تفاوت پچ کورد با کابل شبکه از مسائلی میباشد که بیشتر اوقات ذهن بسیاری از کاربران و مشتریان را مشغول میکند. استفاده از تجهیزات شبکه در زندگی روزمره بسیاری از ما قرار داشته ولی اغلب مردم وقتی صحبت از کابل شبکه در مقابل پچ کورد شبکه میشود گیج میشوند. اما نگران نباشید، زیرا تمرکز این مقاله بر تفاوت کابل شبکه در مقابل پچ کورد شبکه خواهد بود.
تفاوت کابل پچ کورد patch cord با کابل شبکه
یک پچ کورد شبکه patch cord با کابلهای موجود در یک کابلکشی ساختار یافته استاندارد از نظر انعطاف پذیری و راحتی کار و معمولا طول تفاوت دارد. همچنین کابل استاندارد مسی یک کابل واحد جامد است که روکش شده است اما پچ کورد شبکه رشته ای از سیم های نازک مسی است. بنابراین میرایی یا افت سیگنال در پچ کورد شبکه بیشتر از کابل جامد است بوده و به همین دلیل معمولا در طولهای کوتاهتری یافت می شوند.
استفاده از پچ کورد بسیار راحتتر بوده و با استفاده از آن میتوان رایانه را به هاب شبکه، روتر یا سوئیچ اترنت متصل کند، که برای ساخت شبکههای رایانه خانگی بسیار مفید و آسان بوده و نیازی به سوکت زنی نخواهد داشت.
کاربرد کابل شبکه
کابل شبکه در کلیترین تعریف خود اشاره به هر نوع کابلی دارد که وظیفه مخابره اطلاعات را در شبکههای گوناگون به عهده دارد. اما جالب است بدانید بیشتر افرادی که از کابل شبکه صحبت میکنند و بیشتر محصولاتی که به عنوان کابل شبکه شناخته میشوند هر دو اشاره به کابل شبکه اترنت دارند.
اترنت نوعی پروتکل است که نحوه ارتباط و پردازش اطلاعات را از طریق یک رسانه تعیین میکند. کابل شبکه اترنت شامل کابل فیبر نوری ، کابل های جفت تابیده یا کابل کواکسیال است. کابل شبکه مسی و کابل فیبر نوری دو نوع متداول کابل شبکه اترنت هستند. به طور کلی ، بین عموم کابل های شبکه اترنت به عنوان کابل های Cat5 ، Cat5e و Cat6 برای سهولت در نامگذاری شناخته میشوند.
بیشتر بخوانید: تجهیزات اکتیو و پسیو شبکه چیست؟
بنابراین ، به طور خلاصه ، کابل شبکه هر نوع کابل برای انتقال اطلاعات در شبکههای متنوع است، در حالی که پچ کورد به عنوان زیرمجموعه ای از کابل شبکه اترنت با ویژگی منحصر به فرد طول کوتاهتر و وجود کانکتور در هر دو انتها میباشد.
همانطور که اشاره شد انواع مختلفی از کابلهای شبکه وجود دارد که هر نوع دارای مشخصات و کاربردهای مختلفی است. به عنوان مثال، کابل فیبر نوری برای مسافتهای طولانی یا برنامههایی که به پهنای باند بالا یا انزوای الکتریکی نیاز دارند ، استفاده میشود. در حالی که از کابلهای کراس آور اترنت در سیمکشی ساختمانها استفاده می شود.
کاربرد پچ کورد patch cord
پچ کورد شبکه نوعی کابل است که در هر دو انتهای آن کانکتور یا رابط دارد. این کانکتورها برای اتصال یک دستگاه یا پایانه به منبع تغذیه یا منبع سیگنال استفاده می شود. پچ کورد فیبر نوری و پچ کورد شبکه اترنت، مانند پچ کورد cat6، شباهت بسیاری به کابل های شبکه اترنت دارند. با این وجود پچ کوردها اغلب در دفاتر اداری و در عین حال قفسه های الکتریکی مانند پچ پنل ها برای مسافت های کوتاه استفاده می شوند.
