آموزش

سرور مجازی یا VPS چیست؟ کاربرد و مزایای آن

شاید برای شما هم این سوال پیش آمده باشد که سرور مجازی یا VPS چیست؟ کاربرد و مزایا آن کدام است؟ یکی از دغدغه‌های صاحبین مشاغل در شروع کسب...
ریحانه جعفری ریحانه جعفری ۲۴ مهر ۱۴۰۱
1593
3
سرور مجازی یا VPS چیست
مطالعه: 7 دقیقه
1593
3
0

شاید برای شما هم این سوال پیش آمده باشد که سرور مجازی یا VPS چیست؟ کاربرد و مزایا آن کدام است؟ یکی از دغدغه‌های صاحبین مشاغل در شروع کسب و کارشان، انتخاب نوع سرور یک سایت یا فضای نگهداری آن بر بستر اینترنت است. آشنایی با مفهوم سرور مجازی یا VPS برای افرادی که قصد فعالیت‌های مختلف در فضای آنلاین دارند، بسیار مهم است. اما این‌که این سرورها چگونه عمل می‌کنند یا برای چه کسانی مناسب هستند را در این مقاله به آن خواهیم پرداخت. ما در این مقاله از برقچی این موضوع را برای شما به طور کامل توضیح می‌دهیم تا با فواید آن بیشتر آشنا شوید و انتخاب درستی را انجام دهید.

سرور چیست؟

سرور را معمولا گاوصندوق اطلاعات می‌نامند. می‌توان گفت یک رایانه بسیار قدرتمند است که، تمام فایل ها و داده‌هایی که روی سایت آپلود می‌شوند را در خود ذخیره می‌کند. این کامپیوتر قدرتمند هنگام وارد کردن آدرس سایت در مرورگر سیستم، برای مرورگر اطلاعات مورد نیاز را ارسال می‌کند. فقط اطلاعاتی را به کاربران نشان می‌دهد که شما اجازه دهید.

سرور چیست؟

سرور چیست؟

در این صورت سایت شما برای کاربران قابل مشاهده خواهد شد. به طور مثال در صورتی که صاحب یک وب‌سایت باشید، هر زمان کاربری در مرورگر، وب آدرس دامنه شما را وارد کند، سرور برای مرورگر اطلاعات یا دیتای مورد نیاز را ارسال کرده و در نتیجه، سایت شما را به کاربران نشان می‌دهد.

سرور مجازی یا VPS چیست؟

بعد از آشنایی با سرور، وقت آن است که با سرور مجازی یا VPS آشنا شوید. در واقع کلمه VPS مخفف Virtual Private Server است، که به معنای سرور مجازی خصوصی است. سرور مجازی بین دو دسته هاست اشتراکی و سرور اختصاصی از لحاظ دسته بندی قرار می‌گیرد. تعریف دیگر VPS، سروری اختصاصی است که با استفاده از تکنیک های مجازی سازی به چند سرور مجازی تقسیم بندی شده است.

به طور کلی می‌توان گفت سروری است که روی یک سرور فیزیکی توسط یک نرم افزار مجازی سازی (virtualization)، ایجاد شده و به اجرا در می‌آید. در واقع، با مجازی سازی می‌توان مقداری مشخص از منابع یک سرور فیزیکی قدرتمند را به صورت مساوی به چند سرور مجازی اختصاص داد.

به طور کلی، در دل یک رایانه قدرتمند یا به‌اصطلاح سرور اختصاصی، چند سرور مجازی وجود دارد. کاربران هر سرور مجازی از منابع سخت افزاری سرور اصلی، با توجه به نیازهای خود به طور جداگانه بهره می‌برند. نکته مهم درباره سرورهای مجازی این است که نه تنها بین سرورهای مجازی دیگر هیچ تداخلی صورت نمی‌گیرد؛ بلکه کاملا مستقل از هم هستند.

