در نتیجه پیشنهاد می‌کنیم تا پایان این محتوا با ما در وب‌سایت برقچی همراه باشید.

مودم تک بانده چیست؟

یکی از پر فروش‌ترین مودم‌های موجود در بازار مودم‌های تک بانده هستند. در ابتدا بهتر است ذکر کنیم مودم تک باند یک دستگاه شبکه است که سیگنال اینترنت سیمی را به سیگنال بی‌سیم تبدیل می‌کند. این مودم‌ها فقط از یک باند فرکانسی (معمولاً 2.4 گیگاهرتز) استفاده می‌کنند. در ادامه باید به این نکته اشاره کنیم که مود‌های تک بانده دارای ویژگی‌های بسیار زیادی هستند. برای مثال بسیاری از دستگاه‌های قدیمی فقط از باند 2.4 گیگاهرتز پشتیبانی می‌کنند. بنابراین، اگر دستگاه‌های قدیمی دارید، یک مودم تک باند برای شما مناسب‌تر است. با توجه به این موارد‌ امیدواریم بتوانید با دید باز برای خرید مودم اقدام کنید.

مودم تک بانده چیست؟

مودم تک بانده چیست؟

مودم دو بانده چیست؟

در این بخش از بررسی تفاوت مودم تک باند و دوبانده، تصمیم داریم شما را با مودم دو بانده آشنا کنیم. این نوع از مودم از نظر کارایی تفاوت اساسی با مودم تک بانده ندارد و این مودم هم مانند مودم تک بانده سیگنال اینترنت سیمی را به سیگنال بی‌سیم تبدیل می‌کند. شایان ذکر است بدانید مودم‌های دو بانده از دو باند فرکانسی 2.4 گیگاهرتز و 5 گیگاهرتز پشتیبانی می‌کنند. حال شاید برای شما سوال پیش بیاید مودم دو بانده برای چه اشخاصی مناسب است؟ در پاسخ به‌ این سؤال باید ذکر کنیم مودم‌های دوبانده برای افرادی مناسب است که به اینترنت با سرعت بالا نیاز دارند. برای مثال بازی آنلاین، پخش ویدئو با کیفیت بالا، اتصال چندین دستگاه به‌طور همزمان و غیره جزء فعالیت‌هایی در فضای اینترنت هستند که به مودم دو بانده نیاز دارند.


بیشتر بخوانید: مودم دو بانده چیست و چه ویژگی‌هایی دارد؟


تفاوت مودم تک باند و دوبانده

تا به اینجای کار با مودم دوبانده و تک بانده آشنا شده‌اید و می‌دانید این دو نوع مودم با یکدیگر تفاوت دارند. تفاوت این دو مودم در مواردی همچون (نوع عملکرد، سرعت شبکه و مطابقت با سایر دستگاه‌ها می‌باشد) در ادامه تصمیم داریم شما را با این موارد به صورت کامل آشنا کنیم تا شما بتوانید تفاوت مودم تک باند و دوبانده را به صورت کامل درک کنید و متوجه شوید کدام مودم برای مناسب است.

نوع عملکرد

اولین پارامتری که تصمیم داریم مورد بررسی قرار دهیم تفاوت مودم تک باند و دوبانده از نظر نوع عملکرد است. توجه داشته باشید مودم‌های تک بانده از نظر نوع عملکرد تنها از فرکانس 2.4 گیگاهرتز پشتیبانی می‌کنند اما مودم‌های دو بانده به علاوه فرکانس 2.4 گیگاهرتز ار فرکانس 5 گیگاهرتز هم پشتیبانی می‌نمایند. توجه داشته باشید تفاوت مودم تک باند و دوبانده در فرکانس بر روی موارد مختلفی همچون سرعت، میزان برد و حتی کاهش تداخلات تأثیر مستقیم می‌گذارد.

سرعت

اگر بخواهیم مبحث سرعت را مورد بررسی قرار دهیم بهتر است بگوییم سرعت مودم دو بانده بیشتر از موده‌های تک بانده هستند. در واقع سرعت مودم تک باند در باند فرکانسی 2.4 گیگاهرتز حداکثر 300 مگابیت‌برثانیه است. این سرعت برای استفاده‌های معمولی مانند وب‌گردی، ‌ایمیل و تماشای فیلم با کیفیت استاندارد کافی است. اما میزان سرعت در مودم‌های دو بانده بیشتر است و این دسته از مودم‌ها در باند فرکانسی 5 گیگاهرتز سرعتی بالغ بر 1.3 گیگابیت بر ثانیه را به کاربران ارائه می‌دهد. این میزان از سرعت اینترنت به کاربران اجازه می‌دهد تا به سادگی بازی آنلاین، پخش فیلم با کیفیت بالا و استفاده از چندین دستگاه به طور همزمان را تجربه کنند.

