راهنمای خرید

انواع کابل شبکه و تفاوت آنها

آیا به کابل شبکه نیاز دارید؟ کابل شبکه یکی از اصلی ترین تجهیزات شبکه به شمار می‌رود. کابل شبکه دارای انواع مختلفی می‌باشد و هر کدام از آن‌ها دارای...
امین کریمی امین کریمی ۱۶ خرداد ۱۴۰۱
7724
13
انواع کابل شبکه
مطالعه: 8 دقیقه
7724
13
0

آیا به کابل شبکه نیاز دارید؟ کابل شبکه یکی از اصلی ترین تجهیزات شبکه به شمار می‌رود. کابل شبکه دارای انواع مختلفی می‌باشد و هر کدام از آن‌ها دارای کارایی متفاوتی هستند. شایان ذکر است بدانید ما در این مقاله قصد داریم شما را با انواع کابل شبکه همچون کابل شبکه مسی، کابل شبکه فیبر نوری و کابل زوج به هم تابیده آشنا کنیم. از سوی دیگر به شما توضیح خواهیم داد کابل شبکه چیست. لازم به ذکر است بدانید کابل‌های شبکه در دو دسته شیلددار و بدون شیلد تولید می‌شوند. کابل شبکه از لحاظ سرعت پشتیبانی نیز دارای دسته بندی‌های مختلفی همچون کابل شبکه CAT5e ، CAT6، CAT6a ، CAT7 می‌باشد. در نهایت شما بعد از مطالعه این مقاله با تمامی این موارد به صورت کامل آشنا خواهید شد. در نتیجه پیشنهاد می‌کنیم تا پایان مقاله انواع کابل شبکه با ما در برقچی همراه باشید.

کابل شبکه چیست؟

این سوال توسط بسیاری از افراد مطرح میشود زیرا اطلاع رسانی در مورد کابل شبکه بسیار کم است. توجه داشته باشید کابل شبکه به مجموعه سیم‌هایی گفته می شود که در ساخت آن‌ها از سیم‌هایی از جنس مس و یا شیشه استفاده شده باشد. این مجموعه سیم برای اتصال و انتقال داده بین سوئیچ شبکه، کامپیوتر و روترها مورد استفاده قرار می‌گیرند. در واقع کابل‌های شبکه سیم‌هایی هستند که باعث انتقال اطلاعات از دستگاه به دستگاه دیگر می‌شوند و این انتقال توسط شبکه انجام می‌شود.


بیشتر بخوانید:‌ کابل شبکه چیست؟ معرفی و انواع کابل شبکه


انواع کابل شبکه

کابل‌های شبکه بر اساس پارامترهای مختلفی مانند جنس، کتگوری CAT و بسیاری از پارامترهای دیگر با یکدیگر تفاوت دارند. اگر قصد دارید از این پارامترها مطلع شوید بهتر است بدانید در قسمت زیر این پارامترها را مورد بررسی قرار می‌دهیم تا شما بتوانید یک کابل شبکه بر اساس نیاز خود خریداری نمایید.

انواع کابل شبکه بر اساس پارامترهای مختلف

انواع کابل شبکه بر اساس پارامترهای مختلف

انواع کابل شبکه بر اساس جنس 

اولین معقوله‌ای که قصد داریم مورد بررسی قرار دهیم مربوط به انواع کابل شبکه بر اساس جنس است. کابل‌های شبکه به 3 دسته کابل‌ مسی، کابل فیبر نوری و کابل زوج به هم تابیده تقسیم می‌شوند. هر کدام از این کابل‌ها از لحاظ کارایی با یکدیگر متفاوت هستند. به همین دلیل تصمیم داریم در ادامه تمام این کابل‌ها را بررسی کنیم تا شما بتوانید با دید باز یک انتخاب هوشمندانه را تجربه کنید.

کابل شبکه مسی

آیا نسبت به کابل‌های مسی اطلاعاتی دارید یا خیر؟ کابل‌های مسی دارای کاربرد بسیار زیادی می‌باشند. توجه داشته باشید سیم‌های مسی با استفاده از ولتاژ و جریان الکتریکی به انتقال سیگنال‌ها در شبکه می‌پردازند. در اکثر مواقع از کابل‌های مسی در سیم کشی‌های کوتاه همچون بین کامپیوترها، وال پلیت‌ها، داخل داکت و غیر مورد استفاده قرار می‌گیرند. این نکته را در نظر داشته باشید زمانی که میزان مس موجود در یک کابل افزایش پیدا کنند توانایی کابل در پهنای باند نیز بیش‌تر می‌شود.


