مدیا

کابل شبکه چیست؟ آشنایی با انواع کابل شبکه

کابل شبکه چیست؟ معرفی و انواع کابل شبکه موضوعی است که دراین مقاله به آن پرداخته‌ایم. همانطور که می‌دانید، دسترسی به اینترنت با استفاده از روش‌های مختلفی امکان‌پذیر است...
امین کریمی امین کریمی ۰۳ اردیبهشت ۱۳۹۹
12834
کابل شبکه چیست؟
مطالعه: 13 دقیقه
12834
13

کابل شبکه چیست؟ معرفی و انواع کابل شبکه موضوعی است که دراین مقاله به آن پرداخته‌ایم. همانطور که می‌دانید، دسترسی به اینترنت با استفاده از روش‌های مختلفی امکان‌پذیر است که به طور کل به دو دسته اتصال به اینترنت با استفاده از کابل‌ شبکه و اتصال بی‌سیم تقسیم بندی می‌شود. همیشه از خود پرسیده‌اید که اصلا کابل شبکه چیست؟ و به چه دردی میخورد؟ برقچی در این مقاله به معرفی انواع کابل شبکه خواهد پرداخت و پس از آن شما می‌توانید به راحتی کابل لن یا کابل شبکه مورد نظر خود را تهیه و انتخاب کنید، با برقچی همراه باشید.

کابل شبکه چیست؟

در پاسخ به سوال کابل شبکه چیست با تعریف کابل شبکه آغاز می‌کنیم. کابل شبکه به مجموعه سیم‌هایی از جنس مس یا شیشه گفته می‌شود که برای اتصال و انتقال داده و اطلاعات بین کامپیوترها و روترها و سوییچ‌ها و شبکه‌های استورج SAN (به طور کلی بین اجزا و مولفه های شبکه) استفاده می‌شود. پس کابل‌ها رسانه‌ای هستند که داده‌ها در آن جریان دارند و اطلاعات از دستگاهی در شبکه به دستگاه دیگری منتقل می‌شود.

کابل شبکه چیست؟ معرفی و انواع کابل شبکه

کابل شبکه چیست؟ معرفی و انواع کابل شبکه

پیشینه کابل شبکه

ایده ارتباطات دیجیتالی در سال ۱۸۴۴ توسط ساموئل مورس و اختراع تلگراف ارایه شد. شاید در نگاه اول با آنچه که ما امروز داریم بسیار متفاوت باشد اما اساسا یکی است. تفاوت مهم آن‌ها سرعت آن‌ها است. در اواسط قرن ۱۹ در هر ثانیه حداکثر دو یا سه خط و نقطه در تلگراف ارسال می‌شد اما اکنون سرعت به بیش از یک گیگابیت رسیده است.

پس از تلگراف، مخترع فرانسوی به نام امیل بودات، ماشین چاپ تلگراف Teletypewriter را ارایه داد که در آن از کیبورد و کد پنج بیتی استفاده می‌شد و پیام های تلگرافی به صورت مجازی، ارسال و دریافت می‌شد. هنوز هم در ارتباطات سریال، از Baud Rate برگرفته از نام Baudot، استفاده می‌شود.

در سال ۱۹۶۶ کدهای ۷ بیتی که ۱۲۸ کاراکتر را پوشش می‌داد توسط شرکت‌های امریکایی ارایه شد و بعد آن IBM کد ASCII را که ۸ بیتی است ارایه داد که آن هم ۲۵۶ کاراکتر را پوشش می‌داد و و به Extended ASCII معروف شد.

در چهل سال اخیر است که سرعت ارتباطات بیشتر شده و نیاز به برقراری ارتباط سریع بین کامپیوترها بیشتر شده است. استانداردهای مختلفی در این زمینه ارایه شده اما آنچه مسلم است این است که افزایش سرعت به تجهیزات بهتر و سریعتر شبکه و کابل ها و سخت افزارهای ارتباطی بهتر نیاز دارد.


بیشتر بخوانید: تجهیزات شبکه چیست؟ هرآنچه که باید بدانید!


