دستگاه شبکه مش بی‌سیم بخریم یا رنج‌اکستندر؟

دستگاه شبکه مش بی‌سیم بخریم یا رنج‌اکستندر؟

حفظ عملکرد صحیح Wi-Fi برای بازی، یکپارچگی پخش ویدئو، و دستگاه‌های هوشمند خانگی از اهمیت بالایی برخوردار است، اما هم اکنون بسیاری از افراد هستند که به صورت دورکاری از خانه‌هایشان مشغول به انجام کار خود هستند و مشخص نیست تا چه زمان این روند طول بکشد، از طرفی شما باید به اهمیت اپلیکیشن‌هایی که برای مقاصد خاص هستند و نیز تنوع محیط‌های کاری، به خصوص بحث ویدئو کنفرانس، توجه داشته باشید. در این مقطع است که سامان‌دهی و پوشش همه جانبه‌ی [شبکه مش] خانه برای شما امر مهمی قلمداد می‌شود.

بسیاری از جدیدترین روترهای وایرلس، قادر هستند تا اکثر اتاق‌های یک خانه با سایز معمولی را تحت پوشش قرار دهند، اما در خانه‌های بزرگتر با دیوارهایی متراکم‌تر که چند طبقه می‌باشند، و یا دارای زیرسازی‌های فلزی، بتونی، و سایر موانع می‌باشند، نیاز است تا با تهیه‌ی تجهیزات اضافی، Wi-Fi را به مناطقی که روتر قادر به پوشش دهی نیست، آنتن رسانی کنید. رِنج اکستِندِرها و یا همان توسعه‌دهندگان محدوده، تأثیر بسزایی در پوشش نقاط کور دارند، اما به طور معمول تنها نصف پهنای باندی که روتر اصلی شما دریافت می‌کند را فراهم می‌کنند. اکسس پوینت‌ها در مقایسه با رنج اکستندرها پهنای باند بیشتری را ارائه می‌دهند، اما نیازمند ارتباط سیمی با روتر اصلی هستند. هر دو راهکار به طور معمول یک شبکه‌ی SSID را ایجاد می‌کنند و برای آن که شما در جا به جایی بین این مکان‌ها در خانه، بخواهید به آن متصل شوید، باید به آن وارد شوید.

اگر تازه وارد شبکه‌سازی شده‌اید، ممکن است نگران این موضوع باشید که مواردی که تا این جا ذکر شد شما را در یک حالت بلاتکلیفی که کدام مورد را باید انتخاب کنید، قرار دهد. خوشبختانه، یک راهکار جایگزین دیگر نیز وجود دارد و آن هم ایجاد یک سیستمِ مشِ Wi-Fi است.

 

فهرست مقاله:

سیستم شبکه مش بی‌سیم چیست؟

این سیستم برای پوشش‌دهی خانه شما به صورت بی‌سیم طراحی شده‌اند، سیستم‌های Wi-Fi انواع ترکیبی هستند که از چندین مؤلفه‌ی شبکه تشکیل شده‌اند. در این جا یک روتر اصلی وجود دارد که مستقیماً به مودم شما وصل می‌شود، و یک سری ماژول‌های ماهواره‌ای، و نیز نود (گره) وجود دارد که در مناطق مختلف خانه‌ی خود قرار می‌دهید. همه‌ی این‌ قسمت‌ها در واقع  یک شبکه‌ی بی‌سیم واحد هستند، و یک SSID و رمز عبور یکسان را به اشتراک می‌گذارند. بر خلاف رنج اکستندرها، که با روتر از طریق باندهای رادیویی 2.4GHz یا 5GHz ارتباط برقرار می‌کنند، بیشتر ماهواره های سیستم Wi-Fi از تکنولوژی مش برای مکالمه با روتر و یکدیگر استفاده می‌کنند.

