پچ کورد شبکه یکی از پرکاربردترین ملزومات شبکه به شمار میآید که باعث ایجاد اتصال میان تجهیزات مختلف شبکه میشود. از جمله پرفروش ترین انواع پچ کورد میتوان به پچ کورد UTP اشاره کرد که به علت قیمت مناسب و عملکرد درست، طرفداران زیادی دارد. از جمله مسائلی که هنگام راه اندازی شبکه باید به آن توجه کرد، انتخاب یک پچ کورد مناسب برای شبکه است. این انتخاب مناسب، در صورتی به وجود میآید که درباره تمامی مدل های موجود در بازار و ویژگیهای آنها تحقیق کنید تا بهترین پچ کورد را با توجه به نیازهایتان خریداری کنید. به همین دلیل در این مقاله از برقچی میخواهیم به معرفی و بررسی پچ کورد UTP بپردازیم. در ادامه با ما همراه باشید.
معرفی پچ کورد UTP:
پچ کورد شبکه همگی دارای سطوح عملکرد متفاوتی هستند و بنابراین خرید پچ کورد برای کاربرد متناسب با شبکه ضروری است. این نوع پچ کورد شبکه برای اتصال انواع عناصر شبکه مانند سوئیچ شبکه، روتر، سرور ها و سایر تجهیزات شبکه استفاده میشوند. پچ کورد UTP یکی از انواع پچ کورد میباشد که در ساختار آن هیچگونه شیلد یا فویلی مورد اصتفاده قرار نگرفته است. از این رو به دلیل نداشتن شیلد و فویل، در برابر نویز مقاومتی نشان نمیدهد.
تفاوت پچ کورد و کابل شبکه:
سوکت زدن کابل شبکه یکی از راه هایی میباشد که هر کاربر میتواند دو سر کابل شبکه با مقدار طول دلخواهش، سوکت بزند و از آن برای اتصال تجهیزات پسیو شبکه استفاده کند. اما اینکار خطاهایی هم در پیش دارد. چراکه ممکن است هنگام سوکت زدن، سیم ها را به اشتباه پانچ کرده و در نهایت سبب اختلال در انتقال داده در شبکه میشود. استفاده از پچ کورد به دلیل اینکه توسط شرکت تولی کننده ساخته شده، از کیفیت بالاتری برخوردار است که درنتیجه طول عمر بالاتری در پیش خواهد داشت. همچنین استفاده از پچ کورد باعث صرفه جویی در زمان و هزینه نیز میشود. چراکه سوکت زدن کابل شبکه نیازمند ابزار، نیروزی انسانی و صرف هزینه و زمان است که در شبکه های بزرگ کار سخت تر میشود. به همین دلیل خرید پچ کورد نسبت به کابل شبکه انتخاب مناسب تری میباشد.
بیشتر بخوانید: تفاوت پچ کورد با کابل شبکه در چیست؟
انواع پچ کورد UTP:
پچ کورد UTP بر اساس میزان سرعت و پهنای باندی که پشتیبانی میکند، دارای دسته بندی های مختلفی است. این دسته بندی از CAT5 شروع شده و تا CAT8 نیز رسیده است. بدین صورت که هرچه دسته بندی یا CAT آن بالاتر رود، از سرعت و پهنای باند بیشتری پشتیبانی میکند. از این رو CAT8 استانداری است که نشان میدهد کابل بالاترین سرعت انتقال و پهنای باند را داراست. سرعت انتقال و پهنای باند انواع پچ کورد UTP بدین صورت میباشد:
- پچ کورد UTP CAT5: از سرعت انتقال 100 مگابیت بر ثانیه و پهنای باند 100 مگاهرتز پشتیبانی میکند.
- پچ کورد UTP CAT5e: از سرعت انتقال 1000 مگابیت بر ثانیه و پهنای باند 100 مگاهرتز پشتیبانی میکند.
- پچ کورد UTP CAT6: از سرعت انتقال 1000 مگابیت بر ثانیه و پهنای باند 250 مگاهرتز پشتیبانی میکند.
- پچ کورد UTP CAT6a: از سرعت انتقال 10000 مگابیت بر ثانیه و پهنای باند 500 مگاهرتز پشتیبانی میکند.
- پچ کورد UTP CAT7: از سرعت انتقال 10000 مگابیت بر ثانیه و پهنای باند 1000 مگاهرتز پشتیبانی میکند.
- پچ کورد UTP CAT7a: از سرعت انتقال 10000 مگابیت بر ثانیه و پهنای باند 1200 مگاهرتز پشتیبانی میکند.
- پچ کورد UTP CAT8: از سرعت انتقال 10000 مگابیت بر ثانیه و پهنای باند 2000 مگاهرتز پشتیبانی میکند.
بیشتر بخوانید: راهنمای جامع پچ کورد شبکه
جمع بندی:
در این مقاله از مجله برقچی سعی کردیم تا در مورد پچ کورد شبکه UTP به شکل کاملی صحبت کنیم. ویژگی بارز این پچ کورد مانند نوع کابل آن و موارد گسترده استفاده را بررسی نموده و بیان کردیم. نداشتن لایه محافظ خارجی در این مدل از پچ کورد شبکه باعث میشود تا از قیمت پایین تری نسبت به نمونه های دارای لایه محافظ خارجی برخوردار باشند. بنابراین قبل از اینکه اقدام به خرید پچ کورد کنید، ابتدا بررسی کنید شبکه شما به چه نوع پچ کوردی نیاز دارد تا عملکردی بهتری ارائه دهد، سپس متناسب با نیاز شبکه، پچ کورد مورد نظر را خریداری کنید.
دیدگاه شما