راهنمای خرید

آشنایی با انواع پچ کورد شبکه

پچ کورد شبکه به عنوان یکی مهم ترین اجزا تجهیزات شبکه، دارای انواع مختلف با کاربردهای متفاوتی می‌باشد. پچ کورد شبکه بر اساس پارامترهای گوناگونی همچون نوع کاربرد، ساختار،...
رضا میرزایی رضا میرزایی ۱۶ دی ۱۴۰۰
1547
1
0
انواع پچ کورد شبکه
مطالعه: 4 دقیقه
1547
1
0

پچ کورد شبکه به عنوان یکی مهم ترین اجزا تجهیزات شبکه، دارای انواع مختلف با کاربردهای متفاوتی می‌باشد. پچ کورد شبکه بر اساس پارامترهای گوناگونی همچون نوع کاربرد، ساختار، سرعت و پهنای باند قابل پشتیبانی به چندین دسته تقسیم بندی می‌شود که در این مقاله از برقچی، قصد داریم به معرفی و بررسی انواع پچ کورد شبکه بپردازیم. در ادامه با ما همراه باشید.

پچ کورد شبکه چیست؟

پچ کورد شبکه یکی از اساسی ترین تجهیزات پسیو شبکه به شمار می‌آید که به منظور برقراری اتصال میان دستگاه همچون سوئیچ شبکه، روتر و … مورد استفاده قرار می‌گیرد. پچ کورد در واقع همان کابل شبکه است با این تفاوت که دو سر آن دارای سوکت شبکه می‌باشد.

انواع پچ کورد بر اساس نوع شیلد:

پچ کورد شبکه از لحاظ نوع شیلد دارای انواع مختلفی همچون SFTP و UTP می‌باشد که در این بخش از مقاله آشنایی انواع پچ کورد شبکه قصد داریم به بررسی انواع آن بپردازیم.

پچ کورد UTP:

پچ کورد شبکه UTP یکی از انواع پچ کورد می‌باشد که در ساختار آن هیچگونه شیلد یا فویلی مورد استفاده قرار نگرفته است. از این رو به دلیل نداشتن شیلد و فویل، در برابر نویز مقاومتی نشان نمی‌دهد. این نوع پچ کورد را می‌توان از ساده ترین انواع پچ کورد خواند. معمولا این نوع پچ کوردها روکشی از جنس PVC از آن‌ محافظت می‌کند.

پچ کورد SFTP:

پچ کورد شبکه SFTP یکی دیگر از انواع پچ کوردها به شمار می‌آید که دور 4 زوج سیم آن علاوه بر شیلد، دارای فویل نیز می‌باشد. این نوع پچ کورد به وسیله اینکه از شیلد و فویل برخوردار است، مقاومت خوبی در برابر تداخلات و نویز نشان می‌دهند. از این رو با استفاده از این نوع پچ کورد نگرانی بابت اختلال در سرعت و انتقال داده نخواهید داشت.

پچ کورد FTP:

پچ کورد FTP همان پچ کورد SFTP است با این تفاوت که فقط دارای فویل می‌باشد.


بیش‌تر بخوانید: پچ کورد چیست و چه کاربردهایی دارد؟


تفاوت پچ کورد و کابل شبکه:

سوکت زدن کابل شبکه یکی از راه هایی می‌باشد که هر کاربر می‌تواند دو سر کابل شبکه با مقدار طول دلخواهش، سوکت بزند و از آن برای اتصال تجهیزات پسیو شبکه استفاده کند. اما اینکار خطاهایی هم در پیش دارد. چراکه ممکن است هنگام سوکت زدن، سیم ها را به اشتباه پانچ کرده و در نهایت سبب اختلال در انتقال داده در شبکه می‌شود. استفاده از پچ کورد به دلیل اینکه توسط شرکت تولی کننده ساخته شده، از کیفیت بالاتری برخوردار است که درنتیجه طول عمر بالاتری در پیش خواهد داشت. همچنین استفاده از پچ کورد باعث صرفه جویی در زمان و هزینه نیز می‌شود. چراکه سوکت زدن کابل شبکه نیازمند ابزار، نیروزی انسانی و صرف هزینه و زمان است که در شبکه های بزرگ کار سخت تر می‌شود. به همین دلیل خرید پچ کورد نسبت به کابل شبکه انتخاب مناسب تری می‌باشد.

