راهنمای خرید

راهنمای خرید تستر شبکه

با مطالعه مقاله راهنمای خرید تستر شبکه با تستر کابل شبکه، انواع ، کاربرد آن و نحوه کار آن آشنا خواهید شد. با بررسی نحوه کار تستر کابل شما...
Author image placeholder زهرا فغانی ۱۹ بهمن ۱۳۹۹
5811
29
راهنمای خرید تستر شبکه
مطالعه: 11 دقیقه
5811
29
5

با مطالعه مقاله راهنمای خرید تستر شبکه با تستر کابل شبکه، انواع ، کاربرد آن و نحوه کار آن آشنا خواهید شد. با بررسی نحوه کار تستر کابل شما را از آزمایشاتی که برای تست قطعی کابل وجود دارد مطلع خواهیم کرد. اگر با ما همراه باشید به اهمیت تست شبکه با تستر کابل پی‌برده و همچنین با انواع تستر کابل شبکه از نظر کارایی و تکنولوژی آشنا خواهید شد.

تستر شبکه یا تستر کابل شبکه(Network Cable Tester) چیست؟

تستر کابل شبکه از ابزارآلات شبکه محسوب شده دستگاهی برای اندازه‌گیری و آزمایش اتصالات شبکه و لن موجود است. این دستگاه یک وسیله ضروری برای نصب‌کنندگان شبکه است. انواع تستر کابل شبکه عمل عیب‌یابی اتصالات کابل موجود را انجام داده و یا به نصب اتصالات کابل جدید کمک می‌کند و برای این کار کیفیت سیگنال را اندازه‌گیری کرده و کابل‌هایی که نیاز به بررسی دارند را مشخص می‌کند.

کاربرد تستر شبکه 

کاربرد تستر کابل به اهمیت نصب و راه‌اندازی سیم کشی شبکه و اهیمت بررسی آن با تستر برمی‌گردد. در حقیقت با  آزمایش کابل شبکه  سطح اطمینانی به وجود می‌آید که لینک ها و اتصالات شبکه توانایی انتقال مطلوب را برای پشتیبانی از ارتباطات داده و اطلاعات را فراهم می کنند. بنابراین بعد از نصب تجهیزات پسیو شبکه می‌توان با استفاده از تستر شبکه تمام پریزهای شبکه، پچ پنل شبکه  و سوکت‌ شبکه، کیستون شبکه، و کیستون تلفن را تست کرد تا قبل از راه‌اندازی شبکه به عیب و ایرادات احتمالی شبکه پی‌ببرد. همچنین در شبکه‌هایی که قبلا اجرا شده‌اند نیز مشکلاتی پیش می‌آید که باز هم تستر شبکه به کمک می‌آید و می‌توان با آن عیب و محل دقیق عیب یا قطعی شبکه را تشخیص داد.


حتما بخوانید: آشنایی با انواع پچ پنل و کاربرد آن ها در شبکه


انواع تستر شبکه از نظر کارایی

انواع تستر کابل شبکه از تجهیزات پسیو شبکه محسوب شده و مدیریت اتصالات شبکه را انجام می دهد. تستر کابل شبکه پایه(basic tester) یا تستر کابل شبکه معمولی پیوستگی را اندازه‌گیری می‌کنند و برای این کار وجود یک مسیر رسانا را در انتهای کابل را تمایز داده و سیم‌کشی صحیح  کانکتورها یا سوکت شبکه را روی کابل مشخص می‌کند. تستر کابل شبکه پیشرفته‌تر می‌تواند خصوصیات انتقال سیگنال کابل مانند مقاومت آن، میرایی سیگنال، نویز و تداخل را نیز اندازه‌گیری کنند.

