راهنمای خرید مودم VDSL

راهنمای خرید مودم vdsl

حدود سه سال پیش وزیر ارتباطات وقت، آذری جهرمی در توییتی از امکان تبدیل ADSL خانگی به سرویس‌های VDSL خبر داد و پس از آن با توجه به سرعت بالای این سرویس و افزایش روز افزون استفاده از اینترنت و نیاز به اینترنت پر سرعت، استفاده از آن در سراسر ایران افزایش یافت. و اما مودم VDSL چیست؟ چه تفاوتی با مودم ADSL دارد؟ و چه نکاتی را باید پیش از خرید آن دانست؟
برای این که به پاسخ این سوال‌ها برسید، تا انتهای مقاله راهنمای خرید مودم VDSL همراه برقچی باشید.

فهرست:

مودم VDSL چیست؟

VDSL مخفف very high bit rate digital subscriber line یا «خط اشتراک دیجیتال با نرخ بیت بسیار بالا‌» است. استاندارد VDSL یکی از پرسرعت‌ترین استانداردهای دریافت اینترنت است. منظور از مودم VDSL مودمی‌ است که بتواند این استاندارد را پشتیبانی کند. مودم‌ VDSL از لحاظ ظاهری تفاوتی با مودم ADSL ندارد.
این‌نوع مودم‌ مثل مودم‌های دیگر از طریق خط تلفن به یک ISP وصل شده و مانند یک مترجم دستگاه شما را به ارائه‌دهنده اینترنت‌تان متصل می‌کند. همچنین با استفاده از باند‌های فرکانسی مختلف امکان انتخاب سرعت اینترنت مورد نظر را به شما می‌دهد.


بیشتر بخوانید: مودم VDSL چیست؟ تفاوت آن با مودم ADSL


تفاوت مودم ADSL و VDSL چیست؟

حالا که دید بهتری به ماهیت مودم vdsl پیدا کرده‌اید، به بررسی چند مورد از تفاوت‌های مودم vdsl و adsl می‌پردازیم.

سرعت

بارزترین تفاوت مودم VDSL و مودم ADSL بحث پشتیبانی از سرعت آن‌ها است. نسل اولیه‌ی سرویس‌های VDSL مبتنی‌بر سیم‌های مسی با توانایی انتقال فرکانس ۲۵ کیلوهرتز تا ۱۲ مگاهرتز هستند. این سیگنال نشان می‌دهد نسل اول VDSL می‌تواند سرعت دانلود ۵۲ مگابیت‌برثانیه و سرعت آپلودی بالغ بر ۱۶ مگابیت‌برثانیه داشته باشد.

سرویس‌های VDSL همچنین پتانسیلِ این را دارند که سرعت آپلودی در حدود ۶۰ مگابیت‌برثانیه را به کاربر ارائه دهند. البته در نسل دوم VDSL یعنی VDSL2 از سیم‌های مسی با توانایی انتقال فرکانس ۳۰ مگاهرتزی بهره گرفته می‌شود؛ به‌لطف این‌نوع سیم، سرویس‌های VDSL2 سرعت دانلود و آپلود حیرت‌انگیز ۱۰۰ مگابیت‌برثانیه را ارائه می‌دهند. البته در نظر داشته باشید سرعت اینترنت شما در نهایت وابسته به سرویس VDSL ای‌ است که دریافت می‌کنید و ما در این‌جا تنها در مورد حداکثر سرعت قابل پشتیبانی توسط مودم‌ها صحبت کردیم.

استفاده و کاربرد

مودم VDSL توانایی پوشش داده‌های نامتقارن، متقارن و خدمات POT را دارد. اما مودم ADSL تنها از داده‌های نامتقارن و خدمات POT پشتیبانی می‌کند. اتصال اینترنت نامتقارن به این معناست که سرعت آپلود و دانلود داده‌ها در شبکه شما یکسان نبوده و سرعت آپلود کم‌تر از سرعت دانلود است که برای استفاده‌ی روزمره از اینترنت، وب‌گردی و… چالش بزرگی به نظر نمی‌رسد. اما در اتصال اینترنت متقارن دانلود و آپلود سرعت یکسانی دارند، بنابراین مودم‌های VDSL راه نجاتی برای کسب‌وکار‌ها و سازمان‌هایی‌ هستند که نیاز روزانه به آپلود فایل‌ها و اطلاعات، استفاده از سیستم تلفن تحت شبکه VoIP و امکاناتی از این دست دارند.

