یکی از مهمترین تجهیزات شبکه موجود در جهان سوئیچ شبکه است. این نکته را در نظر داشته باشید یکی از پرکاربردترین سوئیچهای شبکه، سوئیچهای PoE هستند. شاید برای شما سوال پیش بیاید که سوئیچ شبکه PoE چه کاربردهایی دارد؟ در پاسخ به این سوال باید ذکر کنیم که سوئیچهای PoE قابلیت این را دارند تا برق بعضی از تجهیزاتی که تحت شبکه هستند را تامین کنند. همین مسئله موجب گردید تا ما در این مقاله مواردی همچون فناوری PoE چیست؟ کاربرد سوئیچ PoE، تفاوت سوئیچ PoE اکتیو با سوئیچ PoE پسیو، مزایای PoE و غیره را مورد بررسی قرار دهیم. در این صورت شما میتوانید با دید باز و آگاهی کامل برای خرید سوئیچ شبکه اقدام کنید. در نتیجه پیشنهاد میکنیم برای آشنایی بیشتر با فناوری PoE و سوئیچهای PoE تا پایان این مقاله با ما در وبسایت برقچی همراه باشید.
PoE چیست؟
اگر اطلاعاتی نسبت تکنولوژی PoE در اختیار ندارید در گام اول بهتر است بدانید که PoE مخفف عبارت Power over Ethernet میباشد. در واقع معنی این عبارت انتقال برق از طریق کابل شبکه است. این روزها تجهیزات زیادی وجود دارند که برق آنها توسط کابل اترنت تامین میگردد. در این صورت شما برای راهاندازی برخی از تجهیزات نیاز به کابل برق نخواهید داشت. برای مثال اگر تصمیم دارید برای نصب دوربین مداربسته تحت شبکه اقدام کنید تنها کافی است دوربین تحت شبکهای را انتخاب نمایید که با تکنولوژی PoE سازگار باشد. به همین دلیل اگر این دوربین را به سوئیچ Poe متصل کنید میزان برق مورد نیاز دوربین توسط سوئیچ تامین میگردد.
در ادامه باید به یک نکته مهم هم اشاره کنیم، فناوری PoE (برق و دادهها) را به صورت همزمان از طریق کابل اترنت منتقل میکند و نکته جالب این است که سیگنالهای داده و جریان برق در داخل کابل اترنت هیچ گونه تداخلی با یکدیگر پیدا نخواهند کرد.
بیشتر بخوانید: سوئیچ شبکه چیست؟
سوئیچ شبکه PoE چیست و چه انواعی دارد؟
این سوال یکی از متداولترین سوالاتی است که توسط بسیاری از افراد مطرح میشود. شایان ذکر است بدانید سوئیچ PoE یک نوع سوئیچ شبکه است که از تکنولوژی PoE پشتیبانی میکند. درواقع زمانی که تجهیزات اکتیو به سوئیچ PoE وصل میشود سوئیچ بررسی میکند که آیا تجهیزات متصل شده با تکنولوژی PoE سازگار است یا خیر. نکته بسیار مهم این است که در صورت سازگار بودن تجهیزات با PoE، میزان برق تجهیزات تامین میگردد. دقیقا تفاوت سوئیچ PoE و سوئیچهای معمولی در همین مبحث است.
در ادامه بهتر است به انواع سوئیچ PoE اشاره کنیم. لازم به ذکر است بدانید سوئیچها در گونههای مختلفی تولید و به بازار عرضه میشود. به همین دلیل شما میتوانید بر اساس نیاز و حجم کار بین نمونه های مختلف به خرید سوئیچهای غیر مدیریتی که دارای قیمت ارزانی هستند و تعداد پورت آنها نیز کم است بپردازید یا برای خرید سوئیچهای مدیریتی اقدام نمایید. البته این نکته را در نظر داشته باشید که سوئیچهای ۸ پورت، ۱۲ پورت، ۲۴ پورت، ۴۸ پورت در انواع مدیریتی و غیر مدیریتی در بازار موجود شما به راحتی میتوانید برای خرید آن اقدام کنید.
