در ابن مقاله قصد داربم به معرفی کابل شبکه بلدن بپردازیم. کابل شبکه یکی از پر کاربردترین ملزومات برق و تجهیزات پسیو شبکه در دنیا محسوب میشود. امروزه علاوه بر پیشرفتهایی که در تکنولوژی بیسیم (وایرلس) وجود دارد، همچنان بسیاری از شبکههای کامپیوتری جهت انتقال دادههای خود از این نوع کابل استفاده میکنند. کابل شبکه که در بین کاربران با نام کابل LAN هم شناخته میشود، یکی از مهمترین اجزای یک شبکه کامپوتری میباشد.
شرکت بلدن(Belden) یک برند معتبر جهانی است که در سال 1902 در ایالت میسوری آمریکا تأسیس شده است و در زمینه ساخت انواع کابلهای شبکه و تجهیزات شبکه و الکتریکی فعالیت دارد. کابل شبکه بلدن در انواع بدون شیلد UTP و شیلد دار SFTP و با استانداردهای Cat5e و Cat6 تولید میشوند و همگی از عملکرد و کیفیتی بالا در کنار قیمت مناسب بهره میبرند.
انواع کابل شبکه بلدن:
به طور کلی در ارتباطات شبکههای کامپیوتری و صنایع آیتی سه نوع کابل شبکه وجود دارد که هرکدام ویژگیها و کاربردهای خاص خود را دارند.
- کابل کواکسیال
- کابلهای زوج به هم تابیده (Twisted Pair)
- کابل فیبر نوری
حتماً بخوانید: کابل شبکه چیست؟ معرفی و انواع کابل شبکه
کابل کواکسیال بلدن:
کابل کواکسیال که به آن هم محور گفته میشود، بیشتر در آنتنهای آنالوگ و دیجیتال مورد استفاده قرار میگیرد.
هزینه نصب و نگهداری بالا، افت سیگنال در مسافتهای طولانی، درگاههای نامناسب و عدم پشتیبانی شبکهها از این کابل باعث کاهش استفاده از این نوع کابل شده است.
از مزایای این کابلها میتوان به پهنای باند بالای آنها و همچنین مقاومت بالای آنها در برابر نویز اشاره کرد.
انواع کابل زوج به هم تابیده بلدن (Twisted Pair):
- کابل شبکه بدون شیلد(UTP): بدون محافظ در برابر عوامل محیطی همچون نویز
- کابل شبکه شیلد دار(STP): محافظت شده در برابر عوامل محیطی همچون نویز
پرکاربردترین نوع کابل که تقریباًهمه جا از آن استفاده میشود، کابلهای زوج به هم تابیده است. دلیل نام گذاری این کابلها به زوج به هم تابیده این است که این کابلها از چندین رشته سیم که به یکدیگر بافته شده اند تشکیل میشوند. از این کابل برای اتصال دو کامپیوتر به یکدیگر یا دستگاههای شبکه به روترها و سویچها استفاده میشود.
حتماً بخوانید: مزایا و معایب کابلهای شبکه زوج تابیده شده
کابلهای زوج به هم تابیده از لحاظ ساختار به دو دسته کلی UTP و STP تقسیم بندی میشوند. کابلهای STP یا شیلددار کابلهایی هستند که به منظور کاهش نویز، در آنها از شیلد استفاده شده است. برخلافSTP، کابلهای UTP در آنها از هیچ گونه شیلد یا فویلی استفاده نشده است.
کابلهای شبکه زوج به هم تابیده از تعدادی زوج سیم به هم تابیده شده به همراه عایق مارپیچی شکل تشکیل شدهاند. جنس اکثر این کابلها از مس میباشد به همین دلیل به کابلهای مسی نیز معروفاند. این کابلها از سوکت RJ45 نیز استفاده میکنند.
کابل فیبر نوری بلدن:
کابلهای فیبرنوری اطلاعات را با سرعت نور ارسال میکند به همین دلیل این نوع کابل قالباً در شبکههای پرسرعت استفاده میشوند همچنین قیمت این کابل بسیار بالا است و برای شبکههای معمولی اصلا پیشنهاد خوبی نیست.
