انواع داکت و کاربرد هرکدام

انواع داکت و کاربرد هر کدام

این روزها به دلیل پیشرفت چشمگیر صنعت دکوراسیون داخلی، تجهیزات جدیدی تولید می‌شود که نظم خاص و زیبایی قابل توجهی به فضا داده شود. یکی از این تجهیزات، داکت است که برای کابل کشی در ساختمان‌ مورد استفاده قرار می‌گیرد. توجه داشته باشید داکت در انواع مختلف توسط شرکت‌های گوناگون تولید و به بازار عرضه می‌شود. شاید آشنایی کامل با انواع داکت و کاربرد هر کدام نداشته باشید به همین دلیل ما تصمیم داریم در یک محتوا جامع و کامل انواع داکت را مورد بررسی قرار دهیم. در نتیجه اگر تصمیم دارید برای خرید داکت اقدام کنید پیشنهاد می‌کنیم تا پایان این مقاله با ما در وب سایت برقچی همراه باشید.

فهرست:

داکت چیست؟

اولین سوال که برای برخی از افراد مطرح می‌شود این است که داکت چیست؟ توجه داشته باشید داکت به شبکه‌های پلاستیکی گفته می‌شود که شما می‌توانید کابل برق، کابل شبکه و غیره را از داخل آن عبور دهید و از مبدا به مقصد برسانید. لازم به ذکر است بدانید در صورت استفاده از داکت دیگر شاهد نامنظم بودن سیم و کابل نخواهید بود زیرا اصلا کابل دیده نمی‌شود. یکی از کاربردهای مهم داکت محافظت از کابل و سیم است. زیرا در صورتی که کابل را در داکت قرار دهید هیچ فضایی وجود ندارد تا شی تیز یا برنده‌ای با سیم برخورد کند. در ادامه بهتر است ذکر کنیم داکت ها را می‌توانید بر روی سطوح مختلف نصب کنید و این مسئله به شما کمک می‌کند تا بر اساس نیاز خود داکت خریداری نمایید.


بیشتر بخوانید: داکت چیست و چه کاربردی دارد؟


انواع داکت

همانطور که در ابتدا مقاله ذکر کردیم داکت انواع مختلفی دارد که کارایی آن‌ها متفاوت است. برای مثال اگر قصد دارید یک داکت خریداری کنید که نزدیک به کف نصب شود، می‌توانید از داکت قرنیز استفاده نمایید یا برای کابل کشی بر روی دیوار بهترین انتخاب برای شما داکت دیواری است. در ادامه با داکت هایی همچون (داکت ساده، داکت شیاردار، داکت پارتیشن دار، داکت قرنیزی، داکت کف خواب و داکت دیواری) به طور کامل آشنا خواهید شد.

انواع داکت
انواع داکت

داکت ساده

یکی از پرفروش ترین داکت های موجود در بازار داکت ساده است. این نوع از داکت کارایی زیادی دارد و قیمت آن هم بسیار مناسب می‌باشد. توجه داشته باشید استفاده از داکت ساده مزایا زیادی مانند انعطاف پذیری بالا، درب قفل شونده جهت جلوگیری از بیرون آمدن سیم یا کابل از داکت، مقاومت در برابر جریانات الکتریسیته، مقاوم در برابر ضربات مکانیکی، طول عمر بالا و مقاومت بالا در برابر اشعه UV را به همراه دارد. در نهایت بهتر است ذکر کنیم که متریال استفاده شده در تولید داکت ساده، PVC می‌باشد.

داکت شیاردار

دومین داکت که تصمیم داریم مورد بررسی قرار دهیم داکت شیاردار است. بر روی این نوع از داکت، شیارهایی وجود دارد که همین مسئله موجب نامگذاری آن به عنوان داکت شیاردار شده است. بسیاری از افراد فکر می‌کنند شیارهای موجود بر روی این داکت به دلیل زیبایی آن می‌باشد. اما بهتر است بدانید شیارهای موجود بر روی داکت شیاردار دلیل فنی دارد. در واقع شیارهای موجود بر روی این نوع از داکت از داغ شدن کابل و آسیب دیدن آن جلوگیری می‌کند. 


بیشتر بخوانید: راهنمای خرید داکت و ترانکینگ


داکت پارتیشن دار

در بسیاری از مواقع نیاز دارید کابل‌های مختلفی همچون سیم تلفن، کابل شبکه و سیم برق را در یک داکت قرار دهید. در این صورت امکان ایجاد نویز بر روی خط تلفن و حتی خطوط شبکه شما وجود خواهد داشت. برای جلوگیری از ایجاد نویز می‌توانید از داکت پارتیشن دار استفاده کنید. در داخل این نوع از داکت پارتیشن بندی شده است و شما می‌توانید هر کابل را در یک پارتیشن قرار دهید. در این صورت نظم در کابل کشی هم به صورت چشمگیر افزایش پیدا می‌کند.

