درخواست پیش فاکتور
0

نصب تجهیزات شبکه

جستجو پیشرفته

نصب تجهیزات شبکه

نصب تجهیزات شبکه امروزه برای هر سازمان و کسب و کاریی یکی از اقدامات ضروری برای پیشبرد اهداف و تسریع در زمان است. همانطور که می‌دانید، مدت زمان زیادی است که‌ در فضای کسب و کار دولتی و خصوصی، شرایطی ایجاد شده که کار کردن بدون رایانه‌ها امکان پذیر نیست. از طرفی برای استفاده بهینه از توان این کامپیوترها و دیگر منابع و همچنین تسریع روند انجام کار، شبکه‌های کامپیوتری هم پای خود را به سیستم اداری و محیط کاری کشور باز کرده اند. اما قبل از اینکه به بحث اصلی این مطلب بپردازیم، بهتر است کمی با مفهو شبکه آشنا شویم. با مجله برقچی در مورد نصب انواع تجهیزات شبکه همراه باشید.

شبکه چیست؟

مجموعه ای از سیستم‌های رایانه ای و البته تجهیزات دیگری مثل پرینترها و اسکنرها اگر بتوانند با یکدیگر داده و سخت افزار خود را به اشتراک بگذارند، یک شبکه تشکیل داده اند. شبکه‌ها معمولا از یک یا چند سرور یا کامپیوتر سرویس دهنده و تعدادی کلاینت یا کاربر تشکیل می‌شوند. یک شبکه می‌تواند بسیار کوچک مثل یک موبایل که با یک کابل به لپ تاپ متصل شده باشد یا اینکه خود بزرگترین شبکه داده ای و اطلاعاتی جهان لقب گیرد (اینترنت).

اما برای نصب تجهیزات شبکه باید چه کارهایی را انجام داد؟

یک شبکه کامپیوتری دو بعد دارد. یک بعد نرم افزاری یا اکتیو و یک بعد سخت افزاری یا پسیو که در ادامه آن‌ها را توضیح خواهیم داد.

انجام کار تجهیزات پسیو شبکه

در این بخش از فرآیند نصب تجهیزات شبکه، در صورتی که بخواهیم برای اولین بار برای یک مجموعه کار پسیو انجام دهیم، ابتدا فضای کلی محدوده ای که قصد داریم در آنجا کار کنیم را بررسی می‌کنیم. سپس با توجه به فاصله از رک سوئیچ و سرور و کلاینت هایی که قرار است در شبکه قرار بگیرند، فرآیند کابل کشی و داکت کشی شبکه، سوکت زنی و نصب کیستون بر روی کابل‌ها را انجام می‌دهیم و نودهای شبکه را بدین صورت جای گذاری می‌کنیم.  هر کدام از این گره‌ها یا نودها، معمولا به کارت شبکه سیستم یک کلاینت متصل و باعث اتصال شبکه به آن کلاینت می‌گردد. پس از انجام این فرآیند نیز، نوبت به نصب رک، سرور، سوئیچ، روتر، فایروال، یو پی اس و غیره می‌رسد که البته راه اندازی تجهیزات داخل رک بیشتر در حوزه اکتیو شبکه قرار می‌گیرند و هر یک کانفیگ یا پیکربندی مخصوص به خود را خواهد داشت. هر کدام از تجهیزاتی که نام بردیم برندهای مختلفی‌ دارد که به تعدادی از آن‌ها اشاره می‌کنیم. مثلا برای کابل شبکه می‌توانیم به برندهای لگراند، نگزنس، بلدن، دی لینک و اشنایدر اشاره کنیم. لازم به ذکر است که برندهای با کیفیت کابل شبکه در مجله برقچی توضیح داده شده اند. داکت­های با کیفیت بازار نیز شامل لگراند، دانوب، البرز، رعد و غیره هستند. رک­های با کیفیت بازار نیز در اختیار برندهایی مثل APC ، ماهان سیستم و غیره قرار دارد. لازم به ذکر است که رک­ها به شکل‌های دیواری، ایستاده و غیره بسته به نوع کارایی تقسیم بندی می‌شوند و فقط در حوزه شبکه کارایی ندارند. همچنین تمامی مواردی که در بخش بالا گفته شد برای مواقعی است که یک شبکه کابلی یا LAN را بخواهیم ایجاد کنیم و اجرای یک شبکه به صورت وایرلس نیز امکانات و شرایط خاص خود را می‌طلبد. پیاده سازی دکل، رادیو، فیبر و غیره از الزامات مهم برای پیاده سازی این دسته از شبکه‌ها است. برای مشاهده بهترین برند فیبرهای نوری نیز می توانید به مقالات موجود در وبسایت برقچی، مراجعه فرمایید.

