سوئیچ شبکه یکی از مهمترین تجهیزات شبکه است. بر روی سوئیچ شبکه پورتهایی با نام Uplink وجود دارد که بسیاری از افراد نسبت به این پورتها اطلاعاتی ندارند و نمیدانند این پورت ها چه کاربردی دارد. اگر شما هم نمیدانید پورت Uplink در سوئیچ شبکه چیست و چه کاربردی دارد بهتر است بدانید ما در این مقاله قصد داریم اطلاعاتی را نسبت به پورت Uplink در اختیار شما قرار دهیم. از سوی دیگر به بررسی تفاوت میان پورت Uplink و پورت معمولی خواهیم پرداخت. در ادامه به سوالاتی همچون آیا میتوان از پورت Uplink به عنوان پورت عادی استفاده کرد هم پاسخ خواهیم داد. در نتیجه پیشنهاد میکنیم برای کسب اطلاعات نسبت به پورت Uplink و کاربردهای آن تا پایان این مقاله با ما در وبسایت برقچی همراه باشید.
پورت Uplink در سوئیچ شبکه چیست؟
در گام اول بهتر است ذکر کنیم که یک سوئیچ دارای دو نوع پورت یعنی پورت Uplink و پورت downlink میباشد. توجه داشه باشید پورت Uplink که بر روی سوئیچها قرار دارد از سرعت بالاتری نسبت به پورت downlink برخوردار است. در واقع بهتر است بدانید پورت Uplink برای اتصال یک شبکه محلی کوچک به یک شبکه بزرگتر استفاده میشود. در نقطه مقابل پورت downlink برای انتقال دادههای منظم مورد استفاده قرار میگیرد به همین دلیل این نوع از پورت معمولی میباشد.
بیشتر بخوانید: سوئیچ شبکه چیست؟
تفاوت میان پورت Uplink و پورت معمولی (Downlink) چیست؟
در این قسمت از مقاله پورت Uplink در سوئیچ شبکه چیست؟ قصد داریم به بررسی تفاوت های پورت Uplink و پورت معمولی (Downlink) بپردازیم. این نکته را در نظر داشته باشید پورت Uplink از ۴ نظر با پورت معمولی (Downlink) تفاوت دارد. در نتیجه ما تصمیم گرفتهایم در بخش زیر ۴ تفاوت میان پورت Uplink و پورت معمولی (Downlink) را به شما معرفی کرده و هر کدام را به صورت مجزا مورد بررسی قرار دهیم. از این رو در ادامه با ما همراه باشید.
برای اجماع Uplink
همانطور که در ابتدای محتوای اشاره کردیم آپلینک برای اتصال یک شبکه محلی کوچک به یک شبکه محلی بزرگتر استفاده میشود. بهتر است بدانید در سوئیچهای فیبر پورتهایی که برای اتصال مورد استفاده قرار میگیرد و اتصال دهنده هستند پهنای باند بیشتری نسبت به پورتهای معمولی یا Downlink دارند. زیرا پورتهای Uplink ترافیک بین لایه های مختلف را جمع میکنند.
برای استکینگ
یکی از روشهای دستیابی به استکینگ بدون نیاز به درگاه اختصاصی میتواند پورت Uplink باشد. لازم به ذکر است بدانید که پورت Uplink را میتوان به عنوان پورت استک مورد استفاده قرار داد. برای ایجاد کردن استک سوئیچ ها، استفاده از پورت Uplink انعطاف پذیری بیشتر و هزینه کمتری را در بر خواهد داشت.
بیشتر بخوانید: پورت SFP در سوئیچ شبکه چیست و چه کاربردی دارد؟
کابل کشی آسان تر
یکی از مواردی که بسیاری از افراد را با چالش مواجه کرده است کابل کشی میباشد. توجه داشته باشید استفاده از پورت Uplink کابل کشی آسان تر است. همانطور که میدانید اگر بخواهید دو پورت اترنت عادی را به یکدیگر متصل کنید باید از کابل متقاطع استفاده نمایید. اما اتصال در پورت Uplink کاملاً متفاوت است زیرا پورت Uplink انتقال و دریافتها را متقاطع نمیکند. همین مسئله باعث میشود تا شما نیاز به کابل کراس اوور نداشته باشید. در نهایت با استفاده از پورت Uplink شما میتوانید دو سوئیچ را با استفاده از یک کابل مستقیم، یک پورت عادی و یک پورت Uplink به یکدیگر متصل کنید.