داکت قرنیزی

این روزها داکت‌های قرنیزی فروش بالایی را به خود اختصاص داده‌اند. این نوع از کابل دقیقا مانند قرنیز عمل می‌کند و شما می‌توانید از آن به عنوان قرنیز استفاده کنید. توجه داشته باشید تولید کنندگان داکت قرنیزی زمان و انرژی زیادی بر روی این نوع از داکت می‌گذارند تا زیبایی آن را چندین برابر کنند. برای مثال برخی از داکت‌های قرنیزی دارای نور مخفی هستند و این مسئله در تصویر زیر هم به طور کامل قابل مشاهده است.

داکت قرنیزی
داکت قرنیزی

داکت کف خواب

این نوع از داکت بیشتر در اداره‌ها و شرکت‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرد. همانطور که می‌دانید این روزها با پیشرفت تکنولوژی تمام بخش‌های یک شرکت، اداره و غیره از طریق کابل شبکه به یکدیگر متصل هستند. حال این نکته را در نظر بگیرید که در یک شرکت بخواهند چند بخش را به یکدیگر متصل کننده تجهیزاتی نیاز دارند. مطمئنا برای انجام این کار به تجهیزات اکتیو و تجهیزات شبکه همچون کابل شبکه، سوئیچ شبکه و غیره نیاز خواهند داشت. اما یکی از اصلی‌ترین تجهیزات پسیو، داکت است در اکثر شرکت‌ها کابل‌کشی از روی زمین یا بر روی دیوار صورت می‌پذیرد. اما در برخی از مواقع حتما باید از داکت کف خواب استفاده شود. شایان ذکر است بدانید داکت کف خواب مقاومت بسیار بالایی در مقابل ضربه‌های مکانیکی دارد. در نتیجه بهترین گزینه برای کابل کشی زمینی به شمار می‌رود.


بیشتر بخوانید: راهنمای خرید داکت، ترانک و کیستون شبکه (از کجا بخرم؟)


داکت دیواری

آخرین داکت که تصمیم داریم مورد بررسی قرار دهیم داکت دیواری است. توجه داشته باشید داکت‌های دیواری هم در انواع مختلفی تولید می‌شود. این نوع از داکت ابعاد مختلفی دارد و تنوع طرح داکت دیواری به شما کمک می‌کند تا با دست باز محصول مورد نظر خود را خریداری کنید.

داکت دیواری
داکت دیواری

انواع سایز داکت

سایز داکت یکی از موارد بسیار مهم است که در هنگام خرید باید به آن توجه کنید. برای این که نسبت به انواع سایز داکت آگاه شوید در قسمت زیر یک جدول قرار داده‌ایم تا شما بتوانید با دید باز و آگاهی کامل داکت خریداری کنید.

نمره داکت سایز داکت نمره داکت سایز داکت
داکت نمره 1  ابعاد 10*10 میلیمتر داکت نمره 3.5  ابعاد 45*30 میلیمتر
داکت نمره 1.5  ابعاد 15*15 میلیمتر داکت نمره 4  ابعاد 30*40 میلیمتر
داکت نمره 2  ابعاد 20*20 میلیمتر داکت نمره 5  ابعاد 30*50 میلیمتر
داکت نمره 2.5  ابعاد 20*20 میلیمتر داکت نمره 6 معمولی  ابعاد 45*60 میلیمتر
داکت نمره 3 معمولی  ابعاد 30*30 میلیمتر داکت نمره 6 پایه بلند  ابعاد 60*60 میلیمتر
داکت نمره 3 پایه کوتاه  ابعاد 15*30 میلیمتر داکت نمره 9 معمولی  ابعاد 45*90 میلیمتر

نتیجه گیری

مطمئنا تا قبل از مطالعه این مقاله اطلاعات دقیقی نسبت به انواع داکت در اختیار نداشتید. ما در این مقاله تمام تلاش خود را کردیم تا شما با انواع داکت همچون (داکت ساده، داکت شیاردار، داکت پارتیشن دار، داکت قرنیزی، داکت کف خواب و داکت دیواری) آشنا شوید. از سوی دیگر هر کدام از این داکت‌ها را مورد بررسی قرار دادیم. لازم به ذکر است اگر تصمیم دارید برای خرید داکت اقدام کنید پیشنهاد می‌کنیم بر روی لینک درج شده کلیک کنید زیرا در این صفحه انواع داکت با کمترین قیمت نسبت به بازار ارائه می‌شود.

3.3/5 - (6 امتیاز)
اشتراک
اطلاع از
guest
0 دیدگاه
Inline Feedbacks
دیدن همه دیدگاه ها