راه اندازی VoIP

راه اندازی ویپ VOIP | تجهیزات مورد نیاز + نحوه راه اندازی

داشتن دانش کافی در کنار تجربه موفق استفاده از تکنولوژی‌ها و فناوری‌های مدرن کلید اصلی توسعه بیشتر سازمان‌ها، شرکت‌ها و حتی مشاغل کوچک به‌شمار می‌رود. بدیهی است که برقراری ارتباط یکی از اصول اولیه فعالیت سازمان‌ها است، چرا که بدون یک ارتباط باکیفیت و مفید با مشتریان، کارشناسان، حتی مدیران سازمان و سایرین سایرین امکان همکاری و پیشرفت وجود نخواهد داشت. بنابراین بهره‌گیری از یک سیستم تلفنی بروز که امکان برقراری ارتباط را به خوبی برای یک شرکت فراهم کند اهمیت زیادی دارد. امروزه با وجود فناوری پیشرفته‌ای همچون ویپ (VoIP) دروازه وسیعی رو به رشد و شکوفایی باز شده است، فقط کافیست نحوه راه اندازی آن را بدانید و از تجهیزات مورد نیاز استفاده کنید. به همین دلیل در این مقاله سعی داریم تا شما را با بهترین روش راه اندازی VoIP آشنا کنیم. پس تا پایان با ما همراه باشید.

فهرست مقاله:

سیستم تلفن VoIP چیست و چه کاربردی دارد؟

ویپ یا همان VoIP مخفف عبارت Voice over IP است. این فناوری تا حدی مشابه با تلفن معمولی عمل می‌کند. تنها لازم است تصور کنید که به جای سیم‌کشی‌های قدیمی، خدمات مربوطه از طریق شرکت ارائه‌دهنده اتصال اینترنتی ارائه می‌شود.

به عبارت دیگر، یک سرویس VoIP سیگنال‌های صوتی دریافتی را به داده‌های دیجیتال تبدیل می‌کند و آنها را از طریق اینترنت به مقصد مورد نظر انتقال می‌دهد. سپس داده‌های دیجیتال را پیش از رسیدن به مقصد بار دیگر به سیگنال‌های صوتی تبدیل می‌کند تا برای مخاطب قابل درک باشد. شما با استفاده از این نوع سیستم می‌توانید با صرف هزینه اندک در هر جایی که هستید با افرادی از سرتاسر جهان تماس برقرار کنید.

تجهیزات مورد نیاز برای راه اندازی سیستم VoIP

تجهیزات مورد نیاز برای راه اندازی سیستم ویپ voip

در بخش زیر چند مورد از تجهیزات سخت‌افزاری و نرم‌افزاری مورد نیاز جهت راه اندازی سیستم ویپ را برای شما عزیزان آورده‌ایم:

زیر ساخت شبکه

برای استفاده از خدمات شبکه یا راه اندازی سیستم ویپ VoIP ابتدا باید زیر ساخت‌های مورد نیاز را ایجاد کنید. منظور از زیرساخت شبکه همان کابل‌کشی آن است. سایر موارد لازم جهت ایجاد یک زیر ساخت مناسب شبکه شامل اتصال پهنای باند، کیستون، پچ پنل، رک، پچ کورد و بسیاری دیگر می‌شود. امروزه اکثر سازمان‌ها و شرکت‌ها از کابل‌کشی شبکه و یک ارتباط مناسب برخوردار هستند، از این‌رو، می‌توانند با استفاده از همین بستر جهت راه اندازی ویپ اقدام کنند.

خطوط آنالوگ

احتمالا همگی با خطوط آنالوگ آشنایی دارید. این خطوط در واقع همان خطوط تلفنی شهری است که در حال حاضر از آن استفاده می‌کنیم. اگر سازمان یا شرکت شما به این خطوط تلفنی مجهز بوده و اکنون شما قصد راه‌اندازی یک سیستم ویپ را دارید، نیازی به صرف هزینه‌های بیشتر نیست. بلکه می‌توانید با استفاده از یک دستگاه گیت وی (Gateway) داده‌های آنالوگ معمولی را به سیگنال‌های دیجیتال تبدیل کنید تا برای سیستم VoIP قابل درک باشد.