بهترین معاملات دستگاه‌های شبکه‌ مش بیسیم در این هفته

 

بهترین معاملات دستگاه‌های شبکه‌ مش در این هفته
بهترین معاملات دستگاه‌های شبکه‌ مش در این هفته

 

Linksys Velop AC3600 Mesh Router (سه تایی)

Linksys Velop Dual Band AC2400 Mesh WiFi Router (دوتایی)

TP Link Deco AC1200 Mesh WiFi Router Replacement System

هر نود یا گره به عنوان یک هاپ پوینت در سیستم عمل می‌کند. این امر به نودهای دورتر از روتر کمک می‌کند تا یک سیگنال قوی‌ Wi-Fi  را به سایر نودهایی که با آن‌ها در ارتباط هستند و به یک ارتباط یک-به-یک با روتر متکی نیستند، ارسال کنند. با وجود این که تمام سیستم‌های Wi-Fi از شبکه مش استفاده نمی‌کنند، یک سری از آن ها باند رادیویی را برای ایجاد ارتباط با روتر و سایر نودها اختصاص داده‌اند. همانند مش، باند اختصاص داده شده، برای استفاده‌ی استاندارد 2.4GHz و برای استفاده‌ی مشتری 5GHZ را در دسترس قرار می‌دهد.


این مطلب را از دست ندهید: افزایش سرعت مودم و تقویت سیگنال وای فای


تنظیم آسان و مدیریت شبکه‌ی مبتنی بر برنامه

راه اندازی و نگهداری یک شبکه‌ی خانگی بی‌سیم به شیوه‌ی سنتی، حتی اگر اهل فناوری اطلاعات هم که باشید، می تواند دلهره آور باشد. سیستم‌های Wi-Fi، از طرف دیگر، به کمک کاربرانی آمده که از دانش فنی پایین برخوردارند و یا با آن بیگانه‌اند، و به گونه‌ای راه را برایشان هموار کرده که در چند دقیقه می‌توانند آن‌ها را نصب کنند. آن‌ها معمولاً با اپلیکیشن‌های موبایل کاربر-پسند همراه هستند که شما را در راستای فرآیند نصب، با دستورالعملی آسان، همراهی می‌کنند. این برنامه به شما می‌گوید تا هر نود را برای بهره‌مندی از بیشترین پوشش‌دهی، کجا قرار دهید و چه کانال Wi-Fi و باند رادیویی را برای عملکرد بهینه انتخاب کنید، بنابراین شما قادر خواهید بود همین طور که در خانه حرکت می‌کنید یک ارتباط وایرلس مطلوب را حفظ کنید و از آن بهره ببرید.

سیستم‌های مش Wi-Fi به آسانی قابل گسترش هستند (بدون محدودیت در تعداد نودهایی که می توانید به سیستم اضافه کنید) و شما قادر خواهید بود تا آن را با استفاده از گوشی هوشمند خود مدیریت کنید، به علاوه، به شما این امکان را خواهد داد تا دسترسی به Wi-Fi را برای یک سری از دستگاه‌های خاص غیر فعال کنید و یا به دستگاه‌های خاصی الویت اجازه‌ی دسترسی به شبکه بدهید بدون آن که نیاز باشد تا به یک شبکه پیچیده وارد شوند.

ویژگی‌های سیستم‌های مش بیسیم

سیستم‌های مش بیسیم شباهتی به راه‌اندازی سنتیِ روتر و رنج اکستندر ندارند. روتر و نودها از آنتن‌های داخلی استفاده می‌کنند و تقریباً همیشه به گونه‌ای طراحی می‌شوند که شما تنها می توانید آن‌ها را در فضای باز قرار دهید، و نه مثلاً در کمد و یا زیر میز.(انتظار نداشته باشید که تعداد زیادی نشانگرهای چشمک‌زن  LED پیدا کنید_این سیستم‌ها طراحی شده‌اند تا با دکوراسیون خانه شما در هم آمیخته شوند.) آن‌ها معمولاً در کمترین حالت یک پورت LAN برای مرتبط کردن دستگاه‌هایی همچون تلوزیون، کنسول‌های بازی دارند، اما امکان استفاده از USB جزء ویژگی‌های نادر در این مرحله است.

سیستم‌های مش دستگاه‌های شبکه‌ای چند باندی هستند که روی باند رادیویی 2.4GHz و 5GHz کار می‌کنند و از فناوری 802.11ac بی‌سیم استفاده می‌کنند. بعضی از مدل‌ها فناوری چند-کاربره، چند-ورودی، چند-خروجی (MU-MIMO) را پشتیبانی می‌کنند، که داده‌ها را به چندین کاربر بی‌سیم به صورت هم زمان، و نه متوالی، می‌فرستد. بیشتر سیستم‌های Wi-Fi از باند هدایتگر به منظور انتخاب خلوت‌ترین باند رادیویی به صورت اتوماتیک برای عملکرد بهتر، و استفاده‌ی راحت‌تر برای کنترل‌های والدین، شبکه برای مهمان‌ها، و گزینه‌های مربوط به اولویت‌بندی دستگاه‌ها را ارائه می‌دهد.

