راهنمای خرید

راهنمای خرید پچ پنل

راهنمای خرید پچ پنل به افرادی که برای مدیریت شبکه پیچیده و بزرگ به نقشه راه احتیاج دارند، مفید خواهد بود. شبکه‌های بزرگ و سازمانی از تجهیزات گوناگون و...
Author image placeholder زهرا فغانی ۰۴ شهریور ۱۴۰۲
887
راهنمای خرید پچ پنل
مطالعه: 6 دقیقه
887
0

راهنمای خرید پچ پنل به افرادی که برای مدیریت شبکه پیچیده و بزرگ به نقشه راه احتیاج دارند، مفید خواهد بود. شبکه‌های بزرگ و سازمانی از تجهیزات گوناگون و تعداد زیادی کابل شبکه برای برقراری ارتباط بین بخش های مختلف سازمان و تبادل بانک های اطلاعاتی استفاده می‌کنند. استفاده از این تجهیزات بدون نظم و ترتیب مشکلات زیادی را ایجاد می‌کند، در حالی که استفاده از پچ پنل شبکه به رفع این مشکلات کمک فراوانی خواهد کرد. در واقع پچ پنل، به عنوان دستگاهی مرکزی، ارتباط بین تجهیزات شبکه و مدیریت و کنترل بر روی شبکه را فراهم می‌کند. در این مقاله قصد داریم، راهنمای خرید پچ پنل، ویژگی‌های پچ پنل، نکات مهم برای خرید و استفاده از آن را شرح دهیم. با ما در برقچی همراه باشید.

پچ پنل چیست و چه کاربردی دارد؟

پچ پنل (Patch Panel) یکی از تجهیزات شبکه است که وظیفه اصلی آن، برقراری ارتباط بین نقاط انتهایی کابل‌ شبکه و تجهیزات دیگر شبکه نظیر هاب و روتر است. یکی از دلایل استفاده از پچ پنل شبکه مرتب بودن و قابل شناسایی بودن اتصالات بین کابل‌ها و تجهیزات شبکه است. در واقع، به جای اینکه کابل‌های شبکه مستقیم به تجهیزات وصل شوند، پچ پنل به عنوان یک مفصل میانی عمل می‌کند. همچنین قابل ذکر است که پچ پنل یک جزء غیرفعال است که سوئیچ شبکه را نیز تکمیل می‌کند.

پچ پنل چیست و چه کاربردی دارد؟

پچ پنل چیست و چه کاربردی دارد؟

اگر شبکه کوچکی را راه اندازی کرده‌اید، احتمالاً در ابتدا نیازی به پچ پنل نخواهید داشت. اما با توجه به اینکه شبکه‌ها به مرور زمان تغییرات و افزایش‌ تجهیزات را تجربه می‌کنند، استفاده از پچ پنل به منظور آسانی در کار کابل‌کشی، امری ضروری تلقی می‌شود.

از کاربردهای اصلی پچ پنل می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  1. تسهیل مدیریت کابل‌ در شبکه‌های بزرگ
  2. فراهم‌سازی تعویض و تغییرات سریع در شبکه، بدون دست‌کاری در سیم‌کشی‌های اصلی
  3. عیب یابی و تعمیر آسان و سریع
  4. جداسازی دستگاه‌ها از سیم‌کشی اصلی در محیط‌های صنعتی
  5. استقرار آسان‌تر و بهتر تجهیزات برای برقراری نظم و مدیریت آسان شبکه

