آموزش

تفاوت آنتن و رادیو وایرلس

در این مقاله قصد داریم تفاوت آنتن و رادیو وایرلس را بررسی کنیم. رادیو وایرلس از جمله پرکاربردترین تجهیزات شبکه است که برای اشتراک گذاری داده‌ها در متراژ بالا...
Author image placeholder زهرا فغانی ۰۶ فروردین ۱۴۰۱
3189
12
0
تفاوت آنتن و رادیو وایرلس
مطالعه: 4 دقیقه
3189
12
0

در این مقاله قصد داریم تفاوت آنتن و رادیو وایرلس را بررسی کنیم. رادیو وایرلس از جمله پرکاربردترین تجهیزات شبکه است که برای اشتراک گذاری داده‌ها در متراژ بالا استفاده می‌شود. در واقع رادیو وایرلس امکان ارسال و دریافت دیتا به صورت بی‌سیم را برای شما فراهم می‌کند. از سوی دیگر آنتن به تنهایی قادر به ارسال سیگنال نیست. به زبان ساده می‌توان گفت آنتن‌ها مکمل رادیو وایرلس‌ها می‌باشند. از این رو در ادامه با ما همراه باشید تا با کاربرد، نحوه عملکرد و تفاوت رادیو وایرلس و آنتن آشنا شوید.

رادیو وایرلس چیست و چه کاربردی دارد؟

همان‌طور که می‌دانیم شبکه‌های بی‌سیم امواج رادیویی را در فرکانس‌های خاصی ارسال می‌کنند که توسط دستگاه‌های فرستنده و گیرنده دریافت می‌شوند. رادیو وایرلس به عنوان یکی از پر‌کاربرد‌ترین تجهیزات شبکه شناخته شده است که قابلیت دریافت و ارسال داده‌ها را فراهم می‌کند. به عبارت دیگر رادیو وایرلس نقاط بیش‌تری را در یک شبکه پوشش می‌دهد و به نحوی از قدرت و توان بیش‌تری نسبت به آنتن‌ها برخوردار هستند.

به طور کلی رادیو وایرلس عملکرد ساده ای دارد و و صرفا گیرنده و فرستنده امواج است. بنابراین رادیو وایرلس تا حدودی به اکسس پوینت بسیار شباهت دارد. زیرا اکسس پوینت‌ با استفاده از کابل شبکه به یک روتر یا مودم متصل می‌شود و می‌تواند داده‌ها در سایر نقاط خانه، شرکت و دیگر مکان‌ها به اشتراک بگذارد و پوشش دهی بالاتری را فراهم کند.

مزیت ها و کاربرد رادیو وایرلس

وظیفه و کاربرد اصلی رادیو وایرلس را می‌توان انتقال و جابجایی داده‌ها بدون محدودیت مکانی دانست. به عنوان مثال اگر بخواهید دو شعبه یا دو ساختمان را در فاصله 300 تا 500 متری به صورت وایرلس به یکدیگر متصل کنید باید در هر دو ساختمان رادیو وایرلس را روبه‌روی هم نصب کنید و به وسیله این دو، ارتباطات بی‌سیم را از راه دور فراهم کنید. لازم به ذکر است بدانید قدرت رادیو وایرلس درواقع قدرت آنتن آن است. قدرت آنتن با واحد dBi مشخص می‌شود. هر چه این عدد بالاتر باشد به معنی قدرت بیش‌تر رادیو وایرلس و امکان استفاده برای مسافت های طولانی‌تر و ارتباط پایدارتر است. از این رو استفاده از رادیو بی‌سیم در سازمان‌ها و موسسات بزرگ کارایی بالایی دارد.

رادیو وایرلس چیست و چه کاربردی دارد؟

رادیو وایرلس چیست و چه کاربردی دارد؟

به طور کلی استفاده از رادیو وایرلس مزایای متعددی را برای کاربران به دنبال دارد. از جمله این مزایا می‌توان به مقرون به صرفه بودن (کاهش هزینه‌ها برای خرید تجهیزات مختلف)، انعطاف پذیری بالا، گسترش پذیری و قابلیت پیاده سازی ساده آن اشاره کرد.


