آموزش

پورت SFP در سوئیچ شبکه چیست و چه کاربردی دارد؟

اگر با تجهیزات شبکه سر و کار داشته باشید و با سوئیچ شبکه کار کرده باشید احتمالاً با پورت SFP مواجه شده‌اید. حال سوال اینجاست که پورت SFP در...
Author image placeholder زهرا فغانی ۲۵ خرداد ۱۴۰۱
4225
10
پورت SFP در سوئیچ شبکه چیست و چه کاربردی دارد؟
مطالعه: 4 دقیقه
4225
10
0

اگر با تجهیزات شبکه سر و کار داشته باشید و با سوئیچ شبکه کار کرده باشید احتمالاً با پورت SFP مواجه شده‌اید. حال سوال اینجاست که پورت SFP در سوئیچ شبکه چیست و چه کاربردی دارد؟ با استفاده از این اسلات‌های کوچک می‌توانید نقل و انتقالات سنگین در دنیای ارتباطات داده را تسهیل کنید. از این رو در این مقاله از برقچی به ویژگی‌ها، کاربردها، نحوه کار پورت SFP و موارد استفاده از آن می‌پردازیم. با ما همراه باشید.

پورت SFP چیست؟

پورت SFP در واقع یک اسلاتی است که در کنار سایر پورت های شبکه می‌تواند در هر دستگاه شبکه از جمله سوئیچ سیسکو قرار بگیرد. این پورت برای قرار دادن SFP ترنسیور یا ماژول SFP مورد استفاده قرار می‌گیرد تا ضعف کابل شبکه در متراژهای طولانی را پوشش بدهد.
در کل ماژول SFP در سوئیچ سیسکو به منظور اتصال کابل یا پچ کورد فیبر نوری LC به سوئیچ شبکه استفاده می‌شود. در بازار ماژول SFP مدل GLC-LH-MMD برای شبکه های کوچک تا 400 متر و ماژول فیبر نوری سیسکو GLC-LH-SMD برای شبکه های بزرگ تا متراژ 2 کیلومتر مورد استفاده قرار می‌گیرد.

ماژول SFP در یک پورت SFP در سوئیچ شبکه

ماژول SFP در یک پورت SFP در سوئیچ شبکه

یک پورت SFP در چه دستگاه هایی قرار دارد؟

پورت SFP را می‌توانید در یک دستگاه شبکه مانند سوئیچ شبکه، سرور، روتر پیدا کنید. اکثر سوئیچ های مورد استفاده در شبکه‌های کامپیوتری بزرگ، حداقل دو پورت SFP دارند. این سوئیچ ها گاهی اوقات به عنوان سوئیچ های SFP نیز شناخته می‌شوند.


بیشتر بخوانید: سوئیچ شبکه چیست؟


پورت SFP چگونه کار می‌کند؟

اتصال پورت SFP، انتقال داده ها را بین دو دستگاه از طریق یک گیرنده SFP و کابل کشی مناسب امکان پذیر می‌کند. به عبارت دیگر پورت SFP آن، به دو دستگاه اجازه می‌دهد تا در یک فاصله طولانی با یکدیگر ارتباط برقرار کنند.

پورت SFP چگونه کار می‌کند؟

پورت SFP چگونه کار می‌کند؟


بیشتر بخوانید: آموزش تبدیل سوئیچ لایه 2 به 3


پورت SFP برای چه مواردی استفاده می‌شود؟

پورت‌ و ماژول‌های SFP برای تسهیل ارتباطات داده‌ای یکپارچه و پرسرعت یا اتصالات مخابراتی در فواصل طولانی در برنامه‌های مختلف استفاده می‌شوند. این پورت‌ها اغلب برای اتصال سوئیچ شبکه یک گیگابیتی به سوئیچ دیگر استفاده می‌شوند که به نوبه خود باعث افزایش و بهبود عملکرد یک شبکه می‌شود. استفاده از این نوع پورت در تنظیمات نظامی، صنعتی و تجاری مفید است. در این نوع تنظمیات معمولا دستگاه های متعدد در یک منطقه گسترده نیاز به اتصال سیمی پرسرعت و قابل اعتماد دارند.

حداکثر فاصله بین دو دستگاه که یک پورت SFP پشتیبانی می‌کند

حداکثر فاصله ای که دو دستگاه را می‌توان از طریق یک پورت SFP متصل کرد به چند مورد بستگی دارد. در واقع بسته به نرخ انتقال داده ماژول SFP و عملکرد شبکه متفاوت خواهد بود که به نوبه خود تعیین می‌کند که از چه نوع کابلی برای برقراری اتصال استفاده شود. برای اطلاعات بیش‌تر به بخش بعدی در مورد کابل ها نگاهی بیندازید.


