مودم چیست و چگونه کار می کند

مودم چیست و چگونه کار می‌کند؟

اگر شما این مقاله را در خانه و بر روی کامپیوتر خود می‌خوانید، به احتمال قوی از طریق مودم به آن دسترسی پیدا کرده‌اید. شاید برایتان این سوال پیش آمده که مودم چیست و چگونه کار می‌کند؟ و چگونه سیگنال تلفن که بصورت آنالوگ دریافت می‌کنیم را به حالت دیجیتال تبدیل می‌کند و به شکل وای فای، اینترنت را در اختیار می‌گذارد؟

در این مقاله مودم چیست و چگونه کار می‌کند؟ به شما نشان خواهیم داد که مودم چیست و چگونه یک مودم صفحات وب را برای شما فراهم می‌کند. ما با مودم‌های 300 baud (بایت بر ثانیه) شروع می‌کنیم و تا توضیح ADSL پیش می‌رویم! قبل از آنکه به بررسی سوال مودم چگونه کار می‌کند بپردازیم، بگذارید یک مرور کوتاهی بر اینکه اصلا مودم چیست و تاریخچه پیدایش مودم به چه صورت بوده است، داشته باشیم; برای پاسخ به این پرسشها، با مجله برقچی همراه باشید.

فهرست مقاله:

مودم چیست

مودم چیست و چگونه کار می‌کند؟ پیش از پاسخ به این سوال بهتر است کمی بیشتر با واژه مودم آشنا شویم. کلمه “مودم”، ترکیبی از کلمات modulator-demodulator (به معنی سوارکننده-پیاده کننده) است. معمولا از یک مودم برای ارسال داده‌های دیجیتال از طریق خط تلفن استفاده می‌شود. سوال اینجاست که مودم چگونه کار می‌کند؟

کاربرد مودم چیست

مودم یکی از راه‌های ورود به دنیای اینترنت، یک دستگاه سخت افزاری است که وظیفه‌اش تبدیل سیگنال‌های دیجیتال به آنالوگ و برعکس است.

بخش مدولاتور (Modulator) در مودم اطلاعات دیجیتال خروجی از یک کامپیوتر (صداهای قابل شنود) را به سیگنال آنالوگ تبدیل می‌سازد تا امکان ارسال آنها از طریق خط تلفن، DSL یا کابل به وجود آید. بخش دمدولاتور (Demodulator) در مودم، سیگنال‌های ورودی آنالوگ را به سیگنال دیجیتال تبدیل می‌کند تا توسط کامپیوتر قابل استفاده باشد.

در واقع مودم کامپیوترها و روترها را قادر به ارسال و دریافت اطلاعات، از شبکه‌ای مانند اینترنت می‌کند. استفاده از مودم کلید اصلی ورود به دنیای اینترنت و وب جهانی، سرویس‌های آنلاین تجاری، ایمیل، و سیستم‌های بُرد بولتین (BBSes) است.

برخی از شرکت‌های ارائه دهنده‌ی سرویس اینترنت، مودم را هم به عنوان بخشی از قرارداد ارائه‌ی سرویس اینترنت به شما می‌دهند. ولی می‌توانید مودم مناسب را به صورت جداگانه هم بخرید.

انواع مودم

در ادامه مقاله مودم چیست و چگونه کار می‌کند؟  به بررسی انواع مودم می‌پردازیم. به طور کلی انواع مودم ها عبارتند از:

  • مودم داخلی
  • مودم خارجی
  • پی سی کارد

مودم های داخلی

همانطور که از اسمش پیداست، این نوع از مودم‌ها در داخل سیستم کامپیوتری شما جای می‌گیرند. در واقع این مودم به صورت یک تراشه جداگانه و یکپارچه، روی یکی از اسلات‌های داخلی کیس کامپیوتر در داخل دستگاه قرار دارد. این تراشه اغلب از ابتدا روی دستگاه نصب است. به عنوان مثال گوشی همراه دارای یک مودم داخلی است که اتصال به اینترنت را از طریق اپراتوهای تلفن همراه فراهم می‌کند. گفتنی است، مودم‌های داخلی با سیستم کامپیوتری تطابق بیشتری دارد و نیاز به توجه خاصی به آن نیست.

