پچ پنل تلفن یک سختافزار کاربردی با تعداد پورتهای متفاوت بوده که به سازماندهی کابلها در مراکز داده یا اتاق سرور کمک میکند. این سخت افزار از نظر کارکرد، تعداد پورت، اندازه، شیلد، کیستون، دستهبندی و سایر موارد متفاوت است. از آنجایی که پچ پنلها یکی از پرکاربردترین
تجهیزات شبکه به شمار میروند، همواره مدلهای متنوعی از آنها در بازار ارائه میشود. در ادامه با ما همراه باشید تا شما را با ویژگیها، نحوه نصب، قیمت و خرید این محصولات بیشتر آَشنا کنیم.
پچ پنل:
همانطور که گفته شد، پچ پنل در واقع یک قطعه سخت افزاری است که پورتهای اتصال کابلهای LAN یا فیبر نوری بر روی آن تعبیه شده است. این ابزار براساس تعداد پورتهای خود دستهبندی میشود و این قابلیت را دارد که دستگاههای مختلف فناوری اطلاعات را به یکدیگر مرتبط کند.
کاربرد اصلی پچ پنل تلفنی، برقراری ارتباط میان کابلها و دیگر تجهیزات شبکه نظیر
هاب،
روتر،
سوئیچ شبکه و سایر موارد است. به کمک این دستگاهها، کابلها بهطور مستقیم به دستگاههای حاضر در شبکه متصل نشده، بلکه از طریق پچ پنلها ارتباط برقرار میشود. با اینکه اجباری برای استفاده از این محصولات وجود ندارد، اما به کارگیری آنها در شبکههای وسیعتر راحتی بیشتری را برای کاربران فراهم میکند. در بخش زیر چند مورد از مزایای به کارگیری از این محصولات را برای شما عزیزان شرح میدهیم:
مقیاسپذیری: با نصب پچ پنلها نیازی به کابلکشی مجدد نبوده و به راحتی میتوانید دستگاههای جدید را به شبکه اضافه کنید.
کاهش درهم ریختگی کابلها: از آنجایی که پچ پنلها در نزدیکی تجهیزات قرار میگیرند، میتوانید از کابلهای کمتری استفاده کنید. به عبارت دیگر این محصولات وظیفه ساماندهی کابلهای مختلف و جلوگیری از به هم ریختگی آنها را برعهده دارند.
کاهش هزینه کابل: با استفاده از پچ پنل های تلفن و شبکه نیازی به صرف هزینه اضافی برای خرید کابل های دارای متراژ بالا نخواهد بود. همچنین میتوان از کابلهای Cat5 که قیمت مناسبتری دارند نیز بهره برد.
تعمیر و نگهداری آسان: با استفاده از این محصولات دیگر نیازی به تست کابل یا پورت نخواهد بود. احتمال خرابی و قطع شدن کابلها نیز تا حد زیادی کاهش مییابد.
قیمت مقرون به صرفه: از آنجایی که پچ پنلها در زمره محصولات هوشمند قرار نمیگیرند و تنها وظیفه تسهیل انتقال دیتا را برعهده دارند، همواره با قیمتی مناسب و مقرون به صرفه روانه بازار میشوند.
پچ پنل تلفنی AMP:
پچ پنل های تلفنی AMP توسط یک شرکت آمریکایی به نام امپ ساخته شده است. این پچ پنل یکی از باکیفیتترین و مقرون به صرفهترین محصولات در بازار تجهیزات شبکه محسوب میشود که میتوان در شبکه های متنوع از آن بهره برد. پچ پنل AMP در زمره تجهیزات پسیو شبکه قرار گرفته که عمدتا براساس تعداد پورت و سایر مشخصات فنی تقسیمبندی میشود. امروزه پچ پنل های این برند معتبر آمریکایی در دسته پرفروشترین محصولات بازار جهانی بهویژه بازار ایران قرار میگیرد.
پچ پنل تلفنی 25 پورت
پچ پنل 25 پورت برند امپ، یک پچ پنل یک یونیتی تلفنی با 25 کیستون استاندارد Cat3 بوده که میتوان از سوکتهای RJ45 و RJ11 در آن استفاده کرد. این محصول به خاطر نوع کسیتون استفاده شده، بدون شیلد طراحی شده است. 25 عدد پورت این دستگاه به صورت دستههای پنچ تایی تقسیم شده است و شما میتوانید بر روی هر یک از این قسمتهای دستهبندی شده لیبل کاغذی بچسبانید.
مشخصات و قیمت:
- نوع محصول: پچ پنل تلفن، UTP
- شرکت سازنده: امپ (AMP)، آمریکا
- دستهبندی: Cat3
- تعداد پورت: 25 عدد
- کانکتور: RJ11
- قیمت تقریبی: 550،000 تومان
قیمت پچ پنل تلفنی:
پیشرفت تکنولوژی و علاقهمندی بیشتر افراد در حوزه استفاده از تجهیزات شبکه موجب شده است که برندها و شرکتهای مختلفی به تولید انواع تجهیزات شبکه از جمله پچ پنلها روی بیاورند. از آنجایی که در این بازار رقابتی، قیمت و کیفیت حرف اول را میزند، بسیاری از این تولیدکنندگان نظیر برند AMP سعی دارند تا پچ پنل های خود را با قیمتی مناسبتر روانه بازار کنند. فروشگاه آنلاین
برقچی یکی از عرضهکنندگان برتر تجهیزات شبکه به ویژه انواع پچ پنل است که محصولات خود را با قیمتی کاملا مناسب، بهترین کیفیت و بروزترین ویژگیها به شما مشتریان عزیز ارائه میکند.
