کیستون شبکه یکی از پرکاربرترین و مهم ترین قطعات در زیر ساخت شبکه به شمار میآید که به عنوان رابط بین کابل شبکه و دیگر تجهیزات شبکه همچون سوئیچ شبکه، پچ پنل شبکه و غیره مورد استفاده قرار میگیرد. کیستون یا همان پریز شبکه با توجه به کاربرد و نوع استفاده دارای دسته بندی های مختلفی میباشد. این دسته بندی شامل نوع استاندارد آن (CAT)، نوع شیلد (SFTP و UTP) و همچنین جنس بدنه کیستون میباشد. که در این مقاله قصد داریم به معرفی بررسی انواع کیستون شبکه بپردازیم. در ادامه با ما همراه باشید.
کیستون شبکه چیست؟
کیستون شبکه یا همان پریز شبکه یکی از قطعات مهم و مورد نیاز در ساختار شبکه میباشد. وظیفه کیستون شبکه، برقراری ارتباط بین کابل شبکه و دیگر تجهیزات پسیو شبکه میباشد. از این رو انتخاب نوع کیستون از اهمیت بالایی برخوردار است. چراکه نقش مهمی در شبکه ایفا میکند. در واقع کیستون از یک طرف به کابل شبکه و از طرفی دیگر به پورت مادگیRJ45 ، RJ11 و … متصل میشود.
انواع کیستون شبکه بر اساس نوع شیلد:
به طور کلی کیستون شبکه با توجه به نوع شیلد به دو دسته UTP و SFTP تقسیمبندی میشود.
کیستون شبکه UTP:
این نوع کیستون مناسب کابل شبکه UTP (فاقد شیلد و فویل) میباشد. این نکته را مدنظر داشته باشید که اتصال از طریق سوکت شبکه صورت میگیرد. از این رو برای اینکار باید از پچ کورد شبکه استفاده شود.
کیستون شبکه SFTP:
در این نوع کیستون باید کابل شبکه SFTP (دارای شیلد و فویل) متصل شود. این نوع کیستون با توجه شیلددار بودنش نسبت به کیستون شبکه UTP، از قیمت بالاتری برخوردار است.
بیشتر بخوانید: تفاوت کابل شبکه UTP و SFTP چیست؟
انواع کیستون شبکه بر اساس CAT یا Category:
کیستون شبکه بر اساس کارایی، استاندارد سرعت و نسل تکنولوژی به کار رفته در آن دارای دسته بندی های مختلفی میباشد. این طبقه بندی که اصطلاحاً به آن CAT میگویند، از CAT1 تا CAT8 درجه بندی میشود. که امروزه اغلب از کیستونهای CAT5 به بالا در شبکه مورد استفاده قرار میگیرد.
کیستون CAT5:
کیستون CAT5 پایین ترین طبقه بندی را در میان کیستونهای شبکه دارد. این نوع پریز توانایی انتقال داده را با سرعت 100 مگابیت بر ثانیه با پهنای باند 100 مگاهرتز دارد.
کیستون CAT5e:
کیستون CAT5e به عنوان نسخه توسعه یافته کیستون CAT5، از سرعت انتقال بالاتری پشتیبانی میکند. بدین ترتیب که این نوع پریز میتواند از حداکثر سرعت انتقال 1000 مگابیت بر ثانیه با پهنای باند 100 مگاهرتز پشتیبانی کند.
کیستون CAT6:
کیستون شبکه CAT6 از جمله کیستونهای پرکاربرد در بازار است. چراکه نسبت به کیستون CAT5 و CAT5e از سرعت و پهنای باند بالاتری را پشتیبانی میکند.
کیستون CAT6a:
در واقع کیستون CAT6A نسخه پیشرفته تر و ارتقاء یافته کیستون شبکه CAT6 به حساب میآید. این نوع کیستون از سرعت انتقال 10 گیگابایت بر ثانیه با پهنای باند 500 مگاهرتز پشتیبانی میکند.
کیستون CAT7:
کیستون شبکه CAT7 نسبت به پریز شبکه CAT6A یک نسل بالاتر و بروزتر است. از این رو سرعت و پهنای باند بالاتری را پشتیبانی میکند. این نوع کیستون در حداکثر طول 100 متر، میتواند از سرعت 10 گیگابیت بر ثانیه و پهنای باند 600 مگاهرتز پشتیبانی کند.
کیستون CAT7a:
کیستون شبکه CAT7A نسخه پیشرفته تر کیستون شبکه CAT7 به شمار میآید. کیستون شبکه CAT7A از سرعت انتقال 10 گیگابایت بر ثانیه با پهنای باند 1200 مگاهرتز پشتیبانی میکند.
کیستون CAT8:
آخرین و بروزترین انواع کیستون، کیستون شبکه CAT8 میباشد. چراکه این نوع کیستون از بالاترین سرعت و پهنای باند پشتیبانی میکند به همین دلیل مورد توجه شبکههای نیازمند سرعت و پهنای باند بالا، قرار گرفته است. کیستون شبکه CAT8 در حداکثر طول 30 متر میتواند از سرعت 40 گیگابیت برثانیه و پهنای باند 2000 مگاهرتز پشتیبانی کند.
انواع کیستون شبکه بر اساس جنس بدنه:
کیستون شبکه بر اساس جنس بدنه به دو نوع فلزی و تمام PVC تقسیم بندی میشوند. که معمولا جنس بدنه کیستونهای SFTP از فلز و بدنه کیستونهای UTP از جنس PVC میباشد. همچنین این نکته را در نظر داشته باشید که در بسیار از موارد که کابل شبکه از کنار کابل برق عبور میکند، باید از کیستون فلزی استفاده کنید تا در این حالت سیم ارت بتواند به بدنه فلزی کیستون متصل شده و مسیر عبور جریان القایی تا چاه ارت را به صورت استاندارد کامل شود.
انواع کیستون شبکه بر اساس ابعاد:
کیستون شبکه با توجه به مقدار فضایی که در قاب یا ترانک اشغال میکند به دو دسته کیستون شبکه باریک (تک ماژول) و کیستون شبکه پهن (دو ماژول) تقسیم بندی میشود. بدین صورت که 2 عدد کیستون تک ماژول یا باریک در ترانکینگ، یک خانه را اشغال میکند. در حالی که 1 عدد کیستون دو ماژول یا همان کیستون پهن، یک خانه را اشغال میکند.
بیشتر بخوانید: راهنمای خرید كيستون شبكه
جمع بندی:
در این مقاله از مجله برقچی به معرفی و بررسی انواع کیستون شبکه پرداختیم و شما با انواع آن بر اساس نوع شیلد، استاندار، جنس بدنه و ابعاد و اندازه آشنا شدید. از این پس شما به راحتی میتوانید متناسب با شبکه خود و نیازی که دارید، کیستون شبکه مورد نظرتان را انتخاب و خریداری کنید. از این رو اگر قصد خرید کیستون شبکه را دارید، با مراجعه به فروشگاه آنلاین برقچی میتوانید انواع کیستون، با برندهای مختلف را بررسی کرده و با بهترین و پایین ترین قیمت ممکن ثبت سفارش و خریداری کنید. ممنون که تا پایان مقاله با ما همراه بودید، امیدوارم این مقاله برای شما مفید واقع شده باشد.
دیدگاه شما