آشنایی با کیستون HDMI

آشنایی با کیستون HDMI

جهت آشنایی با کیستون HDMI لازم است قبل از هرچیزی با پورت HDMI و نحوه انتقال داده در این مکانیزم آشنا شوید. لازم به ذکر است که کیستون HDMI راهی ساده و مطمئن جهت اتصال کابل HDMI به صفحه دیواری برای نصب حرفه ای و ظاهری شکیل ارائه شده‌ است. در واقع HDMI که مخفف عبارت High-Definition Multimedia Interface است، استانداردی برای انتقال همزمان ویدئو و صدای دیجیتال از یک منبع (مانند لپ تاپ و کامپیوتر یا باکس‌های هوشمند تلویزیون) به مانیتور کامپیوتر، تلویزیون یا پروژکتور است. کیستون HDMI برای اتصال منبع ویدئو و HDTV با کابل های پنهان شده در پشت دیوار برای نصب سفارشی، راه را آسان‌تر می‌کند. در ادامه با ما همراه باشید تا با انواع و نحوه کار این نوع کیستون آشنا شوید.

فهرست:

کابل و پورت HDMI:

پورت HDMI در اندازه های مختلف همچون mini-HDMI و micro-HDMI تولید و عرضه شده است. با این حال در اکثر مواقع، پورت در اندازه کامل استاندارد خواهد بود. برای کیستون HDMI نیز همین‌طور است و از پورت استاندارد HDMI در اکثر موارد استفاده می‌شود.

همان‌طور که پیش‌تر اشاره شد HDMI درواقع مخفف عبارت (High-Definition Multimedia Interface ) می باشد که در زبان فارسی به عنوان رابط چندرسانه‌ای اچ‌ دی یا رابط چند رسانه‌ای با کیفیت بالا هم نام برده می شود. کابل HDMI اولین رابط برای انتقال همزمان صدا و تصویر می‌باشد که برای اولین بار در سال 2003 در بازارهای جهانی عرضه شده است.

کابل و پورت HDMI
کابل و پورت HDMI

در واقع مکانیزم انتقال اطلاعات به گونه‌ای است که دستگاه فرستنده، قابلیت ارسال اطلاعات به صورت غیر فشرده را داشته و دستگاه گیرنده نیز قابلیت دریافت این نوع اطلاعات را داراست.  این عدم فشرده سازی داده، باعث افزایش کیفیت نمایش تصاویر می‌شود.

مزایا کابل و پورت HDMI:

  • قابلیت انتقال تصاویر با وضوح بیش از ۱۰۸۰ پیکسل و سرعت ۶۰ فریم در هر ثانیه
  •  قابلیت انتقال داده با سرعت ۵ گیگا بایت در ثانیه
  • توانایی انجام کار  سه کابل Component-video و شش کابل انتقال صدای آنالوگ
  • توانایی انتقال صوت و تصویر با بهترین کیفیت ممکن

عملکرد کیستون HDMI:

در حقیقیت نقش کیستون ها در اتصالات شبکه، ارائه راهی برای مدیریت و انشعاب کابل‌ها و انتقال داده می‌باشد. کیستون HDMI نقش رابط را داشته و قطعه ای است که جهت قرار گیری کابل یا سوکت HDMI مورد استفاده قرار می گیرد. با استفاده از این کیستون می‌توانید کابل‌های خود را به جای اینکه به صورت نامرتب و بهم ریخته روی زمین بکشید، پشت دیوار به صورت پنهان نصب کنید. همچنین از کیستون HDMI برای نصب در پچ پنل شبکه، انواع تراکینگ، کلید و پریز، داکت و کف خواب نیز استفاده می‌شود.

کیستون HDMI دارای اندازه استاندارد، 14.5 میلی متر عرض و 16.0 میلی متر ارتفاع هستند. ابعاد داخلی یک کانکتور HDMI مادگی نیز در اندازه استاندارد، 14 میلی متر در 4.55 میلی متر است. بیش‌تر این نوع کیستون ها از سیستم نوآورانه snap in برای نصبی سریع و ساده استفاده می‌کنند.

مزایا و ضرورت استفاده از کیستون HDMI:

شاید با خود بگویید که اگر دو دستگاه شما پورت HDMI دارند، شما به راحتی می‌توانید آن‌ها را با کابل HDMI به یکدیگر وصل کرده و دیگر نیازی به کیستون ندارید. اما در واقع کیستون HDMI در مواردی ضروری که در ادامه لیست شده‌اند، به کار می‌رود:

  • تقویت و افزایش طول کابل HDMI در خانه
  • تبدیل شبکه به HDMI
  • قابلیت نصب بر روی پچ پنل، صفحه دیواری یا باکس
  •  ایجاد نقاط اتصال قوی
  • قابلیت snap-in ماژول‌ها برای کنترل بیش‌تر و انعطاف پذیری بیش‌تر پیکربندی

انواع کیستون HDMI:

انواع کیستون HDMI با توجه به امکاناتی که در اختیار می‌گذارند به موارد زیر تقسیم می‌شوند.

