صفحه اصلی » نقد و بررسی » رادیو وایرلس چیست و چه کاربرد هایی دارد؟
1890رادیو وایرلس چیست و چه کاربرد هایی دارد؟

در این مقاله قصد داریم در رابطه با رادیو وایرلس و کاربردهای آن مطالبی را در اختیار شما قرار دهیم. رادیو بیسیم یکی از تجهیزات شبکه است که به منظور پوششدهی شبکه در فواصل طولانی مورد استفاده قرار میگیرد، برای کسب اطلاعات بیشتر با ما همراه باشید.
فهرست:
در رابطه با رادیو وایرلس چه اطلاعاتی دارید؟
در برخی موارد نیاز است اطلاعاتی در مسافتهای طولانی به اشتراک گذاشته شوند. رادیو وایرلس به عنوان یکی از پرکاربردترین تجهیزات شبکه شناخته شده است که قابلیت دریافت و ارسال دادهها را فراهم میکند. به عبارت دیگر رادیو بیسیم نقاط بیشتری را در یک شبکه پوشش میدهد و به نحوی از قدرت و توان بیشتری نسبت به آنتنها برخوردار هستند.
ممکن است در ابتدا مکانیزم عملکرد رادیو بیسیم کمی ساده و پیشپا افتاده به نظر برسد این در حالی است که برای انجام فعالیتهای صورت گرفته ملاکهای خاصی در نظر گرفته شده است.
-
رادیو وایرلس چه مشخصاتی دارند؟
برای این که یک رادیو بیسیم را شناسایی کنید میبایست با مشخصات اصلی آن آشنا باشید. در اینجا برخی از مشخصاتی که به عنوان شناسههای اصلی رادیو وایرلس هستند، عنوان خواهند شد:
- پردازنده، حافظه رم و حافظه فلش
- لایسنس لول
- عملکرد سیستم
- استاندارد و مشخصات شبکه بی سیم
- تامین توان (Passive PoE)
موارد عنوان شده جزء اصلی ترین مشخصات یک رادیو وایرلس هستند.
-
مهم ترین کاربرد رادیو بیسیم چه میباشد؟
پیش ترها و قبل از ورود رادیو بیسیم به دنیای شبکههای اینترنتی ارسال دیتا با محدودیتهایی مواجه بود. به عبارت دیگر ارسال دیتا تا یک محدوده خاص امکان پذیر بود و مسافتها محدوه خاصی را برای ارسال و دریافت مشخص کرده بودند.
رادیو بیسیم یکی از پرکاربردترین تجهیزات شبکه می باشد که قابلت پوششدهی تا مسافتهای بینهایت را برای ارسال دیتا فراهم میکند.
مهمترین کاربر رادیو وایرلس را میتوان انتقال و جابجایی دادهها، صوت و تصاویر بدون محدوده مکانی دانست، این امکانات به واسطه آنتنهای بیسیم صورت می پذیرد. استفاده از رادیو بیسیم در سازمانها و موسسات بزرگ کارایی بالایی دارد به علاوه در انتقال فایلها در دوربین مدار بسته نیز نقش مهمی را ایفا کرده است.

