در این مطلب از بلاگ برقچی قصد داریم به سوال مودم همراه چیست پاسخ دهیم. تا انتهای این مطلب با ما همراه باشید.
این روزها مودم همراه طرفداران زیادی پیدا کرده است. با اینکه تلفنهای همراه قادرند به اینترنت متصل شده و آن را با دستگاههای پیرامون خود به اشتراک بگذارند اما همچنان بازار خرید مودم همراه داغ است.
اینترنت یکی از ضروریات زندگی امروزی است که به ندرت میتوان کسی را یافت که با آن سر و کار نداشته باشد. به همین دلیل شرکتهای تولید کننده، انواع مختلف مودم را وارد بازار نمودهاند که مودم همراه یکی از آنها است. در ادامه با مزایا و انواع مودم همراه و نکات مهم در خرید بهترین مودم همراه که همسو با نیاز خود باشد را در مجله برقچی بازگو میکنیم، پس با ما همراه باشید.
مودم همراه چیست؟
مودم همراه یا مودم جیبی همانطور که از نام آن پیداست، مودمی کوچک و قابل حمل است. برخی از مدلهای مودم همراه به وسیله سیم کارت کار میکنند. یعنی شما باید سیم کارت یکی از اپراتورها را درون این نوع از مودمها قرار دهید. مودم همراه میتواند اینترنت را بین چندین کاربر و وسیله مختلف، به اشتراک بگذارد.
مودم همراه به دلیل داشتن قابلیت حمل و کوچک بودن میتواند جای مودم ADSL را نیز بگیرد.
برای استفاده از مودم همراه کافی است یک سیم کارت را شارژ کنید یا برای آن بسته اینترنت همراه تهیه کنید. سپس سیمکارت را داخل مودم همراه قرار دهید. پوشش دهی اینترنت نیز کاملا وابسته به پوشش دهی اپراتور سیم کارت شما دارد.
مودم همراه دارای انواع مختلفی است که هر کدام مزیتهای خاص خود را دارد. برای مثال نوع شارژی یا نوع دانگل. نوع اول همانطور که از اسمش پیداست با استفاده از یک کابل مخصوص شارژ میشود. مودم همراه شارژی تا زمانی که شارژ داشته باشد بدون هیچ مشکلی برای شما کار خواهد کرد.
بیشتر بخوانید: بهترین مکان خانه برای نصب مودم وای فای
دانگل 4G
اما نوع دوم، مودم همراه دانگل است.مودم همراه دانگل با استفاده از درگاه USB کار میکند؛ شما باید این نوع از مودم همراه را در پورت USB پاور بانک یا لپ تاپ قرار دهید.
نکته منفی مودم همراه دانگل در این است که باید آن را به پاور بانک یا لپ تاپ متصل کنید. همین موضوع باعث میشود تا شما مجبور به حمل وسیله دیگری نیز باشید. از طرفی مودم همراه دانگل مدت زمان بیشتر میتواند برای شما کار کند؛ چرا که با استفاده از پاور بانک یا لپ تاپ، مصرف باتری مودم، آهسته تر خواهد بود. اما نکته مثبت درباره مودم همراه شارژی این است که شما نیازی به همراه داشتن وسیله دیگری ندارید.
استفاده از مودم همراه چه مزایایی دارد؟
در ادامه موضوع مودم همراه چیست باید به مزیت این نوع مودم بپردازیم.
قطعا مودمهای همراه مزیتهایی دارند که توسط مردم مورد استقبال قرار گرفته و میگیرند برای مثال افرادی که در تمام روز با اینترنت سروکار دارند قطعا به همچین وسیلهای نیاز خواهند داشت. اما شاید بپرسید، چرا از اینترنت همراه استفاده نکنیم؟
کاهش مصرف باتری گوشی:
دلایل زیادی وجود دارد تا مشترکین را قانع سازد تا از مودم همراه به جای، اینترنت همراه سیم کارت استفاده کنند. معمولا استفاده از دادههای تلفن همراه مصرف باتری گوشی را بسیار بالا میبرد. به همین جهت اگر شما دائما داده های خودتان را روشن نگه دارید، باتری گوشی شما به سرعت خالی خواهد شد.
اما چنانچه از مودم همراه استفاده کنید لازم نیست تا داده های تلفن همراه را روشن کنید. بلکه باید کلید مربوط به Wifi را روشن نمایید.
استفاده از بروزترین سرویسهای اینترنت:
دومین دلیلی که میتوان به آن اشاره کرد عدم پشتیبانی برخی از گوشی ها از نسل چهارم و پنجم اینترنت است.
ممکن است تلفن همراه شما از نسل های جدید اینترنت پشتیبانی نکند. اما شما میتوانید با خرید یک مودم همراه که از اینترنت نسل چهارم و پنجم پشتیبانی میکند، از نسل های جدید اینترنت نیز استفاده کنید. پس به جای خرید گوشی جدید میتوانید به خرید یک مودم همراه فکر کنید.
