ماژول فیبر نوری چیست و چه کاربردی دارد؟

ماژول فیبر نوری چیست و چه کاربردی دارد؟

همانطور که می‌دانید تکنولوژی روز به روز در حال پیشرفت است و کاربران فضای مجازی هم به دنبال راهی هستند تا با استفاده از فیبر نوری که دارای سرعت بسیار بالایی است به یکدیگر متصل شوند. توجه داشته باشید یکی از راه‌های متصل شدن از طریق فیبر نوری استفاده از ماژول فیبر نوری است. این روزها سوال ماژول فیبر نوری چیست برای بسیاری از افراد مطرح می‌شود زیرا افراد زیادی هستند که نسبت به کاربردهای این قطعه اطلاعات کافی ندارند. همین مسئله باعث شد تا ما تصمیم بگیریم در قالب یک محتوا جامع شما را با انواع ماژول فیبر نوری، کاربردها و مزایا استفاده از آن آشنا کنیم. از سوی دیگر در این محتوا به معرفی ماژول SFP و SFP+ خواهیم پرداخت. در نهایت اگر تصمیم دارید نسبت به موارد مندرج در این بخش آگاه شوید پیشنهاد می‌کنیم تا پایان این محتوا با ما در وب‌سایت برقچی همراه باشید.

فهرست:

ماژول فیبر نوری چیست؟

در گام اول قصد داریم سوال ماژول فیبر نوری چیست را پاسخ دهیم تا شما بتوانید در ادامه محتوا مطالب مربوط به این قطعه را آسان‎‌تر درک کنید. توجه داشته باشید ماژول فیبر نوری را بیشتر با نام SFP می‌شناسند. SFP مخفف عبارت small form-factor pluggable است و معنی آن فرم فاکتور کوچک قابل اتصال می‌باشد. شایان ذکر است بدانید ماژول فیبر نوری یک گیرنده نوری با ابعاد کوچک است که بر روی یک مبدل رسانه ای یا سوئیچ اترنت قرار داده می شود.

ماژول فیبر نوری چیست؟
ماژول فیبر نوری چیست؟

انواع ماژول فیبر نوری

در این بخش از محتوا ماژول فیبر نوری چیست تصمیم داریم اطلاعاتی را در مورد انواع ماژول فیبر نوری در اختیار شما قرار دهیم. توجه داشته باشید ماژول فیبر نوری در انواع مختلفی همچون ۱ and 2.5 Gbit/s SFP، ۱۰ Gbit/s SFP+ و ۲۵ Gbit/s SFP28) تولید و به بازار عرضه می‌شود که از لحاظ کارایی با یکدیگر تفاوت دارند. البته باید به این نکته هم اشاره کنیم که هر کدام از این ماژول‌ها خود به چند دسته تقسیم می‌شود. برای مثال ماژول ۱ and 2.5 Gbit/s SFP در انواع SX، LX، ZX، EX تولید و به بازار عرضه می‌گردد که هر کدام از مدل‌های ذکر شده از لحاظ نرخ داده‌ها، فاصله و طول موج با یکدیگر تفاوت دارند.

از سوی دیگر بهتر است بدانید که شرکت‌های معتبری همچون سیسکو، میکروتیک، اکسفو و غیره در تولید این قطعه فعالیت می‌کنند و پیشنهاد میکنیم در هنگام خرید به برند که ماژول فیبر نوری را تولید کرده است توجه ویژه‌ای داشته باشید.


بیشتر بخوانید: آشنایی با مهم ترین تجهیزات فیبر نوری


کاربرد ماژول فیبر نوری

ماژول فیبر نوری کاربرد‌های بسیار فراوانی دارد اما یکی از کاربردهای مهم که باعث می‌شود افراد زیادی برای خرید آن اقدام کنند سرعت بالا برای دریافت یا انتقال اطلاعات است. توجه داشته باشید سرعت نور از سرعت برق و سرعت وایرلس است و چون ماژول فیبر نوری مطابق با سرعت نور کار می‌کند میتوان با استفاده از آن داده‌ها را با کیفیت بالا و سرعت عالی انتقال داد. در ثانی استفاده از ماژول فیبر نوری باعث بهبود یافتن زیرساخت‌های ارتباطات در شبکه می‌شود. این نکته مهم را هم در نظر داشته باشید که در حال حاضر برای تقویت سیگنال‌های تلفن همراه، رادیو دوطرفه و تجهیزات وایرلس از ماژول‌های فیبر نوری استفاده می‌شود.