مزایا فناوری PoE چیست؟
در این بخش بهتر است اطلاعاتی را نسبت به مزایای فناوری PoE در اختیار شما قرار دهیم. لازم به ذکر است بدانید که استفاده از این فناوری باعث صرفه جویی در زمان و هزینه میشود که این مسئله برای بسیاری از افراد اهمیت زیادی دارد. از سوی دیگر این فناوری انعطاف پذیری، اطمینان پذیری و مقیاس پذیری بالایی دارد. در ثانی امینیت قابل توجه آن باعث میشود تا از تجهیزات به طور کامل محافظت شود. در ادامه هرکدام از پارامترهای ذکر شده را به صورت مجزا مورد بررسی قرار خواهیم داد تا شما اطلاعات کامل تری نسبت به مزایای فناوری PoE به دست بیاورید در نتیجه در ادامه مقاله با ما همراه باشید.
بیشتر بخوانید: راهنمای خرید سوئیچ PoE، عوامل موثر در انتخاب سوییچ PoE چیست؟
صرفه جویی در زمان و هزینه
یکی از مزایای فناوری PoE عدم نیاز به کابل کشی برق میباشد که باعث آسانتر شدن مراحل کار میگردد. همانطور که میدانید نصب کابل شبکه کار سادهای نیست و مطمئناً برای انجام این کار به تکنسین یا متخصص نیاز خواهید داشت. در نتیجه کابل کشی میتواند زمان شما را بیشتر درگیر کند. از سوی دیگر استفاده از یک فرد متخصص میتواند هزینههای جانبی به همراه داشته باشد. در نهایت اگر از سوئیچ شبکهای استفاده کنید که دارای فناوری PoE باشد به دلیل عدم نیاز به کابل کشی میتوانید در زمان و هزینهها صرفه جویی کنید.
انعطافپذیری
انعطاف پذیر بودن فناوری PoE یک مشکل بزرگ را حل کرده است و آن هم عدم نیاز به پریز برق برای نصب برخی از تجهیزات برقی است. همین مسئله باعث خواهد شد تا روند کار به شدت لذت بخش و آسان شود. زیرا با وجود این فناوری، تجهیزاتی همچون دوربین آی پی، اکسس پوینت بی سیم و تجهیزاتی مشابه با موارد ذکر شده که برای نصب آنها به کابل کشی و پریز برق نیاز است. میتوانید بدون نیاز به پریز برق تجهیزات را در مکان مورد نظر خود را نصب کنید و برق آن را با استفاده از فناوری PoE تامین نمایید.
بیشتر بخوانید: مهمترین کاربرد تکنولوژی POE چیست؟
اطمینانپذیری
در مورد مبحث اطمینان پذیری بهتر است ذکر کنیم که برق مورد نیاز تجهیزات در فناوری PoE از منبع مرکزی تامین میگردد که این مسئله میتواند به کاربر اطمینان دهد. در نتیجه میتوان به این استنباط رسید که استفاده از یک منبع برق دائمی باعث میشود تا اثر قطعی برق خنثی گردد.
مقیاس پذیری
استفاده از فناوری PoE باعث میشود تا کارایی به شدت افزایش پیدا کند. از سوی دیگر نصب و توزیع اتصالات شبکه هم بسیار آسان میگردد. به همین دلیل مقیاس پذیری این فناوری بسیار منحصر به فرد است.
ایمنی
آخرین مزیت فناوری PoE که تصمیم داریم در این مقاله مورد بررسی قرار دهیم، ایمنی فناوری PoE میباشد. لازم به ذکر است بدانید ایمنی بالا باعث جلوگیری از نوسانات برق و حتی افزایش و کاهش ناگهانی نوسانات برق میشود. این مسئله از آسیب دیدگی تجهیزات جلوگیری میکند. در نتیجه میتوان به این استنباط رسید که سطح ایمنی فناوری PoE بسیار بالاست و این مبحث یکی از ویژگیهای مهم فناوری PoE محسوب میشود.
کاربرد سوئیچ PoE
سوئیچ PoE دارای کاربردهای فراوانی است اما ما در این بخش از مقاله تصمیم داریم به 3 نمونه از کاربردهای مهم سوئیچهای PoE اشاره کرده و هرکدام را به صورت مجزا مورد بررسی قرار دهیم.