نحوه نصب پچ پنل تلفن:
ما در این بخش از مقاله سعی داریم تا نحوه نصب و اتصال پچ پنل را به شما عزیزان آموزش دهیم. جهت انجام صحیح این تنظیمات، کافی است مراحل زیر را به دقت دنبال کنید:
جدا کردن پوسته سیم: در مرحله نخست بایستی پوسته بیرونی کابل شبکه را به اندازه 2 تا 3 سانتیمتر جدا کنید.
جدا کردن رشتههای سیم و تفکیک آنها از یکدیگر: در این بخش باید رشتههای کابل را که معمولا به صورت جفتی به یکدیگر پیچیده شدهاند، از یکدیگر جدا کنید. برای راحتتر شدن ادامه کار، بهتر است میان تمام سیمها فاصله ایجاد کنید.
ایجاد اتصال براساس رنگبندی: در این مرحله بایستی سیمهای مختلف را باتوجه به سیستم رنگبندی 68B یا 568A به رنگهای مشابه متصل کنید. برای انجام این کار میتوانید از آچار پانچ کمک بگیرید.
قطع کردن سیمهای اضافی: پس از اتصال تمامی سیمها به بخش پشتی پنل، ممکن است بخشی از سیمها از پچ بیرون زده باشند. برای جلوگیری از هرگونه مشکل، با استفاده از یک سیم چین قسمتهای اضافی رشتههای سیم را قطع کنید.
پچ پنل 50 پورت تلفن:
پچ پنل های 50 پورت تلفن و شبکه معمولا در انواع متنوع و توسط برندهای مختلفی تولید و عرضه شدهاند. در این بخش با ما همراه باشید تا به معرفی برخی از انواع این مدل پچ پنل بپردازیم.
پچ پنل 50 پورت تلفن مدل RJ11
در کابلکشیها و نصب سیستمهای سانترال و VoIP اکثرا از پچ پنل 50 پورت استفاده میکنند. پچ پنل مدل RJ11 دارای 2 ظرفیت 25 و 50 پورت و 2 نوع RJ11 و RJ45 است. اندازه این دستگاه کاملا جهت رکهای 19 اینچی شبکه طراحی شده است.
مشخصات و قیمت:
- نوع محصول: پچ پنل تلفن، UTP
- شرکت سازنده: لگراند (Legrand)، فرانسه
- تعداد پورت: 50 عدد
- دستهبندی: Cat3
- کانکتور: RJ11
- قیمت تقریبی: 1،600،000 تومان
مشخصات و قیمت:
- نوع محصول: پچ پنل تلفن، UTP
- شرکت سازنده: امپ (AMP)، آمریکا
- دستهبندی: Cat3
- تعداد پورت: 50 عدد
- کانکتور: RJ11
- قیمت تقریبی: 740،000 تومان
قیمت پچ پنل 24 پورت تلفن:
پچ پنل تلفن 24 پورت، همانطور که از نام آن مشخص است یک محصول نوع UTP بوده که از 24 پورت مختلف برخوردار است. این پچ پنل که معمولا امکان اضافه کردن کیستون را دارا بوده، مطابق با استاندارد Cat6 طراحی و عرضه شده است. در بخش زیر به معرفی برخی از پچ پنلهای 24 پورت برندهای معتبر بازار و قیمت هر یک از آنها میپردازیم:
مشخصات و قیمت:
- نوع محصول: پچ پنل شبکه، UTP
- شرکت سازنده: لگراند (Legrand)، فرانسه
- دستهبندی: Cat6
- تعداد پورت: 24 عدد
- قیمت تقریبی: 1،000،000 تومان
مشخصات و قیمت:
- نوع محصول: پچ پنل شبکه، UTP
- شرکت سازنده: نگزنس (Nexans)، فرانسه
- دستهبندی: Cat6
- تعداد پورت: 24
- قابلیت اضافه کردن کیستون: دارد
- قیمت تقریبی: 850،000 تومان
مشخصات و قیمت:
- نوع محصول: پچ پنل شبکه، UTP
- شرکت سازنده: اشنایدر (Schneider)، فرانسه
- تعداد پورت: 24 عدد
- دستهبندی: Cat6
- قیمت تقریبی: 1،600،000 تومان
جمعبندی:
در این مقاله با مباحثی همچون پچ پنل تلفن، انواع مختلف این پچ پنل، معرفی پچ پنل های 24، 25 و 50 پورت و همچنین نحوه نصب این محصولات آشنا شدید. از اینکه تا پایان مطلب با ما همراه بودید، از شما عزیزان متشکریم. امیدواریم با درج نظرات خود ما را در ارائه هرچه بهتر این مطالب یاری کنید.