این قطعه، به محض اینکه ارتباط اینترنتی فعال شود، شروع به فعالیت می‌کند و اگر ارتباط قطع شود، فعالیتش پایان می‌یابد.

مودم‌های داخلی، ارزانتر از مودم‌های خارجی هستند ولی این اختلاف قیمت اغلب ناچیز است.

مهم‌ترین مشکلی که کاربران در هنگام استفاده از مودم‌های داخلی با آن مواجه هستند، مکان قرارگیری آنهاست. به دلیل اینکه آنها در درون کیس کامپیوتر قرار دارند، زمانی که می‌خواهید یک مودم داخلی را تعمیر و یا جایگزین کنید، باید درب کیس (Case) کامپیوتر را باز کرده و مودم را تعویض کنید.

مودم های خارجی

به دستگاه های مستقلی گفته می شود که باعث برقراری اتصال دستگاه ها به اینترنت می شوند.

مودم‌های خارجی دارای ویژگی‌های زیر هستند:

نصب و راه اندازی مودم خارجی به دلیل مستقل بودن آن و عدم نیاز به اتصال فیزیکی در درون کیس دستگاه، ساده‌تر است.
منبع تغذیه مخصوص خود را دارند.
به صورت کابلی و یا از طریق وای فای به کامپیوتر متصل می‌شوند و یک کابل از خط تلفن هم به سوکتی در مودم متصل می‌شود.
می‌توانید در صورت عدم نیاز به اینترنت مودم خود را خاموش کنید.
به راحتی قادر به ارتقا امنیت مودم وایرلس خود هستید.
از آنجایی که منبع تغذیه آن جدا از سیستم است از انرژی الکتریکی دستگاه استفاده نمی‌کند.
با وجود چراغ‌های مودم می‌توان متوجه وضعیت اتصال به اینترنت شد.

پی سی کارد PC-Card
این نوع از مودم‌ها که برای استفاده در لپ تاپ‌ها طراحی شده‌اند و به اندازه یک کارت اعتباری هستند، درون اسلات PC Card موجود در ‌Notebook ها یا کامپیوترهای دستی قرار می‌گیرند و زمانی که نیاز به مودم ندارید، می‌توانید آن را جدا کنید.

مودم‌های PC Card ترکیبی از مودم‌های داخلی و خارجی هستند. به طور مستقیم در داخل یک پورت لپ تاپ قرار می گیرند و در نتیجه برای متصل کردن آن به کابل نیازی نیست و فقط برای اتصال به خط تلفن نیاز به کابل دارید.

این کارت‌ها انرژی الکتریکی مورد نیاز خود را از دستگاهی که به آن متصل‌اند، تامین می‌کنند که استفاده از آن در لپ تاپ‌ها، باعث کاهش طول عمر باتری می‌شود.

انواع دیگری از مودم نیز وجود دارد که در عبارت است از:

 

مودم ADSL

در ادامه مقاله مودم چیست و چگونه کار می‌کند؟ و شناخت انواع مودم به بررسی مودم ADSL می‌پردازیم.

استفاده از مودم ADSL، یکی از رایج‌ترین روش‌های اتصال به اینترنت است. ارتباط مودم با سرویس دهنده اینترنت با استفاده از یک پورت متصل به شبکه تلفن انجام می‌گیرد و هنگامی که سرویس دهنده اطلاعات پیکربندی را تایید کرد، امکان اتصال به اینترنت فراهم می‌شود.

انتقال داده‌ها در شبکه به صورت بی‌سیم (وایرلس) و استفاده از سیم (با استفاده از پورت LAN) انجام می‌‌شود.

پرفروش‌ترین مودم‌های ADSL، بازار ایران هم مودم تی پی لینک و مودم دی لینک هستند.

 

مودم VDSL

تکنولوژی VDSL مخفف (Very High bitrate Digital Subscriber Line) است. این عبارت به معنی DSL با نرخ بیت بالا می‌باشد.