آیا تمام کابل های شبکه اترنت یکسان هستند؟
جواب همان طور که پیشتر اشاره شد واضح میباشد. انواع مختلفی از کابل های اترنت وجود دارد، مانند کابل فیبر نوری، کابل کراس آور و کابل های مسی با CAT یا category های مختلف که هرکدام از این کابل ها دارای ساختارهای متفاوت برای شرایط متفاوت میباشند.
با وجود اینکه کابل CAT6 و CAT6A دارای کارایی بالاتری هستند، اما هنوز بسیاری از شبکه های محلی از کابل های شبکه CAT5E به دلیل مقرون به صرفه بودن استفاده می کنند. با این حال برای افرادی که سرعت بالاتر برایشان در اولویت قرار دارد، کابل CAT6 انتخاب بهتری خواهد بود.
بیشتر بخوانید: کابل شبکه چیست؟ معرفی و انواع کابل شبکه
آیا می توان از کابل پچ کورد و کابل شبکه اترنت به جای یکدیگر استفاده کرد؟
با این حال که تفاوت پچ کورد و کابل شبکه در تفاوت و میزان انتقال سیگنال در مسافت طولانی است، جواب بله است. در اکثر مواقع کابل شبکه و کابل پچ کورد هم رده، عملکرد یکسانی خواهند داشت. زیرا هر دو از کانکتور های مشابهی استفاده میکنند. تنها تفاوت این است که باید در عمل سوکت زنی برای کابل شبکه مهارت داشته باشید.
انواع کابل شبکه
-
کابل شبکه CAT5e
کابل شبکه CAT5e نسبت به کابل CAT5 بهروزتر و پیشرفتهتر بوده و انتقال داده در آنها مطمئن تر و سریع تر انجام میشود. سرعت کابل CAT5e بین 10 تا 100Mbps است در حالی که سرعت کابل های CAT5e به 1000Mbps هم میرسد.
برای یک خرید اقتصادی پیشنهاد ما کابل شبکه بلدن CAT5E SFTP CCA با طول ۳۰۵ متر میباشد.
-
کابل شبکه CAT6
کابل شبکه CAT6 در مقایسه با با کابل CAT5 و CAT5e روکش ضخیمتری داشته و از جنس PVC و LSZH یا LSOZ میباشد. لازم به ذکر است برای مراکز حساستر معمولا از روکش LSZH استفاده میکنند.
بیشتر بخوانید: راهنمای خرید رک شبکه
این کابل ها اطلاعات را در طول 35 تا 55 متر با سرعت 10 گیگابیت در ثانیه نیز انتقال میدهند.
کابل شبکه لگراند CAT6 UTP در سایت برقچی که از نوع بدون فویل و روکش PVC میباشد گزینه مناسبی برای خرید میباشد.
-
کابل شبکه CAT6a
کابل شبکه CAT6A اطلاعات را با سرعت 10 گیگابیت تا طول 100 متر نیز انتقال میدهد. این کابل ها معمولت به صورت شیلد دار تولید شدهاست که این امر موجب کارایی بیشتر این کابل شبکه در شبکههای حساستر و دقیقتر میشود.
کابل شبکه لگراند CAT6A F/UTP باروکش LSZH از پیشنهادات برقچی بوده که در حلقههای 500 متری یافت میشوند.
-
کابل شبکه CAT7
کابل شبکه CAT7 در شرایط آزمایشگاهی می تواند تا سرعت 40 گیگابیت در ثانیه برای طول 50 متر و همچنین تا سرعت 100 گیگابیت درثانیه برای طول 15 متر را انتقال دهد. کابل CAT7 همچنین می تواند تا فرکانس 600 مگاهرتز را پوشش دهد.
