صفحه اصلی > راهنمای خرید > راهنمای خرید مودم
2697راهنمای خرید مودم

قطعا برای شما هم پیشآمده است که بخواهید یک مودم را انتخاب کرده و اقدام به خرید آن کنید و به خاطر تنوع محصولات و برندها، دچار سردرگمی در انتخاب محصول مناسب شده باشید. در این مطلب از مجله برقچی قصد داریم راهنمای خرید مودم را به شما ارائه کنیم تا تمامی مواردی که یک کاربر ساده یا حرفهای اینترنت برای انتخاب و خرید مودم ADSL نیاز دارد را بررسی کنیم.
امروزه همه در محیط کار و منزل به یک مودم برای اتصال به اینترنت نیاز دارند و کمتر کاری بدون ارتباط با اینترنت وجود انجام میشود.
شما چقدر با ساز و کار یک مودم آشنایی دارید؟ یک مودم با توجه به بودجه و موارد دیگر چه معیارهایی را باید داشته باشد؟ در ادامه این مطلب به راهنمای خرید مودم خواهیم پرداخت و پس از آن چند مودم پرفروش در بازار را معرفی میکنیم، باما همراه باشید.
بهطورکلی 4 مورد را باید هنگام انتخاب یک مودم مناسب مدنظر قرار دهد:
- نوع و تعداد پورتهای LAN مودم
- نوع تکنولوژی WiFi مودم
- برند و کیفیت محصول
- قابلیت ها و امکانات اضافه
در ادامه به شرح این موارد و اینکه مودم ADSL برای نیاز شما بهتر است یا مودم VDSL و یا مودم 4G و مودم همراه خواهیم پرداخت.
فهرست:
- راهنمای خرید مودم، به این نکات توجه کنید
- دستهبندی مودم براساس نوع اینترنت
- بهترین برندهای مودم
- راهنمای خرید مودم فیبر نوری
- راهنمای خرید مودم همراه
- راهنمای خرید مودم VDSL
درگاه لن یا Lan Port:
تعداد پورتهای LAN موجود در مودم یکی از عوامل ایجاد تفاوت در مودمهاست. امروزه اکثر مودمها در 2 نوع تک پورت و چهار پورت تولید و عرضه میشوند.

عامل مهم دیگر در درگاههای لن سرعت آنهاست؛ اکثر مودمهای موجود با پورت 10/100Mbps تولید میشوند و تعداد محدود و جدیدتر آنها با پورت سرعت 10/100/1000Mbps موجود هستند.
کاربرد درگاه لن چیست؟
درواقع مودم با استفاده از زوج سیم تلفن، اینترنت را دریافت میکند و با پورت LAN یا WiFi این اینترنت را به کامپیوترهایی که از آن استفاده میکنند، ارسال میکند. حال اگر شما تنها یک کامپیوتر در منزل یا محل کارتان دارید که میخواهد از اینترنت بهصورت کابلی استفاده کند، مودمهای تک پورت نیاز شما را برطرف خواهند کرد. اما اگر تعداد کامپیوترهایی که میخواهند از اینترنت بهصورت کابلی استفاده کنند بیشتر از یک کاربر است، باید سراغ مودمهای چهار پورت بروید.
در اصل در این مودمها یک سوئیچ چهار پورت وجود دارد که بهراحتی اینترنت رابین 4 دستگاه (بهصورت کابلی) به اشتراک میگذارد و هزینهی شما را برای خرید یک سوئیچ 5 پورت (یک پورت برای اتصال مودم و 4 پورت برای اتصال کامپیوترها) کاهش میدهد. (درصورتیکه کامپیوترهای شما بیشتر از 4 دستگاه باشد باید برحسب نیاز از سوئیچهای 8، 16، 24 و یا 48 استفاده کنید.)
وای فای Wi-Fi یا اتصال بدون سیم:
شاید مهمترین نکتهای که در انتخاب یک مودم حائز اهمیت باشد، امکان ارائه اینترنت بهصورت WiFi است.

