اسپلیتر PoE چیست و چگونه کار می‌کند؟

اسپلیتر PoE چیست؟

در دنیای پیشرفته ارتباطات و شبکه، تکنولوژی‌های نوینی مانند اسپلیتر PoE، برای افزایش کارآیی و انعطاف‌پذیری شبکه‌ها به‌کار می‌روند. اسپلیتر PoE، یک ابزار قدرتمند است که به ما این امکان را می‌دهد تا دستگاه‌های نیازمند برق اضافی مانند انواع تجهیزات شبکه را به سیستم‌ شبکه‌های PoE متصل کنیم. حتی اگر این دستگاه‌ها از قابلیت PoE، پشتیبانی نکنند. در این مقاله از برقچی، برای این‌که بدانید اسپلیتر PoE چیست، به بررسی عمیق‌تر این تکنولوژی می‌پردازیم و نحوه عملکرد آن را برای شما شرح می‌دهیم.

فهرست مقاله:

اسپلیتر PoE چیست؟

اسپلیتر PoE، دستگاهی است که از طریق کابل شبکه، انرژی و اطلاعات داده‌ای را از یک سیستم PoE (Power over Ethernet) به دو بخش مجزا تقسیم می‌کند. این دستگاه به تأمین برق برای دستگاه‌هایی که به برق اضافی نیاز دارند و هم‌چنین ارسال داده‌ها به دستگاه متصل، کمک می‌کند. به‌ عبارت دیگر، وقتی یک دستگاه PoE ارسال برق و داده را، از طریق یک کابل شبکه به یک دستگاه متصل می‌کنید، اسپلیتر PoE این اتصال را به دو قسمت تفکیک کرده و برق را به دستگاه‌های نیازمند برق اضافی ارسال می‌کند. مثال این دستگاه در دوربین‌ مداربسته است که به برق اضافی نیازمند بوده ولی هم‌چنان از طریق یک کابل اترنت به شبکه متصل هستند.


بیشتر بخوانید: اسپلیتر فیبر نوری چیست؟


اسپلیتر PoE چگونه کار می‌کند؟

اسپلیتر PoE وسیله‌ای برای تأمین برق به دستگاه‌هایی است که به برق اضافی نیاز دارند. هم‌چنین برای ارسال داده‌ها به این دستگاه‌ها به‌کار می‌رود. روش کار اسپلیتر PoE به صورت زیر است:

  • اسپلیتر PoE، به یک منبع PoE، متصل می‌شود. این منبع یکی از تجهیزات شبکه است که از طریق یک کابل اترنت، انرژی برق و داده را ارسال می‌کند.
  • اسپلیتر PoE، سیگنال کابل شبکه را تجزیه و تحلیل می‌کند. این دستگاه برق PoE را از داده‌های شبکه جدا می‌کند.
  • برق PoE که از داده جدا شده است، به‌ دستگاه‌هایی که به برق اضافی نیاز دارند مانند دوربین‌های مداربسته و تلفن‌های PoE یا دستگاه‌های دیگر، ارسال می‌شود.
  • داده‌های شبکه از طریق اسپلیتر به دستگاه متصل ارسال می‌شوند. این دستگاه می‌تواند اطلاعات شبکه را دریافت و به تجهیزات شبکه دیگر منتقل کند.

این فرآیند به دستگاه‌ها این امکان را می‌دهد که بدون نیاز به منبع برق جداگانه، از برق PoE برخوردار شده و به شبکه نیز متصل باقی بمانند.

اسپلیتر PoE
اسپلیتر PoE

نحوه راه‌اندازی اسپلیتر poe

برای راه‌اندازی اسپلیتر PoE باید به روش زیر عمل نمائید:

  1. ابتدا اطمینان حاصل کنید که اسپلیتر PoE با تجهیزات شبکه شما سازگار است و از استاندارد PoE مناسب برخوردار می‌باشد.
  2. اسپلیتر PoE را به یک منبع مثل یک سوئیچ PoE، از طریق کابل Eternet، متصل کنید و مطمئن شوید که منبع PoE به‌درستی تنظیم شده و فعال است.
  3. سپس دستگاه‌های نیازمند برق اضافی مانند دوربین‌های مداربسته، تلفن‌ VoIP، اکسس پوینت و یا دستگاه دیگری که مدنظر دارید را از طریق پورت‌های خروجی PoE، به اسپلیتر PoE متصل کنید.
  4. در این مرحله باید اطمینان حاصل کنید که دستگاه‌های متصل به اسپلیتر PoE، به‌درستی از برق PoE، تغذیه می‌شوند و اطلاعات را به‌درستی ارسال و دریافت می‌کنند.
  5. پس از اتمام اتصالات، تست کنید که تمام دستگاه‌ها عملکرد درستی داشته باشند. با انجام این مراحل، اسپلیتر PoE، باید بتواند برق را به دستگاه‌های متصل ارسال کند و به‌همراه انتقال داده‌های شبکه، این دستگاه‌ها را به شبکه خود متصل نماید.

