راهنمای خرید

تجهیزات مورد نیاز برای راه اندازی شبکه فیبر نوری به زبان ساده

همانطور که می‌دانید برای راه اندازی شبکه فیبر نوری علاوه بر سیم‌ها و کابل فیبر نوری، باید از لوازم و تجهیزات دیگری هم استفاده کرد تا علاوه بر بهره...
رضا میرزایی رضا میرزایی ۲۴ مرداد ۱۴۰۰
11275
تجهیزات مورد نیاز برای راه اندازی شبکه فیبر نوری به زبان ساده
مطالعه: 6 دقیقه
11275
6

همانطور که می‌دانید برای راه اندازی شبکه فیبر نوری علاوه بر سیم‌ها و کابل فیبر نوری، باید از لوازم و تجهیزات دیگری هم استفاده کرد تا علاوه بر بهره مندی از قابلیت‌ها، شبکه‌ای پایدار و مطمئن داشته باشیم. برای راه اندازی شبکه فیبر نوری، تجهیزاتی که نیاز داریم به صورت زیر است که در ادامه به معرفی و بررسی هرکدام از آن‌ها می‌پردازیم.

کاربرد‌های فیبر نوری:

فیبر نوری با توجه به قابلیت انعطاف پذیری و برقراری ارتباط در مسافت‌های طولانی، دارای کاربرد‌های مختلفی در صنعت می‌باشد که در این بخش به صورت مختصر و مفید به مهم‌ترین کاربرد‌های آن می‌پردازیم.

کاربرد‌های فیبر نوری

کاربرد‌های فیبر نوری

کاربرد در مخابرات:

یکی از شناخته شده ترین کاربرد‌های فیبر نوری انتقال اطلاعات با نور لیزر است. از فیبر نوری به عنوان یک وسیله جهت ارتباط مخابراتی و شبکه‌های کامپیوتری استفاده می‌شود. چراکه علاوه بر کیفیت بالا، دارای قابلیت انعطاف پذیری بوده و در جهت برقراری ارتباط در مسافت‌های طولانی به صرفه و مناسب می‌باشد.

کاربرد‌های پزشکی:

از فیبرنوری برای تشخیص بیماری‌ها و انجام آزمایش‌های مختلف استفاده می‌شود. از موارد پزشکی که این سیستم در آن‌ها کاربرد دارد می‌توان به شناسایی نارسایی‌های داخلی بدن، جراحی لیزری، دندان پزشکی و اندازه ‌‌گیری مایعات و خون و آندوسکوپی اشاره کرد.

کاربرد‌های نظامی:

در صنایع دفاعی از فیبر نوری برای برقراری ارتباط و کنترل با آنتن رادار، کنترل و هدایت موشک‌ها، ارتباط بر قرار کردن زیردریایی‌ها و بسیاری موارد دیگر استفاده می‌شود. کابل‌های فیبرنوری در صنایع جنگ افزاری کاربردهای وسیعی دارند و در کشورهای مختلفی سرمایه گذاری‌های گسترده‌ای برای استفاده از این سیستم‌ها صورت می‌گیرد.

کاربرد در حسگر‌ها:

در سال‌های اخیر استفاده از حسگر‌های فیبر نوری برای اندازه گیری کمیت‌های فیزیکی همچون جریان الکتریکی، میدان مغناطیسی، فشار، حرارت، جابجایی، آلودگی آب‌های دریا، سطح مایعات، تشعشعات پرتوهای گاما و ایکس شروع شده است. بدین صورت که در این نوع حسگرها، از فیبر نوری به عنوان عنصر اصلی حسگر بهره‌گیری می‌شود.


بیش‌تر بخوانید: راهنمای کابل کشی فیبر نوری برای ساختمان


تجهیزات مورد نیاز برای راه اندازی شبکه فیبر نوری:

کابل فیبر نوری:

کابل فیبر نوری نوعی کابل است که از آن برای انتقال و یا دریافت اطلاعات با سرعت بالا استفاده می‌شود. این نوع کابل دارای تعدادی فیبر نوری بهم پیوسته است که معمولاً توسط روکش‌هایی از جنس پلاستیک محافظت می‌شود. و با توجه به تعداد کر و پوشش‌هایی که دارد، دارای قیمت متفاوتی می‌باشد. کابل فیبر نوری دارای 2 نوع به صورت زیر می‌باشد.