WiFi چیست؟
ممکن است تعجب کنید که بسیاری از مردم در واقع نمیدانند که وای فای یک نام اختصاری است. نگرشهای متفاوتی در این مورد وجود دارد اما تعریف مورد قبول آن در جامعه فناوری این است که وای فای مخفف عبارت Wireless Fidelity میباشد.
وای فای تکنولوژی است که از امواج رادیویی برای اتصال به شبکه استفاده میکند.
یک اتصال وای فای با استفاده از یک آداپتور بیسیم در مجاورت یک روتر بیسیم به شبکه وصل شده و به کاربران امکان دسترسی به سرویسهای اینترنتی را میدهد. وای فای اتصال بیسیم به دستگاههای خود را با انتشار فرکانس بین 2.4GHz – 5GHz ، بر اساس مقدار دادهها در شبکه فراهم میکند.
شبکههای بیسیم به عنوان شبکههای وای فای یا 802.11 شناخته میشود، زیرا فناوری IEEE 802.11 را پوشش میدهد. مزیت اصلی وای فای این است که تقریبا با هر سیستم عامل، دستگاه بازی و پرینتر پیشرفته سازگار میباشد.
وای فای چگونه کار میکند؟
یک شبکه وای فای مانند تلفنهای همراه، از امواج رادیویی برای انتقال اطلاعات در یک شبکه استفاده میکند. رایانه باید شامل یک آداپتور بیسیم باشد که دادههای ارسال شده به سیگنال رادیویی را ترجمه کند. این سیگنال از طریق یک آنتن به یک رمزگذار شناخته شده به عنوان روتر منتقل خواهد شد. پس از رمزگشایی، دادهها از طریق یک اتصال اترنت سیمی به اینترنت ارسال میشوند.
همانطور که شبکه بیسیم به صورت یک ترافیک دو طرفه عمل میکند، دادههای دریافت شده از اینترنت نیز از طریق روتر عبور میکنند تا به یک سیگنال رادیویی رمزگذاری شوند که توسط آداپتور بیسیم رایانه دریافت میشود.
هات اسپات Hotspot چیست؟
اصطلاح هات اسپات یا همان Hotspot برای تعریف یک منطقه که در آن دسترسی به وای فای ممکن است استفاده میشود و میتواند از طریق یک شبکه بیسیم بسته در خانه یا در مکانهای عمومی مانند رستورانها یا فرودگاهها باشد.
برای دسترسی به هات اسپات، کامپیوتر شما باید دارای یک آداپتور بیسیم باشد. اگر شما از یک مدل لپ تاپ پیشرفته استفاده میکنید، احتمالا شامل یک فرستنده بیسیم داخلی است. و یا اگر این امکان در سیستم شما وجود ندارد می توانید یک آداپتور بی سیم که به شکاف PCI یا پورت USB وصل میشود را خریداری کنید. پس از نصب، سیستم شما باید به طور خودکار نقاط مختلف وای فای را شناسایی و اتصال را درخواست کند. اگر نه، شما باید از نرم افزار برای رسیدن به این هدف استفاده کنید.
بیشتر بخوانید: علت وصل نشدن مودم به اینترنت
مطلب دیگری که در بخش وایرلس باید مورد بررسی قرار بگیرد تعداد و نوع آنتن موجود در مودم است. در حالت کلی باید بگوییم که هرچه تعداد آنتنهای مودم بیشتر باشد. پهنای باند مودم ها بیشتر میشود و میتواند تعداد کاربر همزمان بیشتری را سرویسدهی کند چون در وایرلس پهنای باند بین تعداد کاربران متصل به مودم تقسیم میشود.
مودمها در انواع تک آنتن، دو آنتن و سه آنتن وجود داردن که هم بهصورت آنتن اینترنال و هم اکسترنال وجود دارد.
ولی باید این نکته را نیز توجه داشته باشید که لزوماً یک مودم سه آنتن نمیتواند برای پوشش دهی کامل یک ساختمان 3 طبقه با مساحت هر طبقه 100 مترمربع مناسب باشد. بلکه باید برای تکمیل پوشش دهی WiFi چنین فضاهایی برحسب نیاز از Access Point در کنار مودم ها استفاده کرد.
همچنین چون زاویه پخش سیگنال وایرلس به صورت عمودی و افقی است لذا ممکن است در بسیاری مواقع طبقه پایینی و فوقانی شما نیز شامل پوشش وایرلس شما بشود.
راهنمای خرید مودم، به این نکات توجه کنید
باتوجه به نیاز روزانهی به استفاده از اینترنت، سرعت بالای اینترنت و بهصرفهتر بودن اینترنت ثابت نسبت به اینترنت همراه، ممکنه نیاز به تهیهی یک مودم داشته باشید. در این راهنمای خرید مودم به همهی مواردی که باید در خرید مودم به آنها توجه کنید، اشاره شده است.