سرور مجازی یا VPS چیست؟

سرور مجازی یا VPS چیست؟

در حقیقت به این معنی است که، منابع خود را با سایر سرورها به اشتراک نمی‌گذارد که همین امر باعث استفاده با اطمینان از سرور مجازی خصوصی شده است. در ادامه با کاربرد و انواع سرور مجازی آشنا می‌شوید.

کاربرد سرور مجازی

کاربرد سرور مجازی بسیار گسترده است که در این بخش به بررسی برخی از آن‌ها می‌پردازیم:

  • وب سرور سایت‌های پر بازدید

برای فروشگاه‌های آنلاین پر بازدید،سایت‌های آموزشگاه مجازی، سایت‌های اشتراک فایل و ویدیو، سایت‌های برنامه نویسی، بسیار مناسب است. نیاز به ترافیک ماهانه بالا برای این سایت‌ها و همچنین فضای ذخیره سازی بیشتر و پردازشگر قوی، باعث می‌شود تا استفاده از سرور مجازی بهترین انتخاب برای آن‌ها باشد.


بیشتر بخوانید: اینترنت ملی چیست؟ هر آنچه که باید بدانید!


  • ایمیل سرور (ارسال ایمیل بدون محدودیت)

درصورت استفاده از سرویس های اشتراکی، حتماً می‌دانید که تعداد ارسال ایمیل با محدودیت‌هایی مواجه است. به همین دلیل در طول روز یا هفته نمی‌توان بیشتر از یک تعداد مشخصی ایمیل ارسال کرد. اما با استفاده از سرور مجازی این مشکل نیز به طور کلی حل خواهد شد.

  • میزبان سرورهای گیمینگ

اگر به دنبال ساخت یک بازی کامپیوتری با بازی به طور هم‌زمان چند نفره هستید، به راحتی می‌توانید از سرور مجازی استفاده کنید تا این مشکل حل شود.

  • پشتیبان‌گیری به طور خصوصی

از فضای خالی در هاست خود، می‌توانید برای ذخیره‌ی فایلهای پشتیبانگیری استفاده کنید. 

کاربرد سرور مجازی

کاربرد سرور مجازی

انواع سرور مجازی

سرور های مجازی انواع مختلفی دارند و بر اساس چندین فاکتور مختلف طبقه بندی می‌شوند. در ادامه انواع آنها را مورد بررسی قرار می‌دهیم.

  •  سرورهای مجازی بر اساس نحوۀ مدیریت

VPS مدیریت شده (Managed): در این نوع سرورها شما نیاز به انجام هیچ کاری ندارید و در واقع مدیریت را در اختیار شرکتی که خدمات میزبانی وب را انجام می‌دهد می‌گذارید. در حقیقت وظیفه اصلی این شرکت بررسی تمامی نکات از نظر فنی در سایت شما است تا هیچگونه ویروس یا اسپم اختلالی در کار شما ایجاد نکند. درصورت بروز هر گونه مشکل (به طور مثال مشکل در نصب نرم‌افزار) شرکت هاستینگ اقدام به رفع مشکل شما می‌کند.

VPS مدیریت نشده (Unmanaged): برخلاف سرور مدیریت شده، در این نوع سرور شما کنترل و مدیریت سرور را بر عهده دارید. با اینکه وظیفۀ فراهم کردن سخت‌افزار و حفظ و نگهداری از آن بر عهده شرکتی است که VPS از آن خریداری شده است، اما نظارت و مدیریت سرور و در امان نگه‌داشتن آن از آلودگی‌ها، برعهده شما است.

نکته: با اینکه سرور مجازی مدیریت شده، هزینه بالایی دارد؛ اما در عوض در زمان شما صرفه‌جویی می‌کند و دیگر دردسرهای امنیت و آپدیت سیستم عامل را نخواهید داشت.