VDSL در واقع نسل جدیدی از DSL است. این تکنولوژی با کابل های مسی فراهم می‌شود و نسل بعدی ADSL است. این مودم ها پهنای باند 52 مگابایت بر ثانیه را پشتیبانی می‌کند و نیز آپلود 16 مگابیت در ثانیه را برای کاربر فراهم می‌کند. این اعداد بیش از 6 برابر آن چیزی است که مودم ADSL در اختیار کاربران قرار می‌دهد. در حالت تئوری گفته می‌شود که این مودم‌ها تا 300 مگابایت بر ثانیه را هم فراهم می‌کنند.

مودم WiMAX

اولین بستر ارائه اینترنت، بدون نیاز به خط تلفن در کشور، استفاده از فناوری وایمکس بود. این فناوری پهنای باند ۳۰ الی ۴۰ مگابیت بر ثانیه را پشتیبانی می‌کرد. وایمکس در سال ۲۰۰۱ ارائه و ۱۰ سال بعد آخرین نسخه آن در سال ۲۰۱۱ با نام WiMAX2+ معرفی شد.

اولین شرکتی که این فناوری را در ایران ارائه کرد، شرکت مبین نت بود و پس از آن ایرانسل نیز روی کار آمد. اما بعد از مدتی به علت قیمت بالای این تکنولوژی و استقبال کمی که از آن توسط کاربران شد، اعلام به عدم پشتیبانی از این فناوری کرد و تمامی مودم‌های وایمکس کاربران خود را به صورت رایگان با مودم های TD-LTE تعویض کرد.

مودم 4G

اینترنت LTE 3G, 5G به صورت بی‌سیم، در گوشی‎های همراه ارائه می‌شود. برای انتقال داده در این شبکه نیاز به وجود ایستگاه‌های فرستنده امواج (BTS) است که اپراتورها تلاش می‌کنند، تعداد این ایستگاه‌ها را با توجه به رقابتی که در بستر استفاده از خدمات هست، افزایش دهند تا پوشش دهی خود را بالا برده، روند را سرعت بخشیده و شرایط لازم جهت ارائه اینترنت نسل سوم و یا نسل چهارم را فراهم سازند. تفاوت نسخه‌های مختلف G4 LTE در پهنای باندشان است.

مودم TD-LTE

مودم TD-LTE مانند مودم LTE است، با این تفاوت که این نوع مودم، نسخه ثابت این فناوری است. فناوری تی دی ال تی ای فقط با بهره‌گیری از مودم‌های اختصاصی قابل استفاده است و تبادل داده‌ها در آن با فرکانس ۲۰ مگاهرتز انجام می‌گیرد.

یک مودم ADSL می‌تواند امکان اتصال چندین دستگاه مانند لپ تاپ، تلویزیون، موبایل و… را از طریق وایرلس و یا کابل شبکه ایجاد کند، این وظیفه قبلا بر عهده روتر بوده است ولی هم اکنون ویژگی‌های روتر با مودم درهم آمیخته شده و به صورت مودم ارائه می‌شود.

مودم همراه

در ادامه مقاله مودم چیست و چگونه کار می‌کند؟ و شناخت انواع مودم به بررسی مودم همراه می‌پردازیم.

مودم همراه یا مودم جیبی همانطور که از نامش پیداست، مودمی کوچک و قابل حمل است. این مودم ها به وسیله سیم کارت کار می‌کنند. یعنی شما باید سیم کارت یکی از اپراتورها را درون این نوع از مودم ها قرار دهید.مودم همراه می‌تواند اینترنت را بین چندین کاربر و وسیله مختلف، به اشتراک بگذارد.

مودم های همراه به دلیل داشتن قابلیت حمل و کوچک بودن می‌توانند جای مودم های ADSL را نیز بگیرند. برای استفاده از این مودم ها کافی است یک سیم کارت را شارژ کنید یا برای آن بسته اینترنت همراه تهیه کنید. سپس سیمکارت را داخل مودم همراه قرار دهید. پوشش دهی اینترنت نیز کاملا وابسته به پوشش دهی اپراتور سیم کارت شما دارد.