باند فرکانس (پهنای باند):
باند فرکانسی که مودم پشتیبانی میکند (2.4GH و 5GH)، در محدودهی پوششدهی و همچنین سرعت ارسال اطلاعات از طریق اینترنت تاثیر مستقیم دارد.
محدودهی پوششدهی:
مورد بعدی در راهنمای خرید مودم محدوده پوششدهی مودم است. مودمی که قصد خریدش را دارید، فضای مشخصی را تحت پوشش قرار میدهد و عواملی مثل تعداد آنتن و سری ساخت در تغییر این محدوده تاثیرگذار هستند. قبل از خرید بررسی کنید که حتما مودم مورد نظر فضای موردنظر شما را پوشش دهد و یا قابلیت ارتقا داشته باشد.
تعداد پورتها:
تعداد پورتها نشوندهندهی تعداد سیستمهایی است که بهصورت همزمان میتونند به اینترنت متصل شوند. این تعداد برای افرادی که قصد دارند از طریق کابل به اینترنت متصل شوند، اهمیت دارد.
بهروز بودن:
بهروز بودن یکی از موارد مهم در راهنمای خرید مودم است. سری ساخت مودم انتخابی (b/a/g/n/ac) در سرعت انتقال اطلاعات، محدودهی پوششدهی و امنیت مودم تاثیرگذار است. سعی کنید مودمی که انتخاب میکنید، خیلی قدیمی نباشد.
قیمت مودم:
شاید مهمترین عامل در راهنمای خرید مودم برای خیلی از افراد مساله قیمت باشد. علاوه بر سرعت انتقال اطلاعات، محدودهی پوششدهی، تعداد پورتها، باندها و آنتنهایی که مودم موردنظر شما پشتیبانی میکند، شرکت تولیدکننده هم در تعیین قیمت مودم تاثیرگذار است.
انواع مودم:
یکی دیگر از نکاتی که باید در راهنمای خرید مودم به آن پرداخته شود، نوع مودم است. دستهبندیهای متنوعی برای مودم وجود دارد که در ادامه به بررسی آن میپردازیم.
مودم سیمی (Ethernet):
مودمهای سیمی، برای اتصال به اینترنت به کابل نیاز دارند. این مودمها معمولا دارای دو نوع درگاه USB یا LAN هستند که از طریق هر درگاه، یک لپتاپ یا کامپیوتر میتواند به اینترنت متصل شود. ما پیشنهاد میکنیم که از پورت LAN استفاده کنید.
مدلهای قدیمی نوع سیمی مودمها، تنها دارای یک نوع از پورتها بودند ولی مدلهای جدیدتر از هردو نوع پشتیبانی میکنند. معمولا از این مودمهای سیمی در مکانهایی که کامپیوتر ثابت وجود داشته باشد و سیستم جدیدی قرار نیست اضافه شود، استفاده میکنند. هر چه تعداد پورتها کمتر باشد، قیمت مودم کمتر میشود.
اتصال بعضی از دستگاهها مثل گوشیهای هوشمند و تبلتها به این نوع مودم، از طریق سیم ممکن نیست، چون پورت LAN یا USB ندارند. از طرفی هم، بیشتر مردم برای اینکه بتونن با گوشیهاشون به اینترنت وصل بشن، میرن مودم میخرن. طرفدارای این نوع مودم کمتره و در مقایسه با مودمهای وایرلس، قیمت پایینتری داره. پس اگه قصد شما از خوندن «راهنمای خرید مودم ADSL» استفاده برای گوشی موبایله، این نوع مودم به کارتون نمیاد.
مودم بیسیم (Wireless یا Wifi):
مودمهای بیسیم بهدلیل پشتیبانی از قابلیت wifi و اینکه برای اتصال گوشیهای هوشمند به آنها، به استفاده از سیم نیازی نیست، به مودمهای Wireless یا wifi شهرت پیدا کردهاند.
با استفاده از چنین مودمهایی، چندین دستگاه (گوشی هوشمند، تبلت، لپتاپ و کامپیوتر) میتوانند بهطور همزمان به اینترنت متصل شوند.
منظور از بیسیم در این نوع مودمها، عدم نیاز به اتصال از طریق سیم به دلیل پشتیبانی از wifi است؛ در واقع این مودمها دارای سیم و کابل لن هم هستند.
معمولا در ساختار ظاهری مودمهای وایرلس از یک یا چند آنتن استفاده میشود که باعث افزایش میزان آنتندهی و محدودهی پوششدهی مودم میشود.
تعداد دستگاههایی که میتوانند به هر مودم وصل شوند، به سرعت و پهنای باند اینترنت بستگی دارد.
دستهبندی مودم براساس نوع اینترنت:
براساس این دستهبندی مودمها به انواع ADSL و VDSL و فیبرنوری قابل تقسیم شدن هستند.
شاید برای روشنتر شدن موضوع بد نباشد که هریک را کمی توضیح دهیم.