کابل فیبر نوری

کابل فیبر نوری

فیبر یک حالته (SMF): از یک هسته بسیار کوچک تشکیل شده است و از فناوری لیزر گران قیمت برای ارسال یک پرتوی نور استفاده می‌کند.

فیبر چند حالته (MMF): از یک هسته بزرگ‌تر تشکیل شده و از فرستنده‌های LED برای ارسال پالس‌های نور استفاده می‌کند. این نوع کابل فیبر نوری به دلیل کم هزینه تر بودن از محبوبیت بالاتری برخوردار است.

پچ پنل فیبر نوری:

یکی دیگر از تجهیزات فیبر نوری، پچ پنل فیبر نوری می باشد که به منظور نظارت و انجام کار با انواع سیم و کابل استفاده می‌شود. پچ پنل‌ها روی رک شبکه قابل نصب هستند و برخی نیز به صورت دیواری طراحی شده‌اند.

پچ پنل فیبر نوری

پچ پنل فیبر نوری

پچ پنل فیبر نوری باعث می‌شود استفاده از کابل فیبر نوری با یک نظم خاص انجام گیرد و همچنین جریان برق به درستی در مدار استفاده شود. همچنین بسته به تعداد کری که میخواهیم فیوژن کنیم می‌توان پچ پنل مورد نظر را تهیه نمود. که البته باید به نوع کانکتور پیگتیل خود نیز توجه کنیم. پچ پنل‌ها دارای انواع مختلفی همچون تک پورت (دو کر) و مدل‌های بالاتر که قابلیت نصب رو دیواری و یا رک را دارند، می‌باشند.

پیگتل فیبر نوری:

پیگتل فیبر نوری یک قطعه کوچک فیبری است که از آن برای ایجاد ارتباط و اتصال فیبر به سوئیچ مورد استفاده قرار می‌گیرد. پیگتیل فیبر نوری دارای دو نوع سینگل مود و مولتی مد است که باید بسته به نوع کابل و سوکت مورد نظر انتخاب شود.

پیگتل فیبر نوری

پیگتل فیبر نوری

دستگاه جوش فیوژن:

دستگاه فیوژن دو سر تار فیبر نوری را به نحوی به هم جوش می‌دهد که سیگنال‌های نوری بتوانند به خوبی پس از اتصال عبور کنند و افت پالس‌های نوری اتفاق نیافتد. اتصال فیوژن متداول ترین روش اتصال است زیرا کمترین افت سیگنال و کمترین بازتاب را ایجاد می‌کند، همچنین قوی‌ ترین و قابل اطمینان‌ ترین اتصال بین دو تار را فراهم می‌کند.

دستگاه جوش فیوژن فیبر نوری

دستگاه جوش فیوژن فیبر نوری


بیش‌تر بخوانید: فیوژن فیبر نوری چیست؟


آداپتور فیبر نوری:

آداپتور فیبر نوری یکی دیگر از تجهیزات فیبر نوری می‌باشد که وظیفه آن اتصال دو کابل فیبر نوری به یکدیگر می‌باشد. آداپتور  فیبر نوری دارای انواع مختلفی همچون فیبر نوری تک (سیمپلکس) و فیبر نوری دوتایی (دوبلکس) و مدل چهارتایی می‌باشد. همچنین این آداپتور عموماً داخل پچ پنل مخصوص فیبر قرار می‌گیرد و می‌توان از آن در انواع مختلف اتصالات نوری استفاده کرد.

آداپتور فیبر نوری

آداپتور فیبر نوری

پچ کورد‌ فیبر نوری:

پچ کورد فیبر نوری، به عنوان یکی از مهم‌ترین و پرکاربردترین تجهیزات مورد استفاده در شبکه‌های فیبر نوری شناخته می‌شود که می‌تواند اتصالی ایمن و دقیق را در میان تجهیزات فیبرنوری برقرار کند. پچ کورد فیبر نوری برای اتصال پچ پنل به سوئیچ یا هر دستگاهی که ورودی فیبر داشته باشد، مورد استفاده قرار می‌گیرد. که در هنگام خرید آن باید به نوع فیبر در کابل کشی، تک پورت یا دابلکس بودن و سوکت‌های پچ پنل و دستگاه توجه کرد.