سوکت RJ45

پس از پاسخ به سوال کابل شبکه چیست معرفی و بررسی انواع کابل شبکه، باید به طور کل به شباهت‌ها و تفاوت‌های این کابل‌ها اشاره کرد.

توجه کنید که از لحاظ ظاهری، دارای 8 سیم هادی هستند که وظیفه انتقال اطلاعات را برعهده دارند. این 8 رشته سیم، که معمولا برای تشخیص بهتر در رنگ‌های مختلف ساخته شده‌اند، به سوکت‌ شبکه، مخصوصا سوکت RJ45 متصل می‌شوند که به صورت استاندارد در تجهیزات شبکه از آن استفاده می‌شود. همچنین این 8 رشته هادی، در تمامی آنها، دو به دو به هم تابیده شده‌اند. در ادامه تصویر این سوکت بسیار معروف RJ45 و 8 رشته هادی موجود در کابل‌های شبکه مشاهده می‌شود.

سوکت RJ45

سوکت RJ45

انواع کابل شبکه

کابل شبکه براساس استانداردهای مختلفی تقسیم‌بندی می‌شوند. در ادامه، به معرفی انواع کابل شبکه براساس استانداردهای Cat (Category) می‌پردازیم:

کابل شبکه CAT5

اولین نسل از نسل کابل‌های شبکه اترنت، کابل CAT5 نام دارد که سالیان سال در بسیاری از شبکه‌های مورد استفاده قرار می‌گرفت. این امر به معنی عدم استفاده کنونی از این کابل لن یا شبکه نیست و بسیاری از شبکه‌های خانگی هنوز از این مدل برای اتصال به اینترنت استفاده می‌کنند، هرچند که بسیاری از شرکت‌ها دیگر به تولید آن نمی‌پردازند. برای بررسی مشخصات انواع کابل لن، سه فاکتور اساسی را در هر کدام از این ها مقایسه می‌کنیم. مشخصات CAT5 شامل موارد زیر می‌شود:

  • سرعت انتقال: 100 مگابیت در ثانیه
  • فرکانس: 100 مگاهرتز
  • حداکثر طول: 100 متر

این به این معنی است که این کابل، می‌تواند اطلاعات را با سرعت 100 مگابیت در ثانیه، با فرکانس 100 مگاهرتز و تا 100 متر، منتقل کند که دلیل کافی برای استفاده سراسری از این کابل، محسوب می‌شود!


برای مطالعه‌ی بیشتر: آشنایی با کابل شبکه CAT5


کابل شبکه CAT5e

نسل بعدی کابل‌های لن، پس از کابل CAT5، کابل شبکه CAT5e نام دارد. حرف e در این کابل، به معنی توسعه یافته می‌باشد و به این معنی است که در ساخت این این کابل نسبت به نسل گذشته خود، یعنی کابل CAT5 پیشرفت‌هایی حاصل شده است برقچی به بررسی مشخصات کابل CAT5e نیز می‌پردازد:

  • سرعت انتقال: 1000 مگابیت در ثانیه
  • فرکانس: 100 مگاهرتز (حداکثر 350 مگاهرتز)
  • حداکثر طول: 100 متر

همانطور که مشاهده شد، کابل CAT5e نسب به نسل گذشته خود پیشرفت‌های بسیاری داشته است. از لحاظ شکل ظاهری، کابل CAT5e شبیه به نسل پیشین خود می‌باشد که در تصویر قابل مشاهده است.

کابل شبکه CAT5

کابل شبکه CAT5e

کابل شبکه CAT6

 پس از کابل‌های CAT5 و CAT5e، نوبت به ظهور کابل شبکه CAT6 رسید و برقچی به بررسی مشخصات آن خواهد پرداخت. این کابل به طور سراسری در شبکه‌های نیازمند سرعت و پهنای باند بالاتر مورد استفاده قرار می‌گیرد که مشخصات آن به این صورت است:

  • سرعت انتقال: 10 گیگابیت در ثانیه
  • فرکانس: 250 مگاهرتز ( حداکثر 550 مگاهرتز )
  • حداکثر طول: 100 متر
  • طول موثر: 55 متر
کابل شبکه CAT6A

کابل شبکه CAT6

در کابل‌های CAT6، ویژگی جدیدی را به عنوان طول موثر، برای بررسی بهتر اضافه کردیم. طول موثر به این معناست که کابل CAT6، نهایتا تا 55 متر می‌تواند اطلاعات را با حداکثر سرعت 10 گیگابیت در ثانیه منتقل کند و پس از آن، سرعت افت خواهد کرد. همچنین این کابل‌ها به صورت شیلد‌دار و بدون شیلد نیز تولید و عرضه شده‌اند که می‌توان از هرکدام از آن‌ها، بسته به نیاز، استفاده کرد. کابل CAT6 شیلددار در تصویر بالا قابل مشاهده است.