بیشتر بخوانید: بهترین برندهای تجهیزات شبکه در ایران


برای پورت SFP از کابل مسی استفاده کنیم یا فیبر نوری؟

شما می‌توانید پورت های SFP را با استفاه از هر دو کابل مسی و کابل فیبر نوری بهره برداری کنید. اگرچه استفاده از این کابل‌ها به قابلیت های انتقال داده فرستنده گیرنده SFP بستگی دارد. به عنوان مثال، اگر به سرعت انتقال داده تا 1 گیگابیت در ثانیه در 100 متر یا کمتر نیاز دارید، می‌توانید از کابل شبکه CAT6 خود استفاده کنید. مشخصات ماژول‌های قدیمی‌تر SFP که توسط Small Form Factor ایجاد شده است، تنها امکان انتقال داده تا 1 گیگابیت در ثانیه را فراهم می کند و CAT6 نیز دارای نرخ انتقال 1 گیگابیت در ثانیه است. اساساً، این دو مطابقت باعث جهشی ​​ارتباطات شده‌اند.

اگر به سرعت انتقال بالاتری نیاز دارید، از یک فرستنده گیرنده +SFP یا +QSFP با کابل فیبر نوری استفاده کنید تا بتوانید به مسافتی بسیار بیش‌تر از 100 متر شبکه خود را گسترش دهید. با این ماژول‌ها کارایی نیز بهبود می‌یابد. با ماژول‌های +SFP و +QSFP می‌توانید به ترتیب از نرخ انتقال داده حداکثر 10 گیگابیت بر ثانیه و 40 گیگابیت بر ثانیه پشتیبانی کنید. البته همچنین می‌توانید از کابل اترنت رده بالاتر با فرستنده گیرنده +SFP استفاده کنید، اما به کابل کشی حدود 30 متر محدود خواهید شد.

کابل مسی یا کابل فیبر نوری

کابل مسی یا کابل فیبر نوری

 چگونه می‌توان از پورت SFP در سوئیچ شبکه و دیگر محصولات خود استفاده کرد؟

اگر مایل باشید از این پورت ها در نقل و انتقالات سنگین شبکه خود بهره ببرد کمپانی trentonsystems این امکان را فراهم می‌کند. این کمپانی با استفاده از سرورهای مستحکم Trenton امکان استفاده از پورت های SFP در انواع برنامه های نظامی، صنعتی و تجاری در اختیار قرار می‌دهد. به عنوان مثال، در یک راه اندازی شبکه مشخص، یکی از این سرورها ممکن است به یک روتر و در نتیجه به یک سوئیچ شبکه با پورت های SFP متصل شود. سپس این پورت‌های SFP با استفاده از فرستنده‌های SFP و کابل‌کشی مناسب به سایر دستگاه‌های موجود در شبکه متصل می‌شوند تا بتوانید ارتباطات داده با سرعت بالایی را برقرار کنید. بنا به درخواست مشتری، مادربردهای Trenton می‌توانند از پورت‌های SFP از طریق کارت‌های پلاگین PCIe نیز استفاده کنند، که برای ایجاد یک نقطه اتصال خارجی با برد ارتباط برقرار کنند.


بیشتر بخوانید: بررسی سوئیچ سیسکو 3850


جمع بندی

پورت SFP در سوئیچ شبکه بخش مهمی از ارتباطات پرسرعت و ارتباطات داده به خصوص در محیط های شبکه بزرگ هستند. همان‌طور که اشاره شد هدف اصلی پورت SFP تسهیل اتصال قابل اعتماد، سیمی و پرسرعت بین دو دستگاه از طریق کابل های مسی یا فیبر نوری است. بنابراین به لطف پورت های SFP و ماژول های SFP در دستگاه هایی از قبیل روتر و سوئیچ می‌توانید اتصالات فوق العاده سریع و بدون وقفه را برای شبکه خود ایجاد کنید. امیدواریم این مطلب مفید بوده باشد. از همراهی شما سپاس‌گذاریم.

5/5 - (4 امتیاز)
اشتراک گذاری مطلب

مراحل کار برقچی

درخواست خرید
مشاوره و راهنمایی
اعلام قیمت
صدور پیش‌فاکتور
آماده‌سازی کالا
ارسال کالا در همان روز
صدور فاکتور
تسویه نهایی
ارسال کالا
در همان روز

دیدگاه شما

اشتراک
اطلاع از
guest
0 دیدگاه
جدیدترین
قدیمی ترین بیشترین رای
Inline Feedbacks
دیدن همه دیدگاه ها

مقالات مرتبط

<