آموزش

هاب چیست و چه کاربردی دارد؟ معرفی انواع آن

ساده‌ترین دستگاه که با استفاده از آن می‌توان بین گره‌های یک شبکه محلی، ارتباط برقرار کرد هاب است. اگر سیگنال بسته اطلاعاتی را برای درگاه‌های هاب ارسال کنید هاب...
سعید رهبرصومعه سرائی سعید رهبرصومعه سرائی ۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۱
3512
8
0
هاب چیست و چه کاربردی دارد؟ معرفی انواع آن
مطالعه: 6 دقیقه
3512
8
0

ساده‌ترین دستگاه که با استفاده از آن می‌توان بین گره‌های یک شبکه محلی، ارتباط برقرار کرد هاب است. اگر سیگنال بسته اطلاعاتی را برای درگاه‌های هاب ارسال کنید هاب این قابلیت را دارد که بعد از تکثیر کردن، آن اطلاعات را به پورت‌های دیگر ارسال کند. اگر بخواهیم این موضوع را با یک مثال ساده توضیح دهیم بهتر است ذکر کنیم که اگر یک مودم را از طریق کابل شبکه به هاب متصل کنید و بخواهید اینترنت آن را بین کامپیوترهای دیگر به اشتراک بگذارید؛ هاب اطلاعات دریافت شده از مودم را به تمامی کامپیوتر‌هایی که به مودم متصل شده‌اند ارسال می‌کند. با این تفاسیر می‌توان به این نتیجه رسید که هاب یکی از تجهیزات کاربردی محسوب می‌شود. به همین دلیل اگر قصد دارید بدانید هاب چیست و چه کاربردی دارد پیشنهاد می‌کنیم تا انتهای این مقاله با ما در مجله برقچی همراه باشید.

هاب چیست؟

هاب دارای چندین پورت می‌باشد که شما در هنگام خرید می‌توانید بر اساس تعداد پورت مورد نیاز خود یک هاب خریداری نمایید. توجه داشته باشید که هاب ارزان‌ترین دستگاه توسعه دهنده شبکه است. عملکرد این دستگاه بسیار ساده می‌باشد اما کارایی آن بسیار بالا است. در واقع هر بسته‌ای که به یکی از پورت‌های هاب متصل می‌کنید به سایر پورت‌ها ارسال می‌شود. این نکته را در نظر داشته باشید با استفاده از هاب به سادگی می‌توانید یک شبکه کوچک راه اندازی کنید و کامپیوترهای مورد نظر خود را با استفاده از کابل اترنت به آن متصل نمایید. نکته بسیار جالب این است که برای ارسال بسته‌های اطلاعاتی نیاز به آدرس مبدا و مقصد ندارید. زیرا کارایی این دستگاه به گونه‌‍ای نیست که بسته به یک گره مشخص ارسال شود. در واقع تمام کامپیوترهای متصل به هم می‌توانند از گره ارسال شده بهره‌ ببرند.

کاربرد هاب چیست؟

مطمئناً قبل از خرید هاب به دنبال کاربرد آن هستید. به همین دلیل بهتر است بدانید که هاب مثل سوئیچ شبکه عمل کرده و تمام گره‌های شبکه را در یک نقطه به یکدیگر وصل می‌کند. البته این دستگاه عملکرد ساده‌تری نسبت به روتر و سوئیچ دارد. به همین منظور می‌توان به این استنباط رسید که قابلیت‌های کاربردی هاب کمتر از روتر و سوئیچ است. اما قیمت آن نسبت به سوئیچ‌های هوشمند، مدیریتی و غیر مدیریتی ارزان‌تر می‌باشد. یکی از کاربردهای هاب کم بودن پیچیدگی‌های آن نسبت به سوئیچ ها محسوب می‌شود. در انتها بهتر است ذکر کنیم که هاب دارای ساختار بسیار ساده‌ای است و مدت زمان بیشتری را می‌تواند خدمات رسانی کند.

در هنگام خرید هاب باید به یک نکته ویژه توجه کنید؛ اگر بسته اطلاعاتی شما از حجم کمی برخوردار است مطمئنا بهترین گزینه برای شما هاب به شمار می‌رود. اما با بالا رفتن حجم بسته اطلاعاتی بهتر است به فکر سوئیچ و روتر باشید.