برای مطالعه‌ی بیشتر: کابل شبکه CAT6 چیست؟


کابل شبکه CAT6A

نسل دیگر کابل‌ها، کابل CAT6A هستند که حرف A که در نام این کابل مشاهده می‌شود به معنی این است که این مدل نسبت به نسل پیشین خود، پیشرفته‌تر شده‌ است و در حقیقت نسخه مدرن‌تر کابل CAT6 به حساب می‌آید.

کابل شبکه CAT6A

کابل شبکه CAT6A

  • سرعت انتقال: 10 گیگابیت در ثانیه
  • فرکانس: 500 مگاهرتز ( حداکثر 550 مگاهرتز )
  • حداکثر طول: 100 متر
  • طول موثر: 100 متر

به راستی که کابل CAT6A، نقاط ضعف کابل CAT6 را جبران کرده است! به طوری که دیگر مشکل طول موثر در این کابل وجود ندارد. همچنین فرکانس این کابل، نسبت به نسل پیشین خود افزایش داشته است که باعث می‌شود به راحتی از آن در شبکه‌های پرسرعت و مدرن استفاده شود. کابل CAT6A نیز به صورت شیلددار و بدون شیلد تولید و عرضه شده است که هرکدام از آن‌ها در بازار‌های جهانی قابل تهیه و استفاده می‌باشند.

کابل شبکه CAT7

یکی از پیشرفته‌ترین کابل‌های شبکه، کابل CAT7 نام دارد و در ساختار آن، پیشرفت‌های بسیار چشم‌گیری صورت گرفته است. این امر باعث شده است که کابل CAT7، نسبت به نسل‌های پیشین خویش، ویژگی‌های منحصر به فردی پیدا کند. برقچی به بررسی این ویژگی‌ها می‌پردازد:

  • سرعت انتقال: 10 گیگابیت در ثانیه
  • فرکانس: 600 مگاهرتز
  • حداکثر طول: 100 متر

افزایش فرکانس تا 600 مگاهرتز، یکی از ویژگی‌های منحصر به فرد کابل CAT7 شناخته می‌شود. همچنین در ساختار کابل CAT7 از دو روکش داخلی استفاده شده است که باعث می‌شود نرخ تداخل سیگنال در آن به شدت کاهش پیدا کند.

کابل شبکه CAT7

کابل شبکه CAT7

کابل شبکه CAT8

آخرین و مدرن‌ترین انواع کابل لن، کابل CAT8 نام دارد که دارای ویژگی‌های منحصر به فردی است. توجه کنید که این کابل نیز همانند کابل CAT7 تنها به صورت شیلددار تولید و عرضه شده است. برخی از ویژگی‌های کابل CAT8 شامل موارد زیر است:

  • سرعت انتقال: 40 گیگابیت در ثانیه
  • فرکانس: 2000 مگاهرتز
  • حداکثر طول: 30 متر
کابل شبکه CAT8

کابل شبکه CAT8

توجه کنید که سرعت و فرکانس تحت پوشش بسیار بالای این کابل، به عنوان انقلابی در زمینه کابل‌های لن شناخته می‌شود به طوری که نسبت به نسل‌های پیشین خود پیشرفت چشمگیری داشته است. همین امر موجب شده است که CAT8 قیمت بالاتری نسبت به نسل‌های پیشین خود داشته باشد و به همین دلیل مورد توجه شبکه‌های نیازمند سرعت و پهنای باند بسیار بالا، قرار گرفته است. در زیر، تصویری از CAT8 قابل مشاهده است که همانند CAT7، در ساختار آن از دو روکش استفاده شده است که باعث کاهش تداخل سیگنال در کابل لن می‌شود.


