فناوری MIMO در مودم چیست و با MU-MIMO چه فرقی دارد؟

فناوری MIMO در مودم و اکسس پوینت چیست و با MU-MIMO چه فرقی دارد؟

آیا با فناوری MIMO آشنا هستید و می‌دانید این تکنولوژی چه کاربردی دارد؟ تکنولوژی MIMO این روزها نظر بسیاری از کمپانی‌های بزرگ همچون تی پی لینک، میکروتیک و یوبیکیوتی به خود جلب کرده است. به همین منظور ما تصمیم گرفته‌ایم در این مقاله به فناوری MIMO در مودم و اکسس پوینت بپردازیم. از سوی دیگر شما با مطالعه این مقاله متوجه خواهید شد که MIMO با MU-MIMO چه فرقی دارد؟ در ادامه مواردی همچون کاربرد و نقاط ضعف MIMO و همچنین نکات تکمیلی در مورد MIMO را مورد بررسی قرار دهیم. اگر قصد دارید اطلاعات کاملی نسبت به MIMO بدست بیاورید و متوجه شوید که فناوری 4×4 MIMO و 2×2 MIMO چیست؟ پیشنهاد می‌کنیم تا پایان این مقاله با ما در برقچی همراه باشید.

فهرست:

فناوری میمو MIMO در مودم و اکسس پوینت چیست؟

در قسمت ابتدایی مقاله بهتر است شما را با تکنولوژی میمو آشنا کنیم تا شما با کاربرد این تکنولوژی مطلع شوید. توجه داشته باشید تکنولوژی میمو پهنای باند را تجزیه کرده و برای دستگاه‌های جداگانه ارسال می‌کند. توجه داشته باشید بیشتر مودم روتر‌ها سینگل یوزر هستند و پهنای باند را تنها در اختیار یک دستگاه قرار می‌دهند.

اگر بخواهیم این مبحث را با یک مثال ساده به شما توضیح دهیم بهتر است ذکر کنیم اگر دو نفر به صورت همزمان به مشاهده ویدئو در دو سایت مختلف همچون نتفلیکس و یوتیوب بپردازند با نبودن تکنولوژی میمو سیستم اولویت بندی خواهد کرد و تا زمانی که نفر اول در حال مشاهده فیلم است نفر دوم باید منتظر بماند تا دستگاه اولویت را در اختیار وی قرار دهد. در واقع کاربری در اولویت دوم قرار دارد باید منتظر باشد تا فرصت انتقال دیتا به او داده شود.

فناوری MIMO در مودم و اکسس پوینت چیست
فناوری MIMO در مودم و اکسس پوینت چیست

فناوری میمو 2×2 MIMO چیست؟

در این قسمت از مقاله فناوری MIMO در مودم و اکسس پوینت چیست قصد داریم شما را با فناوری 2×2 MIMO آشنا کنیم. توجه داشته باشید دستگاهایی که به فناوری 2×2 MIMO مجهز هستند معمولا دارای دو آنتن می‌باشند که می‌توانند جریان داده را به صورت همزمان بدون افت کیفیت به 2 دستگاه برسانند.

فناوری میمو 4×4 MIMO چیست؟

این فناوری با توجه به قابلیتی که برای کاربران فراهم می‌کند بسیار کاربردی است. لازم به ذکر است بدانید دستگاه‌هایی که از این فناوری پشتیبانی می‌کنند معمولا دارای 4 آنتن می‌باشد که به صورت همزمان جریان داده را در اختیار 4 دستگاه که از فناوری 4×4 MIMO پشتیبانی می‌کنند به بهترین شکل ممکن و بدون هدررفتگی بگذارند. در نتیجه می‌توان گفت پوشش دهی فوق العاده ای دارد. توجه داشته باشید این فناوری می‌تواند سیگنال‌ها را به طور عادلانه بین 4 دستگاه تقسیم کند.


بیشتر بخوانید: مقایسه مودم تی پی لینک مدل VR600 و VR2100


نقاط ضعف میمو MIMO

تمامی تکنولوژی ها دارای نقطه ضعف هستند و مایمو هم از این قاعده مستثنا نیست و مانند تمامی تکنولوژی‌های موجود در جهان دارای نقاط ضعف می‌باشد. ما در این قسمت قصد داریم نقاط ضعف مایمو را به شما معرفی کنیم. اولین ضعف این تکنولوژی مربوط به سازگار نبودن مایمو با برخی از روترها و دستگاه‌های دریافت کننده امواج وایرلس می‌باشد.

در ادامه بهتر است ذکر کنیم در حال حاضر تعداد دستگاه‌هایی که از این تکنولوژی پشتیبانی می‌کنند بسیار کم است و پیدا کردن گوشی، لپ تاپ و کامپیوتر که قابلیت بهره برداری از این فناوری را داشته باشد بسیار سخت به نظر می‌رسد. این نکته را در نظر داشته باشید اگر شما هزینه بیش‌تری را برای خرید روتری با میمو سازگار است بپردازید باز هم نمی‌توانید از این تکنولوژی استفاده نمایید.