مودم های همراه دارای انواع مختلفی هستند که هر کدام مزیت های خاص خودشان را دارند. برای مثال نوع شارژی یا نوع دانگل. نوع اول همانطور که از اسمش پیداست با استفاده از یک کابل مخصوص شارژ می‌شود. مودم همراه شارژی تا زمانی که شارژ داشته باشد بدون هیچ مشکلی برای شما کار خواهد کرد. اما نوع دوم، مودم همراه دانگل است.مودم همراه دانگل با استفاده از درگاه USB کار می‌کند؛ شما باید این نوع از مودم های همراه را در پورت USB پاور بانک یا لپ تاپ قرار دهید.

 

مودم فیبر نوری

مودم فیبر نوری یکی از تجهیزات مدرن و امروزی برای وصل شدن به شبکه اینترنت پر سرعت است. با استفاده ازاین مودم‌ها می‌توان در مناطقی از کشورکه دارای زیرساخت‌های مناسب به لحاظ مخابراتی بوده، به اینترنت فیبرنوری متصل شد.

به عبارت دبگر مودم فیبر نوری دستگاهی است که در سمت مشترک نصب می‌شود بدین ترتیب کابل‌های مخصوص اینترنت فیبر نوری را از مخابرات تا داخل خانه کاربر منتقل می‌کنند سپس برای اینکه بتوان از اینترنت فیبر نوری بهره مند شد و اینترنتی با سرعت چندین برابری را تجربه کرد، نیاز به تجهیزات مخصوص بوده که مودم فیبرنوری یکی از آنها به شمار می‌رود. مودم فیبر نوری دارای پورت های مختلفی بوده و به راحتی می توان با استفاده از این مودم‌ها، شبکه اینترنت را راه اندازی کرده و چندین نفر به طور همزمان از اینترنت پرسرعت بهره مند شوند.

تفاوت بین روتر و مودم چیست

روتر شبکه ای بین رایانه های یک خانه را ایجاد می کند، در حالی که مودم آن شبکه و به همین ترتیب رایانه های موجود در آن را به اینترنت وصل می کند. وقتی یک کاربر به Wi-Fi وصل می شود، واقعا به روتر وصل شده است که باعث ایجاد ترافیک بین اینترنت و رایانه می شود. بسیاری از توسعه دهندگان اینترنت یک دستگاه ترکیبی مودم / روتر را ارائه می دهند که عملکرد هر دو در یک دستگاه انجام می شود. از مودم معمولا در منزل افراد و نقاط پایانی اتصال مورد استفاده قرار می گیرد اما از router در مرکز ارتباطات. اما به طور خلاصه تفاوت بین مودم و روتر به شرح زیر می باشد:

مودم، یک سیگنال از یک ISP رمزگشایی می کند ولی روتر از یک ISP رمزگشایی نمی‌کند.
مودم می‌تواند به صورت مستقیم به اینترنت وصل شود ولی روتر برای اتصال به اینترنت به یک مودم نیاز دارد.
روتر، WiFi را ایجاد و مدیریت می کند ولی مودم مسئول WiFi نیست.
مودم، شبکه محلی ایجاد نمی‌کند ولی روتر می‌تواند این کار را انجام دهد.

بهترین برند مودم چیست

در ادامه مقاله مودم چیست و چگونه کار می‌کند؟ باید به بررسی بهترین مودم‌های موجود در بازار بپردازیم.

بهترین برند مودم موجود در بازار می‌توان به انواع مودم TP Link، Asus، Tenda، D-Link، ZyXEL اشاره کرد که مورد توجه بسیاری از کاربران قرار گرفته اند. لازم به ذکر است که اخیرا اپراتورهای تلفن همراه مودم هایی را ارائه داده اند که تنها از طریق اینترنت سیم کارت اپراتور پشتیبانی می شوند.

مودم ارسال کننده و مودم دریافت کننده

مودم ارسال کننده، داده‌ها را به سیگنالی که با خط تلفن سازگار است، سوار می‌کند و مودم دریافت‌کننده، سیگنال را به داده‌های دیجیتال پیاده‌سازی می‌کند. مودم‌های بی‌سیم تبدیل داده‌های دیجیتال به سیگنال‌های رادیویی و بالعکس را انجام می‌دهند.