بیشتر بخوانید: پچ‌ پنل چیست؟ کاربرد پچ پنل در شبکه


راهنمای خرید پچ پنل

در این بخش قصد داریم نکات مهمی را به شما ارائه دهیم که تجربه خوبی ازخرید پچ پنل شبکه داشته باشید. در ابتدا باید نوع پچ پنل را بر اساس نوع شبکه خود انتخاب نمایید. دومین نکته که حائز اهمیت است، میزان دسترسی و مدیریتی است که پچ پنل در اختیار شما قرار می‌دهد. با توجه به این نکته شما می‌توانید میزان کارایی و آسانی تشخیص و رفع اشکالات شبکه را مشخص کنید. نکته دیگر که به نوع شبکه شما نیز بستگی دارد، انواع کانکتورهای پچ پنل است. انتخاب کیفیت و جنس مناسب کانکتورها نقش مهمی در عملکرد کلی پچ پنل ایفا می‌کند. اما برای انتخاب میان انواع پچ پنل باید با کارایی هرکدام به طور جداگانه آشنا شوید که در ادامه به آن می‌پردازیم.

قبل از خرید، با انواع پچ پنل آشنا شوید

انواع پچ پنل

انواع پچ پنل

قبل از خرید پچ پنل، بهتر است با انواع مختلف آن آشنا شوید، زیرا هر نوع شبکه نیاز به پچ پنل خاص خود را دارد و باید در انتخاب آن دقت عمل کافی داشته باشید.

پچ پنل Loaded یا Unloaded / بر اساس لودد و آنلودد

بر اساس وجود کیستون یا کانکتور، دو نوع پچ پنل Loaded و Unloaded وجود دارند. پچ پنل Loaded دارای کانکتورهای مونتاژ شده یا از قبل نصب شده است و معمولاً در شبکه‌های بزرگ و پیچیده استفاده می‌شود. از طرفی، پچ پنل Unloaded، کانکتور نصب شده ندارد و باید کانکتورهای مناسب آن را خریداری و نصب کنید. این نوع پچ پنل‌ها به صورت ریل خالی هستند و پورت یا به اصطلاح کیستونی بر روی آن‌ها قرار ندارد و کاربر می‌تواند با توجه به نیاز خود کیستون‌های مرتبط را نصب نماید.

پچ پنل Unloaded

پچ پنل Unloaded

بر اساس نوع کابل اترنت

پچ پنل‌ها بر اساس نوع کابل اترنت به سه دسته اصلی CAT5e، CAT6 و CAT6a تقسیم می‌شوند. در جدول زیر شاهد سرعت و کاربرد هر کتگوری خواهید بود.

کابل اترنت سرعت پهنای باند کاربرد
Cat 5e 1000Mbps 100MHz 1000BASE-T Ethernet
Cat 6 10Gbps 250MHz 10GBASE-T Ethernet
Cat 6a 10Gbps 500MHz 10GBASE-T Ethernet

پچ‌پنل‌ CAT5e برای انتقال ویدئو، صدا و کاربردهای کامپیوتری و سرویس ابری مناسب است. پچ پنل CAT6 برای شرکت‌ها و مراکز داده استفاده می‌شوند. پچ پنل CAT6a برای شبکه‌هایی با نیاز به پهنای باند بالا و قابلیت‌های امنیتی، مناسب هستند.


بیشتر بخوانید: آشنایی با پچ پنل FTP


بر اساس قابلیت ماژولار

پچ پنل ماژولار

پچ پنل ماژولار

در یک تقسیم بندی دیگر نیز پچ پنل‌‌ها شامل دو دسته اصلی ماژولار و غیرماژولار هستند که تقریباً همان تقسیم‌بندی loaded و unloaded است. در واقع پچ پنل ماژولار از نوع unloaded است. با استفاده از این پچ پنل، کاربر آزادانه می‌تواند ماژول یا کیستون مورد نیازش را بر روی این دستگاه نصب کند و هر نوع پورتی از جمله پورت‌های UTP، STP، FTP، CAT6 یا CAT5 و یا حتی فیبر نوری را بر روی آن نصب نماید. بنابراین، در صورت نیاز به تغییر کانکتورها، می‌توانید تنها همان ماژول را با ماژول جدید تعویض کنید.

