آشنایی با اجزای اصلی یک شبکه خانگی از ضرورتهای راه اندازی شبکه خانگی است. با این حال، شبکههای خانگی و اداری کوچک ساده هستند. در واقع برای ایجاد یک شبکه ایمن و قوی در خانه یا محل کار، فقط به چند دستگاه کلیدی نیاز دارید. با این حال، اگر تجربه کار با شبکه را ندارید، ممکن است راه اندازی شبکه خانگی کمی سردرگمتان کند. البته اگر بتوانید این مولفهها و نقش آنها را درک کنید، همه چیز بسیار واضحتر میشود. از این رو جهت آشنایی با اجزای اصلی شبکه خانگی تا پایان این مقاله از برقچی با ما همراه باشید.
آشنایی با اجزای اصلی شبکه خانگی
مودم و روتر شبکه
مودم و روتر دستگاهی است که شبکه خانگیتان را به طور گسترده به اینترنت متصل میکند. باید در نظر داشته باشید که بدون مودم و روتر، شبکه شما کاملاً محلی خواهد بود و به هیچ وجه نمیتوانید از طریق آن با اینترنت تعامل داشته باشید. به زبان ساده، روتر دستگاهی است که شبکههای مختلف را به هم متصل میکند، در حالی که سوئیچ شبکه (که در ادامه به آن خواهیم پرداخت) دستگاه های مختلف را در یک شبکه واحد متصل میکند.
روترها را هم به صورت سیمی میتوانید بیابید که مستقیماً به مودم متصل میشوند، هم به صورت وایرلس یا بیسیم تهیه کنید که انعطافپذیری و قابلیت حمل بیشتری را ارائه میدهند. توجه داشته باشید که روتر پیوند کلیدی بین شبکه داخلی و دنیای خارجی است. بنابراین این دستگاه به عنوان اولین خط دفاعی در برابر نفوذهای ناخواسته یا سایر حملات سایبری عمل میکند. از قابلیت های روتر این است که سرویس های امنیتی مانند فایروال را برای نظارت بر ترافیک وب ورودی فراهم میکند. همچنین این قابلیت از نفوذ هرگونه فعالیت مخرب در شبکه جلوگیری میکند.
اگر تازهکار هستید و به دنبال دستگاه مناسب میگردید، پیشنهاد ما این است که از میان دستگاههای مختلف از انواع روتر سیسکو Cisco، روتر تی پی لینک TP Link، روتر تندا Tenda، و روتر میکروتیک Mikrotik انتخاب کنید. راهاندازی این محصولات اغلب روان و آسان است و با توجه به مدل از قابلیتهای پیشرفته نیز پشتیبانی میکنند.
بیشتر بخوانید: چه تعداد اکسس پوینت مش برای خانه نیاز داریم؟
سوئیچ شبکه
سوئیچ شبکه دستگاهی است که دستگاه های مختلف شبکه را به هم متصل میکند. این دستگاهها اغلب شامل لپ تاپ و کامپیوتر، پرینتر، اکسس پوینت، تلفن، سرور یا هر نوع سخت افزار هوشمند دیگری است. اتصال این دستگاه ها با کابل شبکه هم در مقایسه با استفاده از وای فای مزایای زیادی دارد. اولاً، بدون سوئیچ شبکه، شما به برد و پاور روتر محدود خواهید شد (توجه داشته باشید که ارتباط سیمی از بی سیم اغلب پایدارتر است و با استفاده از کابل های بلند مسافت زیادی را نیز پوشش میدهد).
اهمیت این موضوع زمانی مشخص میشود که روتر قابلیت عملکرد به عنوان اکسس پوینت بی سیم را نداشته باشد. در این صورت که شما به یک اکسس پوینت نیاز داشته و باید به طریقی به آن وصل شوید که این وظیفه را سوئیچ شبکه بر عهده دارد. از سوی دیگر روتر با تعداد پورت کمتری دارند و سوئیچ شبکه با تعداد پورت بالا این نیاز را برطرف میکند.