تجهیزات بیسیم
در گام اول بهتر است به سراغ تجهیزات بیسیم برویم زیرا بسیار پر مصرف میباشند. برای مثال بهتر است بدانید دستگاههای کارتخوان RFID، اکسس پوینتهای بلوتوث و وای فای در اکثر موارد با فناوری PoE سازگار میباشند.
بیشتر بخوانید: آشنایی با پچ پنل PoE
تلفن VoIP
فناوری PoE در تلفن هم کاربرد فراوان دارد. اگر اطلاعاتی نسبت به کاربرد فناوری PoE در صنعت مخابرات ندارید بهتر است بدانید شما به راحتی میتوانید با استفاده از این فناوری چند تلفن را به یک پریز متصل نمایید. از سوی دیگر امکان قطع کردن برق آنها مانند سیستمهای آنالوگ قدیمی برای شما فراهم میشود.
دوربینهای IP
یکی از کاربردهای منحصر به فرد سوئیچ PoE در نصب و جابجایی دوربینهای نظارتی تحت شبکه میباشد. وجود تکنولوژی PoE باعث شده است تا نصب و جابجایی دوربینها به شدت آسان شود و سرعت متخصصین و نصابهای دوربین به شدت افزایش پیدا کند.
آشنایی با اصطلاحات PoE
در این قسمت از مقاله سوئیچ شبکه PoE چیست؟ قصد داریم شما را با چند نمونه از اصطلاحات PoE آشنا کرده و در مورد هرکدام اطلاعاتی را در اختیار شما قرار دهیم. در نتیجه پیشنهاد میکنیم پاراگرافهای بعد را با دقت بیشتری مطالعه کنید.
PSE چیست؟
عبارت PSE مخفف Power Sourcing Equipment است. توجه داشته باشید تامین کننده برق برای دستگاههایی که بر روی کابل اترنت برق منتقل میکنند (PSE) میباشد.
PD چیست؟
دومین اصطلاح که قصد داریم مورد بررسی قرار دهیم PD نام دارد که مخفف عبارت Powered device است. اگر بخواهیم چند PD را مثال بزنیم باید به دستگاههایی همچون اکسس پوینت بیسیم، دوربین آی پی و تلفن Voip اشاره کنیم. زیرا این دسته از تجهیزات برق مورد نیاز خود را از PSE تامین میکنند.
اینجکتور PoE چیست؟
آیا تا به حال نام اینجکتور PoE را شنیدهاید؟ توجه داشته باشید اینجکتور به دستگاههای کوچک گفته میشود که میتوان آنها را به یک منبع برق وصل کنید و بین یک سوئیچ اترنت و دستگاهی که باید برق آن تامین گردد قرار دهید تا برق دستگاه مورد نظر را تامین کنید. لازم به ذکر است بدانید اینجکتورها از استاندارد IEEE 802.3af پشتیبانی میکنند.
بیشتر بخوانید: نحوه راه اندازی نرم افزار Netinstall در میکروتیک
نتیجه گیری
در این مقاله تمام تلاش خود را کردیم تا اطلاعات دقیقی نسبت به سوئیچ شبکه PoE در اختیار شما قرار دهیم و مطمئناً شما در حال حاضر میدانید که سوئیچ شبکه PoE چیست؟ در واقع شما با مطالعه این مقاله با انواع سوئیچ شبکه PoE آشنا شدهاید. از سوی دیگر ما مزایای فناوری PoE را ذکر کردیم و هرکدام را مورد بررسی قرار دادیم.
در ادامه به سراغ کاربردهای فناوری PoE رفتیم که برای بسیاری از افراد از اهمیت زیادی برخوردار است. در انتها هم چند اصطلاح تکنولوژی PoE را معرفی کردیم و هرکدام را به صورت مجزا مورد بررسی قرار دادیم. در نهایت امیدواریم محتویات موجود در این مقاله توانسته باشد اطلاعات مورد نیاز را در اختیارتان قرار دهد.
دیدگاه شما