به گزارش خبرگزاری جمهوری اسلامی ایران، وزیر ارتباطات اعلام کرد که امکان خرید تجهیزات فیبر نوری برای راهاندازی به صورت قسطی فراهم شده است. جهت آشنایی با جزئیات بیشتر این طرح در ادامه با ما همراه باشید.
تجهیزات ۲ تا ۳ میلیونی مورد نیاز برای راهاندازی فیبر نوری در کشور، قرار است براساس برنامهای با کمک بخش خصوصی به صورت قرارداد اقساطی ۳۶ ماهه دراختیار کاربران قرار بگیرد.
در این گزارش ، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در برنامه زنده تلویزیونی اعلام کرد که تجهیزات لازم برای راهاندازی سرویس فیبر نوری خانگی بین ۲ تا ۳ میلیون هزینه دارد و آنها در حال پیگیری مدلی هستند که این میزان هزینه از سمت شرکتهای بخش خصوصی به شکل اقساط و قرارداد بلند مدت مانند ۳۶ ماهه دراختیار کاربران قرار گیرد. براساس اظهارات عیسی زارعپور، اگر این اتفاق بیفتد زیرساخت توسعه خدمات الکترونیکی و انوع خدماتی که در کشور باید توسعه پیدا کند فراهم میشود.
زارعپور در این برنامه اعلام کرد که دسترسی به شبکه عموما در همه جای دنیا ازطریق اینترنت ثابت و همراه صورت میگیرد؛ اما در بسیاری از کشورهای پیشرفته نسبت دسترسی ازطریق اینترنت ثابت بسیار بیشتر از اینترنت همراه است. به گفته او دلیل آن هم این است که اینترنت ثابت هم زیرساخت پایدارتری دارد و هم ارزانتر است و در کل، اینترنت همراه برای استفاده روی گوشی در زمانی است که مردم در حال حرکت هستند.
واگذاری ۵۰۰ هزار پورت فیبر نوری تا ۱۰ روز آینده
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات اعلام کرد که بهدنبال این است تا پایان دولت سیزدهم ۲۰ میلیون پورت فیبرنوری ظرفیت ایجاد کنند و در همه جای کشور کاربران به اینترنت پرسرعت و باکیفیت دسترسی داشته باشند:
یک خبر خوشی که امروز اعلام میکنم این است که در ۱۰ روز آینده فاز اول این کار را بر میداریم و شروع به واگذاری اینترنت براساس فیبرنوری خواهیم کرد و نزدیک به نیم میلیون پورت فیبر نوری در سراسر کشور آماده بهرهبرداری است و برنامه ما این است که با سرعت بسیار بیشتری با استفاده از ظرفیت بخش خصوصی و راهبری وزارت ارتباطات بتوانیم این کار را انجام دهیم.
به باور او راهاندازی فیبر نوری یک پروژه ۱۰ ساله است؛ اما آنها تلاش میکنند که ظرف ۳ یا ۴ سال این کار را انجام دهند و این کار یک کار بزرگ و ملی است. او در این مورد گفت:
همه بخشهای مختلف باید پای کار بیایند تا این کار محقق شود. در لایه بودجه ۱۴۰۱ هم زیرساختهایی برای این پروژه در نظر گرفته شده است. باید نهضتی شبیه به نهضت گازکشی در این زمینه در سراسر کشور راه بیفتد و همه دستگاهها پای کار بیایند تا این پروژه ملی انجام شود. این عزم و اراده در دولت سیزدهم وجود دارد که این اتفاق بیفتد.
براساس توضیحات عیسی زارعپور درحالحاضر اینترنت ثابت عموما از طریق سیم مسی به مردم داده میشود و سیم مسی هم محدودیت سرعت دارد و نمیتواند تکنولوژیهای جدیدی مانند VDSL یا فیبرنوری روی آن داده شود: «تلاش ما این است که کل مسیر رسیدن اینترنت از مرکز مخابرات به در منازل فیبر نوری شود که عملا دیگر محدودیت سرعت برداشته میشود. وقتی حرف از فیبر نوری میزنیم حرف از سرعتهای چند صد مگابیتی و حتی چند گیگی است که در دنیا دنبال میشود. یعنی سرعت میانگینی که در کل کشور داریم که حدود چند مگابیت بر ثانیه است تبدیل به چند ده و چند صد مگابیت خواهد شد.» زارعپور تأکید کرد که انجام این کار زمان میبرد و باید همه دستگاهها پای کار بیایند.
دیدگاه شما