مطابقت با سایر دستگاه‌ها

یکی از تفاوت‌های اصلی مودم تک باند و دوبانده از نظر مطابقت با سایر دستگاه‌ها در استاندارد‌های بی‌سیمی به شمار می‌رود. شایان ذکر است بدانید مودم‌های دوبانده با دستگاه‌های بیشتری سازگار است. مودم دوبانده با دستگاه‌هایی که از استاندارد‌های بی‌سیم 2.8. 11a/b/g/n/ac پشتیبانی می‌کنند سازگاری دارد. در نقطه مقابل مودم تک باند تنها با دستگاه‌هایی که از استاندارد‌های بی‌سیم 2.8. 11b/g/n پشتیبانی می‌کنند سازگار است.  

تفاوت مودم تک باند و دوبانده

تفاوت مودم تک باند و دوبانده

بهترین مودم‌های تک باند فیبر نوری و ADSL

حال که تا این قسمت از مقاله را مطالعه کرده‌اید و از تفاوت مودم تک باند و دوبانده مطلع شده‌اید مطمئناً به دنبال خرید بهترین مودم‌های تک باند فیبر نوری و ADSL هستید تا بتوانید برای خرید مودم مورد نظر خود اقدام کنید. در ادامه تصمیم داریم 2 مودم ADSL تک بانده و 2 مودم فیبر نوری یک بانده به شما معرفی کنیم و هر یک را به صورت مجزا مورد بررسی قرار دهیم.  


بیشتر بخوانید: بهترین مودم دوبانده (4 انتخاب برتر)


بهترین مودم‌های تک باند فیبر نوری

آیا تصمیم دارید با بهترین مودم‌های تک بانده فیبر نوری آشنا شوید؟ آیا می‌دانستید برقچی انواع مودم‌ فیبر نوری هوآوی را به صورت مستقیم وارد کشور می‌کند و پخش‌کننده اصلی مودم‌های هواوی در ایران این شرکت می‌باشد در این بخش از محتوا تفاوت مودم تک باند و دوبانده تصمیم داریم شما را با مودم فیبرنوری هوآوی مدل HG8546mgm1 و مودم فیبرنوری هوآوی EchoLife HG8245C آشنا کنیم.  

مودم فیبرنوری هوآوی مدل HG8546mgm1

مودم فیبرنوری هوآوی مدل HG8546mgm1 یک مودم ONT (Optical Network Terminal) است که برای اتصال به شبکه اینترنت فیبرنوری استفاده می‌شود. این مودم سرعت قابل قبولی را به کاربر ارائه می‌دهد.  

مشخصات فنی مودم فیبرنوری هوآوی مدل HG8546mgm1

  • فناوری: GPON
  • تعداد آنتن: 2 عدد با قدرت 5dBi
  • سرعت: حداکثر 2.1 گیگابیت بر ثانیه
  • باند فرکانسی: 2.4 گیگاهرتز
  • تعداد پورت LAN: یک عدد پورت با سرعت 1000 و سه عدد پورت با سرعت 100
  • تعداد پورت USb: یک عدد
  • سرعت وایرلس: 300Mbit/s

مودم فیبرنوری هوآوی EchoLife HG8245C

یکی دیگر از مودم‌های فیبر نوری منحصر به فرد که توسط شرکت هواوی تولید شده است مودم فیبرنوری هوآوی EchoLife HG8245C می‌باشد. این مودم طراحی ساده و قیمت مناسبی دارد. این مودم دارای ویژگی‌های زیادی می‌باشد و از مشخصات قابل قبولی برخوردار است.  

مشخصات فنی مودم فیبرنوری هوآوی EchoLife HG8245C

  • فناوری: GPON
  • سرعت: حداکثر 300 مگابیت بر ثانیه
  • باند فرکانسی: 2.4 گیگاهرتز
  • استانداردهای بی سیم: 802.11b/g/n
  • پورت LAN: چهار عدد 10/100/1000Mbps
  • پورت USB: یک عدد 2.0
مودم فیبر نوری هوآوی EchoLife HG۸۲۴۵C

مودم فیبر نوری هوآوی EchoLife HG۸۲۴۵C

بهترین مودم‌های تک باند ADSL

یکی از پرفروش‌ترین مودم‌های تک بانده موجود در بازار، مودم ADSl می‌باشد. مودم دی لینک VDSL2 مدل DSL-224 سری New face و مودم تی پی لینک TP-Link TD-W9960 سهم بالایی از بازار را در اختیار دارند در نتیجه ما تصمیم داریم شما را با این دو نوع مودم آشنا کنیم.

