- ارزان ترین
- گرانترین
- پرفروش ترین
- محبوب ترین
روتر بخش مهمی از فناوری دنیای امروزی است که تقریبا همه ما احتمالا آن را در خانه داریم. البته دانستن کاربرد روترها سبب استفاده بهتر از آنها میشود. در حالی که اکثر مردم حتی نمیدانند روتر چیست، شما تمام اطلاعات و جزئیات مربوط به آن را در این مطلب خواهید یافت. در ابتدا باید با تعریف روتر آشنا شده و ببینیم انواع آن به چه صورت است. سپس به سراغ شیوه خرید آن در سایت برقچی میرویم که این روزها استقبال مردم را در پی داشته است.
به زبان خیلی ساده، روتر دستگاهی است که بستههای دادهای دستگاههای موجود در یک شبکه را به مقصد مناسب رسانده و در واقع آنها را به اینترنت متصل میکند. این دادهها احتمالا میان چند دستگاه در شبکه یا از دستگاهی به سوی اینترنت فرستاده میشوند و از این نظر دارای انواع هستند. وظیفه روتر، ارسال آدرس آی پی به هر یک از دستگاههای شبکه بوده تا در زمان دریافت و ارسال دادهها، آدرس مقصد و مبدا خود را متوجه شود. روتر در این شرایط میداند بستههای ارسالی یا دریافتی همواره به مقصد صحیح خود رسیده و در جریان مسیر نابود نمیشوند.
با تشبیه بستههای اینترنت در دنیای مجازی با بستههای پستی در دنیای حقیقی، وظیفه روتر را بهتر درک میکنید. هر بسته به آدرسی نیاز دارد تا به طور صحیح و اصولی به دست دریافت کننده خود برسد. شبکه محلی رایانه شما هم مثل کوچهای در دل شهر بوده که اینترنت از مسیر آن رد میشود. به همین خاطر در صورت ناقص بودن اطلاعات، شاید پستچی به درب خانه دیگری برود.
روتر از این رو باید اطمینان حاصل کند که هر آدرس دارای شمارهای منحصر به فرد بوده تا بستهها را به مسیر درست تحویل دهد. بازگرداندن داده به فرستنده از دیگر اقدامات روتر است؛ درست مانند زمانی که بخواهید بسته را به پستچی بازگردانید. سرعت انجام این کار در دنیای مجازی به میلی ثانیه رسیده و چند بسته در آن واحد تحویل داده میشود. با این مثال، به نظر میرسد معنای روتر را به خوبی آموخته باشید. بنابراین اجزای مختلف روتر را در بخش بعدی خواهید آموخت.
روترها قطعات نسبتا زیادی را در خود دارند و این مدلها و طرحهای گوناگونی را از آنها ساخته است. در ساختار داخلی تمام روترها میتوان موارد زیر را یافت:
اجرای انواع دستورالعملها در سیستم عامل از وظایف اصلی پردازنده به شمار میرود. کارهایی نظیر مقداردهی اولیه سیستم، اقدامات روتینگ و کنترل اینترفیس شبکه نیز توسط آن انجام میگیرد. روترهای بزرگ اغلب چند پردازنده کوچک را در دل خود جای دادهاند تا بازدهی بیشتری برای فعالیت داشته باشند.
اطلاعاتی نظیر جدول روتینگ، اجرای پیکربندی، کشهای سوئیچینگ و بستههای اطلاعاتی همگی در این بخش ذخیره میشوند. از جمله وظایف اصلی حافظه داخلی نباید از ایجاد فضا، تسریع در زمان اجرای نرمافزار و زیر سیستمها غافل شد که اجزای مشابه در انجام آنها ناتوان هستند.
تبادل اطلاعات بین پردازنده، اینترفیس و دیگر تجهیزات جانبی از وظایف این بخش است. هر روتر معمولا یک گذرگاه سیستم و یک گذرگاه پردازنده در خود دارد که وظیفه گذرگاه پردازنده را باید تبادل دستورالعملها و دادهها از حافظه به یکی از آدرسهای خاص عنوان کرد.
یکی دیگر از تجهیزات روتر، حافظه فلش است که نسخه کامل نرمافزار در آن ذخیره میشود. در واقع سیستم عامل مورد نیاز روتر از آن دریافت میشود. این بخش از فناوری مورد استفاده در ساخت حافظه بهره برده و امکان ارتقا یا جایگزین کردن نیز برای آن فراهم شده است. بنابراین هر زمان که حافظه فلش موجود در روتر خراب شد، نگرانی بابت تعویض آن وجود ندارد.
روتر همواره نیاز به ارتباط با دنیای خارج از خود دارد و اینترفیس این وظیفه را به عده میگیرد. به طور کلی سه نوع اینترفیس یعنی محلی، شبکه WAN و کنسول یا کمکی در بازار یافت میشود که شیوه کار هر یک با دیگری متفاوت است.