خط سیپ ترانک

نکته مهمی که در خصوص خطوط آنالوگ شرکت باید در نظر داشته باشید این است که حتما تعداد خطوط تلفن شما بیشتر باشد. یعنی اگر شرکت شما تنها از یک خط شهری برخوردار باشد، استفاده از خدمات ویپ برای شما چندان به صرفه نخواهد بود. بنابراین برای استفاده از چنین فناوری حتما بایستی چند خط شهری داشته باشید.

البته با روی کار آمدن خطوط جدیدی با نام سیپ ترانک دیگر نیازی به نگرانی نیست. این خطوط نسب به خطوط شهری به صرفه‌تر بوده و مزایای بیشتری دارند. پس به جای خرید خطوط شهری گران قیمت بهتر است خطوط سیپ ترانک را امتحان کنید. برخی از مزایایی که این نوع خطوط به شما ارائه می‌دهند عبارت‌اند از:

  1. کاهش هزینه‌های سخت‌افزاری و عدم نیاز به خرید دستگاه گیت وی
  2. بهره‌مندی از چندین خط مختلف تنها با خرید یک خط
  3. امکان جا‌به‌جایی آسان

گیت وی

همانطور که پیش از این اشاره کردیم، گیت وی دستگاهی است که وظیفه تبدیل سیگنال‌های آنالوگ را به سیگنال‌های قابل درک ویپ (سیگنال دیجیتال) برعهده دارد. برای راه اندازی سیستم ویپ VoIP خطوط شهری باید به یک گیت وی متصل باشند. لازم به ذکر است که تعداد پورت دستگاه باید مطابق با تعداد خطوط تلفن شهری شما باشد. مثلا اگر شرکت شما دارای شش خط شهری است؛ گیت وی خریداری شده باید از 6 پورت مناسب پشتیبانی کند.

تلفن آی پی

تلفن آی پی یا تحت شبکه

بدیهی است که جهت برقراری ارتباط از طریق سیستم ویپ، نیاز به یک دستگاه خاص است که بتواند علاوه‌بر اتصال به شبکه، امکان پشتیبانی از داده‌های دیجیتال را داشته باشد. این ابزار که یکی دیگر از زیر ساخت‌های شبکه محسوب می‌شود، تلفن تحت شبکه یا IP است. این نوع دستگاه‌ که معمولا با نام sip phone نیز شناخته می‌شود، یکی از ابزارهای لازم جهت راه اندازی ویپ VoIP به شمار می‌رود.

برخی از تلفن‌های آی پی قابلیت انتقال تصویر و ویدیو را دارند و جهت تماس تصویری و برگزاری ویدیو کنفرانس‌ها می‌توان از آنها استفاده کرد. البته اگر شرکت شما مجهز به سیستم سانترال باشد، شما می‌توانید با اتصال تلفن‌های معمولی به این سیستم از آنها به عنوان تلفن‌های تحت شبکه بهره بگیرید. یا اینکه از طریق موبایل یا کامپیوتر خود به سیستم VoIP متصل شده و براحتی از این فناوری پیشرفته استفاده کنید.


حتما بخوانید:راهنمای خرید تلفن تحت شبکه


هدفون

علاوه‌بر سایر سخت‌افزارهای نامبرده، شما باید از ابزار مناسب دیگری جهت ورودی و خروجی داده بهره بگیرید. برای مثال، استفاده از بلندگو یا میکروفون پیش از اینکه کار شما را راه بیاندازد، مکالمات مربوطه را در اختیار عموم قرار می‌دهد. هدفون‌های آی پی علاوه بر امکان برقراری تماس‌های باکیفیت و مفید، از برد 25 تا 100 متری برخوردار بوده که نوع بلوتوثی آن امکان استفاده از آن را بیش از پیش راحت می‌کند. با استفاده از چنین دستگاه‌هایی دیگر خستگی مکالمات طولانی مثل در دست نگه داشتن طولانی تلفن، صدا و نویز اضافی و خستگی نشستن در یک جای ثابت را به هیچ وجه احساس نخواهید کرد.

