این روزها بسیاری از افراد به جای اینکه به دنبال خرید روتر باشند، مودم را به روتر تبدیل میکنند. توجه داشته باشید ما در این مقاله قصد داریم مراحل تبدیل مودم به روتر را با استفاده از متن و تصویر به شما آموزش دهیم. از سوی دیگر عباراتی همچون مودم چیست، روتر چیست و تفاوت مودم با روتر را مورد بررسی قرار خواهیم داد تا شما بتوانید اطلاعات کاملی نسبت به تبدیل مودم به روتر به دست بیاورید. در نهایت برای به دست آوردن اطلاعات کامل نسبت به آموزش استفاده از مودم به عنوان روتر تا پایان این مقاله با ما در وبسایت برقچی همراه باشید.
مودم چیست؟
در ابتدا بهتر است اطلاعاتی را در مورد مودم در اختیار شما قرار دهیم. لازم به ذکر است بدانید زمانی که یک شخص برای دریافت اینترنت به یک ISP که تامین کننده سرویس اینترنت است مراجعه میکند. باید یک مودم داشته باشد تا بتواند سیگنال ارسالی توسط ISP را دریافت کرده و به اینترنت متصل شود. در ادامه بهتر است ذکر کنیم وظیفه مودم تبدیل سیگنالهای آنالوگ از اطلاعات دیجیتال موجود در کامپیوتر است. از سوی دیگر همچنین توانایی تبدیل سیگنالهای آنالوگ برای کامپیوتر به صورت دیجیتال را دارد. در ادامه بهتر است بدانید مودمها به طور معمول دارای دو نوع پورت میباشند، پورت اول برای اتصال به دنیای بیرون مورد استفاده قرار میگیرد، پورت دیگر برای اتصال به کامپیوتر یا روتر میباشد، توجه داشته باشید پورت دوم که برای اتصال به کامپیوتر و روتر استفاده میشود پورت اترنت نام دارد.
بیشتر بخوانید: چراغ های PON و LOS در مودم فیبر نوری چه معنایی دارد؟
روتر چیست؟
یکی از مهمترین تجهیزات اکتیو موجود در بازار روتر است. این نکته را در نظر داشته باشید با استفاده از روتر میتوانید دستگاههای موجود در یک اداره، سازمان و حتی یک خانه را به یکدیگر متصل کنید. برای مثال اگر در یک اداره قصد دارید شبکهای را ایجاد کنید تا بتوانید چند سیستم را به یک پرینتر متصل کنید بهترین انتخاب برای شما خرید روتر است. زیرا به راحتی میتوانید با استفاده از یک روتر، پرینتر و کامپیوترهای مد نظر خود را با استفاده از کابل اترنت یا وای فای به یکدیگر متصل کنید.
توجه داشته باشید زمانی که دستگاهها را به روتر متصل میکنید روتر به هر دستگاه یک IP یونیک اختصاص میدهد. در ادامه بهتر است ذکر کنیم روترهای قدیمی به دستگاهها، آی پیهایی همچون ۱۰.۰.۰.۱ تا ۱۰.۰.۰.۹۹ اختصاص میدادند. اما روترهای جدید آی پیهایی مانند ۱۹۲.۱۶۸.۰.۱ تا ۱۹۲.۱۶۸.۰.۹۹ به دستگاهها اختصاص میدهند. این نکته را هم در نظر داشته باشید دستگاههایی که توسط روتر به یکدیگر وصل میشوند باید دارای آی پی آدرس های باشند که در یک رنج قرار دارند. یعنی سه عدد اول آی پی آدرس تمام دستگاه ها باید یکسان باشد.
تفاوت مودم با روتر چیست؟
در این بخش از مقاله قصد داریم اطلاعاتی را نسبت تفاوت مودم با روتر در اختیار شما قرار دهیم. همانطور که میدانید مودم و روتر کارهای متفاوتی انجام میدهند. اما برای اتصال به اینترنت استفاده از هر دو آنها لازم است. این نکته را در نظر داشته باشید که مودم شرایط را به گونهای فراهم میکند تا شبکه خانگی شما به اینترنت متصل شود. اما روتر به شما کمک میکند تا تمام دستگاههای موجود در خانه اعم از تلفن همراه، لپ تاپ و کامپیوتر و غیره را به اینترنت متصل کنید.
اگر قصد دارید مودم و روتر خریداری کنید، پیشنهاد میکنیم اقدام به خرید دستگاهی کنید که قابلیت هر دو را در اختیار شما قرار دهد. برای مثال یکی از محصولات پر فروش مودم روتر VDSL تی پی لینک مدل Archer VR2600 میباشد که توسط یک برند معتبر تولید شده است. در این صورت شما هزینه کمتری را برای خرید مودم و روتر پرداخت خواهید کرد.
