از گذشته تاکنون انواع کابل های مخابراتی وظیفه برقراری ارتباط و انتقال داده از طریق تلفن و اینترنت را برعهده داشتند. امروزه نیز با توجه به رشد فراگیر استفاده از اینترنت، بهرهگیری از این نوع کابلها بیش از پیش افزایش یافته است. دانستن این که کدام نوع کابل مخابراتی چه قابلیتهایی را ارائه میدهد و کدامیک برای نیاز شما ایدهآل است را در این راهنمای خرید کابل مخابرات به طور کامل شرح میدهیم. پس تا پایان با ما همراه باشید.
کابل مخابرات چیست؟
کابل مخابرات که با نام کابل تلفن شناخته میشود، نوعی کابل است که جهت انتقال داده و برقراری ارتباط شبکههای مخابراتی مورد استفاده قرار میگیرد. این نوع کابل برای انتقال سیگنالهای رادیویی و مخابراتی کاربرد داشته و معمولا در تعداد زوجها و سطح مقطع متنوع طراحی و تولید میشود. هدف اصلی تولید این کابلها را میتوان انتقال داده از مکانی به مکان دیگر، ایجاد و بهبود ارتباط دو طرفه در فواصل طولانی دانست.
در گذشته استفاده از کابل مخابرات تنها به برقراری تماس تلفنی دو طرفه محدود میشد اما در حال حاضر از این نوع کابلها برای دریافت و انتقال دادههای مختلفی از جمله فایلها متنی، تصاویر و جلوههای صوتی و بصری نظیر ویدیو نیز بهره میبرند. بنابراین استفاده از یک کابل مناسب که علاوهبر دارا بودن کیفیت بالا، بتواند پاسخگوی نیاز افراد باشد اهمیت زیادی پیدا میکند.
انواع کابل مخابرات
یکی از موضوعات مهمی که قرار است در این راهنمای خرید به شما عزیزان معرفی کنیم، انواع مختلف کابل مخابرات است. بهطور کلی این نوع کابلها براساس ویژگیهای مختلفی همچون نوع روکش، جنس رشته سیم، کاربرد، نوع هادی، سطح مقطع و برخی دیگر طبقهبندی میشوند که عبارتاند از:
کابل مخابرات زمینی
کابلهای مخابراتی زمینی معمولا با روکشهای طوسی رنگ از جنس HDPE یا PVC ارائه میشوند که نسبت به نوع هوایی از قابلیت انعطافپذیری کمتری برخوردار هستند. تعداد زوجهای نوع زمینی اغلب از 2 تا 100 متغیر بوده و قطرهای کابل در اندازههای 0.4، 0.5 و 0.6 میلیمتری طراحی میشوند. کابل های مخابراتی زمینی اکثرا در داخل ساختمانها مورد استفاده قرار میگیرند.
کابل مخابرات هوایی
یکی از مقاومترین کابلهای مخابرات، نوع هوایی محسوب میشود. از آنجایی که این کابلها باید در فضای آزاد نصب شوند از دوام و طول عمر بالایی برخوردار هستند تا بتوانند در مقابل بارش برف و باران، پوسیدگی ناشی از اشعه خورشید و سایر عوامل طبیعی به خوبی ایستادگی کنند. کابل های هوایی با روکشهای پلی اتلین و در قطرهای 0.4، 0.5 و 0.6 میلیمتر ارائه میشوند و حداکثر تعداد زوج در این کابل به رقم 100 نیز میرسد.
کابل فیبر نوری مخابرات
کابل فیبر نوری یکی از محبوبترین کابلهای مخابراتی این روزهاست که به خاطر امکانات و قابلیتهایی که ارائه میدهند جایگاه ویژهای در صنعت ارتباطات دارند. این نوع کابلها از رشته سیمهای باریک سیلیکا که اغلب از جنس شیشه یا پلاستیک هستند تشکیل میشوند و نسبت به سایر کابلها از توان انتقال داده بالا و سرعت بیشتری برخوردارند.
مقاومت عالی در برابر آتشسوزی یا رطوبت، وزن سبک، پوشش ضد جونده و تحمل دمای بیش از 80 درجه و کمتر از 40 درجه سانتیگراد از مشخصات منحصر به فرد کابلهای فیبر نوری مخابرات به شمار میروند.
حتما بخوانید: راهنمای خرید سیم و کابل
نکات مهم هنگام خرید کابل مخابرات
یکی از نکات مهمی که در راهنمای خرید کابل مخابرات بایستی در نظر بگیرید، داشتن اطلاعات کافی در خصوص جنس بدنه، نوع هادی، تعداد زوج سیم و سایر موارد است که در بخش زیر به توضیح آنها میپردازیم:
نوع هادی کابل
نوع هادی به کار رفته در کابلهای تلفن از مس الکترونیک بوده که کاملا مطابق با استانداردهای بینالمللی طراحی شده است. قطر هادی نیز از 0.4 آغاز شده تا 0.6 ادامه دارد و با عایقهایی از جنس PVC یا پلیتلین پوشیده میشوند.
