این روزها همه جا از اینترنت VDSL صحبت میشود. همین چند سال پیش بود که سرعت های چند کیلوبیت آرزوی ما بود ولی امروز سرعتهای چند صد مگابیتی در نزدیکی ماست. سرعت چند برابری اینترنت VDSL نسبت به نسل قبلی خود یعنی اینترنت ADSL، موجب ترغیب کاربران به استفاده از VDSL خواهد شد. از این رو شرکتهای اینترنت ثابت دست به کار شدند که با توسعه زیرساختها، از این بازار نوظهور! عقب نمانند. اما سوالی که اینجا مطرح میشود این است که اینترنت VDSL چقدر برایمان آب میخورد؟ هزینههای بهره مندی از سرویس اینترنت پر سرعت VDSL را می توان به دو بخش عمده تقسیم نمود: اول هزینه خرید مودم VDSL و دوم هزینه دریافت خدمات از شرکتی که VDSL را ارائه می دهد. در ادامه به بررسی این دو بخش خواهیم پرداخت.
حتما بخوانید: معرفی 10 مودم VDSL برتر بازار
برای اینترنت VDSL، بهترین مودم VDSL چیست؟
فناوری اینترنت VDSL متفاوت با نوع قبلی آن یعنی ADSL میباشد به همین جهت نیازمند تهیه مودمی هستید که این فناوری را پشتیبانی نماید. برای بهره مندی از خدمات VDSL، مودمهای متنوعی در بازار وجود دارد که اگر بخواهیم بهترین مودمهای VDSL را معرفی کنیم، می توانید با بودجه یک میلیون تومانی، مودم تی پی لینک ۹۹۷۰ سری VDSL و با بودجه دو میلیون و 500 هزار تومان، امکان خرید مودم دوبانده دی لینک DSL-2877AL از سایت برقچی را دارید. البته شرکتهای ارائه دهنده VDSL، تسهیلاتی را برای تهیه مودم در نظر گرفتهاند، مثلا شرکت مخابرات دو نوع مودم به همراه اینترنت خودش ارائه می دهد که می توانید هزینه آن را طی اقساط شش ماهه و یا یکساله روی قبض تلفن خود پرداخت نمایید ولی خب مودمهایی که مخابرات ارائه میدهد از برند یوتل هستند که ساخت و تولید آن در ایران انجام میشود.
بررسی تعرفههای اینترنت VDSL
تا زمان نگارش این مقاله فقط دو شرکت مخابرات و شاتل موفق به ارائه خدمات VDSL شدهاند که در ادامه وضعیت هر شرکت را جداگانه بررسی خواهیم نمود:
شرکت مخابرات پهنای باند سرویسهای خود را بین 2 تا 100 مگابیت و با نام سرینو نامگذاری نموده است و در حال حاضر سه نوع سرویس سه ماهه با حجم ترافیک بین المللی 50 گیگابایت با قیمت 60 هزار تومان، شش ماهه با حجم ترافیک بین المللی 150 گیگابایت با قیمت 150 هزار تومان، یک ساله با حجم ترافیک بین المللی 440 گیگابایت با قیمت 400 هزار تومان ارائه می دهد. همچنین در صورتی که از این شرکت سرویس ADSL دارید می توانید طی تماس با این شرکت درخواست بروزرسانی سرویس خود را به VDSL نمایید که به صورت رایگان انجام خواهد شد و فقط شما نیازمند تهیه یک مودم خواهید بود.
اما شاتل(شرکت)، اینترنت VDSL خود را در قالب دو سرویس یک ساله 24 گیگابایت و 240 گیگابایت به همراه مودم به مشتریان ارائه می دهد که قیمت آنها به ترتیب 700 هزار تومان و یک میلیون و 100 هزار تومان با در نظر گرفتن مودم خواهد بود. همچنین این شرکت محدودیتی برای سرعت سرویسهای خود قائل نشده و سرعت اینترنت به ظرفیت خط شما بستگی دارد. شما پس از ثبت سفارش و فعال سازی آن، برای دریافت مودم می بایستی به دفاتر این شرکت مراجعه فرمایید. از اینکه دارندگان سرویس ADSL از این شرکت چقدر باید هزینه کنند تا به اینترنت VDSL دست پیدا کنند فعلا خبری در دسترس نیست.
حتما بخوانید: مودم VDSL چیست و چه تفاوتی با مودم ADSL دارد؟
جمع بندی
فعلا انحصار تنها مانع ارزانی اینترنت VDSL است. در حال حاضر سایر شرکتهای ارائهدهنده خدمات اینترنت ثابت مانند آسیاتک، صبانت و پارس آنلاین در حال آمادهسازی زیرساختها برای ارائه خدمات میباشند و امید است با ورود آنها به جمع ارائهدهندهگان این سرویس، شاهد رقابتی شدن این فضا به نفع کاربران باشیم.
دیدگاه شما