کاربرد هاب چیست

بررسی معایب هاب

اگر به دنبال این هستید تا اطلاعات کاملی نسبت معایب‌ هاب به دست بیاورید بهتر است بدانید هاب سیگنال مورد نظر را از یک پورت که پورت مبدا نام دارد دریافت می‌کند. اما به دلیل اینکه نمی‌تواند تشخیص دهد که باید سیگنال را به کدام پورت منتقل کند، مجبور می‌شود از رویکرد همه بخشی استفاده نماید. این رویکرد بسته را برای تمام پورت‌ها به اشتراک می‌گذارد. این مسئله باعث بروز چند مشکل می‌شود که یکی از این مشکلات هدر رفتن پهنای باند است.

در واقع به دلیل اینکه بسته اطلاعاتی برای همه پورت‌ها ارسال می‌گردد پهنای باند شبکه بی دلیل مصرف می‌شود. توجه داشته باشید این مبحث موجب شکل گرفتن مشکلات امنیتی مانند حمله انکار سرویس یا (ddos) خواهد شد. یکی دیگر از مشکلات زمانی رخ می‌دهد که چند نفر به صورت همزمان بسته ارسال کنند. در این صورت احتمال دارد بسته‌ها در هاب با یکدیگر برخورد کرده و امکان استفاده از آنها وجود نداشته باشد.

تفاوت هاب و سوئیچ شبکه

در گام اول بهتر است بگوییم هاب و سوئیچ وظیفه دارند تا گره‌های شبکه را به یکدیگر متصل کنند. البته بهتر است بدانید که هاب برای شبکه‌های کوچک مناسب می‌باشد. اما سوئیچ‌ها برای انواع مختلف شبکه‌های کوچک و بزرگ مورد استفاده قرار می‌گیرند. چون سوئیچ‌ها برعکس هاب اطلاعات را برای تمام پورت‌ها به اشتراک نمی‌گذارند. در واقع بهتر است این گونه بگوییم که سوئیچ‌ها یک جدول ایجاد می‌کنند و بر اساس آدرس‌های درج شده در جدول پست را ارسال می‌نمایند. به همین دلیل اگر از سوئیچ استفاده کنید حجم ترافیک شبکه شما به صورت چشمگیری کاهش پیدا می‌کند.

توجه داشته باشید زمانی که شما از سوئیچ استفاده می‌کنید اتصال بین دو دستگاه به صورت مستقیم صورت می‌گیرد. در نتیجه به هیچ وجه‌ پورت‌های دیگر درگیر نمی‌شوند. در ادامه بهتر است ذکر کنیم که هاب یک دستگاه نیمه دو طرفه می‌باشد، این در صورتی است که سوئیچ‌ها کاملا دو طرفه هستند. شاید برای شما سوال پیش بیاید که دستگاه نیمه دو طرفه با دستگاه کاملا دو طرفه چه تفاوتی با یکدیگر دارند؟

اگر بخواهیم به زبان ساده توضیح بدهیم بهتر است بگوییم که در هاب‌ها هر دو گره می‌توانند با هم ارتباط داشته باشند اما ارتباط دو گره به صورت همزمان امکان پذیر نیست. در واقع زمانی که یکی از آنها برای ارسال بسته اقدام می‌کند. گره دیگر تنها می‌تواند نقش گیرنده را داشته باشد. اما این مسئله در سوئیچ‌ها کاملا متفاوت است چون ارتباط بین گره ها می‌تواند همزمان باشد و امکان ارسال و دریافت در یک زمان وجود دارد. اگر تجهیزات بیشتری را به هاب متصل کنید مطمئناً هاب باید تنهایی بیشتری را اشتراک گذاری کند که این مسئله باعث کندی شبکه می شود اما این مسئله در مورد سوئیچ به هیچکس صدق نمی‌کند.