پچ کورد‌ فیبر نوری

پچ کورد‌ فیبر نوری

ماژول فیبر نوری:

یکی دیگر از تجهیزات فیبر نوری، ماژول فیبر نوری می‌باشد که سبب ایجاد یک ارتباط ایمن و راحت تر خواهد شد و از لحاظ کیفیت و سرعت جایگاه بالایی دارد، در واقع ماژول‌ها ساخته شدند تا کمک بیش‌تری به ارتباطات شود و دامنه آن را قوی‌تر کند. این ماژول‌ها از لحاظ پهنای باند و همچنین تک کور یا دو کور بودن تقسیم بندی می‌شوند.

ماژول فیبر نوری

ماژول فیبر نوری

سوئیچ فیبر نوری:

از سوئیچ فیبر نوری برای تبدیل اطلاعات و داده به نور و بالعکس استفاده می‌شود. برای اینکه بتواند چنین فعالیتی را انجام دهد دارای یک پورت فیبر نوری و یک پورت شبکه است که از یک طرف به فیبر و از طرفی دیگر به شبکه متصل می‌شود تا عملیات خود را انجام دهد. همچنین از سوئیچ فیبر نوری در سیستم‌های حفاظتی برای انتقال تصویر دوربین مداربسته تحت شبکه IP نیز مورد استفاده قرار می‌گیرد.

سوئیچ فیبر نوری

سوئیچ فیبر نوری

مبدل فیبر نوری:

از مبدل فیبر نوری برای تبدیل پورت‌های فیبر نوری به سایر پورت‌ها مثل پورت شبکه RJ45 یا پورت دوربین مداربسته مورد استفاده قرار می‌گیرد. مبدل فیبر نوری برای انتقال سیگنال تصویر دوربین مداربسته آنالوگ نیز مورد استفاده قرار می‌گیرد که از تک کانال و چهار کانال تا 64 کانال موجود می‌باشند.

مبدل فیبر نوری

مبدل فیبر نوری


بیش‌تر بخوانید: مودم فیبر نوری چیست؟


جمع بندی مقاله تجهیزات مورد نیاز برای راه اندازی شبکه فیبر نوری:

در این مقاله از مجله برقچی با تجهیزات مورد نیاز برای راه اندازی شبکه فیبر نوری و همچنین کارکرد هرکدام از آن‌ها آشنا شدید. از این رو هنگام خرید هر کدام از تجهیزاتی که معرفی شد، با مشکلی مواجه نخواهید شد چراکه اطلاعات کافی را در مورد آن در این مقاله بدست آورده‌اید. ممنون که تا پایان مقاله با ما همراه بودید، امیدوارم این مقاله برای شما مفید واقع شده باشد.

اگر قصد تنظیم مودم فیبر نوری یا راه اندازی اینترنت فیبر نوری برای ساختمان خود دارید، به صفحه لیست پیمانکاران فیبر نوری مراجعه کنید.

4.4/5 - (14 امتیاز)
اشتراک گذاری مطلب

مراحل کار برقچی

درخواست خرید
مشاوره و راهنمایی
اعلام قیمت
صدور پیش‌فاکتور
آماده‌سازی کالا
ارسال کالا در همان روز
صدور فاکتور
تسویه نهایی
ارسال کالا
در همان روز

دیدگاه شما

اشتراک
اطلاع از
guest
6 دیدگاه
جدیدترین
قدیمی ترین بیشترین رای
Inline Feedbacks
دیدن همه دیدگاه ها
یاسین
یاسین
7 ماه پیش

پس اگه اینطور برای خرید بسته فیبر نوری وای‌فای می خواد؟؟

ابراهیم خسروی راد
ابراهیم خسروی راد
8 ماه پیش

مفید بود آقای میرزایی‌‌

امیر
امیر
1 سال پیش

سلام یه سوال داشتم همه این هایی که نام بردید تو هر واحد مورد استفاده قرار میگیره ؟
یا واسه کل ساختمان ؟

محمد بیدلی
محمد بیدلی
2 سال پیش

عالی بود ممنون

مقالات مرتبط

<