مودم دی لینک VDSL2 مدل DSL-224 سری New face

مودم دی لینک VDSL2 مدل DSL-224 سری New face یکی از محبوب‌ترین مودم‌های شرکت دی لینک موجود در بازار به شمار می‌رود. این  مودم از ویژگی‌هایی همچون QOS برخوردار است از سوی دیگر بر روی این مودم دو آنتن خارجی با قدرت 5 دسی بل تعبیه شده است که می‌تواند نیاز‌های شما را در هنگام استفاده از اینترنت به صورت بی‌سیم برطرف کند. از سوی دیگر این مودم از Very High Speed Digital Subscriber Line 2 پشتیبانی می‌کند، اگر اطلاعاتی نسبت به این فناوری نداری بهتر است ذکر کنیم این فناوری امکان ارائه سرعت‌های بالا تا 300 مگابیت بر ثانیه را برای کاربر فراهم می‌کند.

مشخصات فنی مودم دی لینک VDSL2 مدل DSL-224 سری New face

  • باند فرکانسی: 2.4 گیگاهرتز
  • استاندارد‌های بی‌سیم: 2.8. 11b/g/n
  • تعداد پورت LAN: چهار عدد پورت
  • تعداد پورت USB: یک عدد پورت 2.0
  • قدرت آنتن: ۵dBi
  • تعداد آنتن: دو عدد
  • مدل پردازشگر: RTL8685S
  • سیستم عامل: Embedded Linux
  • امنیت: WPA2، WPA، WEP
  • سایر ویژگی‌ها: کنترل والدین، QoS، پورت فورواردینگ، DMZ، VPN

 


بیشتر بخوانید: راهنمای خرید مودم ADSL


مودم تی پی لینک TP-Link TD-W9960

در این بخش از محتوا تفاوت مودم تک باند و دوبانده تصمیم داریم به بررسی یک مودم منحصر به فرد تک بانده بپردازیم. شایان ذکر است بدانید مودم تی پی لینک TP-Link TD-W۹۹۶۰ یک مودم VDSL2/ADSL2 با ویژگی‌های کامل و قیمت مناسب است. این مودم برای استفاده در منازل و مشاغل کوچک مناسب است. این مودم از قیمت مناسب برخوردار است، سرعتی بالغ بر 300 مگابیت بر ثانیه در اختیار کاربر قرار می‌دهد. اگر بخواهیم اطلاعاتی را در مورد پورت LAN و پورت USB در اختیار شما قرار دهیم باید ذکر کنیم این مودم 3 عدد پورت LAn با سرعت 10/100/1000 Mbps و یک عدد پورت USB دارد. البته باید به این نکته اشاره کنیم که مودم تی پی لینک TP-Link TD-W9960 از از فناوری‌های پیشرفته مانند MU-MIMO و OFDMA پشتیبانی نمی‌کند.

مشخصات فنی مودم تی پی لینک TP-Link TD-W9960

  • سرعت بالا تا 300 مگابیت بر ثانیه
  • پشتیبانی از استاندارد‌های بی‌سیم 2.8. 11b/g/n
  • دارای سه پورت LAN 10/100/1000Mbps
  • دارای یک پورت USB 2.0
  • دو عدد آنتن با قدرت 5 دسی بل
  • امنیت: WPA2، WPA، WEP
  • سایر ویژگی‌ها: کنترل والدین، QoS، پورت فورواردینگ، DMZ، VPN
مودم تی پی لینک TP-Link TD-W9960

مودم تی پی لینک TP-Link TD-W9960

بهترین مودم‌های دو باند فیبر نوری و ADSL

مطمئناً تا به این قسمت از محتوا متوجه تفاوت مودم تک باند و دوبانده شده‌اید و به این نتیجه رسیده‌اید که مودم دوبانده برای شما مناسب‌تر است. در ادامه تصمیم بر این است تا شما را با بهترین مودم‌های دوباند فیبر نوری و ADSL اشنا کنیم تا بتوانید بر اساس نیاز خود بهترین مودم را خریداری نمایید.  