انجام کار تجهیزات اکتیو

برای ران کردن سرویس‌های مخصوص شبکه و یا استفاده از سخت افزار شبکه باید سیستم عامل‌ها و نرم افزارهای مختلف بر روی تجهیزات مختلف از قبیل سرور، سوئیچ و فایروال نصب شوند یا به اصطلاح پیکربندی شوند. نصب سیستم عامل‌هایی از قبیل ویندوز یا لینوکس و سیستم عامل مخصوص دیوایس­های مختلف، اجرای سرویس‌های مختلف شبکه مثل DNS برای نامگذاری دامنه،  Directory Service برای مدیریت متمرکز شبکه، سرویس  DHCP  برای دادن اتوماتیک آدرس آی پی به اجزای شبکه و بسیاری از سرویس‌های دیگر از جمله کارهایی هستند که در بخش سرور شبکه می‌بایست پیاده سازی شود. لازم به ذکر است که سرورهای برند HP نیز از بزرگترین برندهای تولید کننده این دسته از تجهیزات هستند. تجهیزات دیگری مثل سوئیچ، روتر و فایروال نیاز دارند تا با توجه به برند، نوع شبکه و سرویس‌هایی که قرار است پیاده سازی شوند، پیکربندی شوند. بسیاری از سازمان‌های بزرگ و معتبر و همچنین سازمان‌های دولتی در کشور از سوئیچ شبکه برند سیسکو استفاده می‌کنند که به جرأت می‌توان گفت بهترین برند در حوزه تجهیزاتی از این دست است. این برند پیکربندی مخصوص به خود را دارد و اگر به عنوان مثال یک سوئیچ میکروتیک را بخواهید کانفیگ کنید، با سیسکو متفاوت‌ خواهد بود. سوئیچ های برند میکروتیک در سطح پایین تری نسبت به سیسکو قرار دارند و معمولا در سازمان‌های کوچک­تری استفاده می‌شوند. در مورد فایروال­ها باید گفت که این تجهیزات نقش امنیتی را در سیستم و البته شبکه ایفا می‌کنند. در حالت کلی دو نوع فایروال وجود دارد، یک نوع فایروال نرم افزاری و یک نوع سخت افزاری. از فایروال­های معروف نرم  افزاری می‌توان به فایروال پیش فرض ویندوز اشاره نمود. البته نرم افزارهای دیگری نیز برای استفاده از این دیوایس ایجاد شده است. از برندهای معروف فایروال می‌توان به جونیپر اشاره کرد که پیکربندی آن از تخصص‌های بسیار ویژه محسوب می‌شود. اما در ادامه، در این محتوا می‌خواهیم به فیلدهای مختلف نرم افزاری و سخت افزاری که در شبکه می‌تواند پیاده سازی شود، اشاره نماییم. با مجله برقچی همراه باشید.

نصب VPN برای تجهیزات شبکه

[caption id="attachment_26560" align="aligncenter" width="696"]نصب VPN برای تجهیزات شبکه نصب VPN برای تجهیزات شبکه[/caption] اگر بخواهید از وب‌سایت‌های فیلتر یا نرم افزار پیام رسانی مثل تلگرام استفاده کنید، احتمالا با مفهوم VPN آشنا باشید VPN . یا Virtual Private Network یک سرویس است که برای ایجاد یک بستر ارتباطی امن به کار برده می‌شود و دیگران از ترافیکی که شما در این مسیر استفاده می‌کنید، مطلع نمی‌شوند. البته آن شرکتی که به شما سرویس مد نظر را ارائه می‌دهد باید مطمئن باشد، چرا که به اطلاعات شما دسترسی دارد. همچنین در پلتفرم‌های مختلف از قبیل، ویندوز، لینوکس، اندروید و غیره امکان نصب و استفاده از سرویس VPN وجود دارد و بعد از وارد شدن به بخش تنظیمات هر سیستم عاملی باید مشخصات سرور ارائه دهنده VPN وارد شود. همچنین اگر این سرور در شبکه داخلی قرار داشته باشد، مشخصات همان سرور در تنظیمات سیستم وارد می‌شود.