-
استفاده از رادیو وبیسیم چه مزایای به همراه دارد؟
به طور کلی استفاده از رادیو بیسیم مزایای متعددی را برای کاربران به دنبال دارد. شبکههای بیسیم یکی از تکنولوژیهای روز دنیا هستند که قابلیت اتصال دو نقطه را با مسافت زیاد بههم دارد. تبادل اطلاعات در این تکنولوژی با استفاده از امواج و سیگنالها امکان پذیر میباشد و کاربران را از استفاده سیم و کابل بینیاز میسازد.
علاوه بر این دیگر مزایایی که میتوان به وسیله استفاده از رادیو بیسیم بهدست آورد شامل موارد زیر می باشند:
- قابلیت انعطاف: یکی از مزایای مهم استفاده از شبکههای بیسیم و رادیو وایرلس عدم استفاده از سیم و کابل است و این امکان را فراهم می کند که تبادل اطلاعات بدون خرابیهای مربوط به تجهیزات فیزیکی صورت پذیرد.
- مقرون به صرفه: استفاده از امواج و سیگنالها تقریبا نیمی از هزینه مربوط به تجهیزات فیزیکی را کاهش می دهد.
- قابلیت گسترش و افزونگی: با توجه به بیسیم بودن این تجهیزات می توان به راحتی و تا فواصل طولانیتر این شبکه را گسترش داد.
- قابلیت پیاده سازی ساده: رادیو بیسیم به سادگی قابل پیاده سازی و راهاندازی هستند زیرا دادههای دریافتی را به واسطه امواج دریافت خواهند کرد.
-
انواع مختلف رادیو وایرلس کدام هستند؟
در حال حاضر تنها کمپانی میکروتیک در راستای تولید و ساخت رادیو بیسیم اقدام نموده است، البته لازم است بدانید که سایر شرکتها در سراسر دنیا نیز تجهیزات شبکه مشابه این محصول را در دست ساخت دارند اما آنچه در کشور ما به عنوان برند اصلی رادیو بیسیم شناخته شده است همان رادیو وایرلس میکروتیک میباشد.
همچنین میتوان به آنتنهای CPE اشاره کرد که مشخصات پیشرفتهای ندارند و در بهترین حالت میتوان از آنها به عنوان روتر، اکسس پوینت و بریج در ارتباط داخلی سرویس دهندههای اینترنتی – ISP ها استفاده نمود.

برای مطالعهی بیشتر: روتر میکروتیک چیست؟ (معرفی مدلها و سریهای مختلف)
نمونه از تجهیزات مشابه میتوان به آنتن های بیسیم اشاره داشت البته توجه داشته باشید که ویژگیهای آنتن بیسیم بسیار محدود میباشد این در حالی است که رادیو بیسیم قابلیت ارائه سرویس دهندگان اینترنت تحت عملکرد روترها، نقاط دسترسی و ارتباط با مشتریان اصلی را به صورت فردی و یک به یک در دسترس افراد قرار میدهد.
برای مطالعهی بیشتر: روتر وایرلس چیست؟ آشنایی با انواع روتر بیسیم
درنهایت میتوان به صراحت عنوان کرد که رادیو بیسیم بیش از چند گام بلند از آنتنهای بیسیم جلوتر میباشد. عملکرد رادیو بیسیم به اینگونه میباشد که در سمت گیرنده با استفاده از یک روتر این امکان را فراهم میکنند که اتصالات اینترنتی دریافت شود و اتصالات مربوطه را به واسطه طول موج کوتاه و طول موج بلند به سوی دیگر ارتباط، ارسال نماید.
رادیو بیسیم در قالب دو گروه تقسیم بندی شده است که هر یک وظیفه و کاربرد خاص خود را دارند.
-
رادیو وایرلس indoor
-
رادیو وایرلس outdoor
دو مورد عنوان شده با وجود اینکه زیر شاخههای یک محصول هستند اما در برخی موارد اصلی با هم متفاوت میباشند، زیر شاخههای رادیو بیسیم از لحاظ عملکرد و نوع کاملا مختلف هستند به نحوی که نوع کارایی بسیار متفاوتی نسب به هم دارند علاوه بر این مشخصات فنی و ظاهری گوناگون و مختلفی دارند. تصور کنید بسته دیتا باید به مقصد منتقل شود در چنین حالتی دو راه در پیش رو دارد:
- ارسال بسته با موج کوتاه که به واسطه رادیو بیسیم outdoor صورت میگیرد.
- در حالت دوم که باید از امواج بلند استفاده شود این وظیفه بر عهده رادیو بیسیم indoor میباشد.
به بیان دیگر رادیو بیسیم indoor و رادیو بیسیم outdoor دو نقطه مقابل هم هستند زیرا کمترین شباهتی در انتقال دادهها به واسطه این دو وجود دارد.
متاسفیم که این مطلب نتوانسته نظر شما را جلب کند. لطفا با نظرات و پیشنهادات خود، ما را در بهبود همیشگی سایت یاری دهید.
ثبت دیدگاه
خیلی عالی بود ممنون از مطلب مفیدتون با تشکر
سلام دوست عزیز
خواهش میکنم.