صفحه اصلی > راهنمای خرید > بهترین مودمهای ADSL خانگی
3095بهترین مودمهای ADSL خانگی

برای اتصال به اینترنت استفاده از مودم ADSL یکی از مرسومترین روشهایی است که مورد توجه بسیاری از کاربران خانگی و البته کسب و کارها قرار دارد. اما در این بین انتخاب بهترین مودمهای ADSL خانگی اهمیت ویژهای دارد، چرا که در بالاتر بردن کیفیت سرویس اینترنت مورد استفاده نقش اساسی خواهد داشت. از همینرو از شما عزیزان دعوت میکنیم با مجله برقچی همراه باشید تا با هم بهترین مودمهای ADSL خانگی را بررسی نماییم.
فهرست:
اما قبل از معرفی لیست بهترین مودمهای ADSL خانگی این سوال مطرح میشود که:
مودم ASDL چیست؟
Asymmetric Digital Subscriber Line خلاصه شده عبارت ADSL است که یک فناوری است که در آن نسبت به حالت Dial-up سرعت دسترسی به اینترنت بیشتر است. در حالت ADSL، دادههای ارسالی و دریافتی سرعت یکسانی ندارند. از طرفی DSL یک اصطلاح کلی است و ADSL و البته دیگر موارد مثل VDSL و SDSL، نوع خاصی از این خدمت هستند.

حال که به معرفی مودم ADSL پرداختیم میخواهیم بدانیم که:
بهترین مودمهای ADSL خانگی کدامند؟
۱- مودم روتر 2 plus ADSL بیسیم N300 دی لینک DSL ۲۷۴۰ U
یکی از مودمهای فوقالعادهای که از قضا قیمت مناسبی هم دارد و در کشور ما هم به خوبی جواب داده است این مدل است. N300 دی لینک که فایروال و آنتندهی حد متوسطی دارد و در منزل میتواند پاسخگوی شما باشد، چرا که تا چندین سال نیازی به تعویض آن نخواهید داشت. به کمک این مودم تا رسیدن تا سرعت ۳۰۰ مگابایت بر ثانیه را تضمین شده بدانید. همچنین دستگاههایی که از استاندارد n/g/b ۸۰۲.۱۱ برخوردار هستند، مشکلی در ارتباط با این دستگاه نخواهند داشت، در حالی که بستر برای ایجاد یک شبکه کابلی نیز فراهم است چرا که ۴ عدد پورت RJ 45 یا اترنت برای این منظور تعبیه شده است.

در بین مودمهایی که در این مقاله معرفی میشوند، شاید مدل ۲۷۴۰ بهترین آنها باشد چرا که با طول عمر مناسب، پیکربندی آسان و رابط کاربری مناسب، یک دستگاه کاملا ایدهآل برای کاربران خانگی است ولی باید بدانید که شاید کمی قطع و وصلی هم در این وسیله موجود باشد که البته تنها نقطه ضعف آن تلقی میشود.
حتما بخوانید: بهترین مودمهای تی پی لینک (TP-LINK)
۲- مودم روتر ADSL 2 plus وایرلس برند تی پی لینک N300 مدل 1N -8961W-V
اما این بار یک مودم تی پی لینک در این لیست خودنمایی میکند! مودم نامبرده در نهایت برای یک دفتر کار کوچک با چهار سیستم میتواند جوابگو باشد. علاوه بر این مودم ۸۹۶۱، به دلیل تقاضای بالا در کشور و البته دوام زیاد باعث شده تا در لیست بهترین مودمهای ADSL خانگی قرار بگیرد. اگر قصد دارید تا بازی های آنلاین سبک را انجام دهید و در شبکههای اجتماعی فعالیت داشته باشید، این مودم به کارتان می آید. مودم ۸۹۶۱، استانداردهای رمزگذاری WPA-PSK و 2-PSK WPA را پشتیبانی میکند.