بر اساس مدل کابل

پچ پنل‌ها بر اساس نوع کابل به سه دسته زیر تقسیم می‌شوند:

1. پچ پنل‌ کواکسیال برای کابل‌های RG6 و RG59

2. پچ پنل‌ فیبرنوری

3. پچ‌پنل‌ شبکه اترنت

بر اساس تعداد پورت

تعداد پورت پچ پنل معمولاً با توجه به نیاز شبکه و تعداد دستگاه‌هایی که باید به آن متصل شوند، تعیین می‌شود. پچ پنل‌های با پورت کمتر از 12 برای استفاده در شبکه‌های کوچک مورد استفاده قرار می‌گیرند، در حالی که پچ پنل‌های با تعداد پورت بالاتر برای شبکه‌های بزرگ‌تر و با تعداد دستگاه‌های بیشتر در نظر گرفته می‌شوند.

پچ پنل 96 پورت

پچ پنل 96 پورت

بر اساس شکل ظاهری

پچ پنل‌ها بر اساس شکل ظاهری و نحوه نصب ماژول‌ها و کانکتورها شامل پچ پنل رکمونت (Rackmount)، پچ پنل دیواری یا والمونت (Wall Mount) و پچ پنل رومیزی یا دسکتاپ هستند.


بیشتر بخوانید: آشنایی با پچ پنل PoE


پچ پنل POE چیست؟

تامین برق با پچ پنل POE

تامین برق با پچ پنل POE

این نوع پچ پنل علاوه بر پورت‌های معمولی، شامل پورت POE برای تأمین توان مصرفی برق تجهیزات شبکه است. در واقع با وجود پچ پنل POE نیازی نیست که برای اتصال تجهیزات به جریان برق، منبع یا مسیر دیگری تعیین شود.

معرفی برترین برندهای تولید کننده پچ پنل

انواع پچ پنل اشنایدر (Schneider Electric)، پچ پنل امپ (AMP)، پچ پنل دی لینک (D-Link)، پچ پنل لگراند (Legrand) و پچ پنل نگزنس (Nexans) از معتبرترین برندها و شرکت‌های پیشرو در زمینه کابل‌کشی و انتقال اطلاعات در بازار وجود دارند. این برندها با عرضه محصولات با کیفیت در بین کاربران محبوب هستند. البته برای خرید پچ پنل شبکه باید با آگاهی و دقت کافی عمل کنید و نیازها و شرایط خاص شبکه‌تان را مدنظر قرار دهید و با مقایسه محصولات و بررسی نظرات متخصصان بهترین انتخاب خود را داشته باشید.

مدیریت و عیب‌یابی آسان با پچ پنل

همان‌طور که در این مطلب اشاره کردیم، با بهره‌گیری از پچ پنل شبکه می‌توانید به تجهیزات خود نطم دهید. علی‌الخصوص برای تعمیر قطعات نیز به دلیل نظم‌دهی کابل‌ها توسط پچ پنل، به راحتی می‌توانید عیب‌یابی و اقدام به تعمیر کنید. در مقاله راهنمای خرید پچ پنل به بررسی ویژگی‌ها و انواع پچ پنل پرداختیم و کاربرد هر کدام را شرح دادیم. همچنین در ادامه برندهای برتر را معرفی کردیم و به نکات مهم برای خرید پچ پنل اشاره کردیم. از همراهی شما با مجله برقچی سپاس‌گزاریم.


بیشتر بخوانید:برنامه تردز Threads چیست؟ آشنایی با تمام قابلیت‌های Threads


امتیاز شما به این نوشته چقدر است؟
اشتراک گذاری مطلب

مراحل کار برقچی

درخواست خرید
مشاوره و راهنمایی
اعلام قیمت
صدور پیش‌فاکتور
آماده‌سازی کالا
ارسال کالا در همان روز
صدور فاکتور
تسویه نهایی
ارسال کالا
در همان روز

دیدگاه شما

اشتراک
اطلاع از
guest
0 دیدگاه
جدیدترین
قدیمی ترین بیشترین رای
Inline Feedbacks
دیدن همه دیدگاه ها

مقالات مرتبط

<