کابل شبکه نگزنس CAT7 SFTP از پیشنهادات برقچی برای زمانی است که به دقت و سرعت بالایی احتیاج داشته و کابل شبکه اشنایدر CAT7 SFTP یک خرید اقتصادی محسوب میشود.
-
کابل فیبر نوری
کابل فیبر نوری Fiber-optic cable نوعی کابل است که زمینه استفاده از آن بیشتر مربوط به مخابرات است و از آن برای انتقال و یا دریافت اطلاعات با سرعت بالا استفاده می شود. این کابل انواع مختلفی داشته و به طور مثال در دسته بندی های کابل فیبر نوری 6 کور، کابل فیبر نوری 12 کور و کابل فیبر نوری 24 کور یافت میشود.
انواع پچ کورد patch cord
پچ کورد CAT6
پچ کورد CAT6 توانایی انتقال اطلاعات تا سرعت 10 گیگابیت در ثانیه با فرکانس 250 مگاهرتز را دارد و در نتیجه برای شبکههای خانگی کوچک منتسب خواهد بود. پچ کورد CAT6 لگراند و پچ کورد CAT6 نگزنس از برندهای محبوب بازار میباشند که در اندازه های متنوع یافت میشوند.
پچ کورد CAT6a
فرکانس تحت پوشش پچ کورد CAT6a به نسبت پچ کورد CAT6، دو برابر شده است و از 250 مگاهرتز به 500 مگاهرتز ارتقا پیدا کرده است.
پچ کورد فیبر نوری
پچ کورد فیبر نوری، در حقیقت همان کابلهای فیبر نوری کوتاه است که در دو سر آن کانکتورهای مختلفی تعبیه شده است و به همین دلیل میتوان با استفاده از آنها تجهیزات شبکه را از طریق تجهیزات فیبرنوری همانند پچ پنل فیبرنوری، به یکدیگر متصل کرد.
پچ کورد فیبرنوری نگزنس SC-SC سیمپلکس سینگل مود و پچ کورد فیبرنوری لگراند SC-LC داپلکس سینگل مود از جمله پچ کوردهای پیشنهادی برقچی هستند که در طولهای ۱ تا ۲۰ متر یافت میشوند.
جمع بندی تفاوت پچکورد با کابل شبکه
در مقاله تفاوت پچکورد با کابل شبکه در چیست؟ به طور خلاصه به این پی بردیم که کابل شبکه به انواع کابل برای برقراری ارتباط از طریق مخابره داده یا سیگنال اشاره دارد. درحالی که کابل شبکه در مفهموم عامتر و روزانه به کابل شبکه اترنت که معمولا کابل شبکه مسی بوده و اشاره به کابل های پرکابرد CAT5e و CAT6 و CAT6a دارد. از طرف دیگر کابل پچ در هر دو انتها دارای کانکتور است تنها بخشی از کابل های شبکه اترنت را تشکیل می دهد. ممکن است عبارت کابل شبکه و پچ کورد شبکه به جای هم استفاده شوند زیرا شباهتهای بسیاری به یکدیگر دارند. برای اینکه بفهمیم منظور کدام است به طور مثال یک فروشگاه تجهیزات شبکه را در نظر بگیرید. شما برای خرید پچ کورد شبکه برای اتصال کامپیوتر یا لپتاب به شبکه لن ممکن است عبارت کابل شبکه را به کار ببرید ولی برای خرید آن از واحد شمارش استفاده خواهید کرد ( به عنوان مثال یک کابل شبکه ۶ متری) در صورتی که کابل های شبکه در حلقه های بالاتر از ۱۰۰ متر وجود دارند.
از اینکه با ما همراه بودید، سپاسگزاریم.
همچنین شما میتوانید با مرکز مشاوره و راهنمایی تیم برقچی با شماره 35000020-021 در تماس باشید تا مشاورین ما در اسرع وقت پاسخگوی شما باشند.
بیشتر بخوانید: راهنمای خرید مودم 4g ارزان قیمت
دیدگاه شما
ممنون از توضیح خوبتون