این مودم به لحاظ ظاهری با مودمهای دیگر دی لینک شباهت دارد، اما آنتنهای آن امکان جدا شدن از دستگاه را ندارند. در مجموع این مودم با سرعت اتصال مناسب و آنتندهی مطلوب یک مورد کاملا مناسب میباشد، اما مزیت اضافهای توسط کمپانی سازنده در آن لحاظ نشده است که شاید بتوان تنها این مورد را به عنوان نقطه ضعف آن قلمداد کرد.
۳- مودم روتر ADSL 2 plus وایرلس برند یوتل A154
اما بعد از معرفی دو مدل برند دی لینک و تی پی لینک، یک مدل کاملا ایرانی را به لیست بهترین مودمهای ADSL خانگی اضافه میکنیم. بله درست شنیدید! این مدل که طبیعتا قیمت بسیار ارزانی دارد، با دارا بودن توانی برابر با ۲۴ مگابایت برای دانلود و ۲ مگابایت برای آپلود چندین سال است که در سبد خرید ایرانیها جا خوش کرده است.
سرعت انتقال اینترنت بیسیم این دستگاه به ۱۵۰ مگابایت بر ثانیه میرسد که در کنار ۴ پورتی که برای اتصال کابل اترنت تعبیه شده، نیازهای مختلف کاربر را رفع خواهد کرد. همچنین طراحی ساده این دستگاه و البته نوع طراحی که مانع گرم شدن بیش از حد آن میشود در نوع خود جالب توجه خواهد بود. اگر بخواهیم نقاط قوت این دستگاه را کوتاه بیان کنیم، قیمت ارزان و کیفیت بدنه در این مقوله قرار میگیرند. آنتندهی نه چندان جالب و طراحی عادی آن جزو نقاط ضعف آن میباشد.
3- مودم روتر ADSL2 plus وایرلس N150 برند تی پی لینک W8151-TD
باز هم یک مدل از تی پی لینک که آنتن دهی خوبش با آنتن های ۵ دسی بلی آن مقدور می شود. همچنین قابلیت WPS نیز در این مودم تعبیه شده تا ایمنی و سرعت بیشتری در سرویس دهی آن ایجاد شود. این مودم از دو آنتن غیر قابل جدا شدن برخوردار است و همانند بسیاری از مدلها کلید خاموش و روشن ندارد. فرکانس این مدل، ۲.۴ گیگاهرتز است که گستره بالایی را پوشش میدهد. در مجموع پشتيبانی از VDSL و مناسب بودن قیمت نسبت به مدلهای مشابه نقاط قوت آن محسوب می شود، اما آنتن ثابت آن نقطه ضعف آن به شمار می رود.
حتما بخوانید: ارزان ترین روتر های موجود در بازار ایران
۴- مودم روتر ADSL 2 plus برند دی لینک مدل ۲۸۷۷AL
مودم دوبانده دی لینک DSL-2877AL ارزان از برند دی لینک که علاوه بر منزل، برای جاهایی مثل کافه و محل کار نیز کاربرد دارد. این مودم از ۳ آنتن برخوردار است که هر نیازی داشته باشید را رفع میکند. این مودم از دو باند فرکانسی برخوردار است و سرعت شبکه آن ۷۵۰ مگابایت بر ثانیه است. مودم ۲۸۷۷ به دلیل توانایی برای اشتراک گذاری اینترنت و قابلیت ۴ پورت اترنت ابزار قدرتمندی در استفاده از سرویس اینترنت است. همچنین میتوانید این دستگاه را از راه دور کنترل و مدیریت نمایید. نهایتا این مدل با دارا بودن یک پورت برای تلفن، ۴ پورت LAN، یک پورت WAN، دکمه پاور، ریست و WPS دارای نقاط مثبت زیادی برای توجیه فرآیند خرید آن میباشد.
۵- مودم روتر ADSL 2 plus برند تی پی لینک مدل W9970TD
این مدل علاوه بر پشتیبانی از استاندارد ADSL از استاندارد VDSL 2 نیز پشتیبانی میکند. در حالت ADSL ماکزیمم سرعت ۲۴ مگابایت و در حالت VDSL ماکزیمم سرعت ۱۰۰ مگابایت بر ثانیه در دسترس شما خواهد بود. مودم تی پی لینک ۹۹۷۰ سری VDSL از بهترینها در استاندارد ADSL در حال حاضر و در آینده که استاندارد VDSL همهگیر شود هم کارایی خواهد داشت. این مودم از ۶ درگاه تشکیل شده که شامل ۴ پورت اترنت، یک پورت تلفن و یک خروجی USB 2.0 میباشد. همچنین این مدل از دکمههای خاموش و روشن دستگاه، خاموش و روشن وای فای، دکمه ریست و نهایتا دکمه WPS برخوردار است. این مودم دو آنتن خارجی دارد که مانند موارد قبلی از آن جدا نمیشوند و میتوانند قدرت ۵ دسی بلی ایجاد کنند و محدوده مناسبی را پوشش دهند. شاید سرعت ۳۰۰ مگابایتی این مودم در حال حاضر خیلی دلچسب نباشد، اما برای کاربران معمولی و خانگی که یک سیستم، گوشی یا تلویزیون را میخواهند به شبکه اینترنت متصل کنند، کاملا پاسخگو خواهد بود.