دسترسی و سازگاری

بدیهی‌ست که دسترسی به سرویس‌های ADSL راحت‌تر است و تنها تعداد محدودی از شرکت های ارائه‌ دهنده اینترنت سرویس VDSL را ارائه می‌کنند. همان‌طور که بالاتر نیز اشاره کردیم بدون وجود سرویس اینترنت VDSL، سرعت اینترنت شما هیچ تفاوتی نخواهد کرد. در عین حال این را هم در نظر داشته باشید که مودم‌های VDSL قابلیت پشتیبانی از سرویس ADSL را نیز دارند.

سیگنال‌ دهی

با افزایش فاصله از مرکز مخابراتی قدرت سیگنال دریافتی هر دو سرویس ADSL و VDSL کاهش می‌یابد؛ اما این کاهش سیگنال در مودم‌های VDSL بیشتر احساس می‌شود. به طوری که اگر فاصله شما از مرکز ISP بیش از ۱۶۰۰ متر شود، احتمالا سرعت اینترنت شما فرقی با +ADSL2 نخواهد داشت.

نکات مهم در خرید مودم VDSL

پیش از خرید هرچیز، توجه به برخی نکات باعث می‌شود خریدی مطلوب‌تر داشته باشیم. در ادامه برخی از این نکات راهنمای خرید مودم vdsl را بررسی می‌کنیم.

قیمت

ممکن است تصور کنید که هر چه هزینه بیشتری برای خرید مودم VDSL پرداخت کنید، از امکانات مفید بیشتری بهره‌مند می‌شوید. اما این تصور کاملا اشتباه است، چرا که برخی از این مودم‌ها برای استفاده‌های شرکتی و سازمانی که نیاز به اینترنت بسیار پرسرعت برای انجام برخی فعالیت‌ها دارند، مناسب اند و احتمالا چندان برای شما کاربردی نیستند. بنابراین به دنبال مودمی باشید که نیازهایتان را برطرف کند.

پشتیبانی از استاندارد های جدید وای‌ فای

برای این که بتوانید از اینترنت پرسرعت VDSL در دستگاه‌‌های مختلف بهره‌مند شوید، مودم VDSL ای بخرید که از استاندارد‌های جدید وای‌فای پشتیبانی کند.

فرکانس

مودم‌ها به طور کلی دارای دامنه فرکانس‌های ۲.۴ گیگاهرتز و ۵ گیگاهرتز هستند. تفاوت این‌دو را می‌توانید در جدول زیر مشاهده کنید.

مقایسه فرکانس 2.4 گیگاهرتز و 5 گیگاهرتز
مقایسه فرکانس 2.4 گیگاهرتز و 5 گیگاهرتز

اگر سیستم شما نسبتا ثابت است و می‌تواند در نزدیکی دستگاه بماند فرکانس ۵ گیگاهرتز می‌تواند انتخاب جذابی باشد، چون می‌توانید از سرعت فوق العاده VDSL خود نهایت استفاده را کنید. اگر نیاز به پوشش محدوده بیشتری دارید، انتخاب مودم VDSL ای با فرکانس ۲.۴ گیگاهرتز منطقی‌تر به نظر می‌رسد.


بیشتر بخوانید: چه تفاوتی بین باند 2.4 و 5 گیگاهرتز در شبکه وای فای وجود دارد؟


معرفی پرفروش ترین مودم‌های VDSL

در ادامه به معرفی پرفروش‌ترین مودم‌های vdsl می‌پردازیم تا بتوانید انتخاب راحت‌تری داشته باشید.

مودم تی پی لینک ۹۹۷۰ سری VDSL

مودم 9970 TP-Link از سرعت اینترنت بسیار بالایی برخوردار بوده و دارای ۳ پورت اترنت rj-45 ، یک عدد پورت usb، پورت LAN و rj-11 است. همچنین دارای دو آنتن قدرتمند ۵ سیبل می‌باشد.