تستر کابل شبکه ساده

معمولاً تستر کابل شبکه ساده‌، تستری پایه‌ای و دستگاهی قابل حمل بوده و با باتری کار می‌کند. این دستگاه عموما دارای منبع جریان الکتریکی، یک یا چند نشانگر ولتاژ، تنظیمی برای سوئیچ یا اسکن کردن و بررسی متوالی هر یک کابل‌های هادی است. یک تستر کابل همچنین ممکن است دارای میکروکنترلر و نمایشگر باشد تا فرآیند تست را به صورت خودکار انجام دهد و نتایج آزمایش را به خصوص برای کابل‌های چند رسانا نشان دهد. یک تستر کابل ممکن است به طور هم‌زمان به هر دو انتهای کابل متصل شود، یا ممکن است منبع جریان و نمایشگر تست از هم جدا بوده تا تزریق جریان در یک انتهای کابل و تشخیص نتایج در انتهای دیگر وجود داشته باشد. هر دو بخش از این تستر  دارای کانکتورهای سازگار با کابل شبکه هستند.

همان‌طور که اشاره شد برای اطمینان از وجود تمام اتصالات مورد نظر و عدم وجود اتصالات ناخواسته در کابل مورد آزمایش، از تستر کابل استفاده می‌شود. اصطلاحاتی برای شرایط متفاوت استفاده می‌شود. به عنوان مثال هنگامی که اتصال مورد نظر از بین رفته باشد، به این حالت open یا باز گفته می‌شود. وقتی اتصال ناخواسته‌ای وجود داشته باشد، به این حالت Short یا اتصال کوتاه گفته می‌شود. اگر اتصال به مکان نامناسبی برود یا به عبارتی اتصال دارای دو عیب باشد، به گونه‌ای که برای اتصالات مورد نظر و صحیح باز بوده و در اتصالات نادرست اتصال کوتاه شده باشد به این حالت miswired یا اشتباه سیم‌کشی گفته می‌شود.

بنابراین آزمایش در دو مرحله انجام می‌شود. مرحله اول، به نام آزمون باز اطمینان حاصل می‌کند که هر یک از اتصالات مورد نظر سر جای خود بوده است. مرحله دوم که  تست اتصال کوتاه نامیده می‌شود اطمینان می‌دهد که اتصالات ناخواسته‌ای وجود ندارد.


حتما بخوانید: کابل شبکه چیست؟ معرفی و انواع کابل شبکه


تستر و ردیاب حرفه‌ای کابل شبکه

تستر قدرتمندتر کابل می‌تواند خصوصیاتی از کابل که مربوط به انتقال سیگنال است را اندازه‌گیری کند. اینها شامل مقاومت DC کابل، از دست دادن قدرت سیگنال(میرایی) یک سیگنال در یک یا چند فرکانس را اندازه‌گیری کرده و حتی میزان کراس تاک(Crosstalk) را در کابل‌های چند جفتی اندازه‌گیری کند. در حالی که این ابزارها چندین برابر هزینه و پیچیدگی تسترهای پیوسته اساسی هستند، اما ممکن است این اندازه‌گیری‌ها برای تأیید اتصالات کابل‌ها مطابق با استانداردهای فنی لازم در کابل کشی شبکه محلی، لازم باشد.

تستر و ردیاب حرفه ای کابل شبکه

تستر و ردیاب حرفه ای کابل شبکه

البته باید بدانید که این تستر که گران قیمت است با این وجود می‌تواند متراژ دقیق کابل شبکه استفاده شده را نمایش داده و ذخیره کند. همچنین با  استفاده از این دستگاه‌ها می‌توان کیفیت و اصالت کابل شبکه مرغوب را از تقلبی تشخیص داد. از دیگر ویژگی‌ها این نوع تستر کابل می‌توان به اندازه‌گیری متراژ دقیق هر یک رشته سیم‌های داخل کابل شبکه نیز اشاره کرد. این دستگاه علاوه بر این‌که می‌تواند تشخیص دهند کدام سر کابل اشتباه پانچ شده است، همچنین قابلیت تشخیص اینکه کدام قسمت کابل قطع شده است را دارا می‌باشد. از ویژگی‌های بارز این دستگاه این است که حتی می‌تواند تشخیص دهد کابل پیچ خورده است یا صدمه دیده است و تمام اطلاعات بدست آمده را در خود ذخیره کند.