کابل فیبر نوری از یک رشته باریک و بسیار شفاف مانند شیشه و پلاستیک ساخته میشود تا بتواند نور را که از یک سر آن وارد میشود از سر دیگر آن خارج کند به همین دلیل سرعت انتقال اطلاعات در این کابلها بسیار زیاد میباشد.
باید توجه داشت کابلهای فیبر نوری بسیار حساس میباشند و با کوچکترین ایراد مانند خراشیدگی یا شکستگی دچار افت سرعت و یا قطعی شبکه میشوند. این نوع کابل در مخابرات، موارد نظامی، پزشکی و سیستمهای روشنایی کاربرد دارد.
بیشتر بخوانید: کابل فیبر نوری چیست؟
دسته بندی کابل شبکه:
کابلهای شبکه از لحاظ فنی و استاندارد بر اساس سرعت، جنس و نسل تکنولوژی به کار رفته در آنها، به چندین دسته تقسیم میشوند. برای این دستهبندی از واژه Category یا به اختصار Cat، برای نامگذاری این کابلها مورد استفاده قرار میگیرد. این دستهبندی از Cat1 تا Cat8 درجه بندی میشوند. امروزه اغلب از کابلهای Cat5 به بالا استفاده میشود.
با افزایش شماره این دسته بندی، سرعت بیشتر، نویز کمتر و پنهای باند بیشتر میشود. به عنوان مثال کابل شبکه Cat5 نسبت به Cat4، سرعت و پهنایباند بیشتر و نویزپذیری کمتری دارد.
در نامگذاری(e) کنار اعداد به معنی Enhanced یا بهبود یافته است که منظور افزایش سرعت انتقال داده است.
در نام گزاری(a)کنار اعداد به معنی Augmented یا افزایش یافته است که منظور افزایش پهنای باند است.
بیشتر بخوانید: تفاوت کابل شبکه CAT5 ،CAT6 و CAT7
انواع جنس کابل زوج به هم تابیده شبکه بلدن:
یکی از عوامل مهم در تعیین سرعت انتقال داده، جنس مغزی به کار رفته در کابلهای شبکه است. کابلهای شبکه از لحاظ جنس مغزی به کار رفته شده به 2 دسته تقسیم بندی میشوند.
کابل شبکه تمام مسی(BC یاCCC ): جنس این نوع کابل کاملا از مس است و مقاومت بسیار بالایی دارد.سرعت انتقال داده در این کابل بیشترین سرعت ممکن است همچنین از قابلیت POE پشتیبانی میکند.
کابل شبکه CCA: جنس مغزی این کابل از آلومینیوم است و یک روکش مسی دور آن قرار دارد. این نوع کابل کیفیت پایینتری نسبت به مس دارد و از قابلیت POE پشتیبانی نمیکند. همچنین قیمت این کابل ارزان تر از کابل تمام مس است.
جنس روکش بیرونی: اغلب کابلهای بکاررفته در شبکه از جنس PVC است اما گاهاً کابلهایی با روکش LSZH نیز در بازار موجود هستند. LSZH مختصرشده عبارت Low Smoke Zero Halogen به معنی کابلهای بدون هالوژن است. به این معنا که این نوع کابلها در هنگام سوختن، دود سمی تولید نمیکنند.
راهنمای خرید پرفروش ترین کابل شبکه بلدن:
شرکت بلدن محصولات متنوع و باکیفیت را در زمینه تجهیزات شبکه طراحی و تولید میکند. انواع تجهیزات شبکه بلدن شامل مواردی چون کابل شبکه، پچ کورد، انواع کابل تصویر و کابل کواکسیال میشود همچنین تمامی محصولات این شرکت تاییدیه و استاندارهای لازم را دریافت کردهاست.
شرکت بلدن به دلیل تولید محصولات با کیفیت با قیمت مناسب و مقرون به صرفه طرفداران زیادی دارد و جزو برترین برندها شناخته میشود. در این قسمت به معرفی و بررسی ویژگیهای دو تا از پرفروشترین کابل شبکههای این شرکت میپردازیم.
