پوشش دهی فیبر نوری برای 8 میلیون خانوار تا پایان سال!

دسترسی به پوشش فیبر نوری برای 8 میلیون خانوار

پروژه ملی فیبر نوری در ایران، یک بخش گسترده از توسعه فناوری ارتباطات و ارتقاء زیرساخت‌های ارتباطی را در دست گرفته است. این پروژه با هدف ایجاد پوشش و اتصالات پرسرعت فیبر نوری در سراسر کشور، تحت برنامه‌ریزی و تلاش مسئولان و اپراتورها آغاز شده است. در این سفر به دنیای توسعه فناوری، تبیین نقش مدیریت و پیشرفت‌ها در حوزه ارتباطات، اهمیت ارتقاء خدمات به کاربران نهایی و تحولات در زمینه ارتباطات و ارتباطات فیبر نوری مورد بررسی قرار خواهد گرفت. در این خبر از برقچی در رابطه با پوشش دهی فیبرنوری به 8 میلیون خانوار توضیح می‌دهیم.

دسترسی به پوشش فیبر نوری برای 8 میلیون خانوار

مهدی روحانی‌نژاد، در نشست خبری پروژه ملی فیبر نوری اظهار کرد: در اسناد بالادستی مانند سند تبیین الزامات شبکه ملی اطلاعات، وزارت ارتباطات مکلف است که ۸۰ درصد جمعیت کشور را با ارتباطات پرسرعت ثابت (میانگین ۲۵ مگابیت بر ثانیه) پوشش دهد. وی افزود: وزیر ارتباطات ابتدا بر اساس فیبر نوری هدف گذاری کرد تا سرعت حداقل ۳۰ مگابیت بر ثانیه برای کاربران فراهم شود.

مدیر پروژه فیبرنوری توضیح داد: در جهان، اغلب ترافیک اینترنت بر اساس اینترنت ثابت است، اما در کشور ما این وضعیت برعکس است. اگر ارتباطات ثابت در گذشته کیفیت مطلوبی داشته باشد و کاربران از آن بهره‌مند شوند، فشار بر شبکه اینترنت سیار کاهش می‌یابد. اما متاسفانه این امکان فراهم نشده و بنابراین نیاز به بهبود شبکه ارتباطی و استفاده از فیبر نوری حس می‌شود.

دسترسی به پوشش فیبر نوری برای 8 میلیون خانوار
دسترسی به پوشش فیبر نوری برای 8 میلیون خانوار

معاون راهبردی و توسعه بازار سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی بیان کرد: توسعه ارتباطات فیبر نوری در جهان از دهه گذشته آغاز شده و تقریباً تمام کشورهای پیشرفته این فناوری را به پوشش گرفته‌اند.

وی افزود: برنامه‌ریزی برای اجرای پوشش در آغاز دوره حکومتی سیزدهم اجرا شد و تکالیف مرتبط با آن برای دستگاه‌ها و اپراتورها مشخص شد. در سال اول، مقررات مربوط به این زمینه، از جمله مجوزهای حفاری در شهرها، تعیین شد. در شش ماه دوم سال ۱۴۰۰ و بخش مهمی از سال ۱۴۰۱، قوانین مهمی در این خصوص تصویب و اجرا شدند.

تأمین مالی برای پروژه فیبر نوری

روحانی‌نژاد اظهار کرد: مرحله بعدی، تأمین مالی برای این پروژه بسیار زمان‌بر بود. در بسیاری از کشورها، دولت این زمینه را با حمایت‌ها پشتیبانی کرده و از ابتدای سال ۱۴۰۲ با تشکیل صندوق توسعه فیبرنوری، مسائل مالی مرتبط با این پروژه حل شد.

وی در خصوص برنامه پوشش فیبر نوری اظهار نمود: برنامه‌ریزی ما برای پایان سال، ایجاد پوشش برای هشت میلیون خانوار است، که تاکنون ۴.۵ میلیون از آن به‌عنوان دستاورد حاصل شده است. بخش زیادی از حفاری‌های مربوط به توسعه فیبر نوری انجام شده و امیدواریم تا پایان سال به هدف هشت میلیون دست پیدا کنیم و در نهایت در سال آینده این هدف چالشی را به نتیجه برسانیم.

تأمین مالی برای پروژه فیبر نوری
تأمین مالی برای پروژه فیبر نوری

روحانی‌نژاد ابراز کرد که شرکت مخابرات از گذشته مجوز توسعه فیبرنوری داشته است و اکنون با اختصاص مجوز به ۹ شرکت دیگر، توسعه فیبرنوری را تسریع خواهیم داد. او تاکید کرد: سه سال مدت کوتاهی برای دستیابی به این هدف بزرگ است، به همین دلیل استان‌های کشور را بر اساس ویژگی‌های شهری و سطح اقتصادی آن‌ها بین ۱۰ اپراتور تقسیم کرده‌ایم و آن‌ها را ملزم به پوشش دادن ۲ یا ۳ استان کرده‌ایم.

دسترسی به اینترنت فیبر نوری با هزینه مناسب

مدیر پروژه فیبرنوری بیان کرد: برای اینکه اینترنت پرسرعت فیبرنوری با قیمت مناسب به دست کاربران نهایی برسد، مشوق‌های اتصال برای اپراتورها در نظر گرفته شده است. او افزود: برخلاف بسیاری از پروژه‌های دیگر، ما پروژه فیبرنوری را از شهرهای بزرگ آغاز نکرده‌ایم و از شهرهای کوچک شروع به کار کرده‌ایم.

روحانی‌نژاد اظهار کرد: همزمان با حضور رئیس جمهور در استان البرز، پروژه فیبرنوری در شهر چهارباغ افتتاح شد و در هرمزگان بندر چارک را داشتیم و با این روند سعی کردیم عدالت ارتباطی را در کشور برقرار کنیم.

این نشست خبری تبیین پروژه ملی فیبرنوری با حضور رئیس هیئت مدیره شرکت شاتل، مدیرعامل اپراتور توسعه فناوری ارتباطات پاسارگاد آریان، مدیرعامل شرکت آسیاتک و مدیرعامل شرکت مبین‌نت در دانشکده صدا و سیما برگزار شد.


صفحه خرید: مودم فیبر نوری


5/5 - (1 امتیاز)
اشتراک
اطلاع از
guest
0 دیدگاه
Inline Feedbacks
دیدن همه دیدگاه ها