برای مطالعه‌ی بیشتر: کابل شبکه CAT8 چیست و چه تفاوتی با نسل های قبل دارد؟


تفاوت کابل شبکه UTP و SFTP

کابل شبکه UTP (Unshielded Twisted Pair) و SFTP (Shielded Foiled Twisted Pair) دو نوع رایج کابل شبکه هستند. تفاوت اصلی بین این دو نوع کابل در لایه محافظتی آن‌ها است:

  • UTP: کابل UTP از طریق جفت‌های تابیده بدون شیلد (Unshielded) که با یکدیگر تابیده می‌شوند، ساخته می‌شود. این کابل‌ها از چهار جفت سیم مسی تشکیل شده‌اند که هر جفت از دو سیم مسی است که به هم تابیده می‌شوند. کابل UTP در مقابل تداخلات الکترومغناطیسی ضعیف‌تر است و در محیط‌های با تداخل الکترومغناطیسی کمتر مورد استفاده قرار می‌گیرد.
  • SFTP: کابل SFTP از طریق جفت‌های تابیده با حفاظت فویلی (Shielded Foiled) ساخته می‌شود. به علاوه، این کابل‌ها دارای یک لایه حفاظتی فویلی هستند که از تداخلات الکترومغناطیسی محافظت می‌کند. این فویل بین جفت‌ها و درون کابل قرار دارد و از تداخلات الکترومغناطیسی به خوبی جلوگیری می‌کند. کابل SFTP در محیط‌های با تداخل الکترومغناطیسی بالا مانند محیط‌های صنعتی یا شهری استفاده می‌شود.

به طور کلی، کابل SFTP به دلیل حفاظت بیشتر خود، در مقایسه با کابل UTP، مقاومت بیشتری در برابر تداخلات الکترومغناطیسی دارد. با این حال، هزینه آن نیز بیشتر است. انتخاب بین UTP و SFTP بستگی به محیط شبکه، نیازهای امنیتی و بودجه موجود دارد. جهت کسب اطلاعات بیشتر درمورد این دو نوع کابل شبکه، مقاله تفاوت کابل شبکه UTP و SFTP چیست؟ را مطالعه کنید.

کابل شبکه شیلددار و بدون شیلد

یکی دیگر از نکاتی که قبل از معرفی انواع کابل لن لازم است به آن اشاره شود، بررسی کابل‌های شیلددار و بدون شیلد است. همانطور که اشاره شد، 8 رشته سیم به دو صورت دو به دو، در هم تنیده شده‌اند که این ویژگی در تمام کابل‌های شبکه وجود دارد. برخی از نسل‌های کابل لن، به صورت شیلددار (STP) و بدون شیلد (UTP) تولید و عرضه شده‌اند. در حقیقت در کابل‌های شبکه شیلددار، یک روکش مضاعف در درون کابل وجود دارد که باعث می‌شود نرخ تداخل سیگنال در کابل لن، کاهش پیدا کند. در تصویر زیر، تفاوت کابل‌های شبکه شیلددار و بدون شیلد قابل مشاهده است.

کابل شبکه شیلددار و بدون شیلد

کابل شبکه شیلددار و بدون شیلد


برای مطالعه‌ی بیشتر: انواع کابل شبکه و تفاوت آنها


مقایسه کابل شبکه Outdoor و Indoor

کابل شبکه داخلی (Indoor) و کابل شبکه خارجی (Outdoor) دو دسته اصلی از کابل‌های شبکه هستند که برای استفاده در محیط‌های داخلی و خارجی مورد استفاده قرار می‌گیرند. در ادامه به مقایسه‌ی برخی از ویژگی‌های مهم این دو نوع کابل می‌پردازیم:

  1. مقاومت در برابر عوامل جوی: کابل شبکه Outdoor طراحی شده است تا در برابر شرایط جوی سخت‌تر مانند نور خورشید، باران، برف و دمای بالا یا پایین مقاومت کند. در عوض، کابل شبکه Indoor بیشتر برای استفاده در داخل ساختمان‌ها و در شرایط آب و هوایی محافظت‌شده است.
  2. مقاومت الکتریکی: کابل‌های شبکه Outdoor عموماً دارای لایه‌های محافظتی بیشتری هستند تا در برابر تداخلات الکترومغناطیسی محافظت کنند. این ویژگی به تعداد بیشتری از تداخلات الکترومغناطیسی در محیط‌های بیرونی مقابله می‌کند. در حالی که کابل شبکه Indoor عموماً از لایه‌های شیلد کمتری استفاده می‌کند.