مودم‌ها در دهه ۱۹۶۰ به عنوان راهی برای اجازه دادن به ترمینال‌ها برای اتصال به کامپیوترها از طریق خطوط تلفن به وجود آمدند. یک آرایش معمول برای نشان دادن آنکه مودم چگونه کار می‌کند در زیر نشان‌داده شده‌است:

مودم چیست و چگونه کار می‌کند؟
مودم چیست و چگونه کار می‌کند؟

در چنین پیکربندی، یک ترمینال غیرهوشمند در یک دفتر یا فروشگاه دوردست می‌تواند به یک کامپیوتر بزرگ مرکزی از طریق یک خط تلفن متصل شود. دهه ۱۹۶۰، عصر مالکیت اشتراکی کامپیوترها بود، بنابراین یک کسب‌وکار اغلب کامپیوتر را برای مدت زمان مشخصی از یک مرکز به اشتراک گذاری می‌خرید و از طریق یک مودم ۳۰۰ بیت بر ثانیه به آن متصل می‌شد.

ترمینال غیرهوشمند

یک ترمینال غیرهوشمند، یک کیبورد و صفحه نمایش است. یک ترمینال غیرهوشمند بسیار متداول در آن زمان DEC VT-100 نام داشت و به یک استاندارد روز تبدیل شده بود (‏که در حال حاضر در شبیه‌ساز سخت‌افزاری ترمینال‌ها در سراسر جهان به یادگار نگه داشته شده است)‏. VT-100 می‌توانست ۲۵ خط از ۸۰ کاراکتر را به نمایش بگذارد. وقتی کاربر یک کاراکتر را روی پایانه تایپ می‌کرد، مودم کد ASCII آن کاراکتر را برای کامپیوتر می‌فرستاد. سپس کامپیوتر کد را به کاراکتر تبدیل کرده و روی صفحه نمایش قابل مشاهده بود.

سیستم BBS برای اتصال مودم به کامپیوتر

هنگامی که کامپیوترهای شخصی در اواخر دهه ۱۹۷۰ شروع به  ظهور کردند، سیستم‌های تخته بولتن یا ‏BBS(که مخفف Bulletin Board System است) ‏به اوج رسیدند. فرد یک کامپیوتر را با یک یا دو مودم و تعدادی نرم‌افزار BBS راه‌اندازی می‌کرد و افراد دیگر برای اتصال به تخته بولتن از طریق یک خط تلفنی متصل می‌شدند. کاربران شبیه‌سازهای ترمینال را برای شبیه‌سازی یک ترمینال غیرهوشمند روی کامپیوترهای خود اجرا می‌کردند.

سرعت مودم در ابتدا چقدر بود و الان چقدر است؟

برای مدتی ۳۰۰ بیت بر ثانیه سرعت خوبی به حساب می‌آمد. دلیل قابل ‌قبول بودن این سرعت این بود که ۳۰۰ بیت بر ثانیه نشان‌دهنده حدود ۳۰ کاراکتر در ثانیه است، که بسیار بیشتر از آن است که یک شخص بتواند در یک ثانیه تایپ کند یا بخواند. هنگامی که افراد شروع به انتقال برنامه‌ها و تصاویر بزرگ به سیستم‌های بولتن کردند، ۳۰۰ بیت بر ثانیه تبدیل به سرعتی غیرقابل‌تحمل شد. سرعت مودم‌ها در مراحلی با فاصله تقریبی دو ساله به این شکل تغییر کرد:

• ۳۰۰ بیت بر ثانیه(bps) – دهه ۱۹۶۰ تا حدود سال ۱۹۸۳

• ۱۲۰۰ بیت بر ثانیه – در سال‌های ۱۹۸۴ و ۱۹۸۵ محبوبیت کسب کرد.

• ۲۴۰۰ بیت بر ثانیه

• ۹۶۰۰ بیت بر ثانیه – اولین بار در اواخر ۱۹۹۰ و اوایل ۱۹۹۱ مورد استفاده قرار گرفت.

