مجله برقچی > آموزش > دستور ping چیست و چه کاربردهایی دارد؟
1073دستور ping چیست و چه کاربردهایی دارد؟
دستور ping چیست و چه کاربردهایی دارد؟ دستور پینگ در واقع خط فرمانی است که در تمام سیستم عاملهای مربوط به شبکه قابل استفاده بوده و وظیفه بررسی عملکرد و فعالیت دستگاههای درون شبکه را برعهده دارد. به عبارت دیگر، دستور پینگ فرمانی را به دستگاه موردنظر فرستاده و پاسخ را به کامپیوتر مبدأ بازمیگرداند. نحوه فعالیت این دستور از قابلیت ارسال و دریافت سیگنالهای صوتی توسط حیواناتی همچون دلفین و خفاش اقتباس شده است. در ادامه با این مطلب برقچی همراه باشید تا اطلاعات بیشتری در این زمینه بدست آورید.
فهرست:
- دستور پینگ ping چیست؟
- کاربرد پینگ ping
- فرمان ping چطور کار میکند؟
- دستور ping برای اتصال اینترنت
- دستور ping در سیسکو
دستور پینگ ping چیست؟
در حقیقیت، دستور پینگ شبکه یکی از کاربردیترین دستورات cmd به شمار میرود که جهت عیبیابی عملکرد دستگاههای موجود در شبکه قابل استفاده است. کلمه پینگ (ping) مخفف عبارت Packet InterNet Groper گرفته شده است و به معنای فرایند ارسال سیگنال به هاست برای دریافت پاسخ میباشد.
اهداف کلی استفاده از این دستور بررسی دسترسی هاست و مدت زمان پاسخدهی سرور است. دستور پینگ این قابلیت را دارد که عملکرد دستگاههای موجود در شبکه را آزمایش و عیبیابی نموده و مدت زمان ارسال اطلاعات از کامپیوتر مبدأ به مقصد و سپس بازگشت پاسخ را مورد بررسی قرار دهد.
حتما بخوانید: بهترین روش اتصال به VPN و VPS
کاربرد پینگ ping
همانطور که عنوان شد دستور پینگ ping یک خط فرمان است که جهت تست شبکه کاربرد دارد. با کمک این دستور کاربران میتوانند قابلیت کامپیوتر مبدأ را جهت ارسال و دریافت دیتا در شبکه تست کنند. به عنوان مثال، کاربر میتواند برای اطمینان از در دسترس بودن دستگاهی همچون پرینتر در شبکه آن را پینگ کند. اگر در زمان پینگ این دستگاه هیچ پاسخی دریافت نشود امکان آفلاین بودن آن وجود دارد. در این حالت یا کلا پرینتر به شبکه متصل نبوده و یا اینکه سیستم شما برای برقراری ارتباط با آن دچار مشکل شده است. یعنی کاربر برای آزمایش قابلیت اتصال سیستم میتواند مسیریابی ping را چک نماید تا مشکلات احتمالی را برطرف کند.
به نظر شما کاربرد دستور پینگ ping در تست سرعت چیست؟ عبارت ping rate یا Latency (نرخ پینگ یا زمان تأخیر) به یک سری اعداد اطلاق میشود که مدت زمان تأخیر در سرعت اینترنت را بر حسب میلیثانیه میسنجند. به هر میزانی که مدت زمان تأخیر بیشتر باشد میزان تأخیر در ارسال دیتا نیز بیشتر است. برای مثال، در گیمهای آنلاین این عدد باید کمتر از 30 میلیثانیه باشد.
فرمان ping چطور کار میکند؟
ابزار یا فرمان پینگ از طریق درخواست echo جهت برقراری ارتباط بهره میبرد. یعنی در زمان صدور یک دستور پینگ؛ بستهای حاوی درخواست echo به آدرسی که در نظر دارید ارسال میشود. پس از دریافت این درخواست توسط سیستم مقصد؛ یک بسته echo جهت پاسخ به سیستم مبدأ ارسال میشود.
در واقع، فرمان پینگ به صورت کاملا پیشفرض 4 یا 5 درخواست ارسال میکند که نتیجه هر یک از آنها به شکل مجزا ارائه میشود. بدین ترتیب، با بررسی پاسخها موفقیتآمیز بودن یا عدم موفقیت عملیات مشخص خواهد شد.
دستور ping برای اتصال اینترنت
به نظر شما دستور پینگ ping 8.8.8.8 چیست و چه کاربردی دارد؟ برای بررسی اتصال اینترنتی دستگاهها به شبکه شما میتوانید از دستور پینگ 8.8.8.8 استفاده کنید. با استفاده از این فرمان سیستم مبدأ درخواستی را به سرور دی ان اس مربوط به موتور جستجوی گوگل ارسال میکند. با این کار میتوانید قابلیت دسترسی سرور را بررسی نمایید. زمانی که سرور DNS گوگل در شبکه اینترنت وجود داشته باشد شما پاسخ این درخواست را دریافت خواهید کرد. بدین ترتیب از برقراری ارتباط اینترنتی اطمینان حاصل خواهید کرد.
حتما بخوانید: آدرس 192.168.1.1 چیست؟
دستور ping در سیسکو
بهطور کلی، قابلیت دستور پینگ ping در تمامی سیستمعاملهای سیسکو (Cisco iOS) قرار دارد و میتوان جهت بررسی میزان دستیابی به سایر دستگاهها از آن بهره برد. هرچند که این فرمان در سیستمعامل سیسکو شکل گستردهتری را به خود اختصاص داده است و امکان اجرای تنظیمات پیشرفتهتر پینگ را ارائه میدهد. یکی از مثالهای بارز این فرمان، دستور telnet است که با عملکرد ساده خود میتواند دستگاههای موردنظر را از طریق رابط خط فرمان مدیریت نماید.
دستور Show cdp neighbors نیز یکی دیگر از دستورهای پینگ قابل استفاده در سیستمعامل سیسکو است که برای نمایش دستگاههای مجاور توسط پروتکل CDP استفاده میشود. این پروتکل اختصصاصی سیسکو قابلیت فعالیت در لایه دوم شبکه را داشته و میتواند سایر دستگاههای مجهز به CDP را در یک بخش مشترک شناسایی نماید.
جمعبندی
در این مطلب از مجله برقچی با مباحث مختلفی همچون دستور پینگ ping چیست و چه کاربردی دارد به خوبی آشنا شدید. دانستید که این فرمان چه کاربردی در شبکه داشته و برای تست اتصال به اینترنت چگونه میتوان از آن استفاده نمود. از اینکه تا پایان با ما همراه بودید از شما عزیزان متشکریم. امیدواریم با درج نظرات خود ما را در ارائه هر چه بهتر این مطالب یاری کنید.
متاسفیم که این مطلب نتوانسته نظر شما را جلب کند. لطفا با نظرات و پیشنهادات خود، ما را در بهبود همیشگی سایت یاری دهید.
ثبت دیدگاه