به نظر شما بهترین راهکار تقویت سیگنال تلویزیون چیست؟ بدیهی است که امروزه تلویزیونها نقش مهمی در زندگی مردم ایفا میکنند. به طوری که در طی شبانه روز، ساعتها شما را با برنامهها و سریالهای مختلف سرگرم کرده و حتی از اخبار مهم جهان آگاه میکنند. بنابراین زمانی که در انتظار تماشای یک مسابقه فوتبال هیجانانگیز بوده یا در حال دیدن یک خبر مهم از اخبار امروز جهان هستید، قطع و وصل شدن تصویر و صدای تلویزیون یا هشدار نبود سیگنال یکی از آزاردهندهترین اتفاقهای ممکن برای شما خواهد بود.
همانطور که میدانید ضعیف بودن سیگنالهای تلویزیون یکی از مهمترین عوامل پرش تصویر، ایجاد خطوط و یا قطع شدن کامل تصویر بهشمار میرود. از این رو بسیاری از افراد به دنبال راهکارهای تقویت سیگنال تلویزیون هستند تا مانع از بروز چنین اختلالهایی شوند. از این رو در این از برقچی با ما همراه باشید تا شما را با راهکارهای تقویت سیگنال تلویزیون بیشتر آشنا کنیم.
چگونه سیگنال تلویزیون خود را تقویت کنیم؟
یکی از این روشهای جلوگیری از ضعیف شدن سیگنالهای تلویزیون و کمک به وضوح بیشتر صدا و تصویر، تقویت آنتن تلویزیون است. زمانی که آنتندهی به شکل صحیح انجام نشود، کیفیت گیرنده دستگاه نیز به همان نسبت پایین میآید. خوشبختانه، ترفندهای زیادی وجود دارند که میتوانند صرف نظر از مدل و برند سازنده دستگاه، در زمان بروز مشکل به کمک شما بیایند. در ادامه با ما همراه باشید.
حتما بخوانید: تقویت سیگنال وای فای
افزایش ارتفاع آنتن جهت تقویت سیگنال تلویزیون
از جمله عوامل مؤثر در کیفیت سیگنالهای دریافتی و پخش تصاویر را میتوان ارتفاع مناسب آنتن تلویزیون دانست. چراکه این افزایش ارتفاع باعث میشود تا گیرنده دستگاه بتواند سیگنالهای قویتری را دریافت کرده و در نتیجه وضوح بیشتری به شما ارائه دهد. همانطور که میدانید هر مانعی که میان آنتن و مرکز پخش سیگنالها قرار بگیرد امکان تضعیف سیگنالها را فراهم میآورد. بنابراین نصب آنتن در پشت بام، بالکن و یا حتی کنار پنجره یکی از روشهای تأثیرگذار در تقویت سیگنال به حساب میآید.
تنظیم مجدد تنظیمات تیونر گیرنده دیجیتال
از آنجایی که وظیفه اصلی تیونر دیجیتال (DVB) تقویت آنتن تلویزیون و تبدیل آن به تصاویر قابل پخش است، تنظیم مجدد آن ممکن است مشکل قطع و وصل شدن تصاویر و صدا را برطرف کند. اگر تنظیمکننده دیجیتال شما از دادههای قدیمی استفاده میکند، تنظیم مجدد تیونر حتما کارساز خواهد بود. برای انجام این کار کافی است کابل کواکسیال را از تلویزیون جدا کنید.
سپس اسکن کانال را بر روی دستگاه اجرا کرده و جعبه تلویزیون یا مبدل را خاموش و جدا کنید. در مرحله بعدی تمام اتصالات را دوباره برقرار کرده و یک بار دیگر اسکن کانال را انجام دهید. در نهایت این روش ممکن است با طی کردن چندین مرحله، تمام مشکلات دستگاه شما را حل کند.
استفاده از تقویت کننده آنتن
استفاده از تقویتکننده آنتن موجب میشود که قدرت سیگنال تا حد زیادی افزایش پیدا کند. یکی از این تقویت کنندهها، آمپلی فایر است که علاوه بر تقویت سیگنال تلویزیون، کیفیت تصاویر را نیز بهبود میبخشد. از آنجایی که نصب نادرست آمپلی فایر تلویزیون یا خرابی آن باعث بروز اختلال در سیگنال، اضافه بار و مشکلات دیگری میشود، فرایند نصب آن اهمیت ویژهای پیدا میکند و باید حتما از یک متخصص در این زمینه کمک بگیرید.