  • سرور مجازی بر اساس سیستم عامل

برای مدیریت سرور یا هاست، سیستم‌ عامل‌های مختلف زیادی وجود دارند؛ اما دسته بندی آن‌ها به طور کلی به این شکل است:

سرور مجازی لینوکس 

درصورتی که سیستم عامل لینوکس روی یک VPS نصب شده باشد، به آن سرور مجازی لینوکس می‌گویند. اگر زبان سایت شما PHP باشد باید از سرور مجازی لینوکس استفاده کرد. نکته قابل توجه این است که، لینوکس امکان نصب برنامه‌ها و نرم افزارهای زیادی را روی سرور به شما می‌دهد زیرا یک سیستم عامل متن باز است.

سرور مجازی ویندوز

بستگی به زبان برنامه نویسی سایت دارد که چه نوع سرور مجازی را انتخاب می‌کنید. استفاده از سرور مجازی ویندوز در صورتی است که سایت شما، زبان برنامه نویسی مایکروسافت مانند ASP.NET داشته باشد. می‌توانید مدیریت سرورمجازی ویندوز خود را با استفاده از یک سیستم عامل ویندوزی تحت وب مانند RDP انجام دهید.  محیط کاربری ویندوز مانند از مزایای سرور مجازی ویندوز است که نسبت به لینوکس برای کارکردن با خط فرمان نیازی به صرف انرژی نیست.

سرور مجازی میکروتیک

شرکت میکروتیک که در لتونی وجود دارد و تولید کننده تجهیزات مخابراتی است، شهرت خود را مدیون سیستم عامل RotuterOS است که بر اساس لینوکس ساخته شده است. سیستم عامل میکروتیک را می‌توانید روی سرور و کامپیوترهای خانگی نصب کنید. نکته جالب ماجرا، استفاده از سرورهای میکروتیک برای مسیریابی، در نقش روتر است.

سرور مجازی هاستینگ

در زمان خرید هاست با نصب یک کنترل پنل، برای خود می‌توانید یک سرور مجازی داشته باشید و به راحتی آن را مدیریت کنید. از این جهت از امکانات مزایای خوبی برخوردار می‌شوید و می‌‎توانید هاست خود را به خوبی کنترل کنید.

انواع سرور مجازی

انواع سرور مجازی

  •  سرورهای مجازی بر اساس موقعیت جغرافیایی

طبق موقعیت دیتاسنترها وضعیت جغرافیاییVPS نیز مشخص می‌شود. برای مثال در صورت خرید سروری که دیتاسنتر آن در ایران قرار داشته باشد سرور مجازی شما نیز ایرانی می‌شود.

مزایا و معایب سرور مجازی (VPS)

به طور کلی سرور مجازی می‌تواند یک انتخاب بسیار هوشمندانه برای افراد باشد. با این حال برای برخی افراد نمی‌تواند انتخاب خیلی خوبی باشد. از این جهت، بهتر است طبق نیازهای خود مطمئن شوید که استفاده از VPS برای شما مفید باشد.

در این بخش از مقاله به بررسی مزایا و معایب سرور مجازی یا VPS پرداخته‌ایم تا شما بتوانید انتخابی درست و دقیق داشته باشید.

مزایای سرور مجازی یا VPS چیست؟

  • قابل اعتماد و سریع
  • هزینه بسیار مناسب در مقابل امکانات دریافتی
  • فضای جدا و عدم تأثیرپذیری از مشترکین دیگر
  • پایگاه داده‌های امن و غیر قابل دسترسی برای دیگران
  • امکان نصب و اصلاح هر گونه نرم‌افزار خاص روی سرور مجازی خود
  • قابلیت ارتقاء سرور مجازی و توسعه وب‌سایت توسط شما
  • دسترسی به سوپریوزر یا همان root و پیکربندی آن
  • امکان ارتقاء ram، cpu، فضای ذخیره سازی اطلاعات و پهنای باند به آسانی و در حد نیاز

معایب سرور مجازی

  • قیمت بالا نسبت به هاست اشتراکی
  • نیاز به دانش فنی بیشتر برای مدیریت سرور مجازی
  • اعمال تنظیمات بیشتر برای افزایش امنیت vps توسط شما

حتما بخوانید: آموزش ساخت شماره مجازی رایگان (تست شده و واقعی)