بیشتر بخوانید: انواع اسپلیتر فیبر نوری (اسپلیتر کاستی FBT و اسپلیتر قلمی PLC)


تفاوت اسپلیتر PoE و اینجکتور PoE

اسپلیتر PoE و اینجکتور PoE، هر دو وسایلی هستند که از طریق یک کابل شبکه، برق را به دستگاه‌های متصل به شبکه ارسال می‌کنند اما وظایف این دو کاملا متفاوت است. اسپلیتر PoE، برق PoE را از داده‌های شبکه جدا می‌کند و برق را به دستگاه‌های نیازمند به برق اضافی، ارسال می‌کند. این دستگاه معمولا در انتهای دستگاهی که به برق نیاز دارد قرار می‌گیرد و از طریق کابل اترنت به شبکه متصل می‌شود. در مقابل اینجکتور PoE، برق PoE را به سیم‌های داده ورودی یک کابل اترنت اضافه می‌کند. این دستگاه، در انتهای منبع برق مانند سوئیچ PoE یا روتر PoE قرار می‌گیرد و از طریق یک کابل اترنت به دستگاه نیازمند برق، متصل می‌شود. به‌طور خلاصه‌تر، اینجکتور برق PoE را به سیم‌های داده اضافه می‌کند اما اسپلیتر PoE برق را از داده‌های شبکه جدا می‌نماید.

راهنمای خرید اسپلیتر PoE

در هنگام خرید اسپلیتر PoE، به چند نکته کلیدی توجه داشته باشید تا اطمینان حاصل کنید که این وسیله، با نیازهای شبکه شما سازگار است. ابتدا مطمئن شوید که اسپلیتر PoE، با استاندارد PoE مورد نظر شما مانند IEEE 802.3af یا IEEE 802.3at سازگار است. هم‌چنین باید اطمینان حاصل کنید که توان برق مورد نیاز دستگاه‌هایی که قصد دارید به آن متصل کنید، توسط اسپلیتر فراهم می‌شود. به توان ورودی اسپلیتر، تعداد پورت‌ها و نوع اتصالات آن نیز باید توجه داشته باشید. برای انتخاب بهترین گزینه، نقدها و بازخوردهای مشتریان را مطالعه کنید تا اطلاعات بیش‌تری در مورد کیفیت و عملکرد اسپلیتر PoE به‌دست آورید. با بررسی جزئیات فنی و تطابق با نیازهای خود، مطمئنا می‌توانید اسپلیتر PoE مناسب برای شبکه خود را انتخاب نمائید.

راهنمای خرید اسپلیتر PoE
راهنمای خرید اسپلیتر PoE

بیشتر بخوانید: آموزش خارج کردن فایل از حالت فشرده در ویندوز 11


جمع‌بندی

در این مطلب از مجله برقچی، اسپلیتر PoE را، به‌عنوان یک فنآوری مهم در زمینه اتصالات شبکه، مورد بررسی قرار دادیم. این دستگاه، به کاربران اجازه می‌دهد تا دستگاه‌هایی که به برق اضافی نیاز دارند را، به سیستم‌ شبکه PoE، متصل کنند حتی اگر از توان PoE  پشتیبانی نکنند. با جدایی برق و داده از طریق یک کابل شبکه، این اسپلیتر به تجهیزات این امکان را می‌دهد تا به‌طور هم‌زمان و کارآمد به شبکه متصل شوند. این فنآوری نه‌ تنها به بهینه‌سازی عملکرد دستگاه‌های نیازمند برق می‌پردازد، بلکه امکان افزایش انعطاف‌پذیری و کارآیی شبکه را نیز فراهم می‌کند. اسپلیتر PoE، به‌عنوان هوشمندانه‌ترین اقدام برای ادغام دستگاه‌های مختلف در شبکه‌ها با توجه به نیازهای برق و انتقال داده‌های آن‌ها، نقش بسزائی را ایفا می‌کند.

امتیاز شما به این نوشته چقدر است؟
اشتراک
اطلاع از
guest
0 دیدگاه
Inline Feedbacks
دیدن همه دیدگاه ها