در حالی که برای سهولت برای استفاده طراحی شده‌اند، معمولاً به شما امکان می‌دهند تا  تنظیمات پورت فورواردینگ و تنظیمات امنیتی وایرلس خود را پیکربندی کنید، اما گزینه‌های مربوط به مدریت شبکه‌ی پیشرفته مانند کنترل باند جداگانه، تنظیمات فایروال، و تنظیمات میزان انتقال وایرلس که شما به وسیله‌ی روتر سنتی به دست می‌آورید را دارا نمی‌باشد. همچنین شما نمی‌توانید از فرمور و یا سفت افزار شخص-سوم WRT برای سفارشی_سازی سیستم به منظور بالا بردن کارایی و نظارت بر شبکه استفاده کنید.


این مطلب را از دست ندهید: نحوه تنظیم مودم


سیستم‌های شبکه مشِ بی‌سیم یا رنج اکستندرها؟

 

سیستم‌های شبکه مشِ بی‌سیم یا رنج اکستندرها
سیستم‌های شبکه مشِ بی‌سیم یا رنج اکستندرها

اگر شما نگران این هستید که ممکن است این سیستم‌ها برای شما هزینه‌بر باشند، هول نکنید؛ به غیر از چند رقیب گران قیمت، بیشتر سیستم‌های مش قیمتشان تنها کمی از یک روتر/رنج اکستندر ترکیبی بالاتر است. محدوده‌ی قیمت شبکه مشِ بی‌سیم از حدود 130 دلار برای یک سیستم تک-نودی شروع می شود تا 500 دلار که برای یک سیستم 3 قطعه‌ای شبیه به عکس‌هایی که ادیتور ما انتخاب کرده است، یعنی Linksys Velop، آزمایش کرده‌ایم و مساحتی حدود 6 هزار متر مربع را پوشش می‌دهد. در بیشتر موارد، آن‌ها شما را برای مبلغ بیشتری نسبت به خرید یک روتر و رنج اکستندر با همان میزان قدرت، پیاده خواهند کرد، اما به یاد داشته باشید که سیستم‌های Wi-Fi همگی به منظور سهولت در استفاده هستند.

این‌ها یک راه کار سریع برای تنظیم و مدیریت هستند که کل خانه را توسط یک شبکه‌ی واحد پوشش می‌دهند، بدون آن که در اثر جا به جایی بین اتاق‌ها نت شما قطع شود. اگر شما می‌خواهید کنترل کامل بر روی شبکه‌ی خود داشته باشید و بهترین گزینه‌های توان عملکرد و اتصال را دارا باشید، به دنبال همان راهکار سنتی روتر باشید. اگر نمی‌خواهید با کارهایی همچون اختصاص دادن باندهای‌های رادیویی و اتصال به شبکه‌های مختلف در پی جا به جایی‌های متعدد در خانه‌ی خود سر و کار داشته باشید، ایجاد یک سیستم Wi-Fi راه حلی منطقی است.

جمع‌بندی

طبیعی است که قیمت دستگاه‌های شبکه‌ مش در مقایسه با روترهای سنتی و اکسس پوینت و رنج اکستندرها بیشتر است. برای مثال دستگاه گوگل نست وای‌فای (Google Nest Wifi) که به تازگی توسط گوگل معرفی شده است در پکیج دوتایی با قیمت تقریبی 7 میلیون تومان و پیکج سه تایی با قیمت 9 میلیون تومان به فروش می‌رسد. درضمن راه‌اندازی و نگه‌داری سیستم‌های مش، رفته رفته در حال ساده شدن است و ابزارهای خارجی برای پیکربندی بهینه‌تر و ساده‌تر آن‌ها ساخته شده است.


این مطلب را از دست ندهید: جلوگیری از هک شدن مودم


 

5/5 - (4 امتیاز)
اشتراک
اطلاع از
guest
0 دیدگاه
Inline Feedbacks
دیدن همه دیدگاه ها