بیشتر بخوانید: کابل شبکه ارزان


کابل شبکه فیبر نوری

کابل فیبر نوری از متریال شیشه ساخته می‌شود. توجه داشته باشید این سیگنال‌ها با استفاده از کابل شبکه فیبر نوری با استفاده از پالس‌ها و امواج نوری انتقال پیدا می‌کند. این نوع از کابل سرعت بسیار بالایی دارد به همین دلیل در اتصالات بین ساختمانی استفاده می‌شود. البته کابل شبکه فیبر نوری با توجه به کاربرد و کارایی که دارد بیشتر در مرکز داده، بیمارستان‌ها، فرودگاه‌ها و بانک‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرد.

زیرا در این فضاها به پهنای باند بیش‌تر و سرعت بالاتری نیاز داریم. توجه داشته باشید کابل شبکه فیبر نوری توانایی این را دارد که حجم بالایی از داده را با بالاترین سرعت انتقال دهد.

در انتها این بخش بهتر است بدانید که کابل شبکه فیبر نوری یکی از پرکاربردترین کابل‌های شبکه موجود در بازار می‌باشد. این روزها فروش این نوع از کابل شبکه به شدت افزایش پیدا کرده است زیرا هر روز مناطق بیش‌تری به اینترنت فیبر نوری مجهز می‌شوند.

کابل شبکه فیبر نوری

کابل شبکه فیبر نوری

کابل زوج به هم تابیده Twisted Pair

یکی از رایج ترین انواع کابل شبکه، کابل زوج به هم تابیده است. توجه داشته باشید این نوع کابل در دفاتر کار، مغازه‌ها و فروشگاه‌ها استفاده می‌شود. در پایان بهتر است بدانید که کابل زوج به هم تابیده Twisted Pair از کاربرد بسیار زیادی برخوردار است.

انواع کابل شبکه براساس نوع شیلد

کابل زوج به هم تابیده در دو دسته کابل شیلددار و کابل بدون شیلد تولید و به بازار عرضه می‌شود. هر کدام از این دو نوع کابل برای استفاده در فضاهای متفاوت ساخته شده است. لازم به ذکر است بدانید ما قصد داریم در این مقاله شما را به طور کامل با کابل شبکه شیلددار و بدون شیلد آشنا کنیم. اگر تصمیم دارید از جزئیات این دو نوع کابل مطلع شوید و اطلاعات کاملی نسبت به هر کدام از آن‌ها به دست بیاورید پیشنهاد می‌کنیم پاراگراف مربوط به هر یک از کابل‌ها را با دقت مطالعه نمایید.

کابل شبکه بدون شیلد (UTP)

در این قسمت از مقاله معرفی انواع کابل شبکه تصمیم گرفته‌ایم شما را با کابل شبکه بدون شیلد آشنا کنید. توجه داشته باشید این کابل شبکه در اترنت کاربرد بسیار زیادی دارد. نام استاندارد این کابل شبکه U/UTP می‌باشد.

نکته بسیار مهم در مورد کابل شبکه بدون شیلد قیمت ارزان آن است. از تمام این مسائل مهم‌تر این است که کابل شبکه بدون شیلد از تمام کابل‎‌های شبکه ارزان‌تر می‌باشد.

شاید برای شما سوال پیش بیاد که چرا ارزان‌ترین کابل شبکه موجود در بازار کابل شبکه بدون شیلد است. در پاسخ به این سوال بهتر است ذکر کنیم که این نوع کابل دارای هیچ نوع شیلد یا محافظی بر دور سیم‌هایش نمی‌باشد.

به همین دلیل استفاده از این نوع کابل شبکه در فضاهایی که دارای نویز هستند به هیچ وجه توصیه نمی‌شوند. اگر قصد دارید کابل شبکه UTP خریداری کنید بهترین انتخاب برای شما کابل شبکه لگراند CAT5e UTP می‌باشد.

کابل شبکه شیلد دار (SFTP)

کابل شبکه شیلد دار دومین نوع از کابل زوج به هم تابیده می‌باشد که یکی از پرفروش‌ترین کابل‌های شبکه موجود در بازار است. توجه داشته باشید در این کابل بر روی سیم‌ها شیلد و روکش اعمال شده است. در واقع در این نوع کابل از فویل به عنوان روکش و محافظ استفاده می‌شود. همانطور که می‌دانید فویل برای جلوگیری از نویز بسیار مناسب است.