مزایای استفاده از ماژول فیبر نوری

همانطور که از ابتدا مقاله ذکر کردیم مزایای استفاده از ماژول فیبر نوری بسیار زیاد است. زیرا به شما کمک می‌کند تا داده‌های خود را با سرعت و کیفیت بالاتری انتقال دهید یا دریافت کنید. از سوی دیگر با استفاده از ماژول فیبر نوری می‌توانید از برنامه‌های ارتباط از راه دور بهره‌مند شوید. در انتها هم بهتر است به ابعاد کوچک این نوع از ماژول اشاره کنیم زیرا به دلیل ابعاد کوچکی که دارد به راحتی میتوان آن را جایگزین مبدل‌های دیگر کرد.

مزایای استفاده از ماژول فیبر نوری
مزایای استفاده از ماژول فیبر نوری

معرفی ماژول SFP و SFP+

ماژول SFP و SFP+ دو ماژول پرکاربرد هستند که میتواند سرعت بسیار بالایی در دریافت اطلاعات و ارسال اطلاعات را دارند. در ادامه بهتر است ذکر کنیم ابعاد ماژول فیبر نوری SFP از ماژول SFP+ کوچکتر است در نتیجه می توان به این استنباط رسید که ماژول فیبر نوری SFP+ نسخه تکمیل شده ماژول فیبر نوری SFP است. البته برای این دو ماژول در برخی پارامترهای دیگر هم با یکدیگر تفاوت دارند. تفاوت بین ماژول SFP و SFP+ از نظر نرخ داده‌ها، فاصله، طول موج می‌باشد. در نهایت برای این که از تفاوت بین این ماژول‌ها مطلع شوید بهتر است جدول زیر را مطالعه کنید.

SFP
SFP+
نرخ داده‌ها 155 M/622 M1.25 G2.5 G/3 G/4.25G 6 G/8.5G/10G
اصطلاحات فیبر دوگانه فیبر سینگل/WDMCWDMDWDM فیبر دوگانه فیبر سینگل/WDMCWDMDWDM
فاصله 300m/2km/10km/15km/20km/40km/60km/80km/100km/120km/150km 220m/300m/2km/10km/20km/40km/60km/80km
طول موج 850nm/1310nm/1550nm1310nm/1490nm/1550nm1270nm-1610nmITU17~ITU61 850nm/1310nm/1550nm1310nm/1490nm/1550nm1270nm-1610nmITU17~ITU61

نتیجه گیری

در این محتوا تمام تلاش خود را کردیم که شما با انواع ماژول فیبر نوری به صورت کامل آشنا شوید. مطمئنا در حال حاضر می‌دانید که ماژول فیبر نوری چیست از سوی دیگر ماژول SFP و SFP+ را هم به شما معرفی کردیم و یک جدول از تفاوت‌های میان این دو ماژول در این مقاله قرار دادیم تا شما به صورت کامل با ماژول SFP و SFP+ آشنا شوید. در انتها امیدواریم محتویات موجود در این مقاله بتواند به شما کمک کند تا با دید باز و آگاهی کامل برای خرید ماژول فیبر نوری اقدام کنید.


بیشتر بخوانید: راهنمای خرید داکت


 

3/5 - (2 امتیاز)
اشتراک
اطلاع از
guest
2 دیدگاه
جدیدترین
قدیمی ترین بیشترین رای
Inline Feedbacks
دیدن همه دیدگاه ها
Phoenix
Phoenix
1 سال پیش

درود بر شما
دوستان در روتر hap ac که یه پورت sfp موجوده براے اشتراڪ فایبر از مخابرات سرویس ftth نیاز به مودم فیبرنورے ont هست ایا میتونم یڪ sfp تهیه کنم رو روتر قرار بدم دیگه مودم فیبرنورے نخرم
ممنون میشم راهنمایے کنید

رضا میرزایی
رضا میرزایی
1 سال پیش
پاسخ به   Phoenix

سلام و وقت بخیر
روی دستگاه های میکروتیک به هیچ عنوان نمیتونید اینترنت فیبر رو ستاپ کنید. چون محابرات نوع کانفیگ دستگاه‌ها رو داخل ایران روی ont یا onu ها محدود کرده