اینترنت ADSL چیست؟
ADSL مخفف کلمات Asymmetric Digital Subscriber Line و به معنای خط اشتراک دیجیتال نامتقارن است. ADSL به نوعی از شبکههای اینترنت گفته میشود که با استفاده از خطوط تلفن ثابت کار میکنند. این خطوط تلفن راهی برای دستیابی سرعتهای بالا برای انتقال دیتا هستند. یک دستگاه ADSL میتواند سرعتی معادل ۶ مگابیت بر ثانیه داشته باشد.
VDSL چیست؟
فناوری VDSL مخفف عبارت Very-high-bitrate Digital Subscriber Line بهمعنی خط اشتراک دیجیتال با نرخ بیت بسیار بالاست.
VDSL نسل جدیدی از فناوریهای DSL هست که روی بستر کابلهای مسی ارائه میشود. بهعبارتی نسل بعدی فناوری ADSL محسوب میشود.
مودمهای VDSL میتوانند پهنای باند 52 مگابیت برثانیه و آپلود 16 مگابیت برثانیه را ارائه بدهند که بیش از 6 برابر مودمهای ADSL است. البته این پهنای باند مودمهای DSL در حالت استاندارد است و در حالت تئوری این مودمها میتوانند تا 300 مگابیت برثانیه را هم ارائه دهند.
خطوط تلفن، مقدار کمی از ظرفیت خود را برای انتقال صدا استفاده میکنند، فناوریهای DSL از ظرفیتهای باقیمانده در این خطوط برای اتصال به اینترنت استفاده میکنند.
بهطور دقیقتر، صدای ما در فرکانسهای 400 تا 3400 هرتز منتقل میشود، درحالی که خطوط تلفن میتوانند دادهها را در فرکانسهای چندین میلیون هرتزی (مگاهرتزی) هم انتقال دهند و دادههای دیجیتال را منتقل کنند. بنابراین با استفاده از این خطوط و با کمک فناوری DSL میتوان اینترنت را بر بستر این خطوط ارائه داد. فناوری VDSL با استفادهی بهینه از ظرفیت خطوط تلفن، میتواند حداکثر پهنای باند ممکن را تحویل دهد.
اینترنت فیبر نوری:
UFB مخفف عبارت Ultra-Fast Broadband بهمعنی «پهنباندِ فوقسریع» است و معمولا از آن با نام اینترنت فیبری یاد میشود. اینترنت UFB طی سالهای اخیر در کشورهای زیادی بهطور ویژه توسعه پیدا کرده و توانسته است توجهات زیادی را بهخود جلب کند. اینترنت فیبری با وعدهی ارائهی سرعت دانلود و آپلود یک گیگابیتبرثانیه آغازبهکار کرد، اما آمار نشان میدهند که این نوع اینترنت بهطور معمول به سرعت دانلود و آپلود ۳۰۰ مگابیتبرثانیه دست پیدا میکند. اینترنت فیبری هنوز هم پتانسیل بسیار زیادی برای بهبود دارد و بسیار از خانوارهای پرچمعیت و کسبوکارهایی که به اینترنت بسیار پرسرعت و باکیفیت نیازمند هستند، به استفاده از آن روی میآورند.
در اینترنت UFB خبری از استفاده از خطوط تلفن ثابت نیست. UFB برای ارائهی اینترنت به بهرهگیری از کابلهای فیبر نوری با اندازه و وزن کمتر نسبتبه خطوط تلفن عادی، روی میآورد. این کابلهای فیبر نوری دارای رشتههایی خاص هستند که درون محفظهای غیررسانا جای گرفتهاند. رشتههای یادشده بهجای انتقال سیگنالهای الکتریسیته، سیگنالهای نوری را منتقل میکنند، بنابراین مقولههایی مانند تداخل در آنها ازطریق سیمهای برق یا آسیب واردشدن ازطریق برخورد صاعقه، برای کابلهای فیبر نوری مطرح نمیشود. بهبیانی بهتر، کابلهای فیبر نوری مقاومت بیشتری در برابر آسیبدیدن ازطریق عوامل محیطی از خود نشان میدهند.
بیشتر بخوانید: 5 مودم فیبر نوری مورد تایید مخابرات
بهره گرفتن از کابلهای فیبر نوری باعث میشود اتصالِ فراهمشده یکی از باکیفیتترین و باثباتترین اتصالات پهنباندی باشد که در سراسر دنیا ارائه میشود. فراموش نکنید برای استفاده از اینترنت فیبری باید کابلهایی بهصورت جداگانه به سمت خانهی شما کشیده شود. بنابراین بهطور کلی هزینهی راهاندازی و استفاده از اینترنت فیبری بسیار بیشتر است. اینترنت فیبری بیشتر به درد کسبوکارها میخورد. درحالحاضر در ایران، اینترنت فیبر نوری تنها از سوی شرکت مخابرات ارائه میشود.
اینترنت فیبر نوری درحالحاضر مراحل اولیهی توسعهاش را در ایران سپری میکند و زمان زیادی تا عرضهی گستردهی آن در سراسر کشور باقی مانده است. از طرفی، کسانی که در مناطق غیرشهری زندگی میکنند، قطعا به اینزودیها اینترنت فیبر نوری را دریافت نخواهند کرد. بااینحال اگر در هر زمانی اینترنت فیبر نوری در شهر شما دردسترس قرار گرفت، بهتر است بدانید سرعت دانلود و آپلود بسیار بالایی برایتان فراهم میکند. درواقع اینترنت فیبر نوری مخصوص کسانی است که حجم زیادی از داده را ازطریق اینترنت منتقل میکنند. برخلاف اینترنتهای بر بستر DSL، در اینترنت فیبر نوری صرفنظر از اینکه در کجا هستید و چه فاصلهای با مرکز دارید، یک نوع کیفیت دریافت میکنید.
مودم فیبر نوری چیست؟
مودم فیبر نوری از نظر مشخصات و قابلیت با مودم ADSL متفاوت است. برای مثال مودم فیبرنوری دوبانده وجود ندارد درحالی که این نوع محصول در مودم ADSL تنوع بسیار زیادی دارد.
به طور کلی، تفاوت مودمهای فیبرنوری در تعداد درگاههای ارتباطی، سرعت درگاهها و امکانات جانبی است.
مودمهای GPON از حداکثر سرعت دانلود ۲۴۸۸ مگابیت و آپلود ۱۲۴۴ مگابیت برخوردار هستند و لذا در بخش سرعت، چندان تفاوتی با دیگر مودمها ندارند.
تفاوت بین اینترنت ADSL با اینترنت VDSL و اینترنت فیبر نوری
فناوریهای VDSL و ADSL بهمنظور رساندن اینترنت به کاربر از سیمهای مسی استفاده میکنند. سرعتی که از اینترنت ADSL دریافت میکنید به فاصلهتان از مرکز مخابراتی بستگی دارد.
هرچه فاصلهی شما دورتر باشد، اینترنتی که دریافت میکنید کیفیت کمتری دارد و برعکس. اگر تنها استفادهی شما از اینترنت برای کارهایی نظیر وبگردی، بررسی ایمیل و مشاهدهی شبکههای احتماعی است، ADSL کاملا کارتان را راه میاندازد.