در واقع به دلیل اثرات مثبت فویل در تخلیه اثرات القایی و الکتریسیته ساکن به سیستم ارت، در ساختار کابل شبکه شیلد‌دار از این متریال استفاده می‌شود.

این نکته را در نظر داشته باشید که کابل‌های شبکه شیلدار در فواصل طولانی برای اتصال در شبکه بسیار مناسب هستند. در ادامه بهتر است بدانید کابل شبکه SFTP این توانایی را دارند که در نزدیکی میدان‌های مغناطیسی مورد استفاده قرار بگیرند. زیرا در مقابل نویز بسیار مقاوم هستند.

کابل شبکه شیلد دار (SFTP)

کابل شبکه شیلد دار (SFTP)

انواع کابل شبکه بر اساس CAT یا Category

کابل‌های شبکه بر اساس CAT یا Category با یکدیگر تفاوت دارند. از این رو بهتر است بدانید که هر چه شماره CAT یا Category بالاتر برود شما تکنولوژی جدیدتری را لمس خواهید کرد. با پیشرفت تکنولوژی می‌توانید از نرخ انتقال با سرعت بیش‌تر، پهنای باند بیش‌تر و میزان نویز پذیری بهبود یافته بهره‌مند شوید.

برای مثال اگر بخواهیم 4 نمونه از کابل‌های شبکه با CAT متفاوت را مورد بررسی قرار دهیم بهتر است بدانید که نرخ انتقال داده در CAT5e نسبت به CAT5 بهبود یافته است. از سوی دیگر پهنای باند CAT6a دو برابر بیشتر از کابل شبکه CAT6 می‌باشد.

در قسمت زیر قصد داریم چهار نمونه از کابل‌های شبکه که از لحاظ CAT یا Category با یکدیگر تفاوت دارند را مورد بررسی قرار دهیم. در نتیجه پیشنهاد می‌کنیم مطالب موجود در هر پاراگراف را با دقت زیاد مطالعه کنید. زیرا این مسئله می‌تواند در خرید کابل شبکه تاثیر مستقیم بگذارد.

کابل شبکه CAT5e

این کابل شبکه دارای ۴ سیم مسی به هم تابیده می‌باشد که اغلب در شبکه‌های اترنت و فست اترنت مورد استفاده قرار می‌گیرد. از سوی دیگر کابل شبکه CAT5e توانایی پشتیبانی از سرعت 1 گیگابیت بر ثانیه را دارد و حداکثر پهنای باند که توسط این کابل پشتیبانی می‌شود 100 مگاهرتز است.

این نکته را در نظر داشته باشید میزان پیچش جفت سیم‌ها در هر اینچ بین کابل شبکه CAT5e و CAT3 متفاوت است. این مسئله باعث می‌شود تا کابل شبکه سرعت بیش‌تری را در اختیار کاربر قرار دهد. در انتها بهتر است ذکر کنیم که از کابل شبکه CAT5e بیش‌تر در شبکه‌های خانگی استفاده می‌شود. زیرا اگر شما از این کابل در شرکت‌های بزرگ استفاده کنید ممکن است اختلال به وجود بیاید.

حال اگر تصمیم دارید یک کابل شبکه با کیفیت خریداری کنید که توسط برند معتبر تولید شده باشد و تمام این ویژگی ها را هم داشته باشید پیشنهاد می کنیم به سراغ کابل شبکه نگزنس CAT5e UTP بروید.

 


بیشتر بخوانید: راهنمای خرید کابل شبکه نگزنس


کابل شبکه CAT6

کابل شبکه CAT6 اکثراً در شبکه‌های گیگابیت اترنت مورد استفاده قرار می‌گیرد. این نوع کابل می‌تواند با سرعت ۱۰ گیگابیت بر ثانیه داده‌ها را منتقل کند. در ادامه بهتر است قید کنیم که حداکثر پهنای باند آن ۲۵۰ مگاهرتز می‌باشد. همانطور که می‌دانید لگراند یکی از بهترین برند های تولید کننده کابل شبکه است، کابل شبکه اوت دور لگراند CAT6 SFTP دقیقا ویژگی‌هایی که ذکر کردیم را دارد و میتواند یک انتخاب درست برای شما تلقی شود.

