آموزش

چه تفاوتی بین باند 2.4 و 5 گیگاهرتز در شبکه وای فای وجود دارد؟

حتما برای شما پیش آمده است که در مشخصات فنی برخی مودم‌ها عبارت دوبانده (dual band) یا اعداد 2.4GHz و 5GHz دیده باشید و کنجکاو باشید بدانید هرکدام از...
رضا میرزایی رضا میرزایی ۰۲ اردیبهشت ۱۴۰۱
6514
29
چه تفاوتی بین باند 2.4 و 5 گیگاهرتز در شبکه وای فای وجود دارد؟
مطالعه: 5 دقیقه
6514
29
0

حتما برای شما پیش آمده است که در مشخصات فنی برخی مودم‌ها عبارت دوبانده (dual band) یا اعداد 2.4GHz و 5GHz دیده باشید و کنجکاو باشید بدانید هرکدام از این اعداد بیانگر چه چیزی هستند. همچنین شاید برای شما سوال پیش ‌بیاید که چه تفاوتی بین باند 2.4 و 5 گیگاهرتز وجود دارد؟ هرکدام از آن‌ها چه ویژگی‌ها و قابلیت‌هایی دارند؟ برای یافتن پاسخ این سوالات با مقاله تفاوت بین باند 2.4 و 5 گیگاهرتز در شبکه وای فای چیست؟ از برقچی با ما همراه باشید تا به زبان ساده با این اصطلاحات آشنا و تفاوت آن‌ها را بیابید.

باند 2.4 و 5 گیگاهرتز چیست و چه تفاوتی با یکدیگر دارند؟

به طور کلی فناوری بی‌سیم مورد استفاده در طراحی و ساخت مودم و روترهای جدید شامل باند 2.4 و 5 گیگاهرتز می‌باشد. لازم به ذکر است بدانید پیش از پیشرفت علم و پای در میدان گذاشتن فناوری‌های نوین، فرکانس و باندهای مورد استفاده در مودم و روتر تنها طول‌موج 2.4 گیگاهرتز را تحت پشتیبانی خود قرار داده و ردپایی از نمونه 5 گیگاهرتزی آن به چشم نمی‌خورد. اما خوشبختانه بسیاری از دستگاه‌ها و سخت‌افزارهای توسعه یافته حال حاضر دیگر برخلاف قبل تنها محدود به یک باند نیست و هر دو طول‌موج، امواج الکترومغناطیس را به‌منظور انتقال اطلاعات مورد استفاده خود قرار می‌دهند. در این بین شاید شاید برای شما سوال پیش بیاید که هرکدام از این باند یا فرکانس‌ها چه ویژگی‌هایی دارند؟ از این رو بهتر است بدانید در این بخش از مقاله قصد داریم به بررسی ویژگی‌ها و قابلیت‌های هرکدام بپردازیم.

آشنایی با باند 2.4 گیگاهرتز

فرکانس یا باند 2.4 گیگاهرتز یک فرکانس رادیویی است که در دستگاه های مختلفی همچون تلفن بی‌سیم، مایکروویو، مودم و غیره مورد استفاده قرار می‌گیرد. البته بهتر است ذکر شود در مودم‌ها فرکانس‌های دیگری نیز استفاده می‌شوند. لازم به ذکر است بدانید یکی از ویژگی‌های باند 2.4GHz طول موج بالا است که باعث می‌شود پوشش دهی بهتری داشته باشد و به راحتی امواج را از اجسام و دیوارها عبور دهد. باند 2.4 گیگاهرتزی در شبکه‌های وای فای می‌تواند سرعتی معادل 450 و یا 600 مگابیت بر ثانیه برای انتقال داده داشته باشد. به طور دقیق‌تر در مودم‌هایی که از استاندارد 802.11b/g/n برخوردارند از فرکانس ۲.۴ گیگاهرتز استفاده می‌شود و نهایت سرعتی که یک مودم روی این فرکانس می‌تواند داشته باشد حدودا 600 مگابیت بر ثانیه است.

باند 5 گیگاهرتز و باند 2.4 گیگاهرتز

باند 5 گیگاهرتز و باند 2.4 گیگاهرتز


بیش‌تر بخوانید: بهترین مودم فیبر نوری (5 انتخاب برتر)


آشنایی با باند 5 گیگاهرتز

فرکانس 5 گیگاهرتز یا همان باند 5 در سال 2013 با استاندارد بی‌سیم 802.11ac وارد دنیای تجهیزات اکتیو به ویژه مودم‌ها شد. لازم به ذکر است بدانید این فرکانس از طول موج کوتاه‌تری نسبت به فرکانس ۲.۴ گیگاهرتزی برخوردار است که همین امر باعث می‌شود تا برای استفاده در محیط‌های کوچک مناسب‌تر باشد. در ادامه بهتر است ذکر شود فرکانس 5 گیگاهرتزی مانند فرکانس 2.4 گیگاهرتزی نمی‌تواند به خوبی از موانع سخت همچون دیوار عبور کند. در نتیجه پوشش خوبی در فضاهای سرپوشیده ندارد. اما در عوض می‌تواند اتصالی پایدار‌تر و با سرعت بالا را در فواصل نزدیک برای شما فراهم کند. میزان سرعت انتقال داده‌ه‌ها روی فرکانس 5 گیگاهرتزی به 1300 مگابیت بر ثانیه می‌رسد. از این رو مودم‌های جدید می‌توانند در باند 5 گیگاهرتز داده‌ها را با سرعت بالاتری منتقل کنند.

