بیشتر گلایههای کاربرانی که از مودم 3G/4G استفاده میکنند، مربوط به آنتن دهی ضعیف این نوع مودمها و سیگنال ضعیف میباشد. معمولا محل زندگی این کاربران در مکانهایی هست که از دکلهای BTS فاصله زیاد و نامناسبی دارند و یا تعداد زیادی از کاربران اینترنت همراه در آن منطقه حضور دارند و در نتیجه آن با سیگنال ضعیف و یا عدم آنتندهی مواجه هستند. برای حل مشکلاتی از این قبیل، تا پایان مقالهی افزایش آنتندهی مودم 3G/4G با ما همراه باشید.
بعضا این کاربران هزینههای زیادی برای خرید مودم 3G/4G و سرویس اینترنت میپردازند. اما وقتی شروع به استفاده از اینترنت میکنند تازه متوجه میشوند که مشکل آنتندهی وجود دارد.
میدانیم که مشکل آنتندهی به اپراتورهای اینترنت و عدم توسعه شبکه از جانب آنها بر میگردد، اگر مشکل آنتندهی از سمت اپراتورهای شبکه باشد خب کاری از دست ما بر نمیآید، اما بعضی مواقع مشکل آنتندهی از جانب کاربر و محل قرارگیری مودم است و ما در اینجا به ارائه راهکارهایی برای افزایش آنتن دهی و بهبود کیفیت سیگنال دریافتی میپردازیم. در ادامهی مقالهی افزایش آنتندهی مودم 3G/4G، با ما همراه باشید با معرفی این روشها:
روشهای افزایش آنتن دهی مودم 3G/4G
-
تاثیر فضای باز و ارتفاع در افزایش آنتن دهی مودم 3G/4G
آنتنهای BTS در ارتفاع معینی از سطح زمین نصب میشوند و سیگنالها را به صورت افقی در اطراف پخش میکنند لذا ساختمانها و سازهها مانند دیوارها جزء موانع مهم برای رسیدن سیگنال به مودم 3G و 4G شما هستند. در نتیجه، قرار دادن مودم در نزدیکی پنجرهها، تراس، حیاط و ارتفاع بالاتر نظیر پشت بام به کیفیت آنتندهی مودم شما کمک میکند.
حتما بخوانید: معرفی 6 مودم VDSL ارزان قیمت بازار
همچنین تحقیق کنید که نزدیکترین دکل BTS به شما در کدام جهت ساختمان قرار دارد. در صورتی که در آپارتمان زندگی میکنید و چندین پنجره دارید سراغ پنجرهای بروید که در مسیر سیگنال دکل BTS باشد قاعدتا آنجا سیگنال بهتری دریافت خواهید نمود.
علاوه بر این ممکن است شما بهترین نقطه را جهت قرار دادن مودم 3G/4G پیدا کنید ولی فاصله آن با کامپیوتر شما زیاد باشد و اینبار مشکل آنتندهی وایفای پیدا کنید. نگران نباشید کابل شبکه و یا روترهای بیسیم حلال مشکلات شماست. اگر هم در خانههای ویلایی زندگی میکنید بهترین مکان، مرتفعترین مکان میباشد مثلا طبقات بالایی جایی نزدیک سقف. هر چه ارتفاع بگیرید به سیگنال بهتری دسترسی پیدا میکنید.
-
نصب آنتن خارجی برای افزایش آنتن دهی مودم 3G/4G
خب اگر به مراحل بالا عمل کردید و نتیجه نگرفتید و یا وضعیت سیگنال آنقدر بد بود که یک مکالمه ساده تلفنی هم به سختی انجام میشود، بهترین کار خرید یک مودم 3G/4G با آنتن خارجی است. البته برای خرید یک مودم با آنتن خارجی باید هزینه بیشتری بکنید ولیکن ارزشش را دارد.
از مزیتهای مودم های با آنتن خارجی می توان به امکان نصب تقویتکننده و آنتنهای قویتر اشاره نمود. اگر مودم شما قابلیت پشتیبانی از آنتن خارجی را داشته باشد میتوانید با هزینه کمتر نسبت به تهیه یک آنتن خارجی اقدام نموده و آن را در بهترین نقطه از نظر سیگنال دهی نصب نمایید. اینطوری نیاز به جابجایی خود مودم نمیباشد.
حتما بخوانید: راهنمای خرید مودم همراه
-
نصب آنتن تقویتی
خب اگر باز هم نتیجه نگرفتید میتوانید از آنتنهای تقویتکننده استفاده کنید. عملکرد این نوع آنتنها بدین صورت میباشد که با دریافت سیگنالهای دکلهای BTS نسبت به تقویت آن و باز پخش مجدد آن در اطراف خود اقدام میکند.