تستر کابل فیبر نوری یا قلم فیبر نوری

تستر کابل نوری شامل یک منبع نور قابل مشاهده و یک اتصال سازگار با نصب کابل فیبر نوری است. از یک منبع نور مرئی استفاده می‌شود، بنابراین تشخیص می‌تواند توسط چشم انجام شود. آزمایشگرهای پیشرفته‌تر کابل فیبر نوری می‌توانند ویژگی‌های از دست دادن سیگنال یک کابل فیبر نوری و اتصالات را تأیید کنند. جهت انتقال اطلاعات بر روی فیبر نوری از طول موج‌های بین ۱۳۰۰ نانومتر تا ۱۶۵۰ نانومتر استفاده می‌شود ، که برای چشم قابل دیدن نیست.

تستر کابل فیبر نوری یا قلم فیبر نوری

تستر کابل فیبر نوری یا قلم فیبر نوری

قلم فیبر نوری از نور قابل دیدن در طول موج 360 تا 670 نانومتر برای شناسایی مستقیم محل خطا در کابل فیبر نوری استفاده می‌کند. نور مرئی در هسته مرکزی فیبر منتقل می‌شود تا جایی که خطا اتفاق بیافتد و از آن بیرون بزند. نور خارج شده در محل خطا از روکش فیبر یا کابل با تابش نور مناسب دیده می‌شود. اینگونه قلم نوری محل وقوع خطا را نشان می‌دهد.

قلم ‌فیبر نوری از دستگاه‌های تست فیبر نوری برای ردیابی فیبرهای نوری، بررسی پیوستگی فیبر و پیدا کردن خطاها مانند شکستگی، جوش فیوژن بد، پیچ‌های تند در کابل فیبر نوری، مورد استفاده قرار می‌گیرد.در صورتی که ارتباط کابل فیبرنوری قطع باشد، اولین قدم جهت عیب‌یابی و رفع مشکل کابل فیبر نوری چک‌ کردن تک ‌به تک‌ رشته‌های فیبر نوری توسط قلم فیبرنوری می‌باشد.

 

قلم فیبر نوری مدل AUA-30

قلم فیبر نوری مدل AUA-30 با ابعاد 5*45*150 میلی‌متر و وزن 135 گرم می‌تواند گزینه‌ای مناسب برای شما باشد. این قلم با بدنه‌ای آلومینیومی و ضدضربه از سری VFL فولاد ضدزنگ تهیه شده و قابلیت برد عملی تا 30 کیلومتر را در اختیار مصرف‌کنندگان قرار می‌دهد. برای اطلاع از دیگر مشخصات فنی این قلم می‌توانید به جدول زیر مراجعه کنید:

پاور خروجی نوری بیشتر از 30mW
مسافت خروجی 30 کیلومتر
طول موج خروجی 650 نانومتر
آداپتور فیبر نوری کانکتور یونیورسال
دمای مورد استفاده 0 تا 60 درجه سانتی گراد
پایداری برای ذخیره‌سازی منفی 20 تا 70 درجه سانتی گراد
قلم فیبر نوری مدل AUA-30

قلم فیبر نوری مدل AUA-30

قلم فیبر نوری مدل AUA-30 همچنین تست با این دستگاه با توان 30mW و در فیبرهای سینگل مود(single mode) و مولتی(multi mode) تا فاصله 30 کیلومتر  آسان و دقیق می‌باشد. بطوری که به راحتی و با دقت می‌تواند شکاف فیبر، اتصالات ضعیف، خم شدن یا ترک خوردگی را تشخیص داده و همچنین برای ردیابی فیبر، شکستن یا گسل موجود در فیبر را با نور شفاف 650 نانومتر  امکان می‌سازد. طراحی این قلم به گونه‌ای است که از آسیب ESD جلوگیری می‌کند و ضد گرد و غبار است. با توجه به قیمت بالای برند‌های خارجی از جمله اکسفو و فلوک این دستگاه با بالاتر بودن توان آن که 30MW می‌باشد تست فیبر را درفاصله‌های بالا تا 30 کیلومتر رو به راحتی انجام داده و بسیار مقرون به صرفه می‌باشد. باید بدانید که کانکتور SC همان Standard Connector روی دستگاه قرار دارد. البته کانکتور FC و lC هم می‌توان اضافه کرد که باید جداگانه خریداری شود. راه‌حل پیشنهادی استفاده از پچ کورد SC-FCو SC-LC می‌باشد.


