رکورد سرعت اینترنت ماهواره‌ای شکسته شد!

فناوری جدید، رکورد سرعت اینترنت ماهواره‌ای را شکست

در این قسمت  از وب سایت برقچی به اخبار تکنولوژی جدیدی که میتواند آینده دنیای هوشمند را دگرگون کند میپردازیم. با ما همراه باشید.

ماهواره لیزری رکورد سرعت انتقال داده از فضا به زمین را شکست

ماهواره کوچکی که توسط مهندسان MIT ساخته شده، رکورد جدیدی را برای انتقال داده بین ماهواره و زمین ثبت کرده است. سیستم TeraByte InfraRed Delivery (TBIRD) از یک لیزر برای انتقال حجم عظیمی از داده ها تا 100 گیگابیت در ثانیه (Gbps) استفاده می کند.

این سرعت انتقال داده بسیار سریعتر از سایر اتصالات بین آسمان و زمین است. برای مثال اینترنت ماهواره ای استارلینک  به مشتریان ممتاز تا 500 مگابیت بر ثانیه ارائه می دهد و حتی انتقال داده های ایستگاه فضایی بین المللی به حدود 600 مگابیت بر ثانیه می رسد. بنابراین  TBIRD تا 200 برابر سریعتر میباشد.

ماهواره لیزری رکورد سرعت انتقال داده از فضا به زمین را شکست
ماهواره لیزری رکورد سرعت انتقال داده از فضا به زمین را شکست

تمایز اصلی این تکنولوژی با بقیه این است که بیشتر ماهواره ها با استفاده از امواج رادیویی با ایستگاه های زمینی ارتباط برقرار می کنند که قابل اعتماد، اما نسبتا کند هستند. از سوی دیگر، TBIRD از نور لیزر استفاده می‌کند که سریع‌تر حرکت می‌کند و می‌تواند تا 1000 برابر داده‌های بیشتری را با هربار انتقال، جابجا کند. با این حال، لیزرها هم مشکلات خاص خود را دارند گاهی اوقات پرتوها بسیار باریک تر هستند و در نتیجه به همخوانی بیشتری بین فرستنده و دریافت کننده نیاز است.

از سوی دیگر نور می تواند توسط اتمسفر مختل شود و در نتیجه داده ها از بین برود. بنابراین، TBIRD برای حل این مشکلات توسعه داده شده است.

ماهواره MIT رکورد دار سرعت اینترنت ماهواره ای

این ماهواره حاوی ۳ بخش اصلی است که یکی از آنها مودم اپتیکی با سرعت بالا، آمپلی فایر سیگنال نوری و دیگری درایو ذخیره سازی است. تمام این بخش ها داخل یک محفظه به اندازه جعبه کفش قرار می گیرند. محققان برای برطرف کردن حل مشکل داده نیز نسخه جدیدی از پروتکلی به نام «درخواست تکرار خودکار»(Automatic Repeat request) ابداع کردند. با کمک این پروتکل دریافت کننده ها در ایستگاه های زمینی می توانند به فرستنده هشدار دهند تا فریم های خاصی از داده گم شده و بنابراین ماهواره قادر خواهد بود آنها را دوباره ارسال کند.

مهندس سیستم TBIRD در این مورد گفته است که اگر سیگنال از بین برود، دیتاها را می توان مجدد منتقل کرد اما اگر این عمل به به روشی نادرست انجام شود، تمام زمان تیم صرف ارسال داده های تکراری به جای داده های جدید می شود. بنابراین ممکن است فرد تعداد زیادی از داده ها را از دست بدهد. با توجه به پروتکل ARQ ، دریافت کننده به ماهواره اعلام می کند کدامیک از فریم ها را به شکل درست دریافت کرده بنابراین ابزار متوجه می شود چه فریم هایی را باید دوباره ارسال کند.

در مورد بخش تراز، TBIRD یک سیستم سیگنال‌دهی خطای مخصوص را به کار می گیرد تا ماهواره را طوری تنظیم کند که دقیقاً به سمت گیرنده باشد. به گفته تیم محققان چنین سیستمی کمک می کند اجزای نوری مینیاتوری ساخته شوند.

محققان اکنون تصمیم دارند سرعت انتقال داده با سیستم مذکور را ۲ برابر کنند.

 

5/5 - (1 امتیاز)
اشتراک
اطلاع از
guest
0 دیدگاه
Inline Feedbacks
دیدن همه دیدگاه ها