نحوه مودم به روتر
در این بخش از مقاله تصمیم داریم استفاده از مودم به عنوان روتر را با استفاده از متن و تصویر به شما آموزش دهیم. توجه داشته باشید تمام مراحل به صورت گام به گام آموزش داده شده است در نتیجه اگر به طور کامل با مراحل که انجام دادهایم پیش بروید به سادگی میتوانید مودم خود را به روتر تبدیل کنید. در نهایت اگر قصد دارید برای تبدیل مودم به روتر اقدام کنید این بخش از مقاله را با دقت بالا مطالعه نمایید.
بیشتر بخوانید: مقایسه مودم تی پی لینک مدل VR600 و VR2100
وصل کردن مودم به کامپیوتر
در گام اول باید مودم را با استفاده از کابل شبکه به کامپیوتر متصل کنید. بعد از انجام این کار مرورگر خود را باز کرده و آدرس آی پی ۱۹۲.۱۶۸.۱.۱ را در قسمت وب آدرس وارد نمایید. بعد از انجام این کار کلید Enter را بفشارید تا به مرحله بعد بروید. در این بخش از کار مطمئنا با صفحه Login مواجه میشوید در این صفحه باید نام کاربری و رمز عبور را وارد کنید تا بتوانید لاگین شوید.
در ادامه بهتر است ذکر کنیم بعد از وارد شدن به مودم باید وارد صفحه تنظیمات شوید که تصویر آن در قسمت زیر با عدد شماره 1 نشانه گذاری شده است. بعد از وارد شدن به صفحه تنظیمات باید بر روی گزینه Operation mode کلیک کنید تا یک صفحه جدید که مشابه با تصویر زیر است برای شما باز شود. در حال حاضر مطمئنا ۳ گزینه برای شما به نمایش در آمده است که نمونه آن در تصویر زیر وجود دارد. شما باید گزینه wireless router mode را انتخاب کرده و بر روی دکمه SAVE کلیک کنید.
ریبوت شدن مودم در تبدیل مودم به روتر
حال که به این قسمت از کار رسیدهاید باید روتر را ریبوت کنید. این نکته را در نظر داشته باشید در ادامه باید مجددا به صفحه تنظیمات مودم وارد شوید گزینه network و گزینه WAN Setting را انتخاب کنید. در مرحله بعد برای این که بتوانید WAN جدید تعریف کنید باید بر روی گزینه add کلیک نمایید.
تعریف WAN جدید برای تبدیل مودم به روتر
در قسمت قبل بر روی گزینه add کلیک کردید تا بتوانید WAN جدید برای تبدیل مودم به روتر تعریف کنید. همانطور که در تصویر زیر مشخص است گزینهای به نام Connection Type وجود دارد که اگر بر روی آن کلیک کنید یک منوی کرکرهای برای شما باز میشود. بعد از کلیک کردن بر روی این قسمت ۶ گزینه برای شما به نمایش در میآید که شما باید بین آن ۶ گزینه، (گزینه Dynamic IP) را انتخاب کنید و سپس بر روی دکمه save کلیک نمایید.
تبدیل مودم تک پورت به چند پورت
بسیاری از افراد اطلاعاتی در مورد تبدیل مودم تک پورت به چند پورت در اختیار ندارند. به همین دلیل ما این پاراگراف را به تبدیل مودم تک پورت به چند پورت اختصاص دادهایم. در گام اول بهتر است ذکر کنیم اگر از Dial-Up استفاده میکنید امکان انجام این کار برای شما فراهم نمیباشد. اما اگر از مودم ADSL استفاده میکنید با خرید یک هاب سویچ به راحتی میتوانید مودم تک پورت خود را به چند پورت تبدیل کنید. اگر قصد دارید برای خرید هاب سوئیچ اقدام کنید پیشنهاد میکنیم بر روی لینک درج شده کلیک کنید. زیرا وبسایت برقچی به دلیل داشتن حق واردات و بستر اختصاصی فروش محصولات خود را زیر قیمت بازار در اختیار کاربران قرار میدهد.
بیشتر بخوانید: نحوه تبدیل روتر به اکسس پوینت
نتیجه گیری
در این مقاله اطلاعات کاملی نسبت تبدیل مودم به روتر در اختیار شما قرار دادیم. در واقع شما در این مقاله با مودم و روتر به صورت جداگانه آشنا شدهاید و در حال حاضر میدانید که بین مودم و روتر چه تفاوتهایی وجود دارد. این نکته را هم در نظر داشته باشید که تمام مراحل تبدیل مودم به روتر را با استفاده از متن و تصویر به شما آموزش دادهایم. در نهایت امیدواریم با مطالعه این مقاله به راحتی بتوانید مودم خود را به یک روتر تبدیل کنید.
دیدگاه شما