VDSL فناوری تازهتری نسبتبه ADSL بهشمار میآید که همچون ADSL از سیمهای مسی تلفن برای خدمترسانی به کاربر بهره میگیرد. بااینحال سرعت دانلود و آپلودی که VDSL توانایی دستیابی به آن را دارد، چندین برابر بیشتر از ADSL است.
اگر از اینترنت برای کارهایی نظیر استریم، انجام بازیهای آنلاین یا برگزاری جلسات ویدئویی متعدد استفاده میکنید، VDSL انتخابی منطقی بهشمار میآید، بهخصوص اگر اینترنت فیبر نوری در منطقهی شما ارائه نمیشود.
در اینترنت VDSL نیز فاصلهی شما از مرکز مخابراتی روی کیفیت اینترنت اثرگذار است. UFB اینترنت سریعتر و قابلاتکاتری را بهشما ارائه میدهد. این فناوری برای ارائهی اینترنت از کابلهای فیبر نوری استفاده میکنند.
کابلهای فیبر نوری سرعت پهنباند حداکثر ۲۰ برابر بیشتری نسبتبه کابلهای مسی ارائه میدهند. بهلطف کابل فیبر نوری، چندین دستگاه میتوانند بهصورت همزمان به اینترنت متصل شوند، بدون اینکه افت کیفیت در اینترنت بهوجود بیاید.
برخلاف سیمهای مسی، عملکرد کابلهای فیبر نوری با افزایش مسیر، کاهش پیدا نمیکند. این یعنی اهمیتی ندارد که چقدر از مرکز مخابراتی دور هستید؛ اینترنتی که ازطریق فیبر نوری دریافت میکنید کیفیت یکسانی دارد.
فیبر نوری آیندهی اینترنت را تشکیل میدهد. اینترنت بر بستر فیبر نوری نسبتبه اینترنتهای VDSL و ADSL تأخیر کمتری دارد و کمتر با مشکل نویز مواجه میشود.
بیشتر بخوانید: اینترنت TD-LTE بهتر است یا اینترنت VDSL
کابلهای اینترنت فیبر نوری نسبتبه کابلهای مسی، ظرفیت بیشتری برای حمل داده دارند و اینترنت بسیار پرسرعتتری را بههمراه میآورند. بهعلاوه همانطور که اشاره کردیم بهلطف اینترنت فیبر نوری، مشکل فاصله داشتن از مرکز مخابراتی هم حل میشود؛ بهعبارتی دیگر، دور بودن از مرکز مخابراتی بهمعنی دریافت سرویس کمکیفیت نخواهد بود. با همهی اینها نباید فراموش کنید که راهاندازی اینترنت فیبر نوری امروزه پرهزینهتر است. همچنین این نوع اینترنت در ایران بهصورت گسترده دردسترس قرار ندارد.
کدام یک بهتر است؟ اینترنت VDSL، اینترنت ADSL یا اینترنت فیبر نوری؟
دردسترس بودن و قیمت سرویسها، قطعا اصلیترین فاکتورها هنگام انتخاب VDSL ،ADSL و UFB هستند. درحالحاضر اینترنتهای فیبر نوری و VDSL بهصورت گسترده عرضه نمیشوند؛ بنابراین فعلا باید متکیبر فناوری ADSL باشید.
اما هرچه زمان میگذرد، قطعا زیرساختهای کشور برای دستیابی گسترده به فیبر نوری و VDSL توسعهی بیشتری پیدا میکند. اگر به مرحلهای رسیدیم که هر سه نوع اینترنت بهصورت گسترده در همهجای ایران قابلدسترس بودند، میتوانید به انتخاب بهترین گزینه فکر کنید.
در نظر داشته باشید که در سرویسهای مبتنیبر فناوری DSL (بهخصوص ADSL) فاصلهی شما از مرکز مخابراتی تأثیر مهمی روی کیفیت سرویسی که دریافت میکنید دارد. فاکتور دیگری که باید در نظر بگیرید، نیازهایتان است. باید تعیین کنید که چهنوع کاربری هستید.
اگر استفادهی شما از اینترنت به مواردی مانند بررسی ایمیل، وبگردی و مشاهدهی شبکههای اجتماعی محدود میشود، قطعا ADSL بهترین گزینه است. این سرویس هم هزینهی کمتری نسبتبه بقیه دارد و هم بهخوبی کار شما را راه میاندازد. اگر ازطریق اینترنت به انجام کاری نظیر استریم میپردازید، VDSL گزینهای بهتر بهشمار میآید. این سرویس در مقایسه با ADSL سرعت آپلود بسیار بهتری دارد و برای استفاده از آن، مجبور نیستید متحمل هزینههای فیبر نوری شوید.
بیشتر بخوانید: مقایسه دانگل با مودم 4G
ناگفته نماند اینترنت VDSL گزینهای مناسب برای کسبوکارهای کوچک که دارای شبکههای داخلی هستند نیز بهشمار میآید. برای کاربرانی که استفادهی بسیار گستردهتری از اینترنت دارند یا حتی خانوادههای پرجمعیت و کسبوکارهای بزرگ، جایی که هر روز چندین دستگاه بهصورت همزمان حجم زیادی از داده را ازطریق اینترنت منتقل میکنند، اینترنت فیبری بهترین عملکرد را دارد و مناسبترین گزینه است. پس از اینکه فهمیدید کدامیک از انواع اینترنت پهنباند مخصوص شما است، به بررسی شرکتهای مختلف ارائهدهنده بپردازید و بهترین را انتخاب کنید.
یکی دیگر از دستهبندیهای مودمف قابل حمل بودن یا نبودن آنهاست.
مودم همراه یا مودم 4G اگر قابلیت حمل داشته باشد میتواند در این دستهبندی قرار بگیرد و نیاز شما به دسترسی همیشگی به اینترنت را برطرف کند.
مودم همراه چیست؟
مودم همراه که به عنوان مودم جیبی یا مودم سیمکارتخور هم شناخته میشود مودمی قابل حمل است. مودم سیمکارتخور همان طور که از نامش مشخص است به وسیله سیم کارت یکی از اپراتورهای تلفن همراه ارتباط اینترنتی را برقرار نموده و آن را بین دستگاههای دیگر به اشتراک میگذارد.
بنابراین برای استفاده از مودم همراه یا همان مودم سیم کارت خور به یک دستگاه مودم و یک سیم کارت از یکی از اپراتورهای تلفن همراه نیاز است.
البته لازم به ذکر است که برخی از این مودمها توسط خود اپراتورها عرضه شدهاند به گونهای که تنها از سیم کارت اپراتور مخصوص خود پشتیبانی میکند و برای سایر سیم کارتها غیر فعال میباشد.
دسترسی آسان و کیفیت بالای مودم همراه سبب شده تا مصرفکنندگان به استفاده از مودمهای سیمکارتخو روی آورده و آنها را جایگزین انواع مودم ADSL نمایند.
بهترین برندهای مودم:
در ادامه راهنمای خرید مودم به معرفی بهترین برندهای مودم خواهیم پرداخت. برندهای معرفی شده در این قسمت همگی از لحاظ قیمت و کیفیت و سطح بسیار خوبی قرار دارند، به طور کلی ملاک برای انتخاب این برندها قیمت مناسب، کیفیت ساخت، میزان رضایت خریداران از محصول یا برند است.