تفاوت بین باند 2.4 و 5 گیگاهرتز در شبکه وای فای

تا اینجای مقاله با مفاهیم باندها (فرکانس‌ها) و ویژگی‌های هریک آشنا شدید. اما این باندها در عمل چه تفاوتی با یکدیگر دارند؟ همانطور که در ویژگی های دو باند 2.4 و 5 گیگاهرتزی اشاره کردیم، مودم‌هایی که روی فرکانس 2.4 گیگاهرتزی کار می‌کنند محدوده و فضای بیش‌تری را می‌توانند تحت پوشش خود قرار دهند و فضای بیش‌تری در خانه و اداره را سیگنال دهی می‌کنند.

درحالیکه باند 5 گیگاهرتز قدرت کمتری برای نفوذ به موانع و اشیا دارد. به همین دلیل در فضای باز عملکرد بهتری از خود نشان می‌دهد. بنابراین صرف اینکه باند 5 گیگاهرتز جدیدتر بوده و عدد بالاتری نسبت به 2.4 دارد باعث نمی‌شود که برد و پوشش دهی وای فای بیش‌تری داشته باشد.

تفاوت بین باند 2.4 و 5 گیگاهرتز در شبکه وای فای

تفاوت بین باند 2.4 و 5 گیگاهرتز در شبکه وای فای

تفاوت بعدی در سرعت انتقال داده و پایداری در اتصال به اینترنت است که در این بخش مودم‌هایی که از فرکانس 5 گیگاهرتز پشتیبانی می‌کنند عملکرد بهتری دارند. همانطور که گفته شد سرعت انتقال داده مودمی که از باند ۵ گیگاهرتز پشتیبانی می‌کند حدود 1300 مگابیت بر ثانیه است که از این قسمت برتری تقریبا دو برابری نسبت به مودم های با باند 2.4 گیگاهرتزی داشته و همچنین از لحاظ پایداری سیگنال عملکرد بهتری دارند. به زبان ساده می‌توان گفت مودم‌های با باند 2.4 گیگاهرتزی قدرت، برد و پوشش دهی بهتری دارند و در طرفی دیگر مودم‌های با باند 5 گیگاهرتزی با توجه به سرعت بیش‌تر و پایدارتری که دارند برای استریم و بازی های آنلاین بسیار مناسب است. البته باید این نکته را در نظر داشته باشید که به اندازه کافی نزدیک به مودم باشید.

تفاوت بین باند 2.4 و 5 گیگاهرتز از لحاظ سرعت

تفاوت بین باند 2.4 و 5 گیگاهرتز از لحاظ سرعت

آیا مودمی وجود دارد که از هردو باند 2.4 و 5 گیگاهرتز پشتیبانی کند؟

در پاسخ به این سوال باید بگوییم بله. چراکه در حال حاضر مودم‌هایی تحت عنوان مودم دوبانده در بازار وجود دارند که می‌توانند اینترنت را به صورت همزان روی دو فرکانس 2.4 و 5 گیگاهرتز ارائه و در اختیار شما قرار دهند. لازم به ذکر است بدانید مودم‌‌های دوبانده با توجه به اینکه از دو فرکانس پشتیبانی می‌کنند سرعت وایرلس پایدار و بالا و در ادامه امکان دسترسی به سرعت دانلود و آپلود بالایی را برای شما فراهم می‌کنند. در نتیجه این نوع مودم به راحتی می‌‌تواند تمامی نیازهای شما از اینترنت را برطرف کند.

آیا مودمی وجود دارد که از هردو باند 2.4 و 5 گیگاهرتز پشتیبانی کند؟

آیا مودمی وجود دارد که از هردو باند 2.4 و 5 گیگاهرتز پشتیبانی کند؟


بیش‌تر بخوانید: بهترین اکسس پوینت ارزان قیمت با ارزش خرید بالا


جمع بندی:

در این مقاله از مجله برقچی به موضوع چه تفاوتی بین باند 2.4 و 5 گیگاهرتز در شبکه وای فای وجود دارد؟ پرداختیم و شما با ویژگی‌های هریک از باندها (فرکانس‌ها) همچون 2.4 و 5 گیگاهرتز آشنا شدید. در انتها بهتر است به یک نکته ضروری اشاره کنیم که استفاده از باند 5 گیگاهرتز در مواقعی که هیچ‌گونه مشکلاتی اعم از افت سرعت، کاهش قدرت امواج و … در شبکه بی‌سیم وای فای وجود ندارند توصیه نمی‌گردد. چراکه میزان تفاوت آن با باند 2.4 مشهود نبوده و تنها هزینه‌ای را بر جیب فرد خریدار تحمیل می‌کند.

4.5/5 - (8 امتیاز)
اشتراک گذاری مطلب

مراحل کار برقچی

درخواست خرید
مشاوره و راهنمایی
اعلام قیمت
صدور پیش‌فاکتور
آماده‌سازی کالا
ارسال کالا در همان روز
صدور فاکتور
تسویه نهایی
ارسال کالا
در همان روز

دیدگاه شما

اشتراک
اطلاع از
guest
0 دیدگاه
جدیدترین
قدیمی ترین بیشترین رای
Inline Feedbacks
دیدن همه دیدگاه ها

مقالات مرتبط

<