دومین نقطه ضعف تکنولوژی میمو تعداد کاربرانی است که به صورت همزمان توسط این تکنولوزی پشتیبانی می‌شود. لازم به ذکر است بدانید که این تکنولوژی در حال حاضر تنها از چهار دستگاه پشتیبانی می‌کند که این تعداد بسیار کم است.

نقاط ضعف مایمو
نقاط ضعف مایمو

در چه شرایطی میمو MIMO کاربرد نداره؟

یکی از پرمصرف‌ترین اینترنت های موجود در داخل کشور اینترنت ADSL است و اگر شما هم از اینترنت استفاده می‌کنید مطمئناً سرعت اتصال شما پایین خواهد بود. شایان ذکر است بدانید زمانی که اینترنت پهنای باند بالایی نداشته باشد هیچ مودمی نمی‌تواند پهنای باند آن را به صورت هوشمندانه تقسیم کند. این مسئله ربطی به فناوری MIMO ندارد. در واقع روترهایی که دارای این فناوری هستند و هم روترهایی که دارای این فناوری نمی‌باشند امکان انجام این کار را ندارد. در نتیجه فناوری میمو در جهت افزایش پهنای باند شبکه کمکی به شما نمی‌کند.

کاربرد فناوری میمو MIMO

برای استفاده از تکنولوژی MU-MIMO باید شرایط خاصی فراهم باشد. لازم به ذکر است بدانید اگر چهار دستگاه دارید که با تکنولوژی MU-MIMO سازگار هستند و هرکدام در یک قسمت از خانه قرار دارند، آن زمان می‌توانید برای خرید روتری که از تکنولوژی MU-MIMO پشتیبانی می‌کند اقدام کنید.

لازم به ذکر است بدانید در صورت نداشتن دستگاه‌های سازگار با MU-MIMO خرید روتری که از تکنولوژی MU-MIMO پشتیبانی می‌کند کاملا اشتباه است. البته وجود دستگاه پرمصرف می‌تواند شما را مجاب کند تا برای خرید روتر دارای تکنولوژی MU-MIMO اقدام کنید. برای مثال اگر خودتان اهل گیم هستید و برادرتان علاقه‌مند است فیلم‌ها را با کیفیت بالا به صورت آنلاین مشاهده کند مطمئناً یک روتر MU-MIMO برای شما نیاز است. در این صورت سیگنال ها به صورت عادلانه بین شما و برادرتان تقسیم می‌شود.

نکات تکمیلی در مورد MU-MIMO

اولین نکته‌ای که باید از آن مطلع شوید این است که قابلیت‌های MU-MIMO، وابسته به استاندارد وای فای می‌باشند. برای مثال اگر قصد دارید از تمام ظرفیت‌های تکنولوژی MU-MIMO استفاده کنید باید به سمت استاندارد 802.11ax بروید. زیرا این استاندارد به طور کامل با قابلیت‌های MU-MIMO سازگار است. اما اگر استاندارد 802.11ac باشد شما نمی‌تواند از تمام ظرفیت‌های این تکنولوژی استفاده کنید.

در ادامه بهتر است ذکر کنیم تکنولوژی MU-MIMO برای اینکه بتواند سیگنال‌ها را قوی‌تر کند از تکنیک بیم فورمینگ استفاده می‌کند. توجه داشته باشید این تکنیک باعث می‌شود سیگنال‌ها به صورت مستقیم به طرف دستگاه مورد نظر حرکت کنند. در نتیجه سیگنال‌ها به جهت‌های مختلف پخش نمی‌شود. شایان ذکر است بدانید تکنولوژی MU-MIMO اگر در کنار استاندارد وای فای 802.11ax قرار داده شود می‌تواند از باند فرکانسی ۲.۴ گیگاهرتز و ۵ گیگاهرتز استفاده کند.

نکته های تکمیلی در مورد MU-MIMO
نکته های تکمیلی در مورد MU-MIMO

بیشتر بخوانید: آپدیت ios سوئیچ سیسکو 2960


نتیجه گیری

در این مقاله اطلاعات کاملی نسبت به فناوری میمو MU-MIMO در اختیار شما قرار داده شده است. لازم به ذکر است بدانید در حال حاضر شما اطلاعات دقیقی نسبت به فناوری 2×2 MIMO و فناوری 4×4 MIMO در اختیار دارید. در این مقاله به مواردی همچون بررسی نقاط ضعف MU-MIMO پرداختیم که می‌تواند شما را از مواد مهمی مطلع کند.

در ادامه شما از مسائلی همچون (در چه شرایطی MU-MIMO کاربرد ندارد، چه شرایطی باید از آن استفاده کرد) اطلاع پیدا کردید. نهایتا چند نکته مهم در مورد MU-MIMO هم ذکر کردیم که بسیار کاربردی می‌باشند. در پایان امیدواریم مطالعه مقاله فناوری MIMO در مودم و اکسس پوینت چیست توانسته باشد اطلاعات مفیدی در مورد MU-MIMO در اختیار شما قرار دهد.

5/5 - (2 امتیاز)
اشتراک
اطلاع از
guest
0 دیدگاه
Inline Feedbacks
دیدن همه دیدگاه ها