این برند یکی از بهترین و خوشنام ترین برندهای تولیدکننده مودم است. قطعا اولین گزینه پینشهادی ما خرید مودمهای برند تی پی لینک است زیرا کیفیت و قیمت بسیار مناسبی دارند.
می توانید یکی از رقیبهای بی چون و چرای برند تی پی لینک را دی لینک دانست. مودمهای برند دی لینک هم بسیار با کیفیت هستند.
شاید با شنیدن اسم ایسوس به فکر لب تاب، تبلت و یا مادربرد بیافتید، اما این برند در تولید مودم هم بسیار موفق عمل کرده است.
برند هواوی هم میتواند یکی از برندهای مطرح در این زمینه باشد(بیشتر مودمهای تولیدی هواوی به صورت بیسیم است)
این برند کاملا ایرانی است. محصولات تولید شده توسط این برند ارزان هستند و کیفیت قابل قبولی هم دارند.
مودم سیسکو:
سیسکو یک برند فعال و موفق در زمینه تولید لوازم شبکه و مخابراتی است. این برند آمریکایی است و قطعا میتواند یکی از برندهای انتخابی شما باشد.
این شرکت در سال 1989 در تایوان تاسیس شد و امرزوه میتواند یکی از مدعیان در زمینه تولید لوازم شبکه و اینترنت باشد.
تندا شرکتی چینی است که در زمینه تولید لوازم شبکه و مخابرات بسیار فعال است. محصولات این برند کیفیت و قیمت خوبی دارند.
معرفی بهترین گزینههای خرید در راهنمای خرید مودم:
در ادامه این مطلب که قصد آن راهنمای خرید مودم است، به معرفی بهترین گزینههای خرید در هریک از دستههای مودم میپردازیم. این دستهبندیها شامل:
- مودم ADLS
- مودم VDSL
- مودم فیبر نوری
- مودم همراه
- مودم 4G
خواهند بود.
راهنمای خرید مودم فیبر نوری:
مودم فیبر نوری هواوی مدل HG8546M:
مودم فیبرنوری هواوی مدل HG8546M؛ دستگاه ONT یک مودم است که علاوه بر تعدادی پورت RJ45 از پورت FXS و همچنین به یک پورت پان PON نیز مجهز شده است و به شبکهی توزیع نوری(ODN) وصل میشود.