نصب ویپ در تجهیزات شبکه

[caption id="attachment_26561" align="aligncenter" width="696"]نصب ویپ در تجهیزات شبکه نصب ویپ در تجهیزات شبکه[/caption] همانطور که مستحضر هستید، تلفن تحت شبکه VIOP از مهم‌ترین سرویس‌هایی است که در شبکه مورد استفاده قرار می‌گیرد. سرویس ویپ که در واقع انتقال صدا بر بستر شبکه را میسر می‌سازد، به دو صورت نرم افزاری و سخت افزاری در شبکه امکان پیاده سازی دارد. برای پیاده سازی ویپ نرم افزاری به نصب یک نرم افزار بر روی کامپیوتر نیاز داریم. اما اگر بخواهیم به صورت سخت افزاری این کار را انجام دهیم، این کار را می‌توان با نصب این سرویس بر روی یکی از سرورهای شبکه انجام داد. همچنین اگر امکان این کار وجود نداشت یک کیس با یک سی پی یو، رم و هارد با مشخصات متوسط برای ران کردن این سرویس کفایت می‌کند. در کنار این موارد، نهایتا با خرید یک دستگاه گیت وی، پیاده سازی این سرویس محبوب و کاربردی در شبکه میسر خواهد شد.

نصب سانترال در تجهیزات شبکه

[caption id="attachment_26562" align="aligncenter" width="696"]نصب سانترال در تجهیزات شبکه نصب سانترال در تجهیزات شبکه[/caption] در حال حاضر کسب و کاری نیست که تلفن سانترال در معماری آن به کار برده نشود. به کمک این تکنولوژی، می‌توان خطوط شهری را بین کاربران یک مجموعه انتقال داد و هر فردی دارای یک خط مستقیم شهری شود. این تقسیم خطوط به کمک دستگاهی به نام سانترال انجام می‌شود. دستگاه سانترال 3 نوع دارد، کم ظرفیت، پرظرفیت و تحت شبکه یا مبتنی بر ویپ. سانترال کم ظرفیت برای جایی است که نهایتا  8 خط شهری  و 24 خط داخلی بخواهیم داشته باشیم. سانترال پر ظرفیت برای بیش از این مقدار کاربرد دارد. در مورد دستگاه سانترال تحت شبکه نیز باید بگوییم که تکنولوژی آن به گونه ای است که می‌توان از بستر شبکه موجود برای آن بهره مند شد و به کمک وسیله­ای به نام کارت ویپ که درون دستگاه آن قرار می‌گیرد، امکان استفاده از ویپ نیز وجود خواهد داشت. همچنین برند پاناسونیک از برترین برندهای تولید کننده دستگاه و البته تلفن­های سانترال می­باشد.

نصب دوربین مداربسته در تجهیزات شبکه

[caption id="attachment_26563" align="aligncenter" width="696"]نصب دوربین مدار بسته در تجهیزات شبکه نصب دوربین مدار بسته در تجهیزات شبکه[/caption] به دلیل جایگاه مسئله امنیت که در همه عرصه‌های زندگی اهمیت بسیاری زیادی دارد، استفاده از ابزارهایی که این امنیت را فراهم می‌کنند، بسیار مهم خواهد بود. از مهم‌ترین ابزارهای امنیت و البته نظارت، دوربین‌های مدار بسته هستند. دوربین‌های مداربسته به طور کلی به دو نوع دیجیتال یا تحت شبکه و آنالوگ تقسیم بندی می‌شوند. از مهم­ترین برندهایی که دوربین‌های با کیفیتی دارد، دوربین داهوا است که در وب‌سایت برقچی انواع مدل‌های آن برای فروش موجود هستند. در نصب دوربین مداربسته باید استانداردهایی رعایت شوند. من جمله اینکه در نقاط مناسب بر روی دیوار، با پوشش دهی تمامی نقاط از جمله نقاط کور و با توجه به نزدیک بودن به پریز برق، نصب شوند. به منظور نصب این دوربین‌ها می‌بایست دوربین‌ها را در جای مناسب پیچ کنید و به کمک کابل‌هایی مثل کابل BNC به دستگاه DVR  وصل کنید. این دستگاه، اطلاعات دوربین را گرفته و آن را به کمک یک کابل به مانیتور یا تلویزیون انتقال می‌دهد. همچنین اگر قصد دارید یک دوربین بی سیم در محیط کار یا زندگی خود نصب کنید، باید آن را به وسیله کابل USB به کامپیوتر وصل و درایور نصب افزاری آن را بر روی سیستم نصب نمایید. در پایان با متوجه شدن آدرس آی پی دوربین و وارد کردن آن بر روی مرورگر، تصاویر دوربین را دریافت خواهید کرد.