امکان ذخیره سازی اطلاعات:
مزیت دیگری که مخصوص برخی از مودمهای همراه است، امکان ذخیره سازی اطلاعات است. برخی مودمهای همراه میتوانند برای شما نقش یک حافظه جانبی را نیز ایفا کنند. انواع دیگری از مودم های همراه وجود دارند که به آنها مودم های همراه پاور بانک دار میگویند.
این دستگاه ها، علاوه بر اینکه مودم همراه هستند، پاور بانک هم هستند. با استفاده از این نوع از مودم های همراه دیگر لازم نیست پاور بانک به صورت جداگانه تهیه کنید.
اشتراک گذاری اینترنت:
اگر اشتراک گذاری اینترنت بین چندین کاربر برای شما اهمیت زیادی دارد، مودم های همراه گزینه مناسبی برای شما خواهند بود.مودم های همراه مانند دیگر مودم ها طراحی شده اند و این امکان را دارند تا بدون کم شدن سرعت، اینترنت را بین چندین کاربر به اشتراک بگذارند.
تلفن همراه با اینکه امکان هات اسپات یا اشتراک گذاری را دارد، اما قطعا قدرت و آنتن دهی مودم همراه را ندارد. البته تعداد نفراتی که میتوانند به یک مودم همراه وصل شوند متفاوت است و بستگی به نوع مودمی که شما میخرید دارد.
معایب و ضعفهای مودم همراه:
البته باید در نظر داشته باشیم که مودمهای همراه علاوه بر مزایایی که دارند معایبی نیز دارند. برخی از مودمهای همراه آنتن دهی مناسبی ندارند. اینترنت مودم همراه از طریق سیمکارت تامین میشود که قطعا نسبت به خرید مودم های خانگی از شرکت های ارائه دهنده اینترنت گران تر خواهد بود.
آنتن دهی اپراتورها نیز در همه مناطق خوب نیست. شاید به طور اسمی اینترنت 4G داشته باشید، اما در واقعیت خواهید دید که اینترنت شما سرعت بسیار کمتری دارد. البته در این موارد مودم همراه مقصر نیست! مودم همراه فقط قربانی این مشکلات است.
بیشتر بخوانید: 4 مودم روتر 4G/5G برتر سال 2021
در واقع اپراتورها باید به فکر بهتر کردن پوشش دهی و بهبود سرعت اینترنت شان باشند. البته اگر منطقه محل زندگی شما از نظر پوشش دهی و سرعت اینترنت، وضعیت خوبی دارد، مودم همراه میتواند برای شما مناسب باشد.
نکات مهم هنگام خرید مودم همراه:
یکی از نکات مهم که در پاسخ به سوال مودم همراه چیست میتوان به آن پرداخت، نکات مهم در خرید مودم همراه است.
1.سرعت انتقال دیتا:
سرعتی که مودم شما به هنگام دانلود و آپلود انواع فایل دارد، در واقع همان سرعت انتقال دیتا است. توجه به این مورد از ضروریترین نکات خرید یک مودم همراه کاربردی است.
2.دیوایس قابل پشتیبانی:
منظور از دیوایس قابل پشتیبانی مربوط به تعداد حداکثری کاربر است که مودم از آن پشتیبانی میکند و در مودمهای همراه این تعداد حداکثر پنج کاربر میباشد و هر چه تعداد کاربرانی که از شبکه مودم استفاده میکنند بیشتر باشد، سرعت و کارایی مودم کاهش خواهد یافت.
3.بُرد آنتندهی:
برای اینکه مودم شما بیشترین کارایی را داشته باشد باید توجه کنید میزان بُرد آنتندهی آن تا چه اندازه است زیرا اگر بهترین و گرانترین مودم همراه را خریداری کنید بدون توجه به بُرد آنتندهی، متاسفانه امکان استفاده از آن برای شما از بین خواهد رفت.
سه موردی که برای شما شرح دادیم از مهمترین نکات برای دانستن این موضوع که بهترین مودم همراه چیست میباشد و بیتوجهی به هر یک از آنها میتواند منجر به انتخاب نادرست مودم خواهد شد.
انواع مودم همراه:
در ادامه پاسخ به سوال مودم همراه چیست به معرفی انواع مودم همراه خواهیم پرداخت.
مودمهای وای فای دار و مودم های دانگل:
بیشتر مودم های همراه مجهز به شبکه ی بی سیم بوده و می توان به وسیله ی چند دستگاه به صورت همزمان به آنها متصل شد. ولی برخی از مودم ها دانگل بوده فاقد WiFi هستند و فقط با لپ تاپ و کامپیوتر قابل استفاده اند.