نحوه کار سرور مجازی VPS چگونه است؟

نحوه کار سرور مجازی VPS چگونه است؟

نحوه کار سرور مجازی VPS چگونه است؟

شما می‌توانید با نصب مجازی‌سازها روی یک سرور، بین چند سرور مجازی دیگر با وجود سیستم‌عامل مشخص، امکانات سخت‌افزاری آن را تقسیم کنید. بر اساس تقسیم‌بندی توسط مدیر سرور هر VPS به منابع مشخصی می‌تواند دسترسی داشته باشد. البته امکان تغییر میزان دسترسی به منابع در تمامی سرورهای مجازی وجود دارد. لازم به ذکر است که می‌توان با توجه به نیازهای مشتریان، امکانات بیشتر یا محدودتری اختصاص داد.

تفاوت سرور مجازی ایرانی و خارجی

در بین سرورهای مجازی ایرانی و خارجی تفاوت‌هایی وجود دارد که در این قسمت از مقاله به بررسی آن‌ها می‌پردازیم.

ابتدا لازم است با ویژگی‌های هرکدام به طور جداگانه آشنا شوید، تا بتوانید طبق نیاز خود، سرور مجازی مناسب خود را انتخاب کنید.

ویژگی های سرور مجازی ایرانی

سرور مجازی ایرانی به علت بعد مسافت کمی که دارد، سرعت سایت را بالاتر می‌برد. این مسئله یک فاکتور مهم و تاثیرگذار در سرعت سایت به شمار می‌رود. از دیگر ویژگی‌های سرور مجازی ایرانی هزینه پایین آن است که نسبت به سرورهای مجازی خارجی هزینه بسیار مناسب‌تری دارد. البته نکته قابل توجه و مهم در رابطه با سرورهای مجازی ایرانی این است که، به علت تحریم‌های موجود، نمی‌توان از نرم افزارهای خارجی استفاده کرد. همچنین شبکه دسترسی از کیفیت پایینی برخوردار است.


بیشتر بخوانید: بهترین برند اندروید باکس در ایران


ویژگی‌ های سرور مجازی خارجی

سرور مجازی خارجی دارای پهنای باند گسترده‌تر و سخت افزار باکیفیت‌تری است. در هنگام خرید VPS خارجی به دلیل نبود  تحریم، امکانات به روزتر و تعداد نرم افزارهای بیشتری در دسترس وجود دارد. البته لازم است بدانید که همیشه خطر قرار گرفتن در تحریم وجود دارد. ممکن است به دلیل وجود مسافت زیاد در VPS خارجی پینگ سایت بالا برود و سایت شما کند شود. VPS خارجی نسیت به VPS یا سرور مجازی ایرانی از هزینه بیشتری برخوردار است.

جمع بندی

در مقاله سرور مجازی یا VPS چیست؟ کاربرد و مزایای آن، با سرور مجازی آشنا شدید. امیدواریم این مطلب بتواند در انتخاب یک سرور خوب و مناسب به شما کمک کند. در نظر داشته باشید برای امنیت سایت و همچنین انتخاب درست سرور لازم است تحقیقات زیادی به عمل آورید؛ تا برای سایت شما مشکلی پیش نیاید. لطفا نظرات و سؤالات خود را در مورد این مطلب برای ما بنویسید. همکاران ما آماده پاسخگویی به نظرات شما هستند. از اینکه در این مطلب با ما همراه بودید از شما سپاسگذاریم.

5/5 - (2 امتیاز)
اشتراک گذاری مطلب

مراحل کار برقچی

درخواست خرید
مشاوره و راهنمایی
اعلام قیمت
صدور پیش‌فاکتور
آماده‌سازی کالا
ارسال کالا در همان روز
صدور فاکتور
تسویه نهایی
ارسال کالا
در همان روز

دیدگاه شما

اشتراک
اطلاع از
guest
0 دیدگاه
جدیدترین
قدیمی ترین بیشترین رای
Inline Feedbacks
دیدن همه دیدگاه ها

مقالات مرتبط

<