علاوه بر اینکه میتوان کابلهای برق را بر اساس سطح ولتاژ (فشارقوی، فشار متوسط و فشار ضعیف) طبقهبندی کرد، بر اساس کاربرد نیز دستهبندی میشوند. یکی از این دستهبندیها کابل خودنگهدار یا کابلهای هوایی هستند. خرید کابل خودنگهدار برای توزیع برق در ساختمانهای مسکونی، خطوط انتقال نیرو، توزیع برق محلی و سیمکشی بعضی از هواپیماها انجام میگیرد. در ادامه به معرفی بیشتر این نوع کابل میپردازیم.
معرفی کابل خودنگهدار
کابل خودنگهدار نوعی از کابل قدرت یا کابل برق روکشدار است. به این نوع کابلها با توجه به کاربرد و عملکردی که دارند، کابلهای هوایی (Aerial Bundle Cable) نیز گفته میشود. از این کابلها برای انتقال و توزیع نیرو در خطوط هوایی استفاده میشود. این کابلهای روکشدار قدرت بر روی دکلها و پایههای توزیع برق، نصب و نگهداشته میشوند. برای اتصال آن از نگهدارنده استفاده میشود. مواد بهکاررفته در این کابلها از جنس هادی آلومینیوم و عایق آن معمولاً پلیاتیلن شبکهای یا کراس لینک است. این کابلها به این دلیل خودنگهدار نامیده میشوند بهعنوان کابلی در خطوط بدون سیم زمینی استفاده میشوند.
کاربرد کابل خودنگهدار
[caption id="attachment_46681" align="aligncenter" width="696"]
کاربرد کابل خودنگهدار[/caption]
کابل خودنگهدار در فضاهای بیرونی نصب و بهعنوان کابل هوایی چند سیمِ استفاده میشوند و همچنین نوع فشارقوی برای دکلهای برق کاربرد دارند. از کابلهای خودنگهدار هوایی بهمنظور جلوگیری از استفاده غیرمجاز برق و جهت ساماندهی و بهینهسازی شبکه توزیع فشار ضعیف استفادهشده است. این نوع کابل در مناطقی که میزان سوانح و اتفاقات فشار ضعیف و استفاده غیرمجاز وجود دارد، کارایی خود را نشان داده است.
انواع کابل خودنگهدار
کابلهای خودنگهدار را میتوان به دو نوع فشار ضعیف و فشار متوسط یا کابل با هادی لخت و کابل با هادی روکشدار تقسیم کرد. کابلهای فشار ضعیف نیز از نظر تعداد رشته نیز میتوان به کابلهای شش رشته (سه رشته فاز، یکرشته روشنایی معابر، یکرشته نول، و یکرشته نگهدارنده) ، پنج رشته (سه رشته فاز، یکرشته روشنایی معابر و یکرشته نول نگهدارنده)، سه رشته (یکرشته فاز، یکرشته روشنایی معابر و یکرشته نول نگهدارنده) و دو رشته تقسیمبندی کرد.
[caption id="attachment_46682" align="aligncenter" width="696"]
انواع کابل خودنگهدار[/caption]
کابلهای فشار ضعیف بانام کابلهای خودنگهدار هوایی دسته شده فشار ضعیف با نول و مهار (مشترک و منفصل) نیز شناخته میشوند. کابلهای فشار متوسط در سطح مقطعهای مختلف هستند و اندازههای استاندارد آنها در صنعت برق ایران شامل کابلهای سه فاز 35، 70، 120 و 150 میلیمتر مربع است. کابل فشار متوسط از رسانا (هادی)، پوشش نیمهرسانای روی رسانا، پوشش نیمه، رسانای روی عایق، نوار جداکننده، شیلد فلزی، نوار جداکننده، روکش بیرونی (غلاف) و نگهدارنده تشکیلشده است.
نمایندگی فروش کابل خودنگهدار
فروشگاه برقچی درزمینهٔ تخصصی تجهیزات برقی، کابل مخابرات و کابل برق و کابل شبکه بستری متفاوت و کارآمد در حوزه تجارت الکترونیک برای خریداران و فروشندگان آغاز کرده است. این فروشگاه بدون واسطه و باقیمت مناسب انواع کابل برق هوایی و خودنگهدار را برای مشتریان خود فراهم نموده است.
قیمت کابل خودنگهدار
قیمت کابل خودنگهدار با توجه به سطح مقطع، داشتن روکش و اندازه متغیر است.
قیمت کابل خودنگهدار 70
قیمت کابل خودنگهدار سایز 70 متغیر است زیرا این نوع کابل در انواع ۵ و ۶ سیمی تولیدشده و سایز این کابلها و رشتههای استفادهشده در ساختمان بهصورت ۲۵+۲۵+۷۰+۷۰*۳ و ۷۰+۱۶+۷۰*۳ است. بهعنوانمثال حدود قیمت کابل ۲۵+۲۵+۷۰ از 120هزار تومان شروع میشود.
قیمت کابل خودنگهدار 2*16
قیمت کابل 2*16 افشان از حدود 20 هزار تومان شروع میشود و با توجه به شرکت سازنده متغیر است.
قیمت کابل خودنگهدار 20 کیلوولت
کابل خودنگهدار 20 کیلوولت، از کابلهای هوایی فشار متوسط است که مطابق استاندارد در چند سطح مقطع تولید میگردد که سایز 120 آن ازجمله رنجهای پر تقاضا به شمار میآید. قیمت این کابل در سایزهای مختلف از 20 هزار تومان شروع میشود.
خرید کابل خودنگهدار
کاربران میتوانند جهت اطلاع از قیمت کابل خودنگهدار و آشنایی با نحوه خرید کابل برق خودنگهدار به سایت فروشگاه برقچی مراجعه کنند و کالای خود را بهصورت مستقیم خریداری نمایند و از کارشناسان برقچی مشاوره دریافت کنند.
جمعبندی
کابل خودنگهدار از سری کابلهای قدرت است که در خطوطی که به سیم اتصال زمین احتیاجی نیست و برای توزیع برق در ساختمانهای مسکونی، خطوط انتقال نیرو، توزیع برق محلی و سیمکشی استفاده میشود.