• ۱۹.۲ کیلوبیت بر ثانیه(kbps) • 28.8 کیلوبیت بر ثانیه

• ۳۳.۶ کیلوبیت بر ثانیه

• ۵۶ کیلوبیت بر ثانیه – در سال ۱۹۹۸ استاندارد شد.

• ADSL با حداکثر سرعت ۸ مگابایت بر ثانیه(‏Mbps)‏ – در سال 1999 محبوبیت یافت.

مودم‌های 300 بیت بر ثانیه

ما برای آنکه توضیح دهیم مودم چگونه کار می‌کند از مودم‌های ۳۰۰ بیت بر ثانیه به عنوان نقطه شروع استفاده می‌کنیم، زیرا درک آن‌ها بسیار آسان است. یک مودم ۳۰۰ بیت بر ثانیه، وسیله‌ای است که از روش انتقال اطلاعاتی به نام Frequency Shift Keying یا به اختصار FSK، برای انتقال اطلاعات دیجیتال از طریق یک خط تلفن استفاده می‌کند. در روش FSK، یک تن(‏فرکانس) ‏متفاوت برای بیت‌های مختلف استفاده می‌شود. هنگامی که مودم ترمینال با مودم کامپیوتر، ارتباط برقرار می‌کند، مودم ترمینال، منشاء مودم(originate modem) نامیده می‌شود. این مودم چگونه کار می‌کند؟ مودم ترمینال یک تن 1070 هرتزی را برای صفر و یک تن 1270 هرتزی را برای ۱ مخابره می‌کند. مودم کامپیوتر، مودم پاسخ(Answer Modem) نامیده می‌شود.


این مقاله را نیز حتما بخوانید: روتر چگونه کار میکند؟ به همراه راهنمای خرید بهترین روتر


مودم‌های 300 بیت بر ثانیه چگونه کار می‌کند؟

مودم پاسخ یک تن 2025 هرتزی برای صفر و یک تن 2225 هرتزی برای ۱ مخابره می‌کند. به این دلیل که مودم‌های منشاء و پاسخ، تن‌های مختلفی را انتقال می‌دهند، می‌توانند به طور همزمان از یک خط استفاده کنند. این عملیات به عنوان عملیات کاملا دوطرفه شناخته می‌شود. مودم‌هایی که مخابره را در یک زمان تنها در یک جهت انجام می‌دهند، به عنوان مودم‌های یک طرفه شناخته می‌شوند و کمیاب هستند.

فرض کنید دو مودم 300 بیت بر ثانیه به یکدیگر متصل هستند و کاربر در ترمینال حرف “a” را تایپ می‌کند.  کد ASCII این حرف 97 ده‌دهی(decimal) یا 011100001 دودویی(binary) است(برای کسب اطلاعات بیشتر درباره سیستم دودویی “بیت‌ها و بایت‌ها چگونه کار می‌کنند” را ببینید). یک وسیله داخل ترمینال به نام UART(‏گیرنده-فرستنده ناهمگام جهانی)‏ بایت را به بیت‌های سازنده‌اش تبدیل می‌کند و آن‌ها را به صورت یک‌به‌یک در طی زمان از طریق درگاه RS-232 ترمینال(‏که به عنوان درگاه سریال نیز شناخته می‌شود) ‏ارسال می‌کند. مودم ترمینال به درگاه RS-232 متصل است، بنابراین در طی زمان به صورت یک‌به‌یک بیت‌ها را دریافت می‌کند و وظیفه‌اش ارسال آن‌ها از طریق خط تلفن است.

تکنیک FSK در فرایند کار کردن مودم

به منظور ایجاد مودم‌های سریع‌تر، طراحان مودم باید از تکنیک‌هایی بسیار پیچیده‌تر از FSK استفاده می‌کردند. ممکن است بپرسید که این انواع جدید مودم چگونه کار می‌کند؟ ابتدا آن‌ها از روش Phase-Shift Keying یا به اختصار ‏PSK استفاده کردند ‏و سپس به استفاده از سیستم مدولاسیون دامنه تربیعی یا Quadrature Amplitude Modulation یا به اختصار ‏QAM روی آوردند‏. این تکنیک به مقادیر باور نکردنی اطلاعات اجازه می‌دهد تا در ۳۰۰۰ هرتز پهنای باند موجود در یک خط تلفن معمولی، فشرده شوند. مودم‌های 56K، که در واقع با سرعت ۴۸ کیلوبیت بر ثانیه روی خطوط بی‌نقص متصل می‌شوند، به نحوی تعیین کننده محدوده این روش هستند.