نصب روتر میکروتیک در تجهیزات شبکه

[caption id="attachment_26564" align="aligncenter" width="512"]نصب میکروتیک در تجهیزات شبکه نصب میکروتیک در تجهیزات شبکه[/caption] در میان برندهای دنیای تکنولوژی، احتمالا نام میکروتیک را شنیده باشید. این برند از قوی‌ترین برندهای تولید کننده تجهیزاتی از قبیل روتر، سوئیچ و تجهیزاتی از این دست است که البته بسیاری از این تولیدات با اینکه امکانات بسیاری را در اختیار کاربر قرار می‌دهند، قیمت بسیار مناسبی در قیاس با محصولات برندهای نامداری مثل سیسکو دارند. روتر میکروتیک امکان اجرای سرویس‌های بسیاری را درون شبکه میسر می‌کند. به عنوان‌ مثال بعد از نصب یک دستگاه روتر میکروتیک امکان پیاده سازی سرویس‌های زیر در شبکه وجود دارد: 1- اجرای سرویس DHCP سرور؛ 2- امکان کنترل ترافیک کاربران شبکه؛ 3- پشتیبانی از پروتکل‌هایی مثل OSPF و BGP که مخصوص روتینگ هستند؛ 4- پیاده سازی nat destination . البته موارد گفته شده تنها بخشی از سرویس‌هایی است که به کمک روتر میکروتیک می‌توان اجرا کرد. علاوه بر این، برند میکروتیک، یک سیستم عامل مخصوص روتر به نام RouterOS دارد که هم بر روی روترهای آن نصب شده و هم قابلیت نصب بر روی یک رایانه  را دارد تا یک سیستم رایانه ای بتواند در نقش یک روتر در شبکه ظاهر شود. از معروفترین مدل‌های روتر، مدل RB750 است که علی رغم قدیمی بودن، هنوز در بسیاری از شبکه‌ها استفاده می‌شود.

سوکت زدن کیستون شبکه برای  تجهیزات شبکه

[caption id="attachment_26565" align="aligncenter" width="360"]سوکت زدن کیستون برای  تجهیزات شبکه سوکت زدن کیستون برای  تجهیزات شبکه[/caption] در کابل کشی و داکت کشی شبکه، نصب کیستون اهمیت بالایی دارد، چرا که به نوعی اصلی ترین جز پریز برق شبکه محسوب می‌شود و به کمک آن می‌توان به شبکه متصل شد. پریز برق شبکه شامل سه قسمت باکس، کیستون و فیس پلیت می‌باشد و دو نوع دارد: یک نوع قبل از گچ کاری درون دیوار کار گذاشته می‌شود و نوع دیگر بیرون  بر روی دیوار قرار داده می‌شود. نصب کیستون کار خیلی سختی نیست به خصوص اگر از نوع Cat6 باشد، چرا که بعد از اتصال کابل شبکه به آن، با توجه به رنگ بندی که بر روی آن نمایش داده شده، به وسیله درپوش پلاستیکی که بر روی آن قرار دارد، فرآیند پانچ سیم‌ها انجام می‌شود. در مورد Cat 5 اما این پانچ کردن به کمک آچار پانچ انجام می‌شود.