بیش‌تر بخوانید: راهنمای خرید رادیو وایرلس میکروتیک


آنتن چیست و چه کاربردی دارد؟

همان‌طور که اشاره شد دستگاه های بی سیم از امواج رادیویی برای برقراری ارتباطات بی‌سیم با یکدیگر استفاده می‌کنند. در واقع آنتن نیز امواج رادیویی را منتقل می‌کند. آنتن های وایرلس سیگنال را دریافت نموده و بر اساس ساختار فیزیکی خود آن را در محیط ارسال می‌کنند. آنتن‌ها یکی از اجزای اصلی ارتباطات رادیویی هستند که برخی از انواع آن‌ها روی روترها و به صورت خارجی نصب می‌شوند. در حالی که برخی دیگر در داخل محفظه سخت‌افزاری دستگاه تعبیه شده‌اند. در حقیقت آنتن تفاوت چندانی با رادیو وایرلس ندارد. تنها تفاوت کلی که دارند این است که رادیو وایرلس‌ها عملکرد بهتر و قوی تری را ارائه می‌دهند و دارای پردازنده و سیستم عامل می‌باشند.

آشنایی با انواع آنتن های وایرلس:

آنتن وایرلس به دو دسته کلی omnidirectional و directional تقسیم بندی می‌شوند.

1. آنتن وایرلس Omni Directional (همه جهته یا 360 درجه)

این نوع آنتن در محیط‌های outdoor نصب می‌شود و برای ارتباط‌های همه جهته مورد استفاده قرار می‌گیرد و به صورت 360 درجه امواج را ارسال می‌کند. لازم به ذکر است بدانید یکی از رایج ترین آنتن‌های وایرلس Omni Directional می‌باشد که در بسیاری از تجهیزات مورد استفاده قرار می‌گیرد. این نوع آنتن سیگنال را از یک نقطه به چندین جهت ارسال می‌کند و قادر به افزایش قدرت سیگنال دستگاه بی سیم در همه جهات به طور مساوی می‌باشد.

2. آنتن وایرلس Directional یا جهت دار

آنتن های Directional یا همان جهت دار، سیگنال‌های خود را در یک جهت ارسال و دریافت می‌کنند. آنتن‌های جهت دار معمولا به منظور گسترش محدوده شبکه Wi-Fi ساختمان‌ها یا سایر شرایط خاص که پوشش 360 درجه مورد نیاز آن نیست، استفاده می‌شود.

آشنایی با انواع آنتن های وایرلس

آشنایی با انواع آنتن های وایرلس

بررسی تفاوت آنتن و رادیو وایرلس

در واقع می‌توان گفت تفاوت آشکاری بین آنتن و رادیو وایرلس وجود ندارد و چه بسا آنتن جزئی از رادیو وایرلس است. اما در برخی موارد بعضی از تجهیزات همچون آنتن برای افزایش برد شبکه وای فای، قدرت کمتری نسبت به رادیو وایرلس‌های شناخته شده در بازار دارند. به عنوان مثال در برخی موارد نیاز است داده‌ها در مسافت‌های طولانی به اشتراک گذاشته شوند. در این صورت رادیو وایرلس عملکرد بهتری در ارسال و دریافت داده‌ها دارد. همچنین رادیو وایرلس نقاط بیش‌تری را در یک شبکه پوشش می‌دهد و از قدرت و توان بیش‌تری نسبت به آنتن‌ برخوردار است.

در واقع آنتن‌ مکمل رادیو وایرلس می‌باشد و با متصل کردن آن به رادیو وایرلس باتوجه به قدرت و آنتن دهی که دارد، پوشش دهی بالاتری را برای رادیو وایرلس فراهم می‌کند. به زبان ساده می‌توان گفت رادیو وایرلس‌ها به تنهایی قادر به ارسال و دریافت داده هستند. اما قدرت ارسال آن به قدرت آنتن دهی محدود دستگاه بستگی دارد که شما با اضافه کردن یک عدد آنتن به آن می‌توانید سیگنال و داده‌ها با قدرت بیش‌تری در فواصل طولانی ارسال و دریافت کنید.


بیش‌تر بخوانید: راهنمای خرید رادیو وایرلس


جمع بندی

در این مقاله به تفاوت آنتن و رادیو وایرلس پرداختیم و شما با کاربرد و نحوه عملکرد رادیو وایرلس و همچنین آنتن آشنا شدید. از این رو با مطالعه این مقاله می‌توانید متناسب با نیاز خود آنتن یا رادیو وایرلس مورد نظر خود را خریداری کنید. از همراهی شما سپاس گزاریم.

4.2/5 - (5 امتیاز)
اشتراک گذاری مطلب

مراحل کار برقچی

درخواست خرید
مشاوره و راهنمایی
اعلام قیمت
صدور پیش‌فاکتور
آماده‌سازی کالا
ارسال کالا در همان روز
صدور فاکتور
تسویه نهایی
ارسال کالا
در همان روز

دیدگاه شما

اشتراک
اطلاع از
guest
0 دیدگاه
Inline Feedbacks
دیدن همه دیدگاه ها

مقالات مرتبط

<