آموزش

آموزش نصب پچ پنل ( راهنمای کامل)

بدیهی است که پچ پنل یکی از بهترین ابزارها جهت مدیریت یک شبکه محلی گسترده (LAN) و همینطور دسترسی سریع و آسان به پورت‌ها و اتصالات دستگاه‌های موجود در...
اسماء غفاری اسماء غفاری ۰۸ شهریور ۱۴۰۲
10400
3
0
آموزش نصب پچ پنل
مطالعه: 6 دقیقه
10400
3
0

بدیهی است که پچ پنل یکی از بهترین ابزارها جهت مدیریت یک شبکه محلی گسترده (LAN) و همینطور دسترسی سریع و آسان به پورت‌ها و اتصالات دستگاه‌های موجود در شبکه محسوب می‌شود. این نوع از تجهیزات شبکه در انواع و اندازه‌های متنوعی ارائه می‌شوند که قابلیت نصب روی دیوار و رک شبکه را دارند و امکان مدیریت کابل‌ها و پورت‌ها را تسهیل می‌نمایند. پچ پنل‌ها در واقع با ساده‌سازی سازماندهی کابل‌ها و اتصالات روش بسیار خوبی را جهت بهبود مدیریت شبکه در اختیار شما قرار می‌دهد. برای آشنایی با نحوه استفاده و نصب این ابزار با این مقاله برقچی در خصوص آموزش نصب پچ پنل همراه باشید تا شما را با روش‌های مختلف در این باره آشنا کنیم.

ابزارها و تجهیزات مورد نیاز برای نصب پچ پنل

ابزارها و تجهیزات مورد نیاز برای نصب پچ پنل

ابزارها و تجهیزات مورد نیاز برای نصب پچ پنل

پس از اینکه با اطلاع کامل و کمک گرفتن از متخصص، پج پنل مورد نیاز خود را خریداری نمودید، نوبت نصب آن است. معمولاً برای نصب تجهیزاتی نظیر پچ پنل و سوئیچ شبکه به ابزارها و لوازمی احتیاج دارید که علاوه‌بر تضمین موفقیت‌آمیز بودن مراحل نصب زمان زیادی را نیز صرف نکند. شما می‌توانید این ابزارها را خود تهیه کرده یا کار را به یک فرد حرفه‌ای با ابزار شبکه مجهز بسپارید. مهم‌ترین ابزارها برای انجام این کار عبارت‌اند از:

  1. آچار پانچ
  2. کاتر کابل
  3. آچار سوکت‌ زن شبکه
  4. سیم‌چین
  5. کابل (اکثرا CAT6 یا CAT5e)
  6. سوکت و کیستون
  7. استریپر

حتما بخوانید: پچ‌ پنل چیست؟ کاربرد پچ پنل در شبکه


آموزش نصب پچ پنل

مراحل آموزش نصب پچ پنل

مراحل آموزش نصب پچ پنل

اگر تصمیم دارید که خودتان برای نصب پچ پنل شبکه اقدام نمایید باید توجه داشته باشید که فرایند نصب به صورت اصولی و کاملاً صحیح انجام شود. چراکه هرگونه خطا و اشتباه در حین عملیات موجب می‌شود که عملیات نصب را مجددا از سر گرفته و هزینه‌های اضافی پرداخت نمایید. به همین منظور ما در این قسمت مراحل نصب را به چند مرحله تقسیم کردیم تا شما با دنبال کردن آنها از بروز هرگونه مشکل جلوگیری کنید:

لخت کردن سیم/ جدا کردن پوسته سیم

از آنجایی که برای اتصال تجهیزات مختلف به کابل‌ها احتیاج داریم. نحوه صحیح اتصال اهمیت زیادی دارد. بنابراین پیش از هرگونه اقدام ابتدا باید کابل‌ها را آماده نماییم. برای این کار لازم است حدود سه یا چهار سانت از پوسته رویی کابل را با استفاده از کاتر تراش دهیم. یعنی سیم‌ها را لخت کرده و روکش آنها را جدا کنیم. البته توجه داشته باشید که به خود سیم آسیب نرسانید تا فرایند اتصال دچار مشکل نشود.

تفکیک رشته‌های سیم از هم

پس از اینکه قسمت روکش کابل را به درستی جدا کردیم با چند رشته سیم به هم تابیده شده (زوج سیم) مواجه خواهید شد. شما باید هر یک از این رشته سیم‌ها را از یکدیگر جدا و تفکیک نمایید. چراکه باید آنها را به صورت جداگانه در پچ پنل مورد استفاده قرار بگیرند تا اتصال مربوط به خود را برقرار کنند.