مودمهای باتری دار یا بدون باتری:
برخی مودم ها باتری داخلی ندارند ولی قابلیت جا به جا شدن در سطح کشور را دارند. دستهی بعدی مجهز به باتری داخلی بوده و مدت زمان مشخصی از 4 تا 16 ساعت را شارژدهی دارند.
بدون شک باتری یک مزیت مهم به حساب میآید و اگر اهل مسافرت و اینترنت در هر مکانی هستید بهتر است مودمی را انتخاب کنید که باتری با ظرفیت بالاتری داشته باشد.
مودم همراه از نظر تکنولوژی ارتباطی:
دسته ی اول مودم های 3g یا همان دستگاه هایی که فناوری قابل پشتیبانی آنها فراتر از +HSPA نمی رود ولی با این حال باز هم میتوان از آن ها در جهت اتصال به اینترنتی مطلوب استفاده کرد.
دستهی دوم مودم های 4G LTE هستند که در کنار پشتیبانی از EDGE و 3G از شبکه ی 4G و LTE نیز پشتیبانی می نمایند و بالاترین سرعت ممکن اینترنت همراه را می توان با آن ها دریافت نمود.
دسته ی سوم مودمهای Cat6 یا LTE پیشرفته یک نسخه با سرعت بالا از LTE است . Cat6 برگرفته از واژه ی Category (به معنای دسته و طبقه) است. در مورد Cat6 باید به سرعت دانلودی برابر 300 مگابیت بر ثانیه اشاره کرد که واقعا مناسب است.
بهترین مودمهای همراه:
در بخش پایانی مطلب مودم همراه چیست به معرفی بهترین مودمهای همراه خواهیم پرداخت.
مودم 4G Tenda مدل FD-M40:
این مدل مودم همراه از شرکت Tenda میتواند در محیطهایی که از حداقل سرویس شبکه اینترنت یعنی G2 تا G4 را پشتیبانی میکنند ، تجربهی یک اتصال به اینترنت بینقص را در اختیار شما قرار میدهد. این مودم با دارا بودن باطری قوی این امکان را میدهد که مدت زمان بیشتری را بدون نگرانی از اتمام ناگهانی باطری مودم، از آن استفاده کنید و از اتصال حداکثر 10 کاربر به اینترنت را پشتیبانی میکند.
مودم ایرانسل TF-i60 سری LTE:
از جدیدترین مدلهای مودم همراه شرکت هوآوی میتوان به مدل 612 B اشاره کرد. این مودم از اینترنت شبکه 4G و 4.5G پشتیبانی کرده و در آن میتوان از سیمکارتهای معمولی TD-LTE استفاده کرد. وجود پورت WAN در این مودم که امکان اشتراکگذاری اینترنت و دریافت آن از شبکهی بیسیم وجود داشته باشد. کاربر در این مودم میتواند برای استفادهی هر گروه خاصی که بخواهد، 4 شبکهی بیسیم مستقل را ایجاد کند و 32 کاربر به شکل همزمان میتوانند به شبکهی اینترنت این مودم متصل شوند.
بیشتر بخوانید: آشنایی با بهترین مودم همراه
جمع بندی:
در این مقاله شما آموختید که مودم همراه چیست و با انواع آن و همچنین مزایا و معایب آن آشنا شدید. همانطور که خواندید مودم همراه به دلیل کوچک بودن و قابل حمل بودن، بسیار کاربردی است و حتی میتواند جای مودمهای ADSL را نیز بگیرد. همچنین در این مقاله به نکات مهمی هنگام خرید مودم همراه پرداختیم که با دانستن آن به راحتی میتوانید مودم مورد نظرتان را با خیال آسوده خریداری کنید. ممنون که تا پایان مقاله با ما همراه بودید، امیدوارم این مقاله برای شما مفید واقع شده باشد.
دیدگاه شما
سلام خسته نباشید
ببخشید مدم های همراه رو میش بیرون از خونه ببریم و استفاده کنیم؟
مودم های همراه باید منبع برق داشته باشند هر چا که امکان وصل کردن اداپتور به برق وجود داشته باشد میتونید از مودم همراه استفاده کنید. حال اگر به وسیله پرتابل تریی نیاز دارید که باطری داشته باشد میتونبد مودم جیبی بگیرید
سلام ی سوال مهمی که دارم اینه.چرا مودم همراهی که خریدم رومینگ نمیشه با اینکه گزینه رومینگ رو داره؟
مودم همراه رومینک نمیشه
قیمت مودم همراه معرفی شده در این محتوا بروز هستش؟
ممنون از مطلب مفیدتون.
البته مودم های خیلی بهتری از این ها که ذکر شده به عنوان بهترین مودم های همراه،وجود دارند🙏🌷
بله حتما هست ولی در بازار ایران این مدل ها خوش فروش تر و محبوب تر هستند