در واقع ONT کار یک گیتوی ویپ FXS را نیز برای شما انجام میدهد تا شما نیازی به دستگاه گیت وی VoIP مجزا نداشته باشید. مودم ONT هوآوی مدل EchoLife HG8546M با ابعاد 34*213*268 میلیمتر یکی از کاربردیترین تجهیزات شبکه است.
دارای ۴ درگاه شبکه اترنت یک گیگابیتی، یک درگاه PON، یک درگاه RJ۱۱ با وایفای تک بانده و دو آنتن خارجی است. همینطور، یک درگاه USB ۲.۰ هم برای اشتراکگذاری اطلاعات دارد.
این محصول یک مودم ارزان و سبک از هواوی برای مصارف خانگی است. از نظر ظاهری با مودم فیبرنوری هواوی مدل HG8245H تفاوت چندانی ندارد ولی از تراشه ضعیفتری سود میبرد.
مودم فیبر نوری هواوی مدل HG8245H:
این مودم، معروفترین و بهترین مودم GPON در بازار ایران است.

سرعت دانلود و آپلود این مودم هم مانند سایر مودمهای ONE است؛ حداکثر سرعت دانلود ۲۴۸۸ مگابیت و آپلود ۱۲۴۴ مگابیت.
از وایفای تک بانده N۳۰۰ با دو آنتن خارجی برخوردار است و از نظر درگاههای ارتباطی کامل است. ۴ درگاه LAN گیگابیتی، ۲ درگاه PON، درگاه RJ۱۱ برای VOIP، درگاه USB ۲.۰ و امکانات دیگری مانند کنترل و راهاندازی از راه دور را دارد.
بیشتر بخوانید: تنظیم مودم فیبر نوری هواوی مدل HG8245H
مودم تی پی لینک TX–VG1530:
این مدل مودم GPON چندان فراوان نیست ولی گزینه بسیار خوبی برای خرید به شمار میرود.

یک مودم VOIP GPON با وای فای تک بانده N۳۰۰ و دو آنتن خارجی ۵dBi و درگاههای ارتباطی کامل در کلاس +B.
تیپیلینک TX-VG۱۵۳۰ دارای یک درگاه SC/APC GPON، چهار درگاه RJ۴۵ LAN هزار مگابیتی، دو درگاه RJ۱۱ FXS برای مصارف VOIP و یک درگاه USB ۲.۰ است.
این مودم دارای کلیدهای روشن/ خاموش مودم و وای فای است و البته از کلیدهای WPS و ریست نیز سود میبرد.
راهنمای خرید مودم همراه:
مودم همراه هوآوی e5573 سری 4G:
باتری این مودم بیشتر دوام میآورد و به آن اجازه دهد تا بهترین سیگنال 4G را دریافت کند. با این حال برای کاربران اینترنتی که حجم سنگینی استفاده میکنند، وصل کردن چند وقت یکبار آن به USB برای شارژ کردن، میتواند آزار دهنده باشد.

این شبکه که با باتری کار میکند و فاقد هر گونه درگاه LAN سیمی است، آن را برای استفاده سبک و یا گاهبهگاه مناسب میکند. اگر به دنبال جایگزینی یک اتصال خط ثابت هستید، پس یک روتر همیشه روی شبکه برق اصلی احتمالا گزینه بهتری خواهد بود.
- یک باتری قابل شارژ با ۶ ساعت کاری که با میکرو USB شارژ میشود.
- یک هات اسپات Wi-Fi فراهم میکند که به ۱۰ دستگاه امکان اتصال میدهد.
مودم 4G LTE تی پی لینک مدل TL-MR6400:
TP-Link طیف وسیعی از سختافزار 4G/LTE را ارائه میدهد. مودم 4G LTE تی پی لینک مدل TL-MR6400 در سطح ابتدایی است و با Huawei B315 و D-Link 921 مقایسه میشود. استاندارد CAT4 150Mbps 4G را ارائه میکند و وای فای تا 300Mbps ارائه میدهد.

- روتر 4G SIM: شبکه 4G LTE خود را با چندین دستگاه Wi-Fi به اشتراک بگذارید و از سرعت دانلود بیش از 150Mbps (که برای همه شبکهها باز است) لذت ببرید.
- روتر همراه 4G دارای درگاه LAN/WLAN انتخابها و انعطاف فراهم میکند که به شما اجازه میدهد نوع اتصال خود را تعیین کنید. سازگار با شبکههای Celcom، Maxis، DiGi و
- سرعت بیسیم N تا 300Mbps روتر 4G؛ نیازمندیهای سیستم، مایکروسافت ویندوز 98SE، NT، ۲۰۰۰، XP، ویستا یا ویندوز ۷، ۸، ۸.۱، Mac OS، Netware، Unix یا لینوکس است.
- آنتنهای یکپارچه ارتباطات بیسیم پایداری را فراهم میکنند؛ دسترسی به اینترنت برای بیش از ۳۲ دستگاه به طور همزمان.
مودم TP-Link AC1200:
گرانترین در محدوده روترهای TP-Link این راهنمای خرید مودم است. پرداخت اضافه به شما 802.11ac را برای شما فراهم میکند، اما همان عملکرد 4G و LAN مدلهای ارزانتر را دارد.