حتما بخوانید: بهترین برندهای کابل فیبر نوری


انواع بهترین تستر کابل شبکه از نظر تکنولوژی

1.تستر شبکه ال ای دی(LED)

این مدل مانند تمام تسترهای شبکه دارای دو بخش است. که هر دو بخش آن دارای هشت ال ای دی به تعداد رشته سیم‌های درون کابل شبکه است. این تستر علاوه بر کابل شبکه با کابل تلفن را نیز تست می‌کند  دارای دو ورودی RJ45 برای شبکه و RJ11 برای تلفن می‌باشد.

تستر شبکه ال ای دی (LED)

تستر شبکه ال ای دی(LED)

2.تستر شبکه دیجیتال

این نوع تستر نیز دارای دو بخش است یک بخش اصلی که باتری و صفحه نمایش دارد و بخش دیگر بدون باتری و صفحه نمایش است. این نوع تستر می‌تواند علاوه بر تشخیص قطع شدگی کابل متراژ کابل را نیز نمایش دهد.

تستر کابل شبکه کد 8108

تستر کابل شبکه کد 8108 تستر دیجیتال و محبوبی است که امکان بررسی خطای سیم‌کشی در کابل نظیر مدار باز، اتصال کوتاه را در اختیار نصاب کابل شبکه قرار می‌دهد. این تستر تعیین محل خطا در سیم‌کشی و یا اتصالات را نشان می‌دهد. توسط یک عدد باطری 9 ولت کتابی عمل نمایش متراژ کابل، ایرادات کابل و محل ایراد کابل را انجام داده و از عهده تست سلامت کانکشن‌ها به خوبی بر می‌آید.

تستر کابل شبکه کد 8108

تستر کابل شبکه کد 8108

از ویژگی‌های بارز این تستر می‌توان به نمایش ارتباط  به صورت گرافیکی، داشتن بازر در آداپتور انتهای خط که صحت اتصال رو نشون داده، محاسبه متراژ کابل شبکه و کیفیت سیگنال کابل، منوی یوزر فرندلی و نمایش اتصال کوتاه و یا عدم اتصال بین پین‌ها اشاره کرد.

 

3.تستر چند کاره شبکه یا Full

این تستر نیز دارای ال ای دی می‌باشد و علاوه بر کابل شبکه، کابل تلفن، کابل دوربین مداربسته و کابل USB را نیز تست می‌کند. تستر شبکه وسیله‌ای است برای تست کردن انواع کابل شبکه و تلفن و usb یا به اصطلاح  کانکتورهای RJ45 | RJ 11 | USB | BNC که می‌توان بوسیله آن به راحتی انواع کابل را تست نمود.

تستر چند کاره شبکه یا Full

تستر چند کاره شبکه یا Full

روش کار با این دستگاه بسیار آسان است و فقط کافی است تا یک سر کابل را قسمت ریموت آن متصل کرده و سر دیگر را به خود دستگاه و سپس با فشردن دکمه مربوطه ایراد و کد مورد نظر را بر روی دستگاه بوسیله چراغ‌های ال ای دی مشاهده کنید و از سلامت کابل اطمینان حاصل کنید.


حتما بخوانید: معرفی انواع بهترین کابل شبکه


نحوه و طرز کار تستر شبکه 

در ادامه مقاله راهنمای خرید تستر شبکه نحوه کار و طرز استفاده از  آن را بررسی خواهیم کرد. کابل‌ شبکه دارای ۴ زوج سیم بهم تابیده هستند که هر یک از این هشت رشته سیم قطع شود شبکه در آن قسمت کار نخواهد کرد. هر رشته سیم در کابل شبکه یک رنگ خاص دارد و با یک استاندارد خاص باید به پریز یا سوکت متصل شود. با دانستن روش کار با تستر شبکه می‌توان فهمید کدام یک از این رشته سیم‌ها قطع شده و یا جابجا شده است.