تمام این مودم‌های سرعت بالا، مفهوم تنزل مطبوع (gradual degradation) را به ثبت می‌رسانند، به این معنی که آن‌ها می‌توانند خط تلفن را امتحان کنند و در صورتی که خط نتواند سریع‌ترین سرعت مودم‌ها را مدیریت کند، به سرعت‌های کم‌تر برگردند.

ADSL چگونه به تکامل مودم کمک کرد؟

مودم چیست و چگونه کار می کند؟
مودم چیست و چگونه کار می کند؟

 

گام بعدی در تکامل مودم، مودم‌های خط اشتراک دیجیتال نامتقارن(Asymmetric Digital Subscriber Line یا به اختصار ‏ADSL) بود. کلمه نامتقارن استفاده می‌شود چون این مودم‌ها داده‌ها را در یک جهت سریع‌تر از جهت دیگر ارسال می‌کنند. یک مودم ADSL از این مسئله که هر خانه، آپارتمان یا دفتر معمولی دارای یک سیم مسی اختصاصی است که بین آن و نزدیک‌ترین تسهیم‌کننده مداری(mux) یا دفتر مرکزی شرکت تلفن متصل است، استفاده می‌کند.

این سیم مسی اختصاصی می‌تواند اطلاعات بسیار بیشتری را نسبت به سیگنال ۳۰۰۰ هرتز مورد نیاز برای کانال صوتی تلفن شما حمل کند. اگر دفتر مرکزی شرکت تلفن و خانه شما، هر دو به یک مودم ADSL در خط شما مجهز باشند، آنگاه سیم مسی بین خانه شما و شرکت تلفن می‌تواند به عنوان یک کانال انتقال سریع دیجیتال عمل کند. ظرفیت در شرایط ایده‌آل چیزی در حدود ۱ میلیون بیت در ثانیه(‏Mbps) ‏بین خانه و شرکت تلفن(‏بالادست یا upstream)‏ و 8Mbps بین شرکت تلفن و خانه(‏پایین‌دست یا downstream)‏ است. یک خط می‌تواند یک مکالمه تلفنی و داده‌های دیجیتال را در یک زمان انتقال دهد.

ممکن است بخواهید بدانید که این نوع از مودم چگونه کار می‌کند. باید گفت نحوه کار یک مودم ADSL در اصول بسیار ساده است. پهنای باند خط تلفن بین ۲۴۰۰۰ تا 1100000 هرتز به باندهای ۴۰۰۰ هرتزی تقسیم می‌شود و یک مودم مجازی به هر باند اختصاص داده می‌شود. هر یک از این ۲۴۹ مودم مجازی باند خود را امتحان می‌کند و بهترین کاری که می‌تواند با پهنای باند اختصاص‌داده‌شده انجام می‌دهد. مجموع ۲۴۹ مودم مجازی، سرعت کل خط لوله است.

ارتباط بین اینترنت، کامپیوتر و مودم چگونه کار می‌کند؟

امروزه، هیچ‌کس از پایانه‌های غیرهوشمند یا شبیه‌سازهای ترمینال برای اتصال به یک کامپیوتر منفرد استفاده نمی‌کند پس ارتباط بین اینترنت، کامپیوتر و مودم چگونه کار می‌کند؟ امروزه از مودم‌های خود برای اتصال به یک تامین‌کننده خدمات اینترنتی (Internet Service Provider یا به اختصار ‏ISP)‏ استفاده می‌کنیم و ISP ما را به اینترنت متصل می‌کند. اینترنت به ما اجازه می‌دهد تا به هر ماشینی در دنیا متصل شویم (‏برای جزئیات بیشتر به مقاله “چگونه سرورهای وب و اینترنت کار می‌کنند” مراجعه کنید)‏. به دلیل ارتباط بین کامپیوتر شما، ISP و اینترنت، دیگر مناسب نیست که کاراکترهای منفرد ارسال کنیم. به جای آن مودم شما بسته‌های TCP/IP را بین شما و ISP شما مسیریابی می‌کند.