از روی نام این بخش هم میتوان تا حد زیادی کاربرد آن را حدس زد. تامین توان لازم برای اجزای تشکیل دهنده دیگر، از جمله اقداماتی است که منبع تغذیه همواره باید انجام دهد. منبع تغذیه در روترهای کوچک به شکل اکسترنال دیده میشود، حال آن که روترهای بزرگ، چند منبع تغذیه را در خود دارند.
سختافزار موجود در روتر همواره باید امتحان و عیب یابی شوند. اطلاعات ذخیره شده در این بخش قابل حذف شدن نیست و این برای بازگرداندن برخی از آنها ضروری و مفید است. البته به منظور ارتقا یا پاک کردن این اطلاعات، تراشه باید تعویض گردد.
تا این جا آموختیم استفاده از انواع روترها برای سازمانها مزایای زیادی را به دنبال دارد. البته در هنگام خرید روتر باید به نوع آن هم توجه داشت که در این بخش میخواهیم برجستهترین انواع آن را بررسی کنیم.
روترهای بی سیم که با نام وایرلس هم شناخته میشوند، بیشتر در ایستگاههای راهآهن، ادارات، شبکههای خانگی و اماکن این چنینی یافت میشوند و سیگنالی بدون سیم را به وجود میآورند. این مدل از روتر در مقایسه با روترهای دیگر رایجتر بوده و فروشگاهها نیز اغلب آن را به فروش میرسانند. البته در سایت برقچی میتوان انواع روتر را تهیه کرد.
روترهای مسیریاب اصلی (Core) ستون فقرات یا هسته اینترنت به شمار میرود. این مدل از روتر سریعترین و بهترین نوعی است که در مراکز اینترنت برای ارسال اطلاعات استفاده میشود. در امتداد قرار داشتن با فیبر اصلی یا فیبر نوری، کمک زیادی به قدرتمندتر شدن روتر میکند. این روتر در یک شبکه کامپیوتری قرار داده میشود، اما بین شبکهها قرار ندارد.
نقطه مقابل روتر وایرلس، روتر سیمی یا وایرد است که تمام ویژگیها را میتوان از روی نام آن متوجه شد. کامپیوترهای دانشگاهی یا بانکها از این روتر استفاده میکنند و برای این منظور باید از کابل و پورت اترنت بهره برد. قدرت و کیفیت این نوع از دستگاهها هم به نوبه خود مثالزدنی است.
در ادامه بررسی انواع روترها، به روتر غیرمتمرکز میرسیم که باید به روترهای اصلی متصل شود. این روتر در دو مدل سیمی و بدون سیم رویت میشود و بسته به نیاز و سلیقه میتوان آنها را تهیه کرد. وظیفه اصلی این روترها، توزیع بستههای داده بین یک یا چند شبکه است که البته این مورد برای درون شبکه دادهها دیده نمیشود.
در نهایت بد نیست روتر مجازی را معرفی کنیم که برای شبکه رایانه پیش فرض از آن استفاده میشود. این پروتکل مطابق با پروتکل افزونگی روتر مجازی فعالیت کرده و در هنگام غیر فعال شدن روتر اصلی، شروع به کار میکند. روترهای نرم افزاری دارای عملکردی مشابه با روترهای سخت افزاری بوده و مسئولیت اصلی آنان نیز ارسال داده از یک شبکه به شبکه دیگر است. یک روتر نرم افزاری می تواند یک سرویس دهنده NT ، یک سرویس دهنده نت ور و یا یک سرویس دهنده لینوکس باشد . تمامی سیستم های عامل شبکه ای مطرح ،دارای قابلیت های روتینگ از قبل تعبیه شده است.
وجود برخی شباهتها میان روتر، مودم، سوئیچ و اکسس پوینت باعث شده افراد بعضا این چهار دستگاه را با هم اشتباه بگیرند، در حالی که تفاوتهایی هم در برخی خصوصیات آنها یافت میشود. تفاوت اصلی میان آنها این است که روتر به عنوان هابی فعالیت دارد که شبکه محلی LAN را به وجود میآورد. در نتیجه تمام دستگاهها و ارتباطات میان آنها به خوبی توسط این دستگاه مدیریت میشود.
در سوی دیگر اکسس پوینت یک ساب دیوایس است؛ به معنای دستگاهی که در LAN قرار داشته که منطقه بیشتری را برای اتصال دستگاهها فراهم میکند و بنابراین دستگاههای بیشتری امکان وصل شدن به آن را دارند. مودمها در سمت دیگر دستگاههایی هستند که سیگنالهای آنالوگ را به دیجیتالی و برعکس تبدیل میکنند. اینترنت هم از این طریق در اختیار کاربران قرار میگیرد.
مودمها به طور کلی دو دسته داخلی و خارجی را شامل میشوند. وظیفه انتقال دادهها میان دستگاهها در سمت دیگر بر عهده سوئیچ است. سوئیچ از جمله وسایلی است که در میان راه ارتباطی دستگاهها نصب و اجرا شده تا ازدحام و به هم ریختگی اطلاعات معنایی نداشته باشد.