  • HDMI 4K
  • HDMI 8K
  • HDMI زاویه دار با 90 درجه

پریز HDMI توکار:

پریز HDMI توکار جهت عبور کابل HDMI از دیوار و اتصال به ویدئو پروژکتور و تلویزیون در فاصله دورتر از پخش‌کننده، بسیار مناسب است. این وسیله با قرار گرفتن روی دیوار، میز یا کابینت، شکل مرتبی به محیط کار و منزل می‌دهد. اکثر پریزها مناسب دانشگاه‌ها و ادارات بزرگ هستند.

برخی از پریزهای HDMI توکار به صورت ترکیبی با براکت HDMI، VGA و USB و Null نیز ساخته می‌شوند که با طراحی خلاقانه باعث شده تا برای اتصال دستگاه های چند رسانه ای و انتقال داده، نیاز به کابل ها و سیم کشی های طولانی و دست و پا گیر، گران قیمت برطرف شود.

این امر نهایت شخصی سازی و پویایی در استفاده را برای هر کاربر با توجه به نیاز محیط، در اختیار وی قرار می‌دهد. این نوع پریز داری پورت مادگی است و با تمامی دستگاه‌های دارای خروجی مادگی HDMI سازگار می‌باشد. بیش‌تر پریزها به گونه ای هستند که پنل آن‌ها به صورت ماژولار است و می‌توان جای آن را تغییر داد و یا آن‌ها را با توجه به نیاز خود حذف یا اضافه کنید.

 کیستون HDMI توکار لگراند:

کیستون HDMI لگراند یکی از محصولاتی است که در کنار دیگر متعلقات کلید و پریز برای نصب آسان و مدیریت کابل‌ها بسیار مورد استفاده قرار می‌گیرد. این نوع کیستون مناسب نصب روی دیوار، کادرهای ترانکینگ، میزهای کنفرانس بوده و در دو نوع تک ماژول و دو ماژول تولید و عرضه می‌گردند. با استفاده از این کیستون می‌توان از تمام ویژگی های HDMI با سرعت بالا، از جمله ویدیو سه بعدی، ویدیوی 4K و صدای فشرده چند کاناله با کیفیت بالا استفاده کرد.

کیستون HDMI توکار لگراند
کیستون HDMI توکار لگراند

بیشتر بخوانید: آشنایی با پچ پنل لگراند


کیستون HDMI دانوب:

کیستون HDMI دانوب یکی از مقرون به صرفه ترین کیستون ها در بازار است که از کیفیت مناسبی برخوردار می‌باشد. جنس بدنه این محصول از ABS بوده و رنگ آن سفید است. همچنین کیستون دانوب HDMI قابلیت نصب بر روی کلیه فیس پلیت ها را داشته و امکان نصب بر روی پچ پنل خالی را نیز دارد. استفاده از فلز در ساخت سوکت این کیستون به کاهش تداخل و نویز، کمک شایانی کرده است.

کیستون HDMI دانوب 
کیستون HDMI دانوب

کیستون HDMI اشنایدر:

کیستون HDMI اشنایدر دیواری با دو پورت مادگی HDMI مناسب استفاده در تراکینگ است که برای مدیریت و انشعاب کابل‌های HDMI بسیار مناسب است. لازم به ذکر است که محصولات اشنایدر در مقایسه با سایر رقبا از کیفیت بسیار بالایی برخوردار است و محصولات آن از دوام بالایی بهره برده‌اند.

 کیستون HDMI اشنایدر
کیستون HDMI اشنایدر

بیشتر بخوانید: کیستون چیست و چه کاربرد هایی دارد؟


جمع بندی:

در این مقاله از مجله برقچی، به آشنایی با کیستون HDMI پرداختیم و شما با مزایا و کاربرد HDMI و نحوه انتقال داده در این مکانیزم آشنا شدید. همچنین از ضرورت کیستون HDMI به عنوان راهی ساده و مطمئن برای اتصال کابل های HDMI مطلع شدیم. همانطور که گفتیم کیستون HDMI این امکان را ایجاد می‌کند تا از بهم ریختگی کابل در محیط کار و یا خانه جلوگیری کنیم. از همراهی شما سپاس‌گزاریم.

همچنین شما می‌توانید با مرکز مشاوره و راهنمایی تیم برقچی با شماره 35000020-021 در تماس باشید تا مشاورین ما در اسرع وقت پاسخگوی شما باشند.
5/5 - (2 امتیاز)
اشتراک
اطلاع از
guest
0 دیدگاه
Inline Feedbacks
دیدن همه دیدگاه ها