برای آزمایش اتصال مدار باز دو روش معمول وجود دارد:

  1.  آزمون تداوم یا پیوستگی(continuity test): در این تست جریانی را به اتصالات وارد می‌کنند. اگر نمایشگر وجود جریان را در کابل‌ها نشان داد اتصالات شبکه خوب فرض می‌شود. این نوع آزمایش را می‌توان با ترکیبی از یک باتری‌(برای تأمین جریان) و یک لامپ‌(که در صورت وجود جریان روشن می شود) انجام داد.
  2. تست مقاومت‌(resistance test): در این روش یک جریان با اندازه‌ای مشخص از اتصال عبور کرده و ولتاژ ایجاد شده اندازه‌گیری می‌شود. از طریق ولتاژ و جریان می‌توان مقاومت اتصال را محاسبه و با مقدار مورد نظر مقایسه کرد.

دو روش معمول برای آزمایش اتصال کوتاه نیز وجود دارد:

  1. تست ولتاژ پایین: در این روش یک منبع کم قدرت و کم ولتاژ  بین دو هادی یا کابلی متصل می‌شود که نباید متصل باشند و در نتیجه  مقدار جریان اندازه‌گیری می‌شود. در صورت عدم وجود جریان در نمایشگر، فرض می‌شود که هادی‌ها به خوبی از هم جدا شده‌اند.
  2.  تست ولتاژ بالا: باز هم یک منبع ولتاژ به هادی ها یا کابل‌ها متصل می‌شود اما این بار ولتاژ چند صد ولت است. افزایش ولتاژ باعث می‌شود که این آزمون اتصالات تقریباً کوتاه شده را پیدا کند زیرا ولتاژ بالاتر باعث خرابی عایق سیم‌های تقریباً کوتاه می‌شود.

باید بدانید کابل تستر وسیله‌ای الکترونیکی است که به سادگی رسانایی بین دو سر کابل را اندازه گیری می‌کند. به‌طوری که هر تستر کابل شامل دو قسمت است که هر قسمت به یک سر کابل شبکه یا پریز شبکه متصل می‌شود. با استفاده از ال ای دی یا صفحه‌‌ای که روی یکی از این دو قسمت نصب شده قطعی یا نادرستی رنگ‌بندی پریز شبکه مشخص می‌شود.  صفحه نمایش یا ال ای دی باتری‌خور بوده و قسمت اصلی دستگاه حساب می‌شود. باتری منبع بوده و سیگنالی وارد هر کدام از رشته‌های کابل شبکه می‌کند و این سیگنال توسط قسمت دوم دستگاه که به سر دیگر این کابل شبکه متصل است، دریافت می‌شود.

بنابراین تستری که دارای صفحه نمایش است مشخص می‌کند کابل به کلی قطع است و یا با نمایشگر نشان می‌دهد که کدام شماره از هشت رشته سیم و کابل داخل کابل شبکه قطع شده است و تستری که دارای ال ای دی است یک یا تمام هشت ال ای دی های آن روشن نمی‌شود و مشخص می‌شود که قطعی دارد.


حتما بخوانید: عیب یابی NEXT در تست فلوک


آموزش کار با تستر شبکه دیجیتال کی نت SC8108

کار با تستر کابل شبکه کد 8108 بسیار راحت بوده و در چهار مرحله خلاصه می‌شود:

1-WireMap

برای زمانی‌ است که می‌‌خواهیم بدانیم که آیا دوسر کابل به هم متصل بوده سوکت شبکه به صورت صحیح وصل شده است یا خیر. که در این صورت صحت پیام PASS نمایش داده شده، در صورتی که پیام FAIL نمایش داده شود باید مجددا سوکت زده شود‌. همچنین از روی صفحه نمایشگر می‌توانید متوجه شوید که سوکت سمتی که به آن متصل است یا اصطلاحا MAIN است یا سوکت Remote مشکل دارد.

2 – Pair&Lentgh

برای تخمین فاصله می‌باشد.

3.Coax/Tel

برای چک کردن در حالت سوکت تلفن RJ-11 و کابل COAXIAL بوده و ارتباط  و اتصالات آن را  بررسی می‌کند.

4 – Setup

مربوط به تنظیمات دستگاه مانند انتخاب زبان، کالیبره کردن دستگاه و … استفاده می‌‌شود.