علاوه بر این سوئیچ شبکه PoE بدون نیاز به منبع تغذیه، برق خود را از طریق کابل شبکه تامین می کند. با سوئیچهای PoE نصب دستگاههای پرقدرت مانند دوربینهای IP در چند مکان برای شما آسانتر خواهد شد، زیرا میتوان آنها را در هر نقطهای از محل قرار داد. بنابراین اگر نیاز به نصب در مکانهای دشوار و دورافتاده بدون پریز برق و دستگاههای اترنت دارید این قابلیت برای شما سودمند خواهد بود.
سوئیچها را میتوانید در انواع متنوعی از نظر تعداد پورتها، حداکثر توان عملیاتی، وجود PoE و سایر ویژگیها پیدا کنید. بنابراین ارزش این را دارد به انواع آن نگاهی بیاندازید، تا دستگاه مناسب شبکه خانگی خود را بیابید.
بیشتر بخوانید: نحوه ایجاد Share Folder در ویندوز برای به اشتراک گذاری فایل در شبکه
اکسس پوینت وایرلس
با استفاده از اکسس پوینت میتوانید SSIDهای شبکه بی سیم را برای اتصال دستگاهها توزیع کنید. این دستگاهها را میتوانید با کابل شبکه (اغلب از طریق سوئیچ شبکه) به روتر متصل کنید و سیگنال وای فای را برای منطقه و ناحیهای خاص فراهم کنید. با به کار گیری اکسس پوینت به روتر خود اجازه میدهید تا در اتاق سرور متمرکز باشد و اکسس پوینت به عنوان فراهم کننده وای فای در نواخی دیگر به کار ببرید.
ممکن است اکسس پوینت های بی سیم را با توسعه دهنده های برد اشتباه بگیرید، اما باید بدانید که اکسس پوینت در گسترش شبکه وای فای بسیار موثرتر هستند. زیرا با آنها میتوانید به تعداد زیادی دستگاه به طور همزمان وصل شوید. با آنها توان عملیاتی بیشتری را خواهید داشت، به این معنی که تجربه سریعتر و بهتری برای دستگاههای متصل فراهم خواهید کرد. همچنین با مدلهای باکیفیت بالاتر در همه شرایط میتوانید انتقال یکپارچه (بدون نویز و قطعی) بین اکسس پوینتها ارائه دهید.
کلاینت شبکه
مؤلفه نهایی یک شبکه استاندارد خانگی یا اداری کوچک، خود کلاینت های شبکه یا به عبارتی دستگاههای متصل هستند. شما به عنوان کاربران نهایی از این دستگاهها برای دسترسی به اینترنت استفاده میکنید. کلایت شبکه شامل گوشی های هوشمند، لپ تاپ ها و دستگاه هایی با قابلیت اتصال به اینترنت هستند.
میتوانید دسترسی کلاینت شبکه را تنظیم کنید. به طوری که میتوانید قوانینی را روی روتر خود تنظیم کنید تا دسترسی به دستگاههای خاص را محدود کنید یا از سیاستهای خاصی برای تعیین نحوه تعامل کلاینتها استفاده کنید. این یک اقدام امنیتی مهم برای شبکههای خانگی و اداری کوچک است تا کلاینت های شبکه حلقه امنیتی شبکه شما را ضعیف نکنند.
بیشتر بخوانید: تفاوت میان روتر OS، سوئیچ OS و روتر بورد میکروتیک
جمع بندی مقاله اجزای اصلی شبکه خانگی
همانطور که اشاره شد از اجزای اصلی یک شبکه خانگی که از ضرورتهای راه اندازی یک شبکه کوچک خانگی هستند میتوان به روتر، سوئیچ شبکه، اکسس پوینت و کلاینت شبکه اشاره کرد. این اجزای کلیدی از ضرورتهای شبکهای ایمن و قوی در خانه یا محل کارتان محسوب میشوند. شما در این مقاله با این مؤلفهها و نقش آنها و سادگی به کارگیری آنها آشنا شدید. امیدواریم این مطلب برای شما مفید بوده باشد. از اینکه تا پایان مقاله با ما همراه بودید از همراهی شما سپاسگزاریم.
دیدگاه شما