نصب آنتن کمکی جهت افزایش قدرت سیگنال تلویزیون
ممکن است علیرغم سالم بودن، آنتن تلویزیون نتواند سیگنالهای موجود را بهطور مناسب دریافت کند. از این رو، خرید و استفاده از آنتنهای کمکی که از قدرت سیگنالدهی بالاتری برخوردار هستند میتوانند با دریافت سیگنالهای متعدد از دکلهای ناحیه، این مشکل را بهراحتی برطرف کند. برای انجام این کار، کافی است آنتن کمکی را در یک متری آنتن فعلی نصب کنید و سپس با استفاده از کانکتور سیگنال کواکسیال، هر دو آنتن مورد نظر را به یکدیگر متصل کنید. البته ابتدا اطمینان حاصل کنید که برای جلوگیری از مشکلات فاز، حتما از کابل یک تکه کواکسیال میان آنتنها و گیرنده استفاده میکنید.
در زمان تنظیم مجدد، حتما پیش از اقدام به وصل کردن آنتن جدید به کانکتور، هر دو آنتن را به صورت جداگانه نصب و بررسی کنید. سپس فرایند جستجوی کانال را برای هر دو آنتن اجرا کرده و در پایان آنها را بایکدیگر ترکیب کنید.
کوتاه کردن کابل آنتن جهت افزایش قدرت سیگنال تلویزیون
از راهکارهای تقویت سیگنال تلویزیون میتوان به کوتاه کردن کابل آنتن اشاره کرد که موجب افزایش کیفیت دریافت صدا و تصویر خواهد شد. گاهی اوقات، میتوان طول کابلی که آنتن را به تلویزیون متصل میکند نیز به تقویت آنتن مرتبط دانست. هرچقدر که طول کابل کمتر باشد، کیفیت سیگنالهای دریافتی بیشتر خواهد بود.
حتما بخوانید: عوامل ضعیف شدن سیگنال وای فای
قرار دادن آنتن در جهت صحیح
در صورت استفاده از آنتنهای جهتی، برای تقویت سیگنالدهی آن کافی است جهت آنتن خود را به سمت ایستگاهها و دکلهای پخش امواج هدایت کنید. معمولا بیشتر افراد در زمان نصب آنتن به جهت آن توجهی نمیکنند. با این وجود بایستی بدانید که قرار گرفتن آنتن در جهت نادرست یکی از عوامل تضعیف سیگنال تلویزیون بهشمار میرود. بنابراین آنتنهای شما حتما باید در جهت دکلهای پخشکننده امواج قرار بگیرند تا بتوانند سیگنالها را بهطور تمام و کمال دریافت کنند. اگر از محل درست قرارگیری دکلها در نزدیکی محل زندگی خود مطلع نیستید یا آنها را با چشم نمیبینید، میتوانید از نقشه آنتن FCC یا DTV کمک بگیرید.
خرید آنتن باکیفیت و قوی برای بالا بردن قدرت سیگنال تلویزیون
اگر در صورت رعایت تمامی نکات فوق، باز هم نتوانستید به تقویت سیگنال تلویزیون کمک کنید، بهتر است برای تعویض دستگاه آنتن خود اقدام کنید. معمولا خرید آنتن باید با در نظر گرفتن شرایط محیطی انجام شود. شما میتوانید با توجه به محل سکونت خود، آنتنهای رومیزی یا چند جهته که معمولا در پشت بام نصب میشوند را خریداری کنید. آنتنهای چند جهته به خاطر دریافت سیگنال از چند جهت متفاوت، اکثرا تصویر و صدای باکیفیتتری را ارائه میدهند. در برخی نقاط نیز آنتنهای رومیزی بهقدری کیفیت بالایی را در ارائه تصاویر دارند که هیچ نیازی به تقویتکننده سیگنال یا روشهای نامبرده پیدا نمیکنید.
جمع بندی
در این مطلب با راهکارهای تقویت سیگنال تلویزیون نظیر تغییر جهت آنتن، افزایش ارتفاع آن و استفاده از تقویتکنندههای سیگنال آشنا شدید. حال میدانید که چه روشهایی در افزایش قدرت سیگنال تلویزیون مؤثر هستند و میتوانند مشکل پرش صدا و تصویر را تا حد زیادی برطرف کنند. از اینکه تا پایان این مطلب از برقچی همراه بودید از شما عزیزان متشکریم. امیدواریم با درج نظرات خود ما را در ارائه هر چه بهتر این مطالب یاری کنید.
دیدگاه شما