- 4G LTE ایدهآل برای به اشتراک گذاری شبکه 4G LTE تان با بیش از ۶۴ دستگاه Wi-Fi و لذت بردن از سرعت دانلود تا 150Mbps و 50Mbps سرعت آپلود.
- سازگاری با شبکههای 2G، 3G و 4G •
Wi-F دو بانده بهتر – سرعتهای وایرلس تا 300Mbps بر روی 2.4GHz، و 867Mbps بر روی 5GHz.
- متصل شوید و پخش کنید – فقط یک سیمکارت را وارد کنید و آن را روشن کنید تا از اتصال سریع بیسیم لذت ببرید. نیازی به پیکربندی نیست. نیازمندیهای سیستم: مایکروسافت ویندوز 98SE، NT، ۲۰۰۰، XP، ویستا یا ویندوز ۷، ۸، ۸.۱، ۱۰ MAC OS، NetWare، Unix یا لینوکس، اینترنت اکسپلورر ۱۱، فایرفاکس ۱۲.۰، کروم ۲۰.۰، مرورگرهای سافاری ۴.۰ یا بالاتر، یا دیگر سیم کارتهای میکرو مرورگرهای جاوا.
راهنمای خرید مودم VDSL:
مودم تی پی لینک Archer VR 600:
یک مودم روتر AC۱۶۰۰ با سرعت ۳۰۰ مگابیتی روی فرکانس ۲.۴ گیگاهرتز و سرعت ۱۳۰۰ مگابیتی روی فرکانس ۵ گیگاهرتز؛ یک مودم ایدهآل دیگر برای کاربران خانگی است.

سه درگاه شبکه LAN گیگابیتی، یک درگاه WAN گیگابیتی، یک درگاه USB ۲.۰ و یک درگاه RJ۱۱ برای هر کاربر خانگی کافی است. سه آنتن خارجی با مجموعهای از ابزارها برای مدیریت ترافیک شبکه، کنترل والدین، شبکه میهمان و Beamforming روی فرکانس ۵ گیگاهرتز نیز در اختیار دارید.
مودم تی پی لینک Archer 900:
یکی از سریعترین مودم روترهای ADSL/VDSL بازار است. سرعت وایفای این محصول روی دو باند در مجموع به مرز ۱۹۰۰ مگابیت میرسد. به زبان ساده؛ شما با خرید این محصول هم اینترنت ADSL، هم اینترنت VDSL و هم یک روتر بیسیم پرسرعت AC خواهید داشت. سرعت روی فرکانس ۲.۴ گیگاهرتز به مرز ۶۰۰ مگابیت و روی فرکانس ۵ گیگاهرتز به مرز ۱۳۰۰ مگابیت میرسد.

سه آنتن خارجی پرقدرت دارد و از یک پردازنده دو هستهای یک گیگاهرتزی سود میبرد. امکانات ارتباطی این دستگاه شامل یک درگاه WAN و سه درگاه LAN، یک درگاه RJ۱۱ برای اینترنت ADSL و دو درگاه USB ۲.۰ است. میتوانید روی این مودم روتر اینترنت ۳G/۴G را نیز به اشتراک بگذارید.
مودم دوبانده دی لینک DSL-2877AL:
یک مودم روتر وایفای ADSL/VDSL است. روتر دوبانده با سه آنتن خارجی و سرعت ۷۵۰ مگابیت بر ثانیه دارد که روی فرکانس ۲.۴ گیگاهرتز سرعت ۳۰۰ مگابیت و روی فرکانس ۵ گیگاهرتز سرعت ۴۳۳ مگابیتی به نمایش میگذارد.

چهار درگاه LAN، یک درگاه WAN، یک درگاه RJ۱۱ و دو درگاه USB ۲.۰ دارد و میتوان اینترنت ۳G/۴G را نیز روی آن به اشتراک گذاشت. این محصول جزو ارزانترین مودم روترهای VDSL بازار ایران است ولی امکانات خوبی از جمله وایفای دو بانده در اختیارتان میگذارد.
مودم دی لینک DSL-224 سری +VDSL2:

مودم بیسیم ADSL2 Plus و VDSL2 دی لینک مدل DSL-224 درواقع یک مودم روتر ADSL2 و VDSL است که میتواند سرعت بسیار بالایی رو در اختیار شما قرار بدهد. البته نباید این نکته را فراموش کرد که برای تجربه بهتر سرعت اینترنت باید شرکت خدمات دهنده اینترنت شما (ISP) توانایی ارائه اینترنت VDSL را داشته باشد تا مودم DSL-224 نهایت کارکرد خود را نمایش دهد. همچنین این مودم انتخابی هوشمندانه برای خانهها و دفاتر شما میباشد.
بیشتر بخوانید: راهنمای خرید مودم 4g ارزان قیمت
جمع بندی:
در این مقاله از مجله برقچی به راهنمای خرید مودم بپرداختیم. همانطور که دیدید مودمها دارای انواع مختلف با امکانات و ویژگیهای متفاوتی هستند. که شما در این مقاله با پارامترهای مختلف آن آشنا شدید و با خیال راحت میتوانید خریدی ایمنی را تجربه کنید. ممنون که تا پایان مقاله با ما همراه بودید امیدوارم این مقاله برای شما مفید واقع شده باشد.
متاسفیم که این مطلب نتوانسته نظر شما را جلب کند. لطفا با نظرات و پیشنهادات خود، ما را در بهبود همیشگی سایت یاری دهید.
ثبت دیدگاه





محتوای خیلی خوبب بود ممنون