تفاوت پچ کورد و کابل شبکه

تفاوت پچ کورد و کابل شبکه

انواع پچ کورد شبکه بر اساس سرعت و پهنای باند:

پچ کورد شبکه از لحاظ فنی، استاندارد، سرعت و نسل تکنولوژی به کار رفته در آن‌ها به چندین دسته تقسیم می‌شوند. این دسته‌بندی از Cat1 تا Cat8 درجه بندی می‌شوند. امروزه اغلب از پچ کوردهای Cat5 به بالا استفاده می‌شود. بدین صورت که هرچه دسته بندی یا CAT پچ کورد بالاتر رود، از سرعت و پهنای باند بیش‌تری پشتیبانی می‌کند. از این رو CAT8 استانداری است که نشان می‌دهد کابل بالاترین سرعت انتقال و پهنای باند را داراست. استانداردهای مختلف انواع پچ کورد بدین صورت می‌باشد:

پچ کورد CAT5: این نوع پچ کورد می‌تواند سرعت انتقال 100 مگابایت بر ثانیه را با پهنای باند 100 مگاهرتز فراهم کند.

پچ کورد CAT5e: این نوع پچ کورد با حداکثر طول 100 متر می‌تواند سرعت انتقال 1000 مگابایت بر ثانیه را با پهنای باند 100 مگاهرتز فراهم کند.

پچ کورد CAT6: این نوع پچ کورد می‌تواند سرعت انتقال 1000 مگابایت بر ثانیه را با پهنای باند 250 مگاهرتز فراهم کند.

پچ کورد CAT6a: این نوع پچ کورد می‌تواند سرعت انتقال 10000 مگابایت بر ثانیه را با پهنای باند 500 مگاهرتز فراهم کند.

پچ کورد CAT7: این نوع پچ کورد می‌تواند سرعت انتقال 10000 مگابایت بر ثانیه را با پهنای باند 600 مگاهرتز فراهم کند.

پچ کورد CAT7a: این نوع پچ کورد می‌تواند سرعت انتقال 10000 مگابایت بر ثانیه را با پهنای باند 1200 مگاهرتز فراهم کند.

پچ کورد CAT8: این نوع پچ کورد می‌تواند سرعت انتقال 25000 مگابایت بر ثانیه را با پهنای باند 2000 مگاهرتز فراهم کند.

انواع روکش پچ کورد شبکه:

تمامی پچ کوردهای شبکه از لحاظ جنس روکش به دو نوع زیر تقسیم می‌شوند.

  • روکش LSZH:

در ساختار این نوع پچ کورد از هیچگونه هالوژنی استفاده نشده است و در هنگام آتش سوزی از خود دود سمی تولید نمی‌کند.

  • روکش  PVC:

    دارای انعطاف پذیری مناسبی بوده و نسبت به پچ کورد با روکش LSZH از قیمت پایین تری برخوردار است.


بیش‌تر بخوانید: راهنمای جامع پچ کورد شبکه


جمع بندی:

در این مقاله از مجله برقچی به معرفی و بررسی انواع پچ کورد شبکه پرداختیم و شما با انواع پچ کورد بر اساس پارامترهای مختلف همچون نوع شیلد، سرعت و پهنای باند (CAT) و همچنین انواع جنس روکش آن، آشنا شدید. از این رو هنگام خرید پچ کورد با دانش کافی می‌توانید پچ کورد مورد نظرتان که مطابق نیاز شبکه خود باشد را انتخاب و خریداری کنید. پیشنهاد می‌کنم برای خرید به سایت برقچی حتما مراجعه کنید. چراکه می‌توانید با مقایسه انواع مختلفی از پچ کورد با برندهای گوناگون، پچ کورد مورد نظرتان را با پایین ترین قیمت ممکن ثبت سفارش و خریداری کنید.

5/5 - (1 امتیاز)
اشتراک گذاری مطلب

مراحل کار برقچی

درخواست خرید
مشاوره و راهنمایی
اعلام قیمت
صدور پیش‌فاکتور
آماده‌سازی کالا
ارسال کالا در همان روز
صدور فاکتور
تسویه نهایی
ارسال کالا
در همان روز

دیدگاه شما

اشتراک
اطلاع از
guest
0 دیدگاه
Inline Feedbacks
دیدن همه دیدگاه ها

مقالات مرتبط

<