بنابراین، انتخاب کابل شبکه Outdoor یا Indoor بستگی به نیازهای محیطی و شرایط کاربرد خاص شما دارد. اگر کابل در محیط‌های بیرونی و تحت تأثیر عوامل جوی قرار می‌گیرد، کابل شبکه Outdoor مناسب است. اما اگر استفاده در داخل ساختمان و در شرایط آب و هوایی محافظت‌شده مورد نیاز است، کابل شبکه Indoor مناسب‌تر خواهد بود. برای کسب اطلاعات بیشتر، مقاله مقایسه کابل شبکه Outdoor و Indoor را مطالعه کنید.

تفاوت پچ کورد با کابل شبکه در چیست؟

تفاوت اصلی بین پچ کورد و کابل شبکه در استفاده و کاربرد آن‌ها واقع می‌شود. در زیر به تفاوت‌های اصلی بین این دو مورد اشاره می‌کنم:

کاربرد:

  • پچ کورد: پچ کوردها اغلب برای اتصال تجهیزات شبکه به پچ پنل یا سوئیچ‌ها استفاده می‌شوند. طول این کابل‌ها معمولاً کوتاه‌تر از 2 متر هستند و برای اتصال مستقیم دستگاه به پچ پنل یا سوئیچ مورد استفاده قرار می‌گیرند. لازم به ذکر است بدانید پچ کورد،‌ همان کابل شبکه است با این تفاوت که دوسر کابل، سوکت شبکه تعبیه شده است.
  • کابل شبکه: کابل‌های شبکه برای اتصال بخش‌های مختلف شبکه به یکدیگر استفاده می‌شوند. این کابل‌ها به طول بلندتر و معمولاً تا صدها متر می‌باشند و برای اتصال بخش‌های مختلف شبکه مانند سوئیچ‌ها، روترها، پچ پنل‌ها و پوزیشن‌ها استفاده می‌شوند.

آموزش کابل کشی شبکه

آموزش کابل کشی شبکه یکی از مهم‌ترین مراحل در راه‌اندازی یک شبکه است. در زیر چند مرحله کلی برای کابل کشی شبکه را توضیح می‌دهم:

  1. بررسی نیازها: قبل از شروع کابل کشی، باید نیازهای شبکه خود را بررسی کنید. این شامل تعداد دستگاه‌های متصل، فاصله بین دستگاه‌ها، نوع کابل مورد استفاده و نیاز به اتصالات و مفصل‌ها است.
  2. برنامه‌ریزی مسیر کابل: مشخص کنید که کابل‌ها از کجا عبور کنند و به کدام دستگاه‌ها متصل شوند. برای بهینه‌سازی مسیرها، رعایت کنید که کابل‌ها از منابع تداخلی مانند تجهیزات برق، اتصالات بی سیم یا دستگاه‌های الکترونیکی دیگر دور باشند.
  3. نصب کابل‌ها: طبق مسیرهای برنامه‌ریزی شده، کابل‌ها را از نقاط شروع به نقاط مقصد کشیده و آن‌ها را به دستگاه‌ها متصل کنید. در این مرحله، می‌توانید از اتصالات، کانکتورها و پچ پنل‌ها استفاده کنید.
  4. تست و تأیید کابل‌ها: پس از نصب کابل‌ها، باید آن‌ها را تست و تأیید کنید. استفاده از تستر کابل شبکه به شما کمک می‌کند تا اطمینان حاصل کنید که کابل‌ها به درستی کشیده شده‌اند و اتصالات صحیحی دارند.