تفاوت هاب و سوئیچ شبکه

تفاوت هاب و سوئیچ شبکه


بیشتر بخوانید: روتر، سوئیچ و هاب چیست؟


آشنایی با انواع هاب

مطمئنا قبل از خرید هاب باید با انواع آن آشنا شوید. هاب اکتیو، هاب پسیو و هاب هوشمند سه نوع هابی هستند که در بازار موجود می‌‍باشد. توجه داشته باشید هر یک از این هاب‌ها دارای مزایا خاص می‌باشند. برای کسب اطلاعات دقیق نسبت به هر کدام از هاب‌های مندرج، پیشنهاد می‌کنیم پاراگراف مربوط به هر هاب را با دقت بالا مطالعه کنید.

هاب‌ اکتیو

هاب‌های اکتیو دارای مزایای بسیار زیادی هستند. یکی از مهمترین مزایای هاب اکتیو توانایی تقویت سیگنال‌ها است. برای مثال بهتر است ذکر کنیم اگر هاب یک سیگنال آسیب دیده را دریافت کند اما همچنان امکان خواندن سیگنال توسط هاب وجود داشته باشد. هاب اکتیو امکان برطرف کردن معایب سیگنال را داشته و می‌تواند آن را تکثیر و به پورت‌های دیگر ارسال کند. در واقع هاب اکتیو امکان باز تولید و تقویت کردن سیگنال‌ها را به بهترین شکل ممکن در اختیار شما قرار می‌دهد.

هاب‌ پسیو

دومین هاب که قصد داریم مورد بررسی قرار دهیم هاب پسیو است که عملکرد بسیار ساده‌ای دارد. این هاب فقط  می‌تواند بین گره‌های یک شبکه محلی ارتباط برقرار کند. در ادامه بهتر است بگوییم که این دستگاه می‌تواند یک بسته اطلاعاتی را دریافت کند و آن را برای پورت‌های دیگر هاب ارسال نماید. توجه داشته باشید که هاب پسیو نسبت به هاب اکتیو کاربرد کمتری دارد زیرا نه می‌تواند سیگنال را تقویت کند و امکان باز تولید سیگنال دارد.

هاب‌ هوشمند

در این مرحله از محتوا هاب چیست قصد داریم اطلاعاتی را نسبت به هاب هوشمند در اختیار شما قرار دهیم. در ابتدا بهتر است ذکر کنیم که این هاب یکی از پرفروش‌ترین هاب‌های موجود در بازار است. توجه داشته باشید مزایایی که در هاب اکتیو وجود دارد در هاب هوشمند هم تعبیه شده است. البته این نوع از هاب مزایای دیگری همچون مکانیزم‌های کنترلی و مدیریتی را هم در اختیار کاربر قرار می‌دهد. همانطور که از نام هاب هوشمند مشخص است کاربردهای این هاب بسیار زیاد می‌باشد برای مثال می تواند بخش اعظمی از مشکلات شبکه را شناسایی کند.

نکات مهم خرید هاب شبکه

قبل از خرید هاب باید به چند نکته توجه کنید تا بتوانید هاب مورد نظر خود را خریداری نمایید. برای مثال باید بدانید که چه نوع هابی را خریداری نمایید. از سوی دیگر باید به این مسئله فکر کنید که نحوه ارسال بسته‌های کدام هاب برای شما مناسب‌تر است. در انتها هم بهتر است ذکر کنیم موارد دیگری همچون مکانیزم‌های امنیتی و نوع مکانیزم ارتباط پور‌ت‌ها هم از اهمیت زیادی برخوردار می‌باشد.


بیشتر بخوانید: سوئیچ KVM چیست و چه کاربردی دارد؟


نتیجه گیری

در این مقاله اطلاعات کاملی نسبت به انواع هاب و تفاوت آن با روتر و سوئیچ در اختیار شما قرار داده‌ایم. در نهایت امیدواریم با مطالعه مقاله هاب چیست بتوانید هاب مورد نظر خود را انتخاب کرده و یک خرید هوشمندانه را تجربه نمایید.

5/5 - (2 امتیاز)
اشتراک گذاری مطلب

مراحل کار برقچی

درخواست خرید
مشاوره و راهنمایی
اعلام قیمت
صدور پیش‌فاکتور
آماده‌سازی کالا
ارسال کالا در همان روز
صدور فاکتور
تسویه نهایی
ارسال کالا
در همان روز

دیدگاه شما

اشتراک
اطلاع از
guest
0 دیدگاه
Inline Feedbacks
دیدن همه دیدگاه ها

مقالات مرتبط

<