بهترین مودم‌های دو باند فیبر نوری

در این بخش از محتوا بررسی تفاوت مودم تک باند و دوبانده می‌خواهیم بهترین مودم‌های دوباند فیبر نوری (مودم فیبر نوری دوبانده هوآوی HS8546V5 و مودم فیبر نوری دوبانده هوآوی HS۸۱۴۵X۶ New Face) را بررسی کنیم. این دو مودم دارای ویژگی‌های منحصر به فردی هستند و بسیاری از گیمر‌ها از این دو مودم استفاده می‌کنند. در ادامه با این دو مودم بیشتر آشنا خواهید شد.

مودم فیبر نوری دوبانده هوآوی HS8546V5

مودم فیبر نوری دوبانده هوآوی HS8546V5 یک مودم ONT با ویژگی‌های کامل و قیمت مناسب است. این مودم با پشتیبانی از دو باند فرکانسی 2.4 گیگاهرتز و 5 گیگاهرتز امکان اتصال همزمان دستگاه‌های بی‌سیم و سیمی را با سرعت بالا فراهم می‌کند. همچنین با سرعت حداکثر 2.1 گیگابیت بر ثانیه امکان استفاده از اینترنت با سرعت بالا را برای کاربران فراهم می‌کند.

مشخصات فنی مودم فیبر نوری دوبانده هوآوی HS8546V5

  • پشتیبانی از دو باند فرکانسی 2.4 گیگاهرتز و 5 گیگاهرتز
  • سرعت حداکثر 2.1 گیگابیت بر ثانیه
  • پشتیبانی از استاندارد‌های بی‌سیم 2.8. 11a/b/g/n/ac
  • دارای چهار پورت LAN 10/100/1000Mbps
  • دارای یک پورت USB 2.0

 


بیشتر بخوانید: مودم تی پی لینک چیست؟ آشنایی با انواع مودم TP-Link


مودم فیبر نوری دوبانده هوآوی HS8145X6 New Face (وای فای 6)

مودم فیبر نوری دوبانده هوآوی HS8145X6 New Face (وای فای 6) می‌تواند برای کسانی که تصمیم دارند فیلم با با بالاترین کیفیت مشاهده کنند یا بازی آن لاین را بدون لتنسی تجربه نمایند بسیار مناسب می‌باشد. این مودم از دو باند فرکانسی 2.4 گیگاهرتز و 5 گیگاهرتز پشتیبانی می‌کند و سرعتی تا 3 گیگابیت بر ثانیه را به کاربران ارائه می‌دهد. در ادامه باید ذکر کنیم مدیریت هوشمند ترافیک داده (WiFi 6) به این مودم اجازه می‌دهد تا ترافیک داده را به طور هوشمند مدیریت کند و به دستگاه‌های مختلف با توجه به نیاز‌های آن‌ها پهنای باند اختصاص دهد. این ویژگی می‌تواند به بهبود عملکرد شبکه و کاهش تاخیر کمک شایانی نماید.

مشخصات فنی مودم فیبر نوری دوبانده هوآوی HS8145X6 New Face (وای فای 6)

  • پشتیبانی از دو باند فرکانسی 2.4 گیگاهرتز و 5 گیگاهرتز
  • سرعت حداکثر 3 گیگابیت بر ثانیه
  • پشتیبانی از استاندارد‌های بی‌سیم 2.8. 11a/b/g/n/ac/ax
  • دارای چهار پورت LAN 10/100/1000Mbps
  • دارای یک پورت USB 2.0
  • دارای مدیریت هوشمند ترافیک داده (WiFi 6)
مودم فیبر نوری دوبانده هوآوی HS۸۱۴۵X۶ New Face (وای فای ۶)

مودم فیبر نوری دوبانده هوآوی HS۸۱۴۵X۶ New Face (وای فای ۶)

بهترین مودم‌های دوبانده ADSL

مودم ADSl دو بانده زیادی در بازار وجود دارد که شما می‌توانید برای خرید ان‌ها اقدام کنید اما بهترین مودم دو بانده ADSL موجود در بازار مودم VDSL تی پی لینک Archer VR400 و مودم تی پی لینک VR600 بی‌سیم VDSL2 هستند.