کابل شبکه CAT6

کابل شبکه CAT6

کابل شبکه CAT6a

این کابل هم مانند کابل CAT6 اغلب در شبکه‌های گیگابیت اترنت مورد استفاده قرار می‌گیرد. لازم به ذکر است بدانید این کابل توانایی پشتیبانی از سرعت ۱۰ گیگابیت بر ثانیه را دارد و حداکثر پهنای باند این کابل ۵۰۰ مگاهرتز بر ثانیه است. در نهایت اگر به دنبال خرید کابل شبکه با این مشخصات هستید بهترین گزینه برای شما کابل شبکه لگراند CAT6A SFTP باروکش LSZH می‌باشد.

کابل شبکه CAT7

در آخرین بخش از معرفی انواع کابل شبکه قصد داریم کابل شبکه CAT7 را مورد بررسی قرار دهیم. کابل شبکه CAT7 در شبکه‌های گیگابیت مورد استفاده قرار می‌گیرد. از سوی دیگر توانایی پشتیبانی از سرعت تا ۱۰ گیگابیت بر ثانیه را دارد. در ادامه بهتر است به پهنای باند این کابل اشاره کنیم که 600 مگاهرتز بر ثانیه می‌باشد.

نگزنس نیز یکی از برند های بسیار معتبر و محبوب در بخش تولید کابل شبکه به شمار می‌رود. کابل شبکه نگزنس CAT7 SFTP دارای ویژگی های ذکر شده در این بخش از مقاله می‌باشد که شما از طریق لینک درج شده می توانید برای خرید آن اقدام کنید.

نکات مهم هنگام خرید انواع کابل شبکه

مهم‌ترین قدم هنگام خرید انواع کابل شبکه، توجه به نکات پیش از خرید آن است. در این بخش از مقاله به نکات مهمی که هنگام خرید باید به آن توجه کرد، می‌پردازیم.

نکات مهم هنگام خرید انواع کابل شبکه

نکات مهم هنگام خرید انواع کابل شبکه

  • پهنای باند قابل دستیابی برای شبکه: هر کدام از انواع کابل شبکه دارای پهنای باند و سرعت انتقال اطلاعات متفاوتی هستند. از این رو برای ایجاد بستر ارتباطی مناسب باید پهنای باند شبکه درست برآورد شود.
  • فاصله مورد نیاز بین اجزاء شبکه: در انتخاب نوع کابل شبکه باید به فاصله های موجود بین اجزا شبکه مانند فاصله بین کامپیوترها و سوییچ ها توجه ویژه‌ای شود و از کابلی استفاده شود که فاصله مورد نظر را پشتیبانی کند.
  • مسیر عبور کابل شبکه: باید به میزان تداخل کابل شبکه با میدان‌های مغناطیسی توجه داشت. میدان‌های مغناطیسی باعث ایجاد مشکل در انتقال درست سیگنال عبوری و تخریب آن می‌شوند. در انتخاب کابل شبکه باید به مسیر کابل کشی توجه داشت چرا که اگر در مسیر کابل کشی، تجهیزاتی مانند کابل برق فشار قوی، چال آسانسور، موتور برق صنعتی و… وجود داشته باشد میدان مغناطیسی قوی تولید می شود. به همین دلیل باید از کابل شبکه با استاندارد ضد تخریب بالا استفاده کرد.

بیشتر بخوانید: کابل شبکه را از کجا بخریم؟


نتیجه گیری

مطمئنا تا قبل از مطالعه این مقاله اطلاعات کافی نسبت به انواع کابل شبکه در اختیار نداشته‌اید اما در حال حاضر می‌دانید کابل شبکه در دسته‌های مختلفی تولید و به بازار عرضه می‌شوند. از سوی دیگر Category متفاوتی دارند که از لحاظ پهنای باند و سرعت با یکدیگر فرق می‌کنند. در پایان امیدواریم مطالب موجود در این مقاله بتواند در هنگام خرید کابل شبکه به شما کمک شایانی کند.

4.3/5 - (6 امتیاز)
اشتراک گذاری مطلب

مراحل کار برقچی

درخواست خرید
مشاوره و راهنمایی
اعلام قیمت
صدور پیش‌فاکتور
آماده‌سازی کالا
ارسال کالا در همان روز
صدور فاکتور
تسویه نهایی
ارسال کالا
در همان روز

دیدگاه شما

اشتراک
اطلاع از
guest
0 دیدگاه
جدیدترین
قدیمی ترین بیشترین رای
Inline Feedbacks
دیدن همه دیدگاه ها

مقالات مرتبط

<