ایجاد اتصال طبق رنگ‌بندی

ایجاد اتصال طبق رنگ‌بندی

ایجاد اتصال طبق رنگ‌بندی

این مرحله از آموزش نصب پچ پنل دقت و توجه بیشتری را می‌طلبد. معمولاً در اتصال کابل‌ها به پچ پنل از استاندارهای A و B استفاده می‌شود که باتوجه به رنگ‌بندی کابل‌ها صورت می‌پذیرد. این دو استاندارد شامل رنگ‌بندی زیر می‌شوند:

  1. EIA / TIA 568 A: نوار سفید و سبز، سبز، سفید و نارنجی، آبی، سفید و آبی، نارنجی، سفید و قهوه‌ای، قهوه‌ای
  2. EIA / TIA 568 B: نوار سفید و تارنجی، نارنجی،سفید و سبز، آبی، سفید و آبی، سبز، قهوه‌ای و سفید، قهوه‌ای

در واقع شما زمانی که می‌خواهید سوکت را متصل نمایید باید رنگ‌بندی و همچنین لیبل پچ پنل را نیز بررسی کنید. پس اینکه یکی از استانداردها را جهت اتصال برگزیدید بایستی سیم‌های مورد نیاز را مطابق با رنگ‌بندی استفاده کنید. با کمک آچار پانچ می‌توانید کابل‌های شبکه را در مکان مربوطه پانچ نمایید.

قطع سیم‌های اضافه

برای اینکه اتصال کامل سیم‌ها به کیستون را تضمین کنید لازم است قطعات اضافی سیم‌ها را با استفاده از سیم چین جدا کنید. قطع این سیم‌های اضافی چهره بهتری به کابل‌کشی شما داده و کار اتصال ضامن به بدنه کیستون را نیز تهسیل می‌کند. پس از اتصال باید برای قفل شدن پچ پنل، ضامن را به سمت راست بچرخانید. بدین ترتیب مراحل نصب پچ پنل به اتمام می‌رسد.


حتما بخوانید: راهنمای خرید پچ پنل


راهنمای حل مشکلات شایع در نصب پچ پنل

راهنمای حل مشکلات شایع در نصب پچ پنل

راهنمای حل مشکلات شایع در نصب پچ پنل

به طورکلی، اتصال سیمی در شبکه در سه جنبه مختلف شامل اتصال سوئیچ شبکه، پچ پنل و همینطور کابل‌کشی سایر دستگاه‌های موجود در شبکه صورت می‌گیرد. زمانی که مشکل در بخش اتصال پچ پنل باشد با چندین احتمال روبه‌رو هستیم:

  1. مشکل در اتصال کابل‌های پچ که از سوئیچ به پچ پنل می‌روند.
  2. مشکل در اتصال پورت‌های جلوی پچ پنل
  3. مشکل در اتصال کابل RJ45 از پچ پنل به پریز برق
  4. لیبل‌گذاری پورت پچ پنل

برای حل این مشکلات لازم است:

مرحله اول: از تسترهای کابل جهت ارزیابی وضعیت پچ کورد‌ شبکه در دو انتهای دستگاه کمک بگیرید. عیب‌یابی بصری (VFL) و OTDR برای بررسی خطا در اتصال کابل فیبر نوری استفاده می‌شود. تسترهای کابل شبکه برای چک کردن کابل‌های Rj45 کاربرد دارند.

مرحله دوم: پیوند صحیح را برای برطرف کردن اتصالات معیوب پچ پنل مورد بررسی قرار دهید. پیوند مناسب در اتصال شاخه‌های مدولار در انتهای پچ کوردها و جک‌های پچ پنل انجام می‌گیرد. در پچ پنل‌های فیبر نوری، گزینه‌های مختلفی جهت کانکتور وجود دارند که شامل MPO، MTP، ST، SC یا LC می‌شوند. در پچ پنل مسی، مشکل پیوند اغلب به خاطر این است که پچ پنل به خوبی پانچ نشده است و استانداردهای A و B باید رعایت شوند. البته توجه به طبقه‌بندی کابل‌ها نیز لازم است.

مرحله سوم: لیبل‌گذاری یا برچسب‌گذاری مناسب برای پورت پچ پنل یکی از روش‌های تسهیل عیب‌یابی پچ پنل برچسب‌گذاری است. چراکه با استفاده از این کار مجموعه آشفته و گسترده‌ای ار پچ‌کوردها را می‌توان با برچسب‌گذاشتن نظیم بخشید. با این وجود احتمال اشتباه در حین لیبل‌گذاری زیاد است. بنابراین کابل‌هایی که به اتصال‌های اشتباه هدایت می‌شوند ممکن است منجر به خرابی پیوند پچ پنل شوند. برای رفع این مشکل باید برچسب‌ها را از دو طرف بررسی نمایید.