در نظر داشته باشید که کابل کشی شبکه ممکن است نیاز به مهارت‌های خاص و دقت داشته باشد. در صورت عدم آشنایی کامل با فرآیند کابل کشی، بهتر است از یک فنیشن کابل کشی مجرب کمک بگیرید تا از اجرای صحیح و بهینه آن اطمینان حاصل شود.

انواع تست کابل شبکه

انواع تست کابل شبکه

انواع تست کابل شبکه

تست کابل شبکه مهمترین بخش از فرآیند ارزیابی و بررسی صحت و عملکرد کابل‌های شبکه است. در زیر، دو نوع اصلی تست کابل شبکه را توضیح می‌دهم:

  • Permenant Test (تست پرمننت): در این نوع تست کابل ابتدا کابل را به کیستون شبکه متصل می‌کنیم وبه وسیله ماژول‌های پرمنت، کابل شبکه را به دستگاه تستر کابل شبکه متصل کرده و تست را انجام می‌دهیم.
  • Channel Test (تست چنل): تست چنل نمونه ساده تر تست پرمنت می‌باشد که ابتدا دو سر کابل شبکه را به کیستون زده وسپس با استفاده از پچ کورد کابل‌ها را به دستگاه متصل می‌کنیم و تست کابل را انجام می‌دهیم.

هر دو نوع تست برای اطمینان حاصل کردن از صحت و عملکرد بهینه کابل‌های شبکه بسیار مهم هستند. استفاده از تسترها و دستگاه‌های تخصصی تست کابل شبکه در انجام این تست‌ها بسیار توصیه می‌شود. جهت کسب اطلاعات بیشتر درباره انواع تست کابل شبکه، مقاله انواع تست کابل شبکه را مطالعه کنید.

معرفی بهترین کابل شبکه

در انتخاب بهترین کابل شبکه، نقش برند بسیار مهمی ایفا می‌کند. برندهای معتبر و با سابقه تمایل به ارائه کیفیت بالا و عملکرد مطمئن را دارند. در ادامه، به دو برند برتر در زمینه کابل شبکه، یعنی لگراند و نگزنس، اشاره می‌کنم:

  • کابل شبکه لگراند (Legrand):

لگراند یکی از برندهای معروف و مورد اعتماد در صنعت شبکه است. این برند تولید کابل‌های شبکه با کیفیت بالا و استانداردهای بین‌المللی را به عنوان یکی از اولویت‌های خود در نظر می‌گیرد. محصولات لگراند معمولاً با استفاده از تکنولوژی پیشرفته و مواد با کیفیت ساخته می‌شوند و قابلیت انتقال داده‌های با سرعت بالا را دارا هستند. برای آشنایی بیشتر با کابل شبکه این برند، مقاله معرفی کابل شبکه بلدن را مطالعه کنید.

  • کابل شبکه نگزنس (Nexans):

نگزنس نیز یک برند معروف و محبوب در زمینه تولید کابل شبکه است. این برند از مواد با کیفیت برای تولید کابل‌های با عمر طولانی و عملکرد استحکام بالا استفاده می‌کند. نگزنس در تولید کابل‌های متنوعی از جمله Cat5e، Cat6 و Cat7 به شهرت رسیده است و بهبود عملکرد و پایداری شبکه‌ها را تضمین می‌کند.

در نهایت، برای انتخاب بهترین کابل شبکه، بهتر است علاوه بر برند، نیازها و استانداردهای شبکه خود را در نظر بگیرید و با توجه به این عوامل، تحقیق و مقایسه کنید تا به یک گزینه مناسب و بهترین کابل شبکه برای نیازهای خاص شما برسید. جهت آشنایی بیشتر با کابل‌ شبکه این برند، پشینهاد می‌کنیم مقاله معرفی کابل شبکه نگزنس را مطالعه کنید.