مودم VDSL تی پی لینک Archer VR400

یکی از بهترین مودم‌های ADSl که تصمیم داریم در این بخش از محتوا بررسی تفاوت مودم تک باند و دوبانده به شما معرفی کنیم مودم VDSL تی پی لینک Archer VR400 است. در ابتدا بهتر است بدانید این مودم  از فناوری VDSL2/ADSL2+ و استاندارد‌های بی‌سیم 2.8. 11a/b/g/n/ac پشتیبانی می‌کند. از سوی دیگر مودم VDSL تی پی لینک Archer VR400 حداکثر سرعت 300 مگابیت بر ثانیه را ارائه می‌دهد. در نهایت باید ذکر کنیم شما با خرید این مودم نمی‌توانید از فناوری‌های پیشرفته مانند MU-MIMO و OFDMA بهره‌مند شوید.

مشخصات فنی مودم VDSL تی پی لینک Archer VR400

  • سرعت بالا تا 300 مگابیت بر ثانیه
  • پشتیبانی از دو باند فرکانسی 2.4 گیگاهرتز و 5 گیگاهرتز
  • پشتیبانی از استاندارد‌های بی‌سیم 2.8. 11a/b/g/n/ac
  • دارای چهار پورت LAN 10/100/1000Mbps
  • دارای یک پورت USB 2.0

بیشتر بخوانید: ویژگی های یک مودم خوب چیست؟


مودم تی پی لينک VR600 بی سيم VDSL2

آخرین مودمی می‌توان به عنوان بهترین مودم ADSL دو بانده معرفی کرد مودم تی پی لينک VR600 بی سيم VDSL2 می‌باشد. این مودم هم مانند تمام مودم‌های دوبانده از فرکانس 2.4 گیگاهرتز و 5 گیگاهرتز پشتیبانی می‌کند، از سوی دیگر دارای 4 عدد پورت شبکه با سرعت گیگابایت است که می‌توانید با استفاده از ان‌ها کنسول بازی، کامپیوتر، اندروید باکس و غیره را به اینترنت متصل کنید. این مودم برای گیم، کافی نت و غیره بسیار مناسب می‌باشد.

مشخصات فنی مودم تی پی لينک VR600 بی سيم VDSL2

  • سرعت بالا تا 300 مگابیت بر ثانیه
  • پشتیبانی از دو باند فرکانسی 2.4 گیگاهرتز و 5 گیگاهرتز
  • پشتیبانی از استاندارد‌های بی‌سیم 2.8. 11a/b/g/n/ac
  • دارای چهار پورت LAN 10/100/1000Mbps
  • دارای یک پورت USB 2.0
مودم تی پی لینک VR۶۰۰ بی‌سیم VDSL۲

مودم تی پی لینک VR۶۰۰ بی‌سیم VDSL۲

مودم تک باند یا دوباند؛ کدام را بخریم؟

انتخاب بین مودم تک بانده و دو بانده به عوامل مختلفی بستگی دارد. در هنگام خرید مودم باید به تفاوت مودم تک باند و دوبانده توجه کنید.   تفاوت میان این دو مودم در سه عامل (نوع عملکرد، سرعت شبکه و مطابقت با سای دستگاه‌ها) می‌باشد. در مجموع، اگر سرعت اینترنت شما بالاتر از ۱۰۰ مگابیت بر ثانیه است، از چندین دستگاه بی‌سیم در خانه یا محل کار خود استفاده می‌کنید و در معرض تداخل رادیویی زیادی هستید، یک مودم دو باند بهترین گزینه برای شما محسوب می‌شود. اما در غیر این صورت می‌تواند مودم تک باند خریداری کنید.


بیشتر بخوانید: تجمیع پهنای باند با میکروتیک


نتیجه گیری

در این محتوا از مجله برقچی اطلاعات کاملی در مورد تفاوت مودم تک باند و دوبانده در اختیار شما قرار دادیم و مطمئناً در حال حاضر می‌دانید که کدام نوع مودم مناسب شما می‌باشد. در نهایت بهتر است به این نکته اشاره کنیم که وب سایت برقچی به دلیل داشتن حق واردات و بستر اختصاصی فروش می‌تواند بهترین گزینه برای خرید انواع مودم تلقی شود و بهترین تجربه را در خرید مودم فیبر نوری و غیره برای شما رقم بزند.

5/5 - (2 امتیاز)
اشتراک گذاری مطلب

مراحل کار برقچی

درخواست خرید
مشاوره و راهنمایی
اعلام قیمت
صدور پیش‌فاکتور
آماده‌سازی کالا
ارسال کالا در همان روز
صدور فاکتور
تسویه نهایی
ارسال کالا
در همان روز

دیدگاه شما

اشتراک
اطلاع از
guest
0 دیدگاه
Inline Feedbacks
دیدن همه دیدگاه ها

مقالات مرتبط

<