همچنین این نوع آنتنها میتوانند پس از تقویت، سیگنال را از طریق کابل به سایر دستگاهها از جمله مودم 3G/4G بفرستند. این آنتنها سیگنال را در همه جهات پخش میکنند پس میتوان آنها را در سقف خانهها، فضای باز و خیلی جاهای دیگر نصب نمود.
همچنین میتوان از این آنتنها به صورت اشتراکی استفاده نمود چون این آنتنها چند کانکتور دارند و میتوان به طور همزمان چند مودم را به آن متصل نمود.
-
سیستمهای تقویتکننده سلولی برای افزایش آنتن دهی مودم 3G/4G
در ادامهی مقالهی افزایش آنتن دهی مودم 3G/4G، به بررسی روش استفاده از سیستمهای تقویتکننده سلولی میپردازیم.
این روش برای کاربران خانگی مقرون به صرفه نیست ولی برای سازمانها، شرکتها، افراد حرفهای و پر مصرف مناسب و کارآمد میباشد. این سیستم شامل آنتن خارجی، آنتن داخلی، کابلها و دستگاه تقویت کننده سیگنال میباشد.
بدین صورت که سیگنال از طریق آنتن خارجی و توسط کابل به دستگاه تقویتکننده منتقل شده و سیگنال پس از تقویت از طریق کابل به آنتنهای داخلی منتقل و در اختیار مودم 3G/4G قرار میگیرد. هزینه چنین سیستمی بالاست ولی برای شرکتها، کاربران ساکن در آپارتمان و یا چندین خانه مناسب باشد.
-
مودم با آنتن داخلی
تا حالا روشهایی که گفتیم برای تقویت سیگنال مودمهایی بود که آنتن خارجی داشتند. ولی کسانی که مودم با آنتن داخلی دارند چه کار میتوانند بکنند؟
علم، برای این دسته از کاربران هم ایدههایی دارد به طور مثال میتوان از یک نوع آنتن خارجی USB استفاده نمود. این نوع آنتنهای خارجی به درگاه USB و یا MicroUSB مودم متصل میشوند و دستگاه شما را به یک مودم با آنتن خارجی و با قدرت گیرندگی بهمراتب بهتر تبدیل میکنند.
-
تست فرکانسهای رادیویی مودم 3G/4G
وارد بخش تنظیمات مودم 3G/4G خود شده و در قسمت تنظیمات مربوط به شبکه فرکانس رادیویی، باندهای مختلف شبکه موبایل را امتحان کنید و پر سیگنال ترین آن را بیابید.
قاعدتا هر چه عدد فرکانس پایینتر سیگنال و برد آن بیشتر، اما شلوغی و خلوتی باندهای رادیویی در هر دکل BTS فرق میکند و شما باید با تست کردن باندهای رادیویی مختلف بهترین آنها را از نظر سیگنال رسانی پیدا کنید. همچنین با استفاده از گزینه تجمیع فرکانس هم میتوانید برای افزایش سطح سیگنال استفاده کنید.
حتما بخوانید: کاهش نویز (Noise) خط اینترنت مودم ADSL
جمع بندی
هر نوع اینترنتی مشکلات خاص خودش را دارد. اینترنت 3G/4G هم از این قاعده مستثنی نیست. همانطور که در مقاله افزایش آنتن دهی مودم 3G/4G بررسی کردیم ، عمده مشکلات مودم های 3G/4G، آنتندهی آنهاست.
البته راهکارهایی برای افزایش سطح سیگنال این مودمها وجود دارد که به چند مورد از آنها اشاره شد. در نتیجه اگر دنبال خرید مودم 3G/4G هستید حتما دنبال مودمی با آنتن خارجی باشید.
دیدگاه شما
عالی و خلاصه
من مودم L443 دارم و آنتن ۳چراغ روشن .
مشخصات مودم زده شده آنتن خارجی اما من بدون آنتن خارجی هم تست کردم دقیقا همون آنتن داد حتی وایرلس ؟!؟!؟ چطور ممکنه بدون دو آنتن خارجی مودم دقیقا مثل حالت اول کار کنه؟
امکان نداره در حالت استاندارد مودم که از دو آنتن استفاده شده وقتی آنتن ها رو در بیاره همون برد و آنتن دهی رو داشته باشه. شما فاصلتون نزدیکه به مودم برا همین تشخیص نمی دهید میزان برد آنتن دهی رو فاصلتون رو بیشتر کنید انموقع خواهید دید تغییر رو
آنتن داخلی هم دارند.
👍🏻👍🏻👍🏻
ممنون