  • کابل شبکه بلدن (Belden):

بلدن (Belden) نیز یکی از برندهای معتبر در زمینه تولید کابل شبکه است که می‌توان آن را به لیست بهترین برندها اضافه کرد. بلدن با استفاده از فناوری پیشرفته و استانداردهای بین‌المللی، کابل‌های شبکه با کیفیت بالا و عملکرد برتری را عرضه می‌کند. محصولات بلدن شهرتی جهانی دارند و برای انتقال داده‌ها با سرعت بالا، مقاومت در برابر نویز و پایداری شبکه بسیار مناسب هستند. با توجه به اینکه بلدن به عنوان یکی از پیشروان صنعت کابل شبکه شناخته می‌شود، در نظر داشتن محصولات این برند نیز می‌تواند یک گزینه عالی برای شبکه‌های خود باشد. برای آشنایی بیشتر با کابل‌ شبکه این برند، مقاله معرفی کابل شبکه بلدن را مطالعه کنید.

راهنمای خرید کابل شبکه

راهنمای خرید کابل شبکه

راهنمای خرید کابل شبکه

هنگامی که قصد خرید کابل شبکه را دارید، مهم است که به چند نکته توجه کنید تا انتخاب بهتری داشته باشید. در زیر چند راهنمای کاربردی برای خرید کابل شبکه را می‌یابید:

نوع کابل:

قبل از خرید، نوع کابل مورد نیاز خود را تعیین کنید. انواع کابل شبکه مانند UTP، FTP، STP و SFTP وجود دارند. هر کدام از این انواع کابل‌ها، ویژگی‌ها و کاربردهای خاصی دارند. بررسی نیازهای شبکه خود را انجام دهید و سپس نوع کابل را انتخاب کنید.

کیفیت ساخت:

توجه کنید که کابل شبکه انتخابی شما کیفیت ساخت بالا داشته باشد. از جنس و مواد استفاده شده در ساخت کابل، میزان عایق‌بندی، مقاومت در برابر نویز و تداخلات الکترومغناطیسی و همچنین استانداردهای مربوط به کابل اطمینان حاصل کنید.

طول کابل:

طول کابل مورد نیاز خود را تعیین کنید. ممکن است نیاز به کابل کوتاهی برای اتصال دستگاه‌ها در یک اتاق داشته باشید یا به کابل بلندتری برای اتصال بین طبقات یا بخش‌های مختلف شبکه نیاز داشته باشید.

استانداردها:

اطمینان حاصل کنید که کابل مورد نظر شما استانداردهای مربوطه را برآورده می‌کند. استانداردهای معروف برای کابل شبکه شامل TIA/EIA-568 و ISO/IEC 11801 می‌باشند.

قیمت:

نهایتاً، قیمت کابل شبکه را در نظر بگیرید. مقایسه قیمت‌ها و کیفیت‌ها از فروشگاه‌ها و تامین‌کنندگان مختلف را انجام دهید و بهترین گزینه را انتخاب کنید. توجه داشته باشید که هزینه‌های بسیار پایین ممکن است به کاهش کیفیت کابل و عمر مفید آن منجر شود، بنابراین تعادلی بین قیمت و کیفیت را در نظر بگیرید.

با رعایت نکات گفته شده، می‌توانید کابل شبکه مناسبی را برای نیازهای شبکه خود انتخاب کنید. قبل از خرید، مطالعه و مشاوره با تامین‌کنندگان و افراد متخصص نیز به شما کمک خواهد کرد.

جهت کسب اطلاعات بیشتر قبل از خرید کابل شبکه،‌ مقاله راهنمای خرید کابل شبکه را مطالعه کنید.

کابل شبکه را از کجا بخریم؟

در این بخش از مقاله قصد داریم به یکی از پرتکرارترین سوالات شما یعنی کابل شبکه را از کجا بخریم؟ بپردازیم و نکاتی که باید مدنظرتان قرار دهید را ذکر کنیم. برای خرید کابل شبکه، از فروشگاه‌های معتبر و قابل اعتماد استفاده کنید. اطمینان حاصل کنید که فروشگاه دارای ضمانت است و محصولات باکیفیت ارائه می‌دهد. همچنین، مقایسه قیمت‌ها را انجام داده و نظرات مشتریان را مورد بررسی قرار دهید تا بهترین انتخاب را داشته باشید.