تکنیک استاندارد برای مسیریابی بسته‌ها از طریق مودم چگونه کار می‌کند؟

این تکنیک پروتکل نقطه به نقطه (Point-to-Point Protocol یا به اختصار PPP) نامیده می‌شود. ایده اصلی ساده است- پشته TCP/IP کامپیوتری شما معمولا بسته‌های اطلاعاتی TCP/IP خود را تشکیل می‌دهد اما سپس بسته‌های اطلاعاتی برای انتقال به مودم داده می‌شوند. در پاسخ به اینکه مودم چگونه کار می‌کند باید گفت که ISP هر بسته اطلاعاتی را دریافت کرده و آن را به طور مناسب به اینترنت ارسال می‌کند. همین فرایند برای گرفتن داده از ISP به کامپیوتر شما رخ می‌دهد تا یک اتصال ایجاد شود.

بعد از دانستن نحوه عملکرد مودم، حالا چه مودمی برای خانه بخریم؟

اگر بخواهیم بهترین مودم برای مصرف خانگی و یا حتی برای مغازه‌های کوچک تا 80 متر مربع را پیشنهاد بدهیم، بایستی به مودم تی پی لینک ۹۹۷۰ سری VDSL اشاره کنیم که فناوری ADSL را نیز حمایت می‌کند; این مودم در حال حاضر با قیمت 990 هزار تومان در سایت برقچی به فروش می‌رسد. مودم دیگر که برای مصرف خانگی مناسب است، مودم دی لینک DSL-224 سری +VDSL2 است که در حدود 800 هزار تومان در بازار شبکه معامله می‌شود.

جمع بندی مودم چیست

اول از همه خسته نباشید عرض می‌کنم خدمت شما همراهان برقچی که تا به این لحظه با ما همراه بودید. همراهی شما با این مقاله، موجب دریافت اطلاعاتی درباره ماهیت مودم، وظایف مودم و نحوه عملکرد مودم شد. همچنین در لابه لای این اطلاعات جالب، کمی درباره ترمینال غیرهوشمند، اینکه برای اولین بار تحت چه نامی با چه حوزه وظایفی به مظهر ظهور رسید و به طور کلی پاسخ مودم چیست و چگونه کار می‌کند؟ را دریافت کردید.

در ادامه با سیستم BBS آشنا شدید؛ اینکه این سیستم برای چه منظوری در ابتدا ایجاد شد به صحبت پرداختیم. سپس در مورد تاریخچه سرعت مودم  و اینکه فناوری ADSL چگونه باعث پیشرفت صنعت مودم شد. همینطور پاسخ روشنی برای پرسش مودم چگونه بسته‌های موجود در بستر اینترنت را مسیریابی می‌کند، دریافت کردید. امید است تمام سعی و تلاش ما برای افزایش آگاهی شما همراهان برقچی، مورد رضایت قرار گیرد. شما همچنین می‌توانید با مرکز مشاوره و راهنمایی تیم برقچی با شماره 35000020-021 در تماس باشید تا مشاورین ما در اسرع وقت پاسخگوی شما باشند.

منبع مقاله: How Modems Work
4.9/5 - (10 امتیاز)
اشتراک
اطلاع از
guest
4 دیدگاه
جدیدترین
قدیمی ترین بیشترین رای
Inline Feedbacks
دیدن همه دیدگاه ها
محمد لطیفی
محمد لطیفی
2 سال پیش

محتوای خوبی در مورد نحوه کار مودم تهیه کردید ممنون

?Araz
?Araz
2 سال پیش

خیلی عالی و مفید بود ممنون

صبا
صبا
2 سال پیش

ممنون از مطالب مفیدتون