نوع روکش کابل
یکی از نکات دیگری که در راهنمای خرید کابل مخابرات حتما باید در نظر داشته باشید نوع روکش آنهاست. زیرا این روکشها هستند که مواد داخلی کابل را در مقابل هر گونه آسیب محافظت میکنند. روکشهای کابل مخابراتی اغلب بر اساس کاربرد و محیط مورد استفاده با یکدیگر متفاوتاند. برخی از کابلها علاوه بر روکشهای پلیمری خود با شیلدهایی از جنس آلومینیوم پوشیده شدهاند که به آنها کابلهای تلفن ضد نویز میگویند. برخی دیگر از کابلها که در محیطهای خارجی مورد استفاده قرار میگیرند، دارای روکشهای مقاومتری بوده تا مانع از نفوذ رطوبت شده و در برابر آبوهوای گرم و سرد تحمل بیشتری داشته باشند.
تعداد زوج های کابل مخابرات
منظور از اینکه کابلهای مخابراتی به صورت زوجهای سیم طراحی میشوند، کنترل اثر همشنوایی است تا از کاهش کیفیت انتقال سیگنالهای صوتی در مسافتهای بالاتر جلوگیری شود. کابلهای مخابراتی با توجه به نوع کارکرد خود دارای تعداد زوجهای متفاوتی هستند. برای مثال، کابلهای دو زوجی برای برقراری ارتباط میان پریز و تلفن مناسب بوده و کابلهای تک زوجی (سیم رانژه) جهت ایجاد ارتباط امن میان پورتهای مختلف در ترمینال کروز کاربرد دارند. بهطور کلی، انواع کابلهای مخابرات از یک زوج تا 200 زوج به بازار عرضه میشوند.
سطح مقطع کابل
همانطور که گفته شد، سطح مقطع از جمله ویژگیهایی است که کاربرد کابل های مخابراتی را تحت شعاع قرار میدهد. برای مثال، سطح مقطع رابطه مستقیمی با میزان قدرت انتقال سیگنال دارد. بنابراین هرچقدر که سطح مقطع کابل مورد نظر بیشتر باشد، قدرت انتقال سیگنال به همان نسبت افزایش مییابد. کابلهایی که از سطح مقطع بالاتری برخوردار بوده، بالتبع قطر بیشتری دارند و اکثرا برای مسافتهای طولانی مناسب هستند. اندازه قطر چنین کابلهایی معمولا شامل 0.4، 0.5، 0.6 و 0.8 میشوند.
توجه به نوع دامنه حرارتی کابل
یکی از فاکتورهای مهمی که در راهنمای خرید انواع کابل مخابرات به آن میپردازیم، دامنه حرارتی آنها است. چراکه دامنه حرارتی در واقع مهمترین شاخصه یک کابل مخابراتی درجه یک به شمار میرود و موجب کاهش احتمال بروز خطراتی همچون آتشسوزی میشود. استاندارد جهانی دامنه حرارتی کابلهای تلفن شامل حداکثر 70 درجه و حداقل منفی 30 درجه سانتیگراد است. البته کابلهایی که قابلیت انعطافپذیری بالاتری دارند از دامنه حرارتی کمتری برخوردار بوده و در محدوده دمای 50 تا منفی 5 درجه سانتیگراد کارآیی دارند.
حتما بخوانید: ویپ VoIP چیست و چه کاربردی دارد؟
بهترین قیمت کابل مخابرات
فروشگاه آنلاین برقچی یکی از برترین عرضهکنندگان انواع سیم و کابل و تجهیزات شبکه است که محصولات خود را با بهترین و مناسبترین قیمت ممکن به مشتریان عرضه میکند. این فروشگاه همواره با ارائه کالاهای باکیفیت و قیمت مناسب، رضایت مشتریان را سرلوحه فعالیت خود قرار میدهد. شما میتوانید با مراجعه به سایت رسمی فروشگاه علاوه بر مشاهده قیمت انواع کابل مخابراتی و تلفن از مشخصات و ویژگیهای هریک به راحتی مطلع شده و جهت خرید محصول از کارشناسان حرفهای برقچی به صورت رایگان مشاوره بگیرید.
جمع بندی مقاله راهنمای خرید کابل مخابرات
در این مقاله با راهنمای خرید کابل مخابرات و انواع آن به خوبی آشنا شدید. حال میدانید که ویژگیهای یک کابل مخابرات مناسب چیست و چه فاکتورهایی را باید در زمان خرید یک کابل مخابرات در نظر بگیرید. از اینکه تا پایان همراه ما بودید از شما عزیزان متشکریم. امیدواریم با درج نظرات خود ما را در ارائه هر چه بهتر این مطالب یاری کنید.
دیدگاه شما