جمع بندی

همانطور که اشاره شد، کابل‌های شبکه یا کابل لن در طول تاریخ، از استاندار‌های مختلفی بهره می‌بردند و تمامی آن‌ها در حال حاضر در دسترس هستند. نکته قابل توجه برای انتخاب کابل شبکه مناسب، بررسی نیازهای شبکه می‌باشد. این امر به این معنی است که لازم است پیش از انتخاب و خرید، سه فاکتور مهم مورد نظر قرار گیرد:

  1. سرعت مورد نیاز
  2. فرکانس مورد نظر
  3. فاصله بین تجهیزات

پس از بررسی ویژگی‌های مورد نیاز در هر شبکه، به راحتی با مراجعه به مقاله کابل شبکه چیست؟ معرفی انواع کابل شبکه، می‌توانید کابل مورد نظر را انتخاب کنید و از صرف هزینه‌های اضافی جلوگیری کنید.

برقچی برای شما آرزوی موفقیت می‌کند!  

4.9/5 - (36 امتیاز)
اشتراک گذاری مطلب

مراحل کار برقچی

درخواست خرید
مشاوره و راهنمایی
اعلام قیمت
صدور پیش‌فاکتور
آماده‌سازی کالا
ارسال کالا در همان روز
صدور فاکتور
تسویه نهایی
ارسال کالا
در همان روز

دیدگاه شما

اشتراک
اطلاع از
guest
13 دیدگاه
جدیدترین
قدیمی ترین بیشترین رای
Inline Feedbacks
دیدن همه دیدگاه ها
امیرسالم
امیرسالم
9 ماه پیش

سلام خسته نباشید یه سوال دارم من مشکل سرعت اینترنت دارم مشکل آپلود دارم ولی میخوام فیلم و سریال با حجم بالا فیلم دانلود کنم سریع دانلود شه و تو سرویس اشتراک ویدیو میخوام فیلم که دانلود کردم همون آپلود کنم سریع آپلود بشه ولی با کابل شبکه سریع دانلود میشه و سریع آپلود میشه یان ؟ میشه لطفا چواب بدین

فرزانه عشقی ادر
فرزانه عشقی ادر
2 سال پیش

سلام . من یه سوال داشتم اگر شما یه باکسی داشته باشید که از طریق کابل لن به کامپیوتر وصل میشه و شما شماره ای پی این باکس نداشته باشید از چه روشی ای پی اون پیدا می کنید؟

سیدحامد علوی
سیدحامد علوی
2 سال پیش

بعد از نصب پچ کورد شبکه، برنامه advance ip scanner رو نصب کن که هرچی ای پی که کامپوترت به وسایل وصل شده داده رو مشاهده کنی

محسن رشیدی
محسن رشیدی
2 سال پیش

سلام وقت به خیر اگر کابل شبکه پاره بشه میتونیم سیمهاش رو‌به هم وصل کنیم با نوار چسب؟

سیدحامد علوی
سیدحامد علوی
2 سال پیش
پاسخ به   محسن رشیدی

اره میشه با نوار چسب کابل شبکه رو ترمیم کنی ولی خب افت به وجود میاد در سرعت انتقال دیتا

مهدی دیناروند
مهدی دیناروند
2 سال پیش

منبع ویدیو چیه؟

سیدحامد علوی
سیدحامد علوی
2 سال پیش

از یوتیوب برداشتیم. معروف هست سرچ کنید کابل شکه مورد اول میاد بالا

سیمین اسد
سیمین اسد
3 سال پیش

خیلی مطلب مفید و کاربردی بود. لذت بردم . خداقوت

سیدحامد علوی
سیدحامد علوی
3 سال پیش
پاسخ به   سیمین اسد

خواهش میکنم

روشنا حسینی
روشنا حسینی
3 سال پیش

کابل شبکه خوب در بازار چه برندی هستش؟

سیدحامد علوی
سیدحامد علوی
3 سال پیش
پاسخ به   روشنا حسینی

سلام
برند‌های خوب در حوزه کابل شبکه: ” لگراند، نگزنس، بلدن، برندرکس،شهید قندی، رویان ” هستند

Mohammad Latifi
Mohammad Latifi
4 سال پیش

بخش پیشینه جالب بود

امین کریمی
امین کریمی
4 سال پیش
پاسخ به   Mohammad Latifi

سعی کردیم توضیحات کاملی رو درباره کابل شبکه بزاریم

مقالات مرتبط

<