در مجموع این مدل با دارا بودن نقاط قوتی مثل طراحی مناسب، پشتیبانی از استانداردهای ADSL و VDSL، بهرهمند بودن از چراغهای LED که در تعدادی از مودمها از ایجاد آنها چشمپوشی شده، فایروال نرمافزاری، شبکه میهمان، کنترل ترافیک شبکه، VLAN، امکانات امنیتی2 WPA و WPA2-PASK و غیره در کنار قیمت ارزان، توجیه خرید خوبی برای مصرفکنندگان دارد. اما شاید عدم داشتن قابلیت در وای فای دو بانده و کابل LAN با پهنای باند یک گیگابایت را بتوان در ردیف نقاط ضعف آن قرار داد.
۶-مودم روتر VDSL/ADSL برند تی پی لینک مدل 1-W9960-V TD
مودم تی پی لینک مدل ۹۹۶۰ سری VDSL از سه پورت LAN و یک پورت مشترک LAN/WAN(در مجموع ۴ پورت) بهره میبرد و نسبت به مدل ۹۹۷۰ در این جنبه یک پورت کمتر دارد. این مدل از دو آنتن بهره مند است که فرکانسی برابر با ۲.۴ گیگاهرتز ایجاد میکنند. همچنین گیرندههای آن توان ۵ دسیبلی دارند که از این لحاظ به مدل ۹۹۷۰ شباهت دارد. مجموعا قیمت مناسب، طراحی جذاب و پشتیبانی از حالت بیسیم و کابلی در مقوله نقاط قوت و آنتن ثابت آن جزو نقاط ضعف لین دستگاه محسوب می شود.
۷- مودم روتر ADSL/VDSL لینک سیس X6200
این مدل قابلیتهای گستردهای دارد که ابتدا به ساکن، باید بگوییم که آنتن خارجی در آن تعبیه نشده است. این خود به منزله زیباتر شدن طراحی دستگاه در کنار قدرت بالای آنتندهی آن میباشد. همچنین ۴ پورت LAN در این دستگاه تعبیه شده و یک پورت تلفن نیز در کنار پورتهای اترنت وجود دارد. یک پورت USB نیز به منظور اشتراک فایلها در شبکه وجود دارد به این صورت که شما با اتصال یک فلش یا هارد اکسترنال، میتوانید این کار را انجام دهید. نشانگر LED نیز برای نمایش وضعیت اتصال یا عدم اتصال بر روی بدنه این دستگاه تعبیه شده است.

مجموعا این دستگاه با بهرهمندی از ظاهر مناسب، پشتیبانی از حالت بیسیم و باسیم، امکانات امنیتی مختلف از قبیل 2 personal WPA ،WEP و 2 Enterprise WPA و غیره، یک گزینه خرید مناسب برای کاربران تلقی میشود.
۸- مودم روتر ADSL 2 plus برند تندا D1201
این مودم دو آنتن با فرکانس ۲.۴ و ۵ گیگاهرتزی دارد که امکان جدا شدن از دستگاه را دارند. سرعت انتقال داده، ۱۰۰۰ مگابایت بر ثانیه است که بسیار خوب است. ۵ عدد پورت شامل ۳ عدد پورت اترنت، یک پورت تلفن و یک پورت USB در آن تعبیه شده است. MAC filtering و WPS، از استانداردهای امنیتی هستند که در این دستگاه لحاظ شدهاند. نهایتا این دستگاه با قابلیتهایی مثل parental control که باعث کنترل والدین بر روی استفاده از اینترنت دستگاه میشود، آنتن غیر ثابت و دیگر مزایا، یک مورد مناسب مخصوصا برای استفاده خانوادههای دارای افراد نوجوان و دانشآموز است.
جمع بندی
در پایانبا تشکر از مجموعه برقچی که به صورت تخصصی در حوزه تجهیزات شبکه فعالیت دارد، توجه شما عزیزان را به نکات پایانی جلب میکنیم:
فناوری ADSL که از دهه هشتاد استفاده آن بیشتر در کشور مرسوم شد، در حال حاضر بخش اعظمی از کاربران را سرویسدهی میکند اما برای گرفتن یک سرویس با کیفیت بهتر باید به نوع مودم، نوع و میزان استفاده، شرکت سرویسدهنده، محدوده تحت پوشش شرکت و دیگر مسائل توجه کرد. همچنین با توجه به پیشرفت تکنولوژی رفتهرفته سرویسهای VDSL در حال مرسوم شدن هستند و خوب است که مودم خریداری شده بتواند پشتیبانی از این نوع سرویس را نیز داشته باشد.

علاوه بر این باید این مسئله را هم در نظر داشت که هر چه بهای بیشتری برای دستگاه یا سرویس مد نظر هزینه گردد، کیفیت بهتری نصیب کاربر خواهد شد اما باز هم تاکید میکنيم برای کسانی که قصد استفاده از اینترنت به صورت کاربر خانگی دارند، هزینه خیلی بالا شاید خیلی منطقی نباشد. در هر حال بعد از بررسی تمامی موارد بالا، آیا شما مودمی با قابلیتهای مشابه موارد گفته شده در این بخش یا بخشهای دیگر مجله برقچی میشناسید؟
حتما بخوانید: بازیابی نام کاربری و رمز عبور مودم و روتر
متاسفیم که این مطلب نتوانسته نظر شما را جلب کند. لطفا با نظرات و پیشنهادات خود، ما را در بهبود همیشگی سایت یاری دهید.
ثبت دیدگاه