صرفه جویی در پورت
ابتدا بهتر است بدانید برای گسترش شبکه از پورت Uplink بر روی سوییچ استفاده میشود. در واقع پورت Uplink امکان اتصال یک سوئیچ به پورت استاندارد یک سوئیچ دیگر را فراهم میکند. پورت Uplink موجب میشود تا شما بتوانید به وسیله آن پورتهای معمولی را ذخیره کنید. در این صورت اتصال نقاط انتهایی بیشتری برای شما فراهم میشود. در انتها میتوان به این استنباط رسید که استفاده از پورت Uplink برای متصل کردن سوئیچ ها به یکدیگر امکانپذیر است. این مسئله باعث میشود تا شما بتوانید تعداد دستگاه های سیمی که به سوئیچ متصل شده اند را افزایش دهید.
آیا می توان از پورت Uplink به عنوان پورت عادی استفاده کرد؟
این سوال یکی از متداولترین سوالاتی است که توسط اکثر افراد مطرح میشود. در واقع دلیل مطرح شدن این سوال افزایش تقاضا برای پهنای باند است. برای اینکه بتوانید به پاسخ این سوال برسید باید اطلاعاتی در مورد درگاه مشترک و درگاه دو منظوره به دست بیاورید. توجه داشته باشید پاراگراف بعد به این مبحث اختصاص داده شده است.
پورت مشترک (Shared Port) و پورت دو منظوره (Dual-Purposed Port)
در برخی از تجهیزات قدیمی مشاهده شده است که یک پورت معمولی در کنار یک پورت Uplink به صورت خاص پیکربندی شده است. توجه داشته باشید هر دو پورت به صورت جفت به یکدیگر متصل شدهاند، این محصولات دارای یک منطق سخت افزاری سنتی هستند که از اتصال پورت Uplink یا پورت به صورت مشترک پشتیبانی میکند، اما توانایی پشتیبانی از هر دو را ندارد. این نکته را در نظر داشته باشید اگر دستگاهها به هر دو پورت متصل شوند پورت مشترک باعث توقف عملکرد صحیح واحد میشود. این روزها در اکثر تجهیزات شبکه یک پورت دو منظوره تعبیه شده است که میتوان از آن به عنوان پورت معمولی استفاده کرد.
شاید برای سوال پیش بیاید که اتصال دو منظوره ترکیبی از چه چیزی تشکیل شده است؟ در پاسخ به این سوال باید بگوییم اتصال دو منظوره ترکیبی از یک پورت اترنت گیگابیتی مبتنی بر اساس SFP و پورت 10/100/1000 تشکیل شده است. شایان ذکر است بدانید که میتوانید از پورت Uplink به عنوان یک پورت downlink یا همان پورت عادی استفاده کنید.
بیشتر بخوانید: نحوه استفاده از سوئیچ های PoE برای دوربین های تحت شبکه
نکاتی برای استفاده از پورت Uplink به عنوان پورت معمولی
برای استفاده از پورت Uplink به جای پورت معمولی باید یک سری نکات را مدنظر قرار دهید. برای مثال بهتر است بدانید جهت اتصال دو سوئیچ که با یکدیگر فاصله زیادی دارند باید از پورت های SFP و +SFP و فیبر نوری استفاده شود اما اگر قصد دارید دو سوئیچ که فاصله کمی با یکدیگر دارند را به یکدیگر متصل کنید با استفاده از پورت Uplink و کابلهای RJ45 به راحتی میتوانید این کار را انجام دهید.
معرفی برند های معتبر تولید کننده سوئیچ شبکه
همانطور که میدانید شرکت های زیادی هستند که در حوزه تولید سوئیچ شبکه فعالیت میکنند اما تجربه ثابت کرده است که سوئیچ سیسکو، سوئیچ تندا، سوئیچ دیلینک، سوئیچ تی پی لینک دارای کیفیت بسیار بالایی هستند. از سوی دیگر شرکت برقچی علاوه بر داشتن حق واردات و بستر اختصاصی فروش این محصولات را زیر قیمت بازار در اختیار کاربران قرار می دهد.
نتیجه گیری
مطمئنا تا قبل از مطالعه این مقاله اطلاعاتی نسبت به پورت Uplink در اختیار نداشتهاید اما در حال حاضر میدانید پورت Uplink در سوئیچ شبکه چیست و چه کاربردی دارد. در این مقاله مواردی همچون تفاوت میان پورت Uplink و پورت معمولی (Downlink)، بررسی پورت مشترک (Shared Port) و پورت دو منظوره (Dual-Purposed Port) را ارائه کردیم. در ادامه هم نکاتی برای استفاده از پورت Uplink به عنوان پورت معمولی در اختیار شما قرار دادیم. در انتها امیدواریم اطلاعات موجود در این مقاله برای شما مفید واقع شده باشد.
دیدگاه شما