به این خاطر که تعداد روترها، برندهای سازنده و ارائه دهندگان آنها در سالهای اخیر زیاد شده است، باید در زمان خرید نکاتی را در ذهن داشته باشید. این قسمت از مقاله به شما برای رسیدن به روتر مد نظرتان کمک خواهد کرد:
سختافزار داخل روتر شما اهمیت فراوانی دارد؛ به ویژه وقتی نام پردازنده و حافظه داخلی به میان میآید. پخش ویدیو، دانلود فایل، گرفتن بک آپ و انجام بازیهای آنلاین از جمله فعالیتهایی هستند که برای آنها به دادههای اینترنتی زیادی نیاز است. روترهای بی سیم به همین خاطر پردازش بیشتری در مقایسه با نسلهای گذشته دارند.
دیگر دوران روترهای تک بانده به سر آمده است. با این که چنین روترهایی هنوز در بسیاری از سازمانها و شرکتهای ایرانی وجود دارد، اما افراد به دنبال جایگزین کردن آنها هستند. روتر شما باید حداقل دو باند داشته باشد. این یعنی روتر سیگنال بی سیم را روی دو فرکانس یا حتی بیشتر پخش کند.
یکی از فرکانسها همواره روی فرکانس 2.4 گیگاهرتز ارائه میشود که استانداردهای بی سیم قدیمی را هم پشتیبانی میکند. مزیت چنین روترهایی، پوشش گسترده است و این مورد میتواند خرید آنها را منطقی کند؛ البته اگر با کندی سرعت آن مشکلی نداشته باشید. امروزه آپارتمانها و ساختمانهای اداری زیادی این نوع از روتر را به کار گرفتهاند.
در زمان مطالعه در مورد یک روتر بی سیم، شاید سرعت واقعی هنگام استفاده به شما گفته نشود. از این رو برای اندازهگیری سرعت واقعی میتوان از تستهای اینترنتی استفاده کرد. علاوه بر آن، خواندن نظرات مردم در مورد آن روتر در فروشگاههای معتبر ایرانی و خارجی را دست کم نگیرید. مردم تجربیات خود از استفاده از آن روتر را در بخش کامنتهای هر سایت فروشگاه یادداشت میکنند که بد نیست برای تصمیمگیری بهتر سری به آنها بزنید.
ایده دسترسی به اپلیکیشن مرتبط با روتر برای برقراری ارتباط بهتر با این دستگاه حدودا از یک دهه قبل آغاز شد. بسیاری از شرکتها اکنون به این ایده پر و بال داده و اپلیکشنهای جذابی را چه برای سیستم عامل اندرود، چه آی او اس و حتی تحت وب در دسترس منتشر کردهاند. برخی از این برنامهها از رابط کاربری بسیار جذابی بهره میبرند و این باعث میشود تنظیمات در خود آنها اعمال گردد.
محدوده پوشش دهی روتر بستگی به عوامل بسیاری دارد. از تعداد رادیوها و آنتنها، فرکانسهای قابل پشتیبانی گرفته تا رابطهای کاربری و بسیاری عوامل دیگر. نکته قابل توجه آن که: روترهایی با تکنولوژی بی سیم AC بهترین پوشش دهی را در دورترین نقاط فراهم میکنند و در مرحله بعدی روترهای سری N قرار دارند. اگر میخواهید شبکه بی سیم قابل اعتمادی داشته باشید ، شبکه بی سیم G را فراموش کرده و از روترهای سری AC لذت ببرید.
بهتر است برای قیمت روترها سراغ نمایندگی آن ها مثل برقچی بروید تا با مدل های مختلف و برندهای معتبر با بهترین قیمت روتر آشنا شوید.
مردم در سالهای گذشته به مزایا و ویژگیهای جذاب خرید اینترنتی پی بردهاند و چه خوب است اگر بتوانید چنین خریدی را برای روتر خود داشته باشید. در میان منابع مختلف ارائه دهنده روترها، برقچی به خاطر ارائه خدماتی که در بخشهای بعدای عنوان میشود، محبوبیت فراوانی نزد مردم دارد. پس خوب است در قسمت بعدی مزایای انجام این کار را زیر ذرهبین قرار دهیم.
از جمله مزایای جذاب خرید روتر از فروشگاه برقچی، این موارد را نباید از یاد برد:
برای ثبت سفارش انواع دستگاههای روتر در تهران و شهرهای دیگر به صورت آنلاین که بسیار کوتاه بوده و تنها چند دقیقه از وقت شما را میگیرد، باید مراحل زیر را دنبال کنید:
درخواست خرید
مشاوره و راهنمایی
اعلام قیمت
صدور پیشفاکتور
آمادهسازی کالا
ارسال کالا در همان روز
تسویه نهایی
صدور فاکتور
ارسال کالا
در همان روز