سوکت زدن کابل شبکه در تجهیزات شبکه

[caption id="attachment_26566" align="aligncenter" width="968"]سوکت زدن کابل شبکه در تجهیزات شبکه سوکت زدن کابل شبکه در تجهیزات شبکه[/caption] در حوزه کابل کشی و داکت کشی در کنار نصب کیستون، نصب سوکت نیز اهمیت بالایی دارد. به منظور نصب سوکت باید ابزارهایی مثل سوکت، کابل شبکه، استریپر، تستر شبکه و آچار شبکه داشته باشیم. روند کار به این صورت است که ابتدا، بخش مورد نظر از کابل شبکه را به وسیله استریپر یا سیم چین می بريم. سپس سیم‌های رنگی را از حال پیچ تاب خارج و به کمک پیچ گوشتی، صاف می‌کنیم. در مرحله بعد کابل‌ها را طبق استانداردهای لازم مثلا کلاس B، مرتب و در کنار هم قرار می‌دهیم. در بخش بعدی، سیم‌ها را به صورت مرتب می‌بریم و داخل سوکت شبکه وارد می‌کنیم. در نهایت سوکت را با آچار شبکه پانچ می‌کنیم و یه کمک تستر شبکه روند انجام کار را بررسی می‌نماییم.

نصب رادیو وایرلس پوینت تو پوینت در تجهیزات شبکه

[caption id="attachment_26567" align="aligncenter" width="696"]نصب رادیو وایرلس پوینت تو پوینت در تجهیزات شبکه نصب رادیو وایرلس پوینت تو پوینت در تجهیزات شبکه[/caption] به منظور ارتباط بخش‌های مختلف با هم، بسترهای مختلفی وجود دارند که از مهم‌ترین آن‌ها، رادیو وایرلس است. این وسیله می‌تواند پوشش شبکه را برای محدوده وسیعی ایجاد کند. همچنين در صورت گرفتن اینترنت از یک روتر، می‌تواند آن را همچون شبکه در محدوده مد نظر منتشر کند. استفاده از رادیو وایرلس به دلیل سهولت استفاده و مقرون به صرفه بودن در بسیاری از مکان‌ها مرسوم است. در حال حاضر معروف ترین برند سازنده رادیو وایرلس، برند میکروتیک است که محصولات با کیفیت و گرانقیمتی دارد. رادیو وایرلس به دو نوع داخلی و خارجی تقسیم می‌شود و در دو باند فرکانسی 2.4 و 5.8 گیگاهرتزی کار می‌کند. نهایتا اگر بخواهید تا محدوده بیش از 50 کیلومتر را با این وسیله پوشش دهید، نیاز به گرفتن مجوز از سازمان مقررات رادیویی دارید تا بتوانید از لینک امواج مایکروویو استفاده نمایید.

نتیجه گیری نصب تجهیزات شبکه

با تشکر از شما عزیزان جهت مطالعه این مطلب، توجه شما را به نتیجه گیری بخش‌های عنوان شده جلب می‌نماییم. همانطور که تا به اینجا دانستید، در یک شبکه کارهای بسیاری زیادی برای پیشبرد اهداف سازمان صورت می‌گیرد به همین دلیل راه اندازی یک شبکه مطمئن به متخصصینی نیاز دارد تا بتوانند شبکه را با استانداردهای لازم خود اجرا کنند. لازم به ذکر است که اجرای شبکه فقط منوط به اقدامات بالا نمی‌شود و مواردی مثل پیاده سازی اتاق سرور با استانداردهای لازم به صورتی که سیستم برق رسانی، خنک کنندگی، ضد حریق و دیگر موارد لحاظ شوند، باید به درستی در نظر گرفته شوند. همچنین بخشی به عنوان اتاق مانیتورینگ می‌بایست ایجاد شود تا به کمک نرم افزارهایی مثل Solarwinds، کریو کنترل و غیره مدیریت شبکه را به خوبی اجرا کنند و در نهایت یک شبکه با مدیریت یکپارچه و امن پیاده سازی شود. در پایان این مطلب، اگر قصد دارید تا نصب تجهیزات شبکه را به یک مجموعه معتمد بسپارید حتما روی متخصصین مجموعه مجله برقچی حساب کنید.
مشاهده بیشتر


روال کار برقچی

درخواست خرید

درخواست خرید


مشاوره و راهنمایی

اعلام قیمت

اعلام قیمت


صدور پیش‌فاکتور

آماده‌سازی کالا

آماده‌سازی کالا


ارسال کالا در همان روز

تسویه نهایی

تسویه نهایی


صدور فاکتور

ارسال کالا

ارسال کالا


در همان روز