یکی از ویژگی‌های هیجان‌انگیز این‌مودم، سرعت انتقال داده به صورت بی‌سیم و وای‌فای است که این امکان را برای شما فراهم می‌کند تا در هر‌ثانیه بتوانید از ۳۰۰ مگابیت اینترنت استفاده کنید.

مودم9970 TP-Link
مودم9970 TP-Link

مودم دی لینک VDSL2 مدل DSL-224 سری New face

مودم  DSL-224 سری New face دارای دو انتن قدرتمند و جدایی ناپذیر و همچنین استاندارد 802.11b/g/n است، که حداکثر سرعت 300 مگابیت را برای کاربران فراهم می‌کند. فرکانس قابل پشتیبانی این مودم 2.4 گیگاهرتز بوده و به طور کلی با خرید این مودم، می‌توانید یک تجربه مناسب از اتصال و استفاده از اینترنت بدست بیاورید. یکی از نکات عالی این مودم قیمت مناسب نسبت به کیفیت آن است.

مودم دی لینک VDSL2 مدل DSL-224 سری New face
مودم دی لینک VDSL2 مدل DSL-224 سری New face

مودم تی پی لینک مدل ۹۹۶۰ سری VDSL

این مودم دارای 2 عدد آنتن خارجی TD-W9960 V1.20 است که آنتن‌هایی بسیار باکفیت هستند و سیگنالی پایدار و پرسرعت ایجاد می‌کنند. سرعت وایرلس ۳۰۰ مگابیت در ثانیه‌ای، فرکانس باند ۲.۴ گیگاهرتزی و پورت‌های LAN چهار مگابیتی، این مودم را به یکی از انتخاب‌های مناسب برای خرید مودم vdsl تبدیل می‌کند. همچنین قابل ذکر است که این محصول قابلیت پشتیبانی از استانداردهای VDSL2 / ADSL2 + / ADSL2 / ADSL را دارد.

مودم تی پی لینک مدل ۹۹۶۰ سری VDSL
مودم تی پی لینک مدل ۹۹۶۰ سری VDSL

مودم تی پی لينک VR600 بی سيم VDSL2

این مودم، دارای دو ورژن 2 و 3 است. این مودم که هم به عنوان مودم DSL و هم مودم وایرلس استفاده می‌شود، سرعت فوق‌العاده 300 مگابیت بر ثانیه در باند 2.4 گیگاهرتز و 1300 مگابیت بر ثانیه در باند 5 گیگاهرتزی را برای شما به ارمغان می‌آورد.

مودم VR600 با داشتن سه آنتن جداشدنی اتصالی پایدار و پوشش مطلوبی را فراهم کرده و برد بهتری در تمام جهات ارائه می‌دهد. پورت DSL این مودم از  VDSL2, ADSL2+, ADSL2 و ADSL پشتیبانی می‌کند و امکان اتصال مودم های کابلی و فیبر از طریق کابل اترنت به آن وجود دارد.

به طور کلی به دلیل ویژگی‌های منحصر به فرد این مودم vdsl و داشتن ویژگی‌ها و قابلیت‌های بسیار زیاد، نه تنها برای استفاده خانگی مناسب است بلکه برای استفاده‌های حرفه‌ای تر و گیم هم گزینه‌ای بسیار عالی است. برای کسب اطلاعات بیشتر درمورد این مودم vdsl می توانید مقاله «بررسی مودم تی پی لینک VR600 سری VDSL2» را در مجله برقچی مطالعه کنید.

"<yoastmark


بیشتر بخوانید: آموزش نصب اسنپ چت


جمع بندی مقاله راهنمای خرید مودم VDSL

در این مقاله تحت عنوان راهنمای خرید مودم VDSL، شما را با مودم VDSL و تفاوت‌های آن با مودم ADSL آشنا کرده، نکات مهمی را پیش از خرید در اختیار شما قرار داده و در نهایت پرفروش‌ترین مودم VDSL را به شما معرفی‌ کردیم. ممنون که با مجله برقچی همراه شدید. امیدواریم که این مقاله برای‌شما مفید واقع شده باشد.

5/5 - (3 امتیاز)
اشتراک
اطلاع از
guest
0 دیدگاه
Inline Feedbacks
دیدن همه دیدگاه ها