کابل شبکه بلدن Cat6 UTP CCA:
این کابل شبکه از نوع UTP میباشد و در طبقهبندی Cat6 قرار دارد. مغزی این نوع کابل شبکه بلدن از جنس CCA و روکش آن از جنس PVC میباشد.
ویژگیها:
Cat 6: این نوع کابل شبکه که در دستهبندی Cat6 قرار دارد میتواند سرعت انتقال 1 گیگابایت بر ثانیه را با پهنای باند 250 مگاهرتز فراهم کند.
نکته مهم، کابل شبکه Cat6 با حداکثر طول 37 متر میتواند از سرعت انتقال 10 گیگابیت پشتیبانی کند.
UTP: این کابل شبکه از نوع بدون شیلد یا UTP است به این معنی که بر روی هیچ کدام از زوجهای تابیده شده و مجموع زوجها هیچ گونه شیلد یا فویلی قرار نگرفته است.
CCA: جنس رشتههای این کابل مس و آلومینیوم است که دارای کیفیت و قیمت مناسب است اما لازم به ذکر است که نمونه CCC دارای کیفیت و قیمت بالاتر در کابل میشود.
جنس روکش: روکش از جنس PVC است که باعث انعطاف و مقاومت در برابر خوردگی و پوسیدگی کابل میشود.
نقاط قوت محصول:
- دارای کیفیت ساخت بالا
- دارای چهار جفت سیم بهم تابیده
- سرعت خوب در انتقال داده
- قیمت مقرون به صرفه در کنار کیفیت بالا
بیشتر بخوانید: تفاوت کابل شبکه UTP و SFTP چیست؟
کابل شبکه بلدن CAT5E UTP:
این کابل شبکه از نوع UTP میباشد و در طبقهبندی Cat5E (نسخه بهبود یافته Cat5 است که سرعت انتقال داده بیشتری دارد) قرار دارد. مغزی این نوع کابل شبکه بلدن از جنس CCC و روکش آن از جنس PVC میباشد.
ویژگیها:
Cat 5E: این نوع کابل شبکه که در دستهبندی Cat5E قرار دارد میتواند سرعت انتقال 100 مگابایت بر ثانیه را با پهنای باند 100 مگاهرتز فراهم کند.
نکته مهم، کابل شبکه Cat5E با حداکثر طول 100 متر میتواند از سرعت انتقال 1 گیگابیت پشتیبانی کند.
UTP: این کابل شبکه از نوع بدون شیلد یا UTP است به این معنی که بر روی هیچ کدام از زوجهای تابیده شده و مجموع زوجها هیچ گونه شیلد یا فویلی قرار نگرفته است.
CCC: جنس این نوع کابل کاملاً از مس است. کیفیت و مقاومت بسیار بالایی دارد.سرعت انتقال داده در این کابل بیشترین سرعت ممکن است.
جنس روکش: روکش از جنس PVC است که باعث انعطاف و مقاومت در برابر خوردگی و پوسیدگی کابل میشود.
نقاط قوت محصول:
- دارای چهار جفت سیم بهم تابیده
- دارای کیفیت بسیار بالا
- دارای روکش PVC
- جنس مغزی کاملاً مس
- سرعت بالا در انتقال داده
سخن پایانی:
در این مقاله به معرفی و بررسی کابل شبکه شرکت بلدن پرداختیم. همانطور که گفته شد کابل شبکه یکی از مهمترین اجزای شبکه کامپیوتری است همچنین انتخاب کابل شبکه مناسب در راهاندازی یک شبکه کامپیوتری از اهمیت بالایی برخوردار است زیرا این کابلها در انواع مختلف با دستهبندیهای متفاوتی در بازار عرضه میشوند.
شرکت بلدن به دلیل کیفیت و ماندگاری بالا محصولاتش و همچنین قیمت مناسب و مقرون به صرفه، طرفداران زیادی دارد که این ویژگیها همگی باعث بالا رفتن ارزش خرید محصولات این شرکت میشود.
دیدگاه شما