آموزش نحوه و روش های تست فلوک  کابل شبکه

به طور کلی آزمایش تست فلوک به دو  صورت چنل و پرمنت انجام می‌شود.

1. تست فلوک با پارامتر چنل Channel

نمونه‌ی ساده‌تری از آزمایش کابل شبکه می‌باشد که ابتدا دو سر کابل شبکه را کیستون زده  با استفاده از پچ کورد شبکه کابل‌ها را به دستگاه متصل کرده و سپس تست فلوک  آن را می‌گیریم .

2. تست فلوک با پارامتر پرمننت Permanent

نمونه‌ی کامل‌تر از آزمایش قبلی، که این بار کابل را کیستون زده و به وسیله ماژول‌های پرمننت که متعلق به خود تستر فلوک می‌باشد کابل را به دستگاه متصل کرده و شروع به انجام تست فلوک می‌کنیم.


بیشتر بخوانید: تست فلوک چیست؟


آموزش کار با قلم فیبر نوری

در ادامه مقاله راهنمای خرید تستر شبکه به آموزش کار با قلم فیبر نوری می‌پردازیم. استفاده از این قلم نوری بسیار آسان می‌باشد. برای استفاده از قلم نوری کاور پلاستیکی کانکتور از دو انتهای کابل فیبر نوری برای تست بردارید. قلم نوری به یکی از دو سر انتهایی کابل متصل کنید. دکمه تستر قلم نوری را بزنید و نوری که از سر دیگر آن بیرون می‌آید را مشاهده کنید. این امر به صورت ساده پیوستگی لینک نوری را نشان می‌دهد. این کار را با فیبرهای مختلف امتحان تکرار کنید. نور نشتی از جوش‌های نامناسب را چک کنید. این امر شیوه ساده بصری برای یافتن خطا برای اتصالات و جوش‌های نامناسب را نشان می‌دهد. تمام تجهیزات را از هم جدا کنید و کاور پلاستیکی کانکتورها را بگذارید و حالت آن را به شیوه قبل برگردانید.

جمع بندی

با مطالعه مقاله راهنمای خرید تستر شبکه با تستر کابل شبکه، انواع و کاربرد آن و نحوه کار آن آشنا شدید. همچنین با آشنایی با آزمایشاتی که برای تست قطعی کابل وجود دارد به سادگی می‌توانید بفهمید که سوکت یا کانکتورهای شبکه شما به درستی انجام شده است. امیدواریم آشنایی با انواع تستر کابل شبکه از نظر کارایی و تکنولوژی و نحوه استفاده از آن به شما در انتخاب تستر کابل شبکه کمک کند. از همراهی شما سپاسگذاریم.

همچنین شما می‌توانید با مرکز مشاوره و راهنمایی تیم برقچی با شماره 35000020-021 در تماس باشید تا مشاورین ما در اسرع وقت پاسخگوی شما باشند.

 

 

4.8/5 - (18 امتیاز)
اشتراک گذاری مطلب

مراحل کار برقچی

درخواست خرید
مشاوره و راهنمایی
اعلام قیمت
صدور پیش‌فاکتور
آماده‌سازی کالا
ارسال کالا در همان روز
صدور فاکتور
تسویه نهایی
ارسال کالا
در همان روز

دیدگاه شما

اشتراک
اطلاع از
guest
5 دیدگاه
جدیدترین
قدیمی ترین بیشترین رای
Inline Feedbacks
دیدن همه دیدگاه ها
امير قديرى
امير قديرى
3 سال پیش

سلام
مطالب بسيار مفيد هستند🙏🏻
براى كابل هاى تلفن هم از تستر ها ميشه استفاده كرد؟

سیدحامد علوی
سیدحامد علوی
3 سال پیش
پاسخ به   امير قديرى

سلام. خیر منطقی و قابل قبول نیست

علی افشاری
علی افشاری
3 سال پیش

این سوکت زن ها چند کاره هستند؟

محمد لطیفی
محمد لطیفی
3 سال پیش

مقاله خیلی خوبی بود

مقالات مرتبط

<