نکات ایمنی در هنگام نصب پج پنل

در آموزش نصب پچ پنل و تجهیزاتی از این قبیل رعایت چند نکته ایمنی ضروری است تا علاوه بر جلوگیری از آسیب‌های مالی از خطرات جانی نیز پیشگیری شود. برخی از این نکات عبارت‌اند از:

  • پیش از اقدام باید نسبت به خطرات ناشی از مدارهای الکتریکی مطلع باشید و مطابق با استاندارهای تعیین شده پیش بروید تا از بروز حوادث جلوگیری شود. پیش از استفاده، نصب یا اتصال سیستم به منبع تغذیه و برق دستورالعمل‌های نصب را مطالعه کنید.
  • در زمان نصب از کابل‌های اتصال، کابل‌های برق، آداپتور‌های متناوب AC و باتری‌های تعیین شده بهره ببرید. استفاده از هر کابل یا آداپتور غیر می‎‎‌تواند موجب خرابی یا آتش‌سوزی شود.
  • فقط پرسنل حرفه‌ای و افراد متخصص مجاز به نصب، تعویض یا سرویس پچ پنل‌ها هستند.

تفاوت‌های بین پچ پنل ‌های CAT6a، CAT5e و CAT6

تفاوت‌های بین پچ پنل ‌های CAT6a، CAT5e و CAT6

تفاوت‌های بین پچ پنل ‌های CAT6a، CAT5e و CAT6

پچ پنل CAT6a برای کابل‌های شبکه CAT6a طراحی شده و تداخل نویز سیستم برای اترنت و سایر سیستم‌ها را کاهش می‌دهد. اگر چه این پچ پنل تفاوت زیادی با CAT6 ندارد با این حال فرق میان آن دو را می‌توان در اندازه کابل شبکه یعنی تفاوت ضخامت کابل CAT6a با CAT6 دانست. با این وجود کابل‌های CAT6a را می‌توان به پچ پنل CAT6 متصل نمود اما ایمنی چندانی نخواهند داشت. اگر بخواهیم فرق بین پچ پنل CAT5 با CAT6 را بررسی کنیم باز هم باید به تفاوت میان کابل‌های CAT5 با CAT6 بپردازیم. با این وجود تمایز اصلی میان آن دو، مقدار داده ارسالی است. چراکه CAT6 از پهنای باند بالاتری برخوردار است.


حتما بخوانید: تفاوت پچ پنل و سوئیچ شبکه


استفاده از نرم‌افزارها و ابزارهای تست برای بررسی کیفیت اتصالات پچ پنل

امروزه برای تست و بررسی کارکرد و کیفیت اتصالات موجود در پچ پنل نرم‌افزارها و ابزارهای کاربردی روی کار آمده‌اند که یکی از آنها تستر Lanmaster (LAN-PPi-CHKTOOL) است. با استفاده از این ابزار شما می‎‌توانید اتصال فعال پورت‌های پچ پنل را چک کنید. این تستر همچنین می‌تواند وضعیت اتصال پچ پنل‌های LED را نیز بررسی کند. به طور کلی، تسترهای پچ پنل باید با استفاده از یک سیم پیچ جهت نظارت بر اتصال پورت سوکت مشترک به پچ پنل متصل شود. در ادامه چراغ‌های LED وضعیت آزمایش را نشان می‌دهند. چراغ سبز نشانگر این است که پورت به تجهیزات پسیو شبکه متصل نیست و چراغ قرمز نشان‌دهنده اتصال پورت به تجهیزات می‌باشد.

جمع‌بندی

امیدواریم که این مطلب شما را با ابزارهای مورد نیاز جهت نصب پچ پنل و مراحل آغاز کار به خوبی آشنا کرده باشد. اکنون می‌توانید با اطلاعاتی که در اختیار دارید جهت راه‌اندازی دستگاه خود در شبکه اقدام نمایید. اما باید تمامی نکات ایمنی را در خصوص راه‌اندازی پچ پنل در نظر داشته باشید تا دچار مشکل نشوید. از اینکه تا پایان این آموزش نصب پچ پنل با مجله برقچی همراه بودید از شما عزیزان متشکریم. امیدواریم با درج نظرات خود ما را در ارائه هر چه بهتر این مطالب یاری کنید.

5/5 - (1 امتیاز)
اشتراک گذاری مطلب

مراحل کار برقچی

درخواست خرید
مشاوره و راهنمایی
اعلام قیمت
صدور پیش‌فاکتور
آماده‌سازی کالا
ارسال کالا در همان روز
صدور فاکتور
تسویه نهایی
ارسال کالا
در همان روز

دیدگاه شما

اشتراک
اطلاع از
guest
0 دیدگاه
Inline Feedbacks
دیدن همه دیدگاه ها

مقالات مرتبط

<