سرور

تمامی موارد گفته شده جهت راه انداز سیستم ویپ VoIP بدون داشتن یک کیس کامیپوتر که به صورت شبانه روز فعال باشد، میسر نخواهد بود. سیستمی که قرار است فناوری ویپ بر روی آن نصب شود، نباید برای سایر فعالیت‌ها مورد استفاده قرار بگیرد. به‌طور کلی یک CPU و هارد معمولی در کنار یک رم 4 گیگی نیز می‌تواند کار شما را راه بیاندازد. در هر حال، چیزی که مهم است میزان استفاده شما از این نوع سیستم است. شما باید زیرساخت سخت‌افزاری سرور خود را باتوجه به این نکته فراهم کنید.

اینترنت

با اینکه بسیاری از افراد تصور می‌کنند که محور اصلی فعالیت سیستم ویپ براساس اینترنت صورت می‌گیرد، ولی اصلا اینطور نیست. تنها در برخی مواقع خاص است که باید به اینترنت دسترسی داشته باشید.

نصب و راه اندازی ویپ VoIP

نصب و راه اندازی ویپ Voip

به طور کلی، راه اندازی و نصب فناوری پیشرفته‌ای نظیر VOIP باید توسط متخصصان آن انجام شود. بنابراین پیش از هر گونه اقدام باید از یک حرفه‌ای در این زمینه کمک گرفته تا از موفقیت پیاده‌سازی شبکه شرکت یا سازمان خود اطمینان حاصل کنید. چرا که راه اندازی فناوری ویپ بدون داشتن اطلاعات کافی ممکن است مشکلاتی را برای شما به ارمغان بیاورد.

نحوه راه اندازی VoIP سیسکو

طی چند سال اخیر و با پیشرفت روز افزون سیستم‌عامل‌های متن‌باز، برنامه‌های بسیاری نظیر سافت سوئیچ استریک (Asterisk) به وجود آمده‌اند که منحصرا برای توسعه ارتباط تلفنی از طریق اینترنت یا همان سیستم ویپ طراحی شده‌اند. سیسکو و لینوکس یکی از شرکت‌های فعال ارائه خدمات و پشتیبانی از انواع تجهیزات شبکه هستند. از این‌رو، برای راه اندازی محصولاتشان نرم‌افزارهای تحت برند خود را نیز به بازار عرضه می‌کنند.

برای مثال، یکی از سیستم‌های ویپ سیسکو که معمولا برای سازمان‌ها و شرکت‌های بزرگ مناسب است، CUCM نام دارد. شما برای راه اندازی این نوع ویپ حتما باید نرم‌افزار متناسب با آن را روی سرور نصب کنید. با اینکه اکثر روترهای این شرکت امکان راه اندازی ویپ را برای شما فراهم می‌آورند، اما باز هم به پای استفاده از سافت سوئیچ استریک نمی‌رسند.


حتما بخوانید: کابل افشان چیست؟ تفاوت آن با کابل معمولی


راه اندازی VoIP خانگی

ممکن است برخی از کاربران به دنبال سیستم تلفنی بگردند که در خانه راه‌اندازی شده اما امکان استفاده در خارج از آن را نیز داشته باشد. بهتر است بدانید فناوری ویپ، این امکان را به راحتی فراهم می‌کند. برای انجام این کار تنها باید ابزارهای مورد نیاز جهت راه اندازی تلفن ویپ را تهیه نموده و سپس از طریق ارتباط اینترنتی تماس‌های دریافتی خطوط منزل را به هر جایی که مایلید هدایت کنید.

راه اندازی VoIP با مودم ADSL

راه اندازی VOIP با مودم ADSL

کاربران تنها زمانی می‌توانند برای راه اندازی ویپ از طریق مودم ADSL اقدام کنند که خطوط تلفنی آنها بر بستر Sip Trunk باشد. زیرا مودم‌های ADSL برای برقراری ارتباط اینترنتی از همین بستر بهره می‌برند. به عبارت دیگر، اگر ارتباط اینترنتی شما توسط این نوع مودم تامین می‌شود، با نصب و انجام تنظیمات پیکربندی تلفن ویپ امکان بهره‌گیری از ارتباط مخابراتی خطوط دیجیتال فراهم می‌شود. بنابراین شما می‌توانید علاوه‌بر اینترنت، از مودم ADSL جهت بهره‌گیری از خدمات سیپ ترانک استفاده کنید. در این صورت مودم ADSL نقش یک دروازه ارتباطی میان مجموعه و ISP را برعهده می‌گیرد.

نحوه راه اندازی ویپ VOIP با سانترال

دستگاه‌های سانترال که این روزها در بازار عرضه می‌شوند اکثرا تحت برند شرکت پاناسونیک قرار دارند. به‌طور کلی عملکرد دستگاه‌های سانتال متکی بر سخت‌افزار بوده و فناوری ویپ یک سیستم نرم‌افزار محور است. بنابراین راه اندازی ویپ با سانترال کار مشکلی به نظر می‌رسد. شما می‌توانید از دستگاه‌های سانترالی استفاده کنید که قابلیت پشتیبانی از کارت‌های ارتباطی سرور VOIP را داشته باشند. تنها با انجام این کار است که دستگاه سانترال قابلیت برقراری ارتباط با سرور ویپ را داشته و عملکرد داخلی‌ها به شکل یکپارچه در می‌آید.

مزایای راه‌اندازی ویپ VoIP برای کسب و کارها، کاهش هزینه‌ها!

از میان تمامی جوانب مثبت و امکاناتی که راه اندازی یک سیستم ویپ VoIP در اختیار شما قرار می‎‌دهد، کاهش هزینه‌های جاری مهم‌ترین آن است. سایر ویژگی‌هایی که این فناوری پیشرفته را در  میان سایرین متمایز می‌کند عبارت‌اند از:

  • عدم نیاز به سیم‌کشی مجزا
  • امکان برگزاری کنفرانس‌های صوتی و تصویری
  • امکان ادغام دستگاه تلفن با کامپیوتر
  • هزینه رایگان تماس کاربران خارج از سازمان (به سرتاسر جهان)
  • مدیریت متمرکز
  • امکان توسعه راحت سیستم

حتما بخوانید: ویپ VoIP چیست و چه کاربردی دارد؟


جمع بندی

در این مطلب برقچی با نحوه راه اندازی VoIP با استفاده از سانترال، مودم ADSL و تجهیزات مورد نیاز آن‌ها آشنا شدید. بهره‌گیری از بروزترین و پیشرفته‌ترین تجهیزات ممکن همواره یکی از مهم‌ترین اصول موفقیت کسب‌وکارهای کوچک و بزرگ است. حال اینکه فناوری نامبرده بتواند علاوه‌بر کاربردی که دارد هزینه‌های موجود را تا حد امکان کاهش دهد، یک امتیاز عالی به‌شمار می‌رود.

بنابراین بهتر است فرصت طلایی راه اندازی یک سیستم ویپ برای منزل، سازمان یا شرکت خود را از دست ندهید. از اینکه تا پایان همراه ما بودید از شما عزیزان متشکریم. امیدواریم با درج نظرات خود ما را در ارائه بهتر مطالب یاری کنید.

4.8/5 - (6 امتیاز)
اشتراک
اطلاع از
